Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
😀 Uz len 2 hodiny......... 😀 😀 😀
@typa 😀 ty to dnes v praci odpocitavas ako na silvestra 😀 .... sice je koniec svete dnes, tebe zacina o 18-tej krasny zaciatok vianocnych sviatkov, ze? 😉 a inak ja tym vysledkom DS neverim, kym by mi nepovedali, ze pravdepodobnost je 1:1. a tiez by som nesla na potrat, iba tak na morfologicky ultrazvuk ako aj ty chces ist 😉
@franica No ahojky moja 😉 Stav mam nezmeneny - tak ako minule krcok zmaknuty a skrateny o 2cm. Ale nezhorsilo sa to, co je pozitivne. Musim pokracovat v setriacom rezim - ziadne chodenie. Gyndos bol dost vystraseny, ked som mu rozpravala o tych bolestiach v buchte a tlakoch na buchtu. Hned ma aj hnal na kozu, vaginalne vysetrenie fest bolelo 😒 Musel mi to riadne prehmatat, tak som mala pocit ze ta jeho ruka je az v zaludku - au, au...Zaver je taky, ze hlavicka mi nalieha na krcok.
Tiez nebol gyndos nadseny, ze tak malo priberam - ze to veru nie je bohvieco 😖 Takze mi dohovaral, ze dufa, ze cez sviatky riadne priberiem 😀 Kontrolu mam o 2 tyzdne.
Hovoril, ze dolezite je vydrzat do 34.tt, lebo dovtedy je ten hlavny vyvin babatka a dovtedy dozrievaju aj pluca. Takze moja meta je stanovena na 34.tt a dovtedy musim vydrzat aj keby co bolo. Keby sa narodilo skor, tak hrozia rozne poruchy nervoveho systemu, poruchy zraku - no proste trvale nasledky. ☹ Takze modlim sa, aby som to este potiahla...
@horseshoe jujha, no veru si musíš dávať pozor a najlepšie bude asi ležať s nohami hore, nech sa bábätko netlačí smerom dolu...ale tak ten krčok už asi iný nebude, hlavne, že to nepokračuje zlým smerom 😉 Ja verím, že by to mohlo byť aj ideálnejšie, ale zase ber to tak, že vie o tom, pozrel to a dal ti odporúčania, ktoré ak dodržíš, tak bude dobre a potiahnete to aj za tými 34tt- nemocnicu ti zatiaľ tiež nenavrhoval, takže zatiaľ je to ešte stále dobré...hlavne teda kľud a oddych 🙂
@franica no presne tak. musim len dodrziavat tieto rady a bude to dobre. No ja som sa ho pytala ze co znamena to, ze sa mam setrit - ze ci to znamena ze mam lezat. A on ze nie, ze lezanie nie je dobre. Ze vsetko ochabne, zena zmlandravie pri takom rezime. To sa odporuca, ked uz sa zena otvara. Ale samoska, ze mam to striedat - sedenie, lezanie, trochu pochodit. Ale hlavne nie vela chodit. A tiez ziadna namaha.
Najhorsia je psychika - vies ako, uz viem, co to znamena strach o dieta ☹ Kazdy den si laham s pocitom, ze v noci to moze prist - praskne voda, dostanem porodne bolesti, a pod. Lebo vacsinou sa taketo veci stavaju v noci, nie cez den. Esteze mam mojho muzika, ktory mi vsetky zle veci, co mi chodia po rozumu vybija z hlavy 🙂 😉
@janka9900 to nikto netusi ako uz mam plne zuby tejto roboty...neviem sa dockat - 6 dni volna v kuse 🙂
Dnes budeme mat predcasne Vianoce u svokrovcov - budeme davat darceky. Tak aj na to sa tesim.
A potom spinkat a zajtra domooooooov 😀 😀 😀 😀 Ja viem, ze som uz otravna, ale tak sa tesim 😀 😀 😀 😀
Tak ako napisala zora, aj keby bolo babo s ds, ved ono za to nemoze a je to takisto uzasny maly tvor. Moj mm nikdy nechcel mat chore babo, ale uz sa s tym zmieril, ze by som na potrat nesla, takze som rada 🙂 Ja verim, ze je drobec v poriadku...ale treba sa pripravit na vsetko 🙂
@horseshoe Neboj, ten mesiac uz polezis a bude dobre. Ja som bola v nemocke s jednou holkou a tej radsej pichali koritkoidy, aby urychlili dozretie a vyvin pluc, keby sa jej nahodou babo narodilo skor. Dr. jej povedal, ze kedze uz ma tieto injekcie v sebe, uz by to babo malo v pohode zvladnut. Ale drobec urcite pocka - aby si ho este neprenasala 😉
haha - ze koritkoidy 🙂 ako som ja sikovna 🙂
@typa jj, dufam, mojka, dufam ze vydrzim 😉 To mi tiez vravel doki, ze mava vela takych pripadov, ze baba ma zly krcok, cele tehu sa boji aby neporodila predcasne a nakoniec prenasala 🙂 A prenasanie je tiez nahovno - segra prenasala 2tyzdne a aj tak sa porod nerozbehol prirodzene, ale museli jej ho vyvolavat vsemoznymi sposobmi - a ten strach, ze sa maly zadusi, pokazi sa plod.voda...No ani jedno ani druhe neni dobre 😒 Najlepsi je zlaty stred - idealne ked sa narodi v 38.tt-40.tt. Len keby tak fungovali vo svete idealy - to by nam bolo vsetkym super 🙂
@typa jeeej, tak vy uz mate aj dnes vianoce? komu je lepsie? 😀 😉 nie si otravna, len mi to je smiesne, ze ako sa uz nemozes dockat 18-tej hodiny 😀 ale uplne ta chapem, kto by sa netesil na volno a darceky 😉 😵
vysledky na DS vyjdu strasne vela babam, obycajne tabulkove hodnoty 🙄 akurat teraz bola moja jedna kamaratka na amniocentezu, lebo mali podozrenie a babatko je zdrave 🙂 malokomu sa to potvrdi, podla toho, co aj baby pisali, len vela ludi zbytocne vystrasia. tvoje babko je v poriadku 😉 ...my sme uz pri prvom tehu boli rozhodnuti, ze keby boli zle vysledky, tak si drobca nechame 🙂 ale ja viem, ze aj teraz mame zdrave babatko 🙂
@horseshoe ja mam 32....
vies,ze aj ja som mala problemy s kutikmi? nevedeli sa mi zahojit,pytala som sa kade tade z coho to moze byt,nikde v lekarnach mi nevedeli poradit,a az po tehu som sa na pribalovom letaku od aktiferinu...tabletiek na zelezo,docitala,ze kutiku su aj z nedostatku zeleza,a u mna to bol problem,len mi to odhalili dost neskor,tento krat si to zelezo chcem sledovat sama,lebo v tehu sa krv na krvy obraz berie len na zaciatku a na konci ... skus zistit,ci aj tebe nechyba zelezo,to babo velmi potrebuje,moj maly bol potom po narodeni nejaky cas tiez anemicky...
@deculko no bingo moja- zelezo mi realne chyba - na zaciatku tehu som mala normalnu hodnotu zeleza-127 a v 20tt mi kleslo na 107. beriem tabletky ale dnes som zistila ze som mala brat 2krat denne a ja som si myslela ze len raz za den staci. Takze zvysujem davku oddnes. Inak sa kontroluje krv 3krat v tehu. Takze este raz mi brat budu - uvidim ci to bude lepsie...
Aj mojej segre chybalo zelezo - ale na nu dokina srala - nic jej nepovedala, nepredpisala a potom po porode mala hodnotu 40!!!! 😖 Uplne sa fyzicky rozsypala, dostala horucky, triasku, davali jej transfuziu. Maly bol tiez anemicky 😒
Takze obrovsky bacha na zelezo tehulky.
ahojte ženušky. Dnes len tak na skok. Celý deň som behala po obchodoch ešte dokončovať vianočné nákupy a boli sme s drahým aj vybrať drez a batériu. Zajtra to zmontuje a konečne budem mať kde variť. Strašne sa teším lebo do teraz som krájala na kolene 😝 . @rohlicka Helenka tak to ma strašne mrzí, že nám to nevíde. Tak som sa na teba tešila ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Snáď niekedy inokedy. Číslo máš, tak keď budeš v KE, zavolaj a dáme stretko.
@deculko a my dve čo? Už sa cítiš lepšie alebo aj ty chceš radšej ostať doma? Ak sa necítiš dobre alebo máš doma prácu, tak to tiež môžme kľudne preložiť
@ataner81 vies co Reny, odlozme to aj my.... zacnem trochu pratat doma... este mam zajtra muza v praci... a ja len navarim obed a cez obed spim,po obede na nakup a s malym vonku a nic popratanene nemam,ani napecene,proste len nakupene mam,aj to este nie vsetko,lebo vela sama nosit nemozem... nasi mi pomahaju ale este aj s mm sa chystam ist na nakup... nie darceky,ale este dajake potraviny...
ak ale chces obchytat tehu brusko,tak mozes prist k nam na Furcu,s malym isto doobedu vonku pojdem,aby mi cez obed spal...
@ataner81 velmi rada sa s tebou Reny stretnem aj zajtra,len ist na 10 do mesta.. este aj navarit...teraz uz len spat ma taha... to je viacej...fakt volajako malo vladzem... ale pokecam strasne rada,este sice kaslem... ...ale ak by si prisla,tak sa velmi radi s malym kolo teba pokrutime,nech si aj ty nasa tehula🙂))))))....ok citam uz tvoj prispevok
aj ja vam vsetkym buducim tehulkam aj uz tehulkam prajem Krasne Vianoce a krasny novy rok... ja tu budem chodit,lebo nikam necestujeme...uzivame si to doma v trojici🙂))) je to takto krasne🙂))) tak si aj vy uzite vianocne sviatky 🙂 🙂 🙂
my este mame nieco take cez Vianoce...ze pride moj braska z BA aj s bratrancami...lenze ich sesterka v BA ma kiahne...oni s nou su v konakte...a teraz mam dilemu,ze som sice ockovana proti kiahnam,pred rokom som sa dala ockovat,lebo sama som kiahne nemala...a tiez sa vraj neprenasaju kiahne takto z osoby na osobu cez tretieho cloveka,ze vraj len priamo...(hoci my mame oskusane,ze aj takto sa daju kiahne doniest...) ale aj tak mam dilemu,ci riskovat,a ist do konaktu s nimi,ci nas to ockovanie bude vazne chranit...napr.nemam chut,aby moj maly teraz chytil kiahne... ale neviem...lebo zas co ...mam braskovi povedat,ze sa bojim,nech mi necha darceky u nasich a nech k nam nechodi...
aky je vas nazor dievcata... ono malo by nas to ockovanie chranit... len istota je istota a ja nemam rada rizika...
@horseshoe nasa poradkyna,take myslienky si vyhod z hlavy,ze si lihas s pocitom,ze to kazdu chvilu moze prist....tak krasne vies poradit dievcatam a povzbudit ich,ze musis aj seba povzbudzovat a ver,ze do toho 34tt to iste potiahnes... ani lekari nie su vsevedci a vedia len to,co je priemer a tabulka... aj mna vystrasili este v 15 tt min.tehu,ze mam makky krcok a ze pojdem na cerklaz...zasivanie...a nakoniec to bolo v pohode,nic mi nemuselo treba robit.. nie kazdy ma tabulkove hodnoty...a babatko bude zdrave...lahaj si s tym ,ze (kniha tajomstvo🙂)))) ze cela noc bude krasna,krasne sa vyspis,babatko sa pekne vyspi s tebou,nic zvlastneho sa neudeje,rano sa zobudis a bude dalsia obycajna tehulkovska noc za tebou k dobru... lahko sa to vravi... sama viem so sebou.... inak teraz klopy klop ani nerada o tom hovorim,ale uz tyzden sa mam rano ok... a verim,ze uz som sa tych mojich blbych ran zbavila a ze uz nic na mna v tomto smere nepride.... drzte sa... ja som si takto vravievala a stale si pri zaspavani hovorim,ze rano sa zobudim a budem sa citit fajn,v pohode,ze rano sa den krasne uplne obycajne zacne...a potom to takto aj je🙂))
@deculko mne dal tabletky Ferro Folgamma- zevraj su najlepsie znasatelne a vstrebatelne- obsahuju okrem zeleza aj kys.listovu a vit.B12 v malej davke co ale zlepsuje vstrebavanie toho zeleza. Inak papam kazdy den za lyzicku trstinovej melasy a idem si robievat kvasnicove natierky lebo vraj maju vela zeleza a vit.B. ale toto je len doplnok liekov- v tehu ked je nedostatok tak len prirodna liecba nestaci...
Inak lezie mi na nervy to uzivanie - rano a vecer jem zelezo a 3krat denne magnezium, pricom 2hodiny po zeleze sa nesmie uzit magnezium a zaroven 2hodiny pred a 2h po uziti magnezia sa nesmie jest nic mliecne. Je to velmi tazke dodrzat tieto pridrbane podmienky kedze skoro vsetko jedlo obshuje nieco mliecne 😠
vsimate baby? zacinam sa vykecavat...to znamena,ze sa dostavam ako tak do formy,lebo ked mi nie je dobre,tak mlcim....takze len kecat a kecat...a bude dobre🙂)) 🙂 🙂 🙂 🙂
Krasne Vianoce vsetkym, krasny novy rok a toto posielam vsetkym buducim tehulkam🙂)) TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT a mne sa pacia male tecka,lebo to je ako tehu tyzdne,tak vam posielam aj tie
tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tttt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tttt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tttt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tttt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tttt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tttt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tttt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt tt
@deculko jj mojka, ja viem ze pozitivna mysel je zaklad uspechu. Len ked mam tie bolesti a tlaky tak cloveka to psychicky lame 😒 Dnes povysetreni som bola s drahym na obede a potom ho este pockat kym sa da ostrihat a este sme mali ist na nakup potravin a ja som uz do tych potravin nedosla- prisli tie tlaky a bolesti buchty a jednoducho ani krok na viac spravit- tak som si pekne sadla na lavicku, bolesti odzneli, pockala som draheho kym nakupi a komotnym tempom 90rocnej babicky som presla do garaze k autu.
Na druhej strane je lahke byt optimista a vysmiaty ked mas vsetko ok a zivot je krasny. Praveze umenie je byt optimista ked je zle a "voda sa ti leje do riti"-obrazne povedane 😀 takze ako pises musim na sebe pracovat - lihat si do postele s dobrou myslienkou na krajsi zajtrajsok 😉 inak super moja ze ti tie nevolnosti ustupuju 😉 uz by malo byt dobre. Najhorsie mas za sebou 😉 uz len si davaj na seba a brusko pozor 😉 A tu knizku Tajomstvo si kupim - potrebujem teraz zabit cas a telka ma nebavi, radsej si pocitam 😉
Babulky moje prajem každej z vás nádherné, pokojné, štedré Vianoce plné lásky a porozumenia. Samozrejme dobré papanie a kopec kopec darčekov 🙂 .Ja prídem na koníka 25.12.-mám dennú ale mnohé z vás tu nebudú, tak všetkým poprajem aj krásny, šťastný a hlavne plodný Nový rok. Pevne verím, že každá z nás si v tom novom roku podrží svoje milované bábätko v náručí a ak náhodou nie, tak si aspoň nájde svoje vytúžené //. Takže ešte raz- veselé Vianoce a šťastný Nový rok 🙂
@renitri Ahoj!Tak moc držkám palčeky aby sa na Silvestra podarilo,ja na Silvestra ak nedôjde ms,tak budem testovať.
Ach baby,žalúdok mám nanič,zas ma kyselina ničí,a aj podbruško bolí,a o prsiach nehovorím,aj sa mi ťažko spalo,zrejme začala pms :-/nemaslím,že by z tehu tak rýchlo boli príznaky,keďže len zajtra bude týždeň od ovulácie.
@janka9900 Ahoj!Tak máš veselo,doma,my sme boli u našich a prídu poobede z našimi nákupmi zo Zvolena🙂Malý už spinká,mal radosť som vnoci vyzdobila stromček a aby v skrini nezaberali miesto darčeky,tak som mu ich dala pod stromček🙂Ale Betlehém bol zaujímavejší 😀,figúrky brala a ukladal podľa svojho🙂A Darečeky ho až po rozbalení zaujali🙂

@deculko joooj, tak to mi je doverne zname - problemy s pletou, vlasmi,nevolnosti - to som mala aj ja az do nejakeho 5.mesiaca 😒 a teraz sa mi robi na rukach ekzem - nikdy som ho nemala. plus mi praskaju kutiky ust, zle sa mi hoja rany. no cela nakomplet som dodrbana, co ti poviem...ono to suvisi s tym, ze babo si vela odcerpava z tvojich zasob a zivin. Ale nejako to vydrzime, nie? Ved koniec koncov aj musime 😀 A ty mas kolkoze rokov, moja?