Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@deculko Ahoj!Ja stými kiahňami,nuž keďže si tehu na teba,by bolo asi nebezpečnejšie ako na malého,a inkubačná doba je asi aj týždeň-dva kým dostanete,ale tak neviem ako chráni očkovanie kedy si sa dala očkovať?A po akom čase začne účinkovať.ja som mala kiahne v 18rokoch:-/ a brat vôbec a už má 24rokov,u chlapcov je to nebezpečnejšie, v dospelosti,takže myslím ak Ti malý chití,tak bude po probléme,a bude to mať zasebou:moja sestra mala si po mne až.Ako 4ročná,ale ako píšem brat nechytil odomňa.A inkubačná doba je 2týždne,teploty a vyrážky na vyrážky sa dáva tekutý púder a pije sa veľa tekutín,nič iné sa nato nedáva ani lieky.
@deculko Ďakujem🙂Som rada,že Ti je lepšie a čo sa týka Tajomstva ja mám od Josepha Murphyho jednu knihu a mama inú od neho.proste podobné to je,ale tiež otom istom,čomu veríš tos a stane proste to musíš mať v podvedomí zafixované🙂Kiežby to bolo občas také ľahké,niekedy to ide ťažko.
@zora256 dakujem moja 😉 kiez by si mala pravdu a malinky by potiahol v brusku aspon do 36.tt 😉 kazdy tyzden je dobry 😉 ved mu s muzom obaja dohovarame stale 🙂 kde mu uz bude lepsie ked nie tam.
Ja sa zatial neotvaram - iba krcok mam skrateny. Ale vies ako to chodi - najskor sa skrati a potom otvori, ale to sa moze stat hociktorej tehulke - vrak krcok sa dokaze skratit a otvorit behom par hodin bez akehokolvek priznaku. Radsej na zle ani nemysliet - papam magnezko a snazim sa nechodit - kec mi je zle, lahnem si a tak. Doki povedal ze lezat nemusim, iba sa setrit. Dnes som spala so zdvihnutou panvou - no poviem ti cele krize i chrbat ma z toho otrasne bolia jak keby som na roli robila 😒 Inak moja ty ked si sa od 32.tt otvarala- mala si aspon lahsi a rychlejsi porod? Logicky by si mala mat...
Krasny vecer dievcata,
tak uz sme stastne doma. Cesta bola fajn,ale som ukrutne unavena... Mamka si.nic nevsimla. Dokonca povedala,ze som schudla 🙂
Mm mi vsak nedal pokoj,ze ona to urcite tusi,aby sme im to povedali. Tak zobral fotky z utz a dava ich mojmu otcovi do ruk. Ten si ich prezrel,pousmial sa a dava ich mamke. Ta na ne pozera,mraci sa a az po chvili jej to doslo (inak zdravotna sestra). Pozrela na mna,na fotky a potom sa zacala vytesovat,ze bude babka a ocino bude dedo 🙂 Ocino musel hned naliat za pohar vina.
Mamina isla za sestrou a hovori: budem babka 🙂 Sestra sa najskor pytala,ze kto je tehotny a potom si prisla popozerat fotky a pripit si s nami. Este to nevedia 4 clenovia rodiny,ale rodicia boli najdolezitejsi 🙂
A samozrejme,ze vam prajem nadherne Vianocne sviatky. Pokoj,lasku a radost do srdca,nech vam tieto 3 veci vydrzia v srdieckach po cely buduci rok 🙂
Ahojte baby!
Zrejme sa každá chystáte na zajtrajšiu štedrú večeru🙂Mne malý spinká pritom varím kapustnicu a zemiaky,mrkvu na zemiakový šalát🙂A večer sa upečie ryba na zajtra,alebo až zajtra,uvidí sa a po spánku malého ideme ku svokrovcom lebo dajú už dnes sane,pod stromček malému,keďže sneží aby sme mohli malého nosiť na nich namiesto kočíka,len dúfam,že sa mu bude na nich páčiť.A na večer pôjdeme k našim pre mäsko a na segedín s knedľou🙂Mňam,už sa teším🙂A u našich budeme až do 26.12.chodiť poobede po vyspatí malého na olovrant a baviť sa spolu a k svokrovcom možno len ráno,alebo možno oni dôjdu,keďže majú zastaralé názory,vraj na 1deň Vianočný sa nemá nikam chodiť,nuž kde ostávajú mladý doma,no nie kým,žijú rodičia,je fajn byť spolu z rodičmi a so súrodencami na Vianoce,no nie?A potom už my budeme starý rodičia,a budeme radi,keď deti na Vianoce budú snami🙂.Tak ak máte niečo nové píšte rada s váše príspevky prečítam🙂
Babulky moje, prajem Vam krasne a pozehnane Vianocne sviatky plne pohody a radosti prezite v kruhu milovanych a nezabudnime si pripomenut skutocny vyznam Vianoc ;)
A kazdej snazilke co najskorsie // a tehulkam bezproblemove tehulkovanie 🙂
babenky, stastne a vesele vianoce vam vsetkym prajem, aby sa vam vsetkym do roka splnili vsetky priania, ktore si dnes zazelate 😵
Aj ja Vám všetkým želám nádherné Vianoce a splnenie všetkých snov 🙂
PS...snažilky nezabudnite na čaro vianočného stromčeka 😀 😀
@horseshoe Ahoj!Tie pôrodné bolesti sú úplne iné,mňa nie brucho bolelo,ale kríže hrozne od rozťahovania sa dolných kostí,ktoré držia dieťatko aby nevypadlo☹.A tie sťahy maternice to je oproti ms malina 🙂Lebo pri ms cítiš bolesti z toho,že sa Ti sliznica odlučuje,čo je podobné od trhania,ale pôrodné proste cítiš,že Ti bruško tlačí na bábo,stláčaho smerom von.
Ahojte;
uz asi vsetky v plnom prude priprav na veceru. Ja som sa prave zobudila,lebo ma zacalo dost pichat v podbrusku,tak som si lahla. My budeme musiet trochu dlhsie cakat na veceru,lebo sestra mala rano pristat na letisku v Ba,ale bola velka namraza,tak ich odklonili az do Prahy. Teraz cestuju autobusom do Ba a tam ich okolo 6 pojde vyzdvihnut ocino.
Takze chvilu musime vydrzat 🙂
Ale vy sa dobre najedzte...😉
@horseshoe Veru aspoň to urýchlylo pôrod to otváranie,ale aj po ňom makríže boleli až polroka:-/.
@typa Ahoj!Tak my sa chystáme ísť na večeru k našim o chvíľku,teraz sa malý len zobudil,tak dobrú chuť k večeri🙂A Šťastné a Veselé Vianoce vám všetkým,akosi je tu mŕtvo,dúfam,že máte krásne Vianoce🙂všetky.
Ahojte babulky. Ako sa mi dnes máte? Ako ste strávili Štedrý večer a čo vám doniesol Ježiško? 🙂 My sme mali krásne Vianoce. Bola u nás mamka, tak sme dlhšie posedeli pri vínku a rozsvietenom stromčeku 🙂 (milujem takéto chvíle, obzvlášť vianočné 🙂 ). Bolo to skoro dokonalé(určite viete čo mi k dokonalosti chýbalo ☹ Ale verím, že tie ďalšie už oslávime ako kompletná rodinka s miminkom a je mi jedno, či bude už s nami alebo len v brušku, hlavne že bude 🙂 Dnes som v práci. Detičky sú celé rozžiarené z darčekov. Pre niektoré z nich to boli prvé Vianoce v ich živote ☹ Ešte nikdy nemali skutočný stromček, vianočnú večeru a už vôbec nie darčeky. Od 6tej sú hore a hneď sa pýtali na darčeky(báli sa, že im ich niekto vzal). Teraz sa už spokojne s nimi hrajú. Toto bude pohodička deň 🙂
Ahojte babulky krasne sviatky vam prajem.Moje Vianoce neboli ziadna slava zomrel jeden velmi dobry clovek zastupca zo zakladnej skoly kam som chodila uzasny clovek s najlepsim sprdieckom.Tak ja som zacala vcerajsi den pohrebom a potom uz boli aj moje myslienky take pochmurne myslela som hrozne na Vanesku a spuntika.Vecera u nasich bola krasna decka sa hrozne tesili s oblecenia co som im pokupila hned skusali a ze v tom idu aj na polnocnu 😀 Aj nasi sa velmi tesili darcekom.Ja som svoj dostala den pred vianocami drahy ma vzal do zlatnictva a vyber si prstienok aky chces len stale neviem ci je to ten snubny 😀 Ja som mala stedry den 23 uplne ako z rozpravky bol pre mna ten den aj drahy bol ako vymneni skoda ze to tak nepokracuje aj dalej.Ale i ja som ina smutna utrapena neviem sa akosi tesit aj ked velmi chcem slzy tecu tak lahko same.Nerada vam tu kazim naladu prepacte mi to volako bolo volako bude a ja verim ze 2013bude ten nas rok zienky bude a hotovo !!!!
@simonkato ahoj zlatinko. Tak ty máš takú uplakanú náladu v takýto krásny čas? ☹ Neviem čo ti mám na to povedať a ako ťa potešiť aby ti bolo lepšie lebo všetky tie otrepané frázy typu:neboj, bude lepšie.............netlač na to, potom to príde samo...........osud/Boh to tak chcel, prišla si o 2miminká ale je to lepšie ako by si sa mala trápiť, že sú choré.......atď. Tieto frázy mi idú na nervy, tak to nebudem hovoriť ani tebe. Kľudne sa nám tu posťažuj, my ťa vypočujeme, ak budeme vedieť tak poradíme ale každopádne ťa máme radi(ja určite 😀 )a tešíme sa, že aj keď už len občas, no aj tak sem medzi nás prídeš 🙂
@ataner81 juuuj moja verim že takto o rok už budete pri strončeku okrem mamky a rodinky aj s miminkom .. pripadne s fazuleckou v brušku .. v januari si na teba budem číhať 🙂 teda Emmka v brušku .. a tešim sa na dalesie stretnutie ktore si naplanujeme aj s Evičkou kedze teraz nam nevislo 😒 ale este stale to nie je stratene 🙂
tak to je super ze ste potešili detičky v praci .. o tom sviatky su aby sa vyčaril usmev na tvari aj s malickostami ..
prezi zvysne dni krasne s usmevom na perach aj ty .. lebo verim ze pride uz len pekne obdobie 🙂
@ataner81 Moja ja som tu stale len uz tolko neprispievam nieje den co by som vas necitala som taky spion.No presne tie frazy nenavidim.Ja verim ze raz nam bude dobre a radsej si poplacem ako by som to mala dusit v sebe je mi fuk ze niekto ma nechape sudit ma mozu len ty co to zazili a nie ako mi povie svagrova ci nechcem daku psycho pomoc ze uz sa dlho trapim.Ja sa budem trapit uz cely zivot boli to kurnik moje deti moja sucast nikdy ma to neprestane boliet tu bolest len otupi maly zazrak no nie maly pre mna ten najvacsi aky len moze byt.
@simonkato takže špión a navyše tajný 😀 😀 😀 😀 😀 no pekne, pekne 🙂 Ja si nechcem kaziť najkrajšie sviatky v roku myšlienkami na to, čo s mi nepodarilo. Momentálne nemyslím na minulosť ani budúcnosť a plnými dúškami si vychutnávam prítomnosť. Až v novom roku sa upriamim na budúcnosť. V januári na tú najbližšiu, teda moja laparka a mamkina operácia a od februára na splnenie môjho najväčšieho sna-vlastného miminka. 🙂
@rohlicka pevne dúfam Helenka, že nám to stretko aj s Evkou víde a to najneskôr v januári aby som vo februári už mohla naplno snažilkovať nakazená T vírusom 😀
@simonkato Ahoj!To mi fakt ľúto,že Ti zomrel známy,a ako píšeš dobrý človek, 😢 viem,že to bolí,ale mysli nato,že už sa netrápi,je mu dobre,a všetky pekné spomienky Ti ostanú v srdci,živé,a bude tam žiť večne🙂Skús,sa tešiť prítomnosti rodine ktorá ťa ľúbi tvojmu priateľovi ako si písala,že Ti kúpil prstienok,aký si chcela,iste ťa moc ľúbi,pozera krásne filmy,a myšlienky sa rozprúdia aj iným smerom🙂.Mne vždy chýbajú moji starý rodičia,ale ako písala
@ataner81 treba žiť pre prítomnosť nie pre minulosť a tešiť sa ztoho čo máme,a nesmútiť za tým čo nie je.ja viem moc Ti chýbajú vyše dve detičky,je to moc smutné najmä na Vianoce,iste sú ich dušičky svami a dávajú na vás pozor ako anjelici a sú šťastné,a chcú vás vidieť usmievať sa a nie smutných určite vám pošlú zdravé a živé bábätko v Novom roku 2013 😉 .Ako som čítala,že negytívne myšlienky navodzujú negytívne činny,proste myslite pozitívne tešte sa tomu čo máte a dostanete počom túžite🙂Lebo negytivizmus,nedovoľuje aby sa vám splnili vaše želania.Ja keď som sa už zmierila,že nebudeme mať vlastné bábo,vtedy som otehotnela,proste tešila som sa slobode a chcela som dom opraviť,keďže som konečne mala dobré zamestnanie,a keďže som bola ešte len na dohode,tak mapotom vyhodili,keď ma dali na PN-ku:-/Ale tak soms a tešila viac drobčekovi,že som konečne bola tehu,že mi to bolo aj fuk🙂Proste treba brať čo život dáva a tešiť sa každej príležitosti🙂Skús a tešiť zo života,takému aký máš🙂Veľa šťastia Ti prajem🙂
@ataner81 To vyššie som písala simonkato 🙂
Ahojte baby!Ako vám idú sviatky,dúfam,že každá ste zdravá a šťastná v kruhu rodinky🙂
My sme dnes boli u svokrovcov na obede🙂A poobede ideme zas k našim🙂A donesiem si domov studeno,ak viete čo to je,je to uvarená polievka,z bravčoviny a zelenino,vajcom na tvrdo a nechané na studenom vychladnúť a je ako želé🙂Mňam,hrozne mám rada🙂Robieve moja mama každý rok k Vianociam a na Veľkú noc🙂
Ahojte koníčky 😀
Takže sviatkujete dúfam všetci 🙂 U nás to pomaly prechádza do rozdýchavačiek po obžerstve, aj ked tento rok sa veľmi držím na uzde, nejak ma to nezvádza moc sa prejedať a to sa už aj tak ledva vpracem do hocičoho 😠
Keďže naše malé tajomstvo nikto nevie a ani ešte dosť dlho nebude, tak sa všemožne vyhováram ako ja neľúbim aperitívy a že si dám neskôr (a potom sa na to zabudne 😝 ), ako šoférujem a tak 🙂 Inak nič, pohoda, len je tá rodina nejaká veľká, stále sa niekam ide alebo niekto príde, ale tak to je dobré, kým nás je veľa a nech nás je stále viac 😉
Tak si užívajte voľno a sviatky naďalej a nezabudnite občas mrknúť aj na koňa 😉

@horseshoe Ahoj!
TAk moc Ti držím palčeky aby maličký vydržal aj dlhšie aspoň do 36tt🙂Mne tiež veľmi naliehal hlavičkou ale až od 32tt som sa otvárala,zato kľudový režim som nemala,len ak som cítila ten tlak vpodbrušku,hrozný aj na prázny mechúr,tak som si vždy ľahla,a dala si magnézko a keď prešlo robila som si svoje ďalej🙂A vydržal malý až do 41tt🙂čo ma už lekár naháňal,že čo ja ešte robím u neho na poradni,že už som mala rodiť😀 vždy sa čudoval,že akoto,že som sa skoro začala otvárať,a predca som so ešte aj týždeň po rodila až🙂Neboj vydrží to len mysli pozitívne a Tomáškovi dohováraj,že vbrušku mu je najlepšie,a nech pekne vydrží,že je vonku zima,a tam muje teplúčko🙂A že veľa vecí papať nemôže ak bude vonku a tam má všetkého dosť🙂Mne asi malý aj preto nechcel potom von😀.