icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

deculko
30. dec 2012

k tomu farbeniu vlasov... pri prvom tehu som to vydrzala a nefarbila si,ale mala som o 4 roky menej....teraz hoci mam vlasy skor svetlejsie... alebo take napoly,ani svetle ani tmave... uz sa mi sem tam sive nieco objavuje v kutoch ☹ tak neviem veru,ci to cele tehu bez farbenia vydrzim...pripadam si ako skarede kacatkot,otehu som akurat vtedyu,ked som sa chystatla dat si vlasy farbit,takze uz vtedy som mala vlasy kusok odrastene... uz mam pocit,ze sa na mna vsetci susedia divaju,ze coze sa o seba zrazu nestaram... ani make up si davat nemozem,lebo mam ten ekzem...takze dost nepekne sa citim.... asi si pojdem dat len vlasy ostrihat a ked nepomoze uces k lepsiemu pocitu,tak budem zvazovat bezamoniakovu farbu....

horseshoe
30. dec 2012

@franica neboj nic v tehu su bolesti normalne- hlavne tie prve 3-4mesiace.mna furt bolel pravy vajecnik, cela buchta...na nic zle nemysli- ja tiez len pozitivne sa snazim a zamestnavam mozog furt dacim inym 😉 tak ty nastupujes do novej robo? Uuuha, to veru neni najstastnejsi timing moja 😖 tlacia vas moc peniazky?lebo ak nie to bych sa na to vyondulovala. Vies ako budes asi aj rizikova tehula, bude ti teraz zle prve mesiace, a do toho stres a zataz z novej robo 😒

franica
30. dec 2012

@horseshoe no mňa tiež trochu ten pravý vaječník, len u mňa je ešte aj to, že porovnávam všetko s tým, čo bolo minule a zatiaľ sa to porovnať nedá, lebo to boli chvíľami fakt skoro pôrodné bolesti, lenže to bolo neskôr, o nejaký týždeň-dva neskôr, mrňús je ešte veľmi malý, takže teoreticky nezavadzia nikde....ale skúšam na to nemyslieť fakt, proste nemôžem mať takú double smolu a hotovo. A vždy si hovorím, že mi lekárka po operácii povedala, že pravá strana vyzerá byť ok .. proste všetko pozitívne si omielam doookola 🙂
Peniaze nás až tak netlačia, ale zase bodli by- ako inak. Okrem toho by tam bol oveľa lepší plat ako v minulej práci, čiže keby z toho potom rátali materskú, tak je to o dosť lepšie..a uvidíme, nasilu to robiť nebudem a možno mi to ani doktor nedovolí, ale aspoň do toho uzv tie tri dni prežiť a uvidíme, čo povie... aj tak si nemyslím, že to až do apríla utajím, ked som videla brucho sabaky v 14tt, tak to u mňa u bude už aj viac týždňov kým mi skúšobná skončí...no fakt zlý timing, ale to je jedno..hlavne nech mimi dopadne dobre. Práca bola, práca bude 🙂

simonkato
30. dec 2012

Ahojte zienky moje zajtra su to uz dva roky co sme si s drahym povedali ze sme pripraveny na babo boze preco sa osud s niektorymi ludmi tak zahrava citim sa ako na hojdacke s mojimi naladami preto vam sem ani moc nepisem aby som vas zbytocne nedeprimovala.kazdej z vas prajem ten najkrajsi new rok aby si kazda snazlika v roku 2013obkavila na testiku // dotehulkovala do najkrajsieho konca a kazdej tehulke porod jak lusk zdrave krasne babatinka.Moc vas mam rada dievky moje kazda ste mi niecim prirastla k srdiecku .Zajtra si pripijem i na vas aj pri pustani lampionika si na vas pomyslim komu by som viac priala ako vam ved ma tak kolko krat podrzite nad vodou dakujem vam velmi moc.

kapokapo
30. dec 2012

@horseshoe juuuj, ked uz mi je dlho, ja sa ani tak nebojim porodu, ale skor aby mala bola ok a tak.... nemozem dobre spat v noci, tak sa mi zenu hlavou somariny same :D

kapokapo
30. dec 2012

@simonkato ahoooj moja, ja som mala minuly rok jeden missed abort, november, na novy rok 2012 sme tiez pustili lampionik s jedinym zelanim a aha ho.... uz rodim o 7 tyzdnov.... 😀 tak vela vela pozitivnej energie ti posielam....

simonkato
30. dec 2012

@kapokapo lampion sme si pustili aj minuli rok priniesol mi stastie len trvalo velmi kratko a osud mi ho zase vzal :( snazim sa byt pozitivne naladena len niekedy ma dobehnu pochmurne myslienky.V dobrom ti zavidim ze uz budes mat co nevidiet princeznu pri sebe.Prajem rychly porod a aby malicka bola v poriadku a robila rodicom len a len radost.

tatiana77
31. dec 2012

@franica ahoj...citam tvoje prispevky, ako keby som to bola ja......pit sa mi chce stale, a ked sa nenapijem je mi zle....potom ma napina zo vselijakych pachov a voni...nastastie som nebola este pri zachode....jest by som jedla.....dam si a potom zrazu to nechcem....inak aj mna stale boli pravy vyjecnik...tak picha...mam strach, ci to nieje mimomaternicove...ale zase sa utesujem, ze keby bolo, tak mam asi horsie bolesti a mozno aj krvacam....ale citam, ze to bolenie vajecnika mali baby.....tak snad je to ok....ty sa mas, ides 7.1. ja idem az 24.1.. ☹ ☹

franica
31. dec 2012

@tatiana77 ahoj no vidím, že to máme podobné...ja práve zápasím so svojím žalúdkom, aby ma trochu nechal v kľude, ale už neviem, niekedy by som zase už radšej išla na wc a potom mala už pokoj. Neskutočné, čo vypijem a to v jednom kuse a na nič iné mi pomaly nejde chuť iba na polievky. Ráno som vyšla do kuchyne a zacítila som smetiak (a to nejak extra nesmrdí) a už som to ledva rozdýchala, keď otváram chladničku, tak sa vopred nadýchnem a nedýcham kým ju nezavrem...začína to byť veľmi zaujímavé.
A ty si koľko tehu? Mne to podľa mojich výpočtov vychádza na 5+5 dnes. Ja som už jedno mimomaternicové mala- ono spočiatku ma nebolelo nič a potom zrazu keď to prišlo, tak to bolo príšerné, trhala som molitan z matraca...neboj, určite to bude ok, aj ja si to hovorím 😉 A vtedy som takéto nevoľnosti vôbec nemala- a to som v takomto týždni bola už určite, a asi aj viac

tatiana77
31. dec 2012

@franica presne ako hovoris, otvorim chladnicku a koniec....mame novy nabytok v obyvacke, vobec mi nevadi, ale ked som otvorila skrinku, tak ma naplo, ze az.....a tiez mavam chut na polievku...dnes vari mamina kapustnicu, tak sa tesim....ale iba na nu, lebo keby som mala stat pri nej a varit ju..asi by ma naplo...a spat sa mi chce....ja som pri prvom tehotenstve nemala bolest na vajecniku, skor ma obcas pichlo v maternici...no, ale ako pises, ze su to hrozne bolesti a ani zle Ti nebolo a podobne, tak je asi vsetko v poriadku....no podla mojich vypoctov som nejakych 5tt+6.....ak to ratam od poslednej menstruacie....

franica
31. dec 2012

@tatiana77 iii tak to sme skoro na deň rovnako 🙂 Myslela som si, že ty si menej, ked ideš tak neskoro k doktorovi.- iba taký termín ti dali? Ja som si tú polievku včera zvládla navariť sama, chcela som jej navariť aspoň na mesiac dopredu 😀 ale nevyšlo...ledva mi ostáva na dnes, keď z nej jem 4x, nič iné mi nechutilo. Spravila som si rožky, ale po prvom hryze som ich nechcela, a ked už nemám polievku tak aspoň čaj si dávam, aj to je príjemné teplé na žalúdok

tatiana77
31. dec 2012

@franica to je pekne, za na mesiac.....ja niekedy neviem, coby som jedla a potom by som chcela vsetko.....surove maso nemozem citit, aj teraz ked si len pomyslim na neho, tak koniec. Jeej sme na rovnako...neviem, preco mi dal az taky neskory termin....asi mu 3.1. zavolam, ze chcem ist skor 😀 vsak uvidime....mne byva hrozne od rana az doobeda...potom to okolo obeda alebo az poobede prejde...treba navarit plnu konvcu caju...inak je velmi potrebne pit v prvom trimestri...vsak ty takto za tyzden budes na kontrole....super.

franica
31. dec 2012

@tatiana77 tak, už som sa naraňajkovala polievky- hneď o poznanie lepšie 😀 😀 Ešte som si aj tú konvu čaju navarila, tak hádam chvíľu vydržím v pokoji 🙂
Ja to s tými nevoľnosťami neviem nejako zovšeobecniť, ešte ich mám len nejaké 4 dni, ale väčšinou ráno a doobeda, potom ked moc nevyhladnem, tak je to celkom ok a večer sa mi to vracia- nie úplne tak silno, ale tiež.
Jasné, zavolaj doktorovi, že chceš skôr, veď budúci týždeň už budem skoro 7tt, to už kľudne môžu potvrdiť, verím tomu, veru do konca mesiaca by som neobsedela, už teraz by som to mala najradšej za sebou 🙂

franica
31. dec 2012

@janka9900 všetko najlepšie k narodeninám 😵 😵 😵 a dobrú nealko oslavu 😀

tatiana77
31. dec 2012

@franica ja mam nevolonosti taky tyzden plus minus....inak tiez sa mi k veceru vracia a to sa musim najest....urcite mu zavolam, tak pekny silvester a nech mame vsetky v novom roku len tie pozitivne spravy....papa, drz sa...musim ist pracovat 😠

franica
31. dec 2012

@tatiana77 díky, aj tebe všetko dobré, určite budeme mať samé dobré správy 😉

janka9900
31. dec 2012

@franica dakujem 😀 myslela som, ze si dam aspon trolinku origos sampusu, ale dostala som nezelany darcek- anginu 😠 tak budem cajovat 🙄 citam , ze aj tebe velmi chuti caj, tak nazdravie 😉

franica
31. dec 2012

@janka9900 angínu, a to si kde nabrala? Ved nechodíš moc medzi ľudí, či? Tak len pekne pokračuj v kľudovom režime a v čajíkovaní- pre pocit si tam môžeš dať rumovú arómu 🙂
Veru aj mne čajík chutí, čo pre mňa inak nie je typické, hlavne nech je teplý, najlepšie s citrónom a nech ho je veľa 😀 Aj teraz popíjam... tak teda *virtuálny štrng* na vaše zdravie 😉

janka9900
31. dec 2012

@franica no veru anginu 😠 taketo hrdlo som nemala ani nepamatam. ja sedim skoro stale doma, ale aj mm je chory, tak neviem, ci to on doniesol alebo niekto k nam 😝 uz som tretikrat chora, chudiatko nase drobciatko ☹
strng aj na vase zdravie 😉 😵 a rumovu aromu radsej neriskujem, este mi obcas zaludok protestuje 😀

franica
31. dec 2012

@janka9900 hihi ako vidím po štrajku lekárov, sestričiek, potom učiteľov tu máme hromadnú vzburu žalúdkov 😀 Tak radšej im treba vyhovieť a nič neriskovať.
Jaaaj tak aj mužík...tam bude pes zakopaný, že on nie je v karanténe 😀 Tak sa kurírujte, neboj sa nič, drobčiatku je tam vnútri v teple vo svojom bezpečnom obale lepšie ako komukoľvek inému 😉

janka9900
31. dec 2012

@franica 😀 mne uz sa ukludnuje 😵 dufam, dufam, ze drobciatko nic nevnima 😉

basikes
31. dec 2012

Ahojte baby 🙂 dlho som tu nebola, ale obcas citam. u mna klasika, ze nestiham vsetko, ste na mna prilis akcne 😀 Doplnujuca info, takmer horuca z minuleho tyzdna, do tehu tabulky pribudol dalsi chlapaaak, ak sa teda dr nemylil 🙂 fakt je tych dievcat dajak maaalo tam. ale ono sa to snad potom prelomi a bude zas obdobie bab, nie?

horseshoe
31. dec 2012

@franica presne tak praca bola a aj bude, preto treba na prve miesto klast babo 😉 no ved uvidis aj ako dopadne to vysetrenie, co ti povie doki, ako sa budes citit...chi, no sabake velmi rychlo narastlo brusino-ja som take mala snad v 20.tt 😀 moc jej to pristane. A to nikdy nevies ci na tebe bude alebo nebude vidno brusko skoro 😉 to vraj zalezi od tolkych faktorov- postava, tvar maternice, ulozenie plodu, pevnost svalov, atd....skor si myslim ze tazko utajit tie nevolnosti a ine tehu znaky 😉 ale mozno u teba to nebude prebiehat tak agresivne ako u mna - ja som si fakt pripadala ako iny clovek v tej istej kozi. Ale kazda sme ina 😉 Dolezite aby drobcek bol v poriadku- drzim palce...

franica
31. dec 2012

@horseshoe no bruško aj utajím vzhľadom k tomu, že ak veľmi chcem, tak už teraz kohokoľvek presvedčím, že som v piatom 😀 Ale nie...to by ešte oblečkom a tak aj išlo, ale tie nevoľnosti to je horšie....už hodinu sa razhodujem, či ísť s mm do potravín alebo ho poslať samého- 10 minút mi je super a ďalších 10 už zas stojím vo dverách kúpeľky pre istotu...ja neviem ako budem takto v práci fungovať, hlavne ked to tam ešte nepoznám a nebudem mať svoj kľud...ak mi doki potvrdí tehotenstvo a bude mi stále zle, tak to možno nechám...ale ani dovtedy neviem ako tie 3 dni prežijem 😖

horseshoe
31. dec 2012

@basikes gratulujem k chlapakovi 😉 😉 juuuj, no neviem ci sa to prelomi, lebo vsetky moje kamosky aj rodina cakaju chlapcov 😀 a aj som citala ze na SK sa statisticky uz dlhsiu dobu rodi viac chlapcekov. I ked celosvetovo je to presne opacne- rodi sa viac dievcat 51%dievcat a 49%chlapcov. Cize ak SK vymrie po praslici, tak si budu musiet nasi synackovia hladat frajerky v zahranici - takych cernosiek a aziatiek bude furt dooost 😀

horseshoe
31. dec 2012

@franica juj moja jak keby som o sebe citala 😖 ale ty si na tom este dobre- ja som ani stat nemohla - jediny pohyb bol presun do kupelky umyt sa a aj to som pritom sedela v sprch.kute 😀 k zachodu som sa skoro plazila 😒 ale tusim aj u teba tie nevolnosti naberaju na sile 😖 no drz sa - nech aspon tie 3dni tam akosi das, i ked viem si predstavit ze to bude nadludsky vykon v tomto stave. Skus pit vodu s citronom - obcas mi aj zabralo 😉

horseshoe
31. dec 2012

@kapokapo presne aj ja len myslim na maleho aby bol on v poriadku 😉 tiez nemozem v noci spavat - nemozem zaspat - vacsinou zaspim az kolo polnoci 😒 a kolo 4h rano sa zobudim ze idem cikat a potom uz nespim - hlavou sa mi premielaju rozne strachy, nepokoj, nedobre myslienky, nemozem si najst vhodnu polohu... 😖

horseshoe
31. dec 2012

Zenusky vsetkym vam zelam krasny, stastny a uspesny Novy rok 2013 😉 😉 😉 Tehulky nech stastlivo a v zdravi donosia svoje babatka a snazilkam nech tento rok prinesie ten najvacsi zazrak - vytuzene babatko. 😉 😉 😉 Som velmi rada ze som objavila tuto druznu skupinku, lebo ma sprevadzate cele moje snazilkovanie i tehotenstvo a vzdy mi tu dobre poradite, vypocujete, pokecame - za co som vam velmi vdacna 🙂
Buden na kazdu z vas mysliet dnes o polnoci- nech sa vase tuzby vyplnia 😉 😉 😉

basikes
31. dec 2012

@horseshoe nam by sa tiez hodilo do rodiny po 4chlapcekoch dievcatko, ale inak v mojom okoli sa rodia aj dievcata, asi tak pol na pol, len v rodine je prevaha chalanov, ale len krpatych, lebo inak my sme 2 sestry a mm ma tiez 2 sestry, cize teraz je asi chlapska generacia pre zmenu 🙂 v oboch rodinach

horseshoe
31. dec 2012

@basikes chi moja ono je to aj tak vlastne jedno - najdolezitejsie je zdravie 😉 ono to aj tak najviac riesi okolie, rodina - u mna predovsetkym svokra 😠 a ved hadam neni vsetkym dnom koniec - teda planujete aj dalsie mimi, nie? No, tak coze sa nad tym zapodievat 😉 prvy chlapec je super, lebo ochrani mladsie sestricky- bude to taky tata c.2 😉