icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

typa
1. jan 2013

@zora256 tak my sme sa uz pred sobasom rozpravali,ze chceme 2 deti a on by to mal najradsej na jeden sup 😉
Muzi su vo veciach penazi zvacsa viac rozumnejsi a nedaju sa tak ovladat citom ako my zeny. Ale ja som si ista,ze sa ten Tvoj bude z dalsieho mimca tesit 🙂🙂 uz coskoro 🙂

renitri
1. jan 2013

Tak babulky, vsetko dobre v novom roku vam prajem, nech je lepsi ako predosly a nech je plodny 🙂
My sme sa mojkali v sobotu, lebo v nedelu sme boli lyzovat a dosli sme neskoro dom, tak nist, a vcera sa nam to nejak casovo nepodarilo a asi sme prepasli ovulku, kedze dnes stupla teplotka :(

franica
1. jan 2013

@leonetka ved to, že pri prvom ani mne vôbec nič nebolo, vracala som jedinýkrát, a to z jahôd, ale viac ako z tehotenstva to bolo z prežratia sa 😀 A teraz je to úplne iné- teda dúfam, že je to iné! Prajem ti čoskoro takéto stavy 😉
Veru s tým víkendom to zle vychádza, ale možnosti sú nasledovné: ako rohlicka hovorí, aj napriek podmienkam si môžte chvíľku ukradnúť pre seba- ak len nebudete psať všetci 4 v jednej miestnosti 😀 , môžte to poistiť radovánkami predtým a nejaký bojovník to môže ustáť 😉 alebo je možné, že ti tie plodné dni nevyjdú presne vtedy, ale že sa trochu posunú a už je to vyriešené 🙂

franica
1. jan 2013

@rohlicka ďakujem Helka, začínam si dávať krátkodobejšie ciele ako nech sa fazuľka neprezradí aspoň 3 dni, ale vyzerá to stále komplikovanejšie...variť už neviem 😀 😀 Chcela som si tú záchrannú polievku urobiť, ale nešlo to, tak to robil mm s tým, že som ho komandovala z piatich metrov a ešte aj tak ma viackrát naplo zo všetkých tých pachov 🙄

zora256
1. jan 2013

@renitri Ahoj!Veru prišla mrcha jedna ešte 29.12.presne na 28dc:-/Už pomaly končí a plodné dni podľa womenzone by som mala mať od 8.1.-12.1.Tak uvidíme,či sa zadarí ale podľa ms by mala byť 11.1.Aj mne je zcelého už nanič,ale ide sa ďalej už si nádeje veľmi nerobím,už to zrejme začnem tak brať,že počas údajných plodných dní sa budeme snažiť ale na bábo budem myslieť až keď bude fakt meškať a na teste budú //,ináč to nechám tak,radšej,lebo mi je smutno,moje spolužiačky už druhé a tretie deti rodia:-/A nám sa just ani druhé nedarí skôr,neviem si predstaviť,žeby malý už chodil do škôlky či školy keď by som boal tehotná☹Proste chcem skôr než pôjde do škôlky.

zora256
1. jan 2013

@franica Ahoj!Moja tá situácia mi je známa😀 nezávidím,mne muž varieval až do dnes😀 sme-tam ak mám čas si aj navarím,ale od vtedy ako som pri šporáku nemohla byť a do chladničky,len zo zadržaným dychom chodila,potom i bruško tvrdlo pri teple,takže som od 2mesiaca tehu nevarila,až keď sa malý narodil,tak keď spal tak som veľakrát po nociach varila na druhý deň,alebo tie rýchlejšie cez deň,keď spal.A aj teraz občas muž navarí,ale už viac krát ja🙂

zora256
1. jan 2013

@typa ĎAkujem🙂TAkaj ja si myslím,že sa bude tešiť,aj druhému,keď sa narodí,lebo aj malého si až po pôrode obľúbil😀.Ale moc dúfam,že budeme mať dcéru,veď muži nevedia odolať svojim dcérkam,no nie?Proste nič viac si neželám,len nak je zdravé a celé po mužovi,aj keby bol chlapec len nak je zdravý a po mužovi,lebo prvý je viac na mňa,ale zato je aj čo to po svokrovi😀Ale povahou bude aj na otca,ale beťár a prefíkaný je na mňa😀ja som bola taká😀keď ma nevideli,tak som robila presne to čo mi zakazovali😀.

zora256
1. jan 2013

@typa A aj my sme sa dohodli na dvoch deťoch tiež ešte pred sobášom,nuž a po svadbe sme si užíali už bez ochrany a nič sa nedialo:-/ a rôzne vyšetrenia a liečbami som prešla,a podarilo sa až keď som mala fajn prácu,a stade ma prepustili,keďže som bola na rizikovom,v nemocnici a práve sa len 3mesiac skúšobnej doby začínal☹ ale nevadí,hlavné je,že malý je ok🙂A že je náš,verím,že bude aj druhé,ale že kedy to neviem,ale som si istá,že ku koncu roka budeme 4🙂Max o rok🙂

leonetka
1. jan 2013

@franica treba sa riadit aj intuiciou a ked vravis, ze je toto tehu ine, mam z teba silny pocit, ze to tentokrat bude na krasnych 9 mesiacov a "po znich" 😀 alebo i skor uz budes mat babulo v naruci 😉 @rohlicka ano mate pravdu, ja len ze ovulka u mna byva vacsinou medzi 11-14, teraz sa to dobre rata, kedze je prveho, nuz tak to padlo fakt suprovo na ten vikend. ale nic sa nedeje, ved januar to este tak neriesime, takze presne ako hovorite, bude sa dat ok, nebude, tiez ok a mozno i motyka vystreli, ktovie 😀 brusko ako v piatom mesiaci mam uz teraz. tolko majonezovych salatov a kolacov co som pozrala 😀

leonetka
1. jan 2013

@zora256 neboj nic, ked sa zadarilo prve, zadari sa i druhe. 😵 si este mladucka, casu mas dost 😉 my sme tiez chceli 2 no ked to pojde takymto tempom, budem rada, ak stihnem aspon jedno.

franica
1. jan 2013

@leonetka dúfajme, že je to iné...aj ked včera som zase mala také divné bolesti, aj som trochu poplakala, priznávam, lebo sa strašne bojím, bez toho sa to nedá...dnes zatiaľ nič, ale znepokojuje ma to. Už je na čase tá kontrola.
A ďalšia návšteva vedľajšej miestnosti za mnou....je to vyčerpávajúce 😖 😖

@zora256 alebo @horseshoe okrem toho, že vám bolo blivno od žalúdka aj celkovo ste sa cítili tak hrozne, že zima stále aj keď som naobliekaná, hlava ma tiež bolí, únava je samozrejmosť...?

leonetka
1. jan 2013

@franica ja som mala tahanie a mierne bolesti v lavom vajecniku niekolko dni, strasne som sa bala ze to je mimomaternicove, mala to vsak i @horseshoe. my sme mali skoro rovnaky termin, tak sme sa tak porovnavali. unava je samozrejmost, a aj ta uzimenost. ved je zima okrem ineho 😉 to som ja tusim nemala, ale vtedy bol jun/jul a 35 stupnov 🙂 a svagrina ked bola tehotna, tiez mala bolesti hlavy. ruzovy ibuprofen si nesmies davat. ak bude najhorsie, tusim paralen sa moze.

rohlicka
1. jan 2013

@franica mne lekar od bolesti hlavy odporucil panadol - unava bola samozrejmost .. 2-4 mesiac 🙂 a teraz od 7 mes. ju opat dost casto pocitujem .. 😀 ale tu zimnicu to si nepamatam .. to som mala len raz ked na mna nejaka viroza isla ..

horseshoe
1. jan 2013

@franica ahoj moja 😉 ano, ja som sa citila celkovo ako iny clovek v tej istej kozi. Nedokazem to dobre popisat, tak ako sa mi tazko popisuju pocity, ktore prezivam teraz ku koncu tehu. Na zaciatku tehu som ako prve zacala byt velmi unavena - pamatam sa, ze uz o pol 8 vecer som zaspala na gauci pri TV - manzel sa len smial. Zima mi bola stale - bola som permanentne zatocena v deke a to podotykam, ze bolo leto. Aj hlava ma myslim bolievala. A mala som strasne alergie po celom tele - furt som sa skrabala aj v noci a tak som v lete chodila s modrymi nohami, take boli doskrabane. Plus mi bolo furt zle, bolelo ma brucho, vajecnik, buchta. Niekedy som myslela, ze to male uz zo mna vyskoci. 😖 Plet som mala sama vyrazka, vlasy splasnute a vypadavali v hrstiach, moje psyche pod vplyvom hormonov strasne trpelo 😒
Takze velice dobre ta chapem, ako sa citis. Ja zavidim kazdej zene, ktora ma bezproblemove tehu, ziadne bolesti, nevolnosti, ba naopak su zeny, ktore v tehu uplne opekneju - az tak kvitnu.
Jedine, co sa mne ako tehule vyhyba (zatial) su strie, zapcha, zlata zila a opuch koncatin. Ale ako vravim - dokonca tehu este casu dost - cize co nie je - lahko moze byt 😀

franica
1. jan 2013

@rohlicka @leonetka @horseshoe ďakujem baby za zaspomínanie si, no tak to asi všetko súvisí s tým...mňa ani tak nebolí tá buchta nejako, nemôžem povedať ani že by som tie tlaky nejak cítila, akurát ten pravý vaječník sem-tam zahapruje, ale tak verím, že to ešte stále je dobré.
Tá hlava ma pobolieva- nie je to hrozné ako migréna, skôr ide o to, že to dlhodobo a všetko spolu vyčerpáva (a to dlhodobo je nejakých 5 dní zatiaľ). Myslím to tak, že ked je človek chorý, s virózou, pokazeným žalúdkom a pod., tak si dá lieky a každým dňom je lepšie, ale toto je dookola- ked sa polepší, tak je to za chvíľku preč a začína to odznova.
Ja to všetko vydržím, len nech no nie je mimo a keby tá robota tak nešťastne nevyšla- už zvažujem, že ak ráno budem zase taká bezvládna, tak skúsim zavolať, že mám nejakú virózu s horúčkami a dohodnúť sa, že prídem až ten pondelok , no ráno uvidíme

horseshoe
1. jan 2013

@leonetka presne tak, moja 😉 my sme boli ako take suputnicky - ty si mala TP den po mne. Skoda, ze to nedopadlo dobre ☹ Ale verim, ze sa vam onedlho opat podari otehulkovat a pekne to dotiahnes az do konca 😉 😉 😉
A presne ako pises - tie bolesti vo vajecniku, podbrusku, buchte - to som mala uplne hrozneee - pri kazdom pohybe som citila tu bolest - takze @franica vobec sa nemusis bat, ze je nieco zle - ja som zivy priklad bolestiveho priebehu tehu 😉 Mne tie bolesti odznievali postupne - tusim uplne odzneli az zaciatkom 5.mesiaca. Ale ta intenzita sa znizovala - nebolo to stale v rovnakej hladine. Ako aj tie nevolnosti a vsetky tie nahovno stavy ti postupne budu odoznievat. Mozno budes mat to stastie, ze uderom konca 12.tt ti to vymizne ako vacsine tehuliek 😉
A k tym bolestiam hlavy - radsej si nic nedavaj - ziadne tabletky proti bolesti - vydrz to aspon do konca 3.mesiaca, lebo teraz sa ti ten plodik cely vyvija a nevies ako ta chemia moze uskodit. Radsej byt tebou ako davat si tabletku by som nenastupila do ziadnej roboty a lezala by som permanentne doma v posteli. To je to najlepsie co mozes urobit. Aj ked chapem, ze toho doktora mas az v pondelok. Ale neprepinaj sa, vazne. Najlepsie by ti spravil pokoj doma v posteli. A nech ti drahy nosi z robo obedy a ostatnu poziven. 😉

franica
1. jan 2013

@horseshoe nie, tabletka to by bolo už v krízovom prípade, ale zatiaľ som na ňu nepomyslela, ibuprofen ja nejem vôbec, aj ked ma inokedy bolí, tak väčšinou zaberie polka paralenu, prinajhoršom celý, ale zatiaľ si nedávam, akurát studenú vreckovku na čelo. Pripadám si ako nejaký frontový vojak 😀
A keby som nešla do roboty ešte tento týždeň, tak rozmýšľam, že by som išla k dokimu skôr, aspoň ten piatok, nech potom viem na čom som a podľa toho sa rozhodnem...ale momentálne aj 3 dni je ako večnosť 🙂

horseshoe
1. jan 2013

@franica hmmm, no moja, toto je najvacsi problem na celom tehu - ze ked ta nieco boli a vacsinou je to aj viac veci naraz, co je dost caste, tak to musis len prekusnut. Samoska pokial to nie je fakt nejaka seriozna choroba so zapalom pripadne bolavy zub. Ale ja som fakt az v tehu zistila, kolko bolesti clovek dokaze zniest bez tabletky - je to sila 😕
Teraz su tie kadejake bolesti a stavy pre teba nove, ale zvyknes si a mozno u teba aj rychlo prehrmia - nikdy nevies - ja som si davala v prvom trimestri take mety - ze "vydrzim do konca 3.mesiaca" - vtedy by to malo pominut a ked mi to nepominulo, tak zase ze " do konca 4.mesiaca maximalne a potom bude dobre" atd... 😀 😀 😀 Som si to vtlkala do hlavy a tusim som tomu aj verila 😀

horseshoe
1. jan 2013

@franica to je dobry napad veru s tym piatkom 😉 Chod urcite - to ta tiez ukludni, ked ti doki povie, ze je to na dobrej ceste 😉 Hned sa ti vsetky tie drbnute tehu stavy budu dobre znasat 😉 😉 Budes mat psyche v pokoji a to je zakladom pre dobre znasanie tehu 😉 😉 😉

horseshoe
1. jan 2013

@zora256 Ahoj moja, no presne ako pises - naliehanie hlavicky na buchtu je cosi tak neprijemne, ze pre mna je to horsie ako nevolnosti a grcanie na zaciatku tehu 😖 😖 😖 Vtedy len lezim a ked musim niekam prejst, tak idem zhrbena ako babka, lebo ma to tak taha, ze nemozno sa vystriet. A presne aj tie tlaky na mechur, resp. na mocovu trubicu mam - to je akobych mala nejaky zapal mocovej trubice - hrozne. 😒 A k tomu vzdy ked u mna nastanu tieto tlaky, tak sa mi do krvi asi zacnu vylucovat nejake hormony, lebo zacnem byt neskutocne nervozna - uplne vnutorne sialenstvo 😖 😖 😖 Neviem tie pocity ani dobre opisat - podla mna takto sa zacina porod. Vtedy so mnou nie je ziadnej reci - som cela bleda, na jedlo ani pomysliet, vlastne nedokazem nic ine vnimat iba tu bolest. A potom, ked mi to prestane, tak akoby utalo - som stastna, spokojna, pohoda. Ty si to tiez takto prezivala?
Vcera som to napriklad mala cele doobedie az do nejakej 14.hod. Potom sa mi zazrakom podarilo zdriemnut si na hodinku a ked som sa zobudila, bolo to prec. Zrazu som mala energie za dvanastich a v nadseni som pozrala vsetko co som videla - husacinu s kapustou a loksami, klobasu, za tym strudlu, kolace, chlebicky, coko bonbonieru, slane...Brucho som mala nadute ako mech 😀 😀 😀 Odvalila som sa taka zduta do postele uz o 21.h a potom ma uz len zobudil drahy na pripitok - ja som si akurat tak omocila jazyk 😀 V noci ma stihlo 3krat prehnat 😖 Ale dnes uz pohoda, vsetko ok -nastastie 🙂

horseshoe
1. jan 2013

Babulky, sedim si tak za PC a zrazu ze co mam take mokre tricko - pozriem na seba a na tricku dva velke mokre flaky - vyhrniem tricko a kukam, ze z bradaviek mi tecie vodicka 😵 😵 😵 Stalo sa mi to pred par dnami v noci, ale to som si myslela, ze som sa len vecer niekde zamokrila. Ale nie, je to asi prve mliecko pre nasho synceka 🙂 Dufam, ze to neznamena nic zle. Mali ste to alebo mate niektora takto uz pocas tehu? Manzel sa smeje, ze zachvilu mu budem odstrekovat do kavy 😀 😀

renitri
1. jan 2013

@zora256 no ta bola teda presna... a brala si aj ten dufik ako minule ?? Ja som mavala ovu na 15 den, a teraz uz mavam az na 17-18.den... Zajtra idem na folikulomatriu, kuk ci ovu bola a ze ci uvidime tu moja slavnu pravu stranu, skade aj mala byt.. Ale uz na to cele kaslem.. Pekne si vypytam ziadanku na spermiogram a nech mi vybavi laparku.. Lebo bez laparky nevieme co je s tou lavou stranou kde je cysta.. a aj kebyze ideme do CARu bez laparky s tebou nic nerobia... Takze tento mesiac to pekne postiham, aspon dufam, a uvidime co bude dalej.. Uz som z tohto celeho uplne na hlavu...
Hovori sa, ze ako na novy rok tak po cely rok.. Tak dnes mam otrasny den, a naladu, je mi do placu, takze dufam, ze dalsi rok bude o inom...

typa
1. jan 2013

@renitri neboj sa,to s tym Novym rokom neplati 🙂🙂 keby to tak bolo...hmmmm. Dnes sme s mm vstavali o 11:45. To by som kludne mohla kazdy den takto 🙂
Drzim Ti palce,aby sa to v tomto roku podarilo a budes mat krasne babo

sabaka
1. jan 2013

@franica ahoj mojo. neboj, pocity a stavy ktore prave prezivas su uplne normalne 😉 unava je prvy sprievodca tehu, ja som v robote na zaciatku zaspavala miestami postojacky. k tomu sa pridruzili nevolnosti od 6-7 tyzdna. vtedy to bolo najhorsie: najes sa - je ti je zle, nenajes sa - este horsie 😀 a nic mi nechutilo, vsetko malo prichut zlce alebo taku nijaku. v 11 tyzdni vsetko prestalo akoby utal. unava ma tiez opustila a posledne dva - tri tyzdne - idem si poklepkat - sa citim ako rybicka. kopec energie, zjest mozem co chcem, proste nadhera. ktovie, mozno aj u teba to tak bude. najtiaz vyckat prve tri mesiace 🙂
vyslo ti to veru nanic s robotou ale to uz tak v zivote byva, zakon schvalnosti zauradoval osvedcene. uvidis, ako bude a ako to budes zvladat. ale hlavne si davaj teraz na seba velky pozor, aj aby si neochorela. ako uz pisala nasa horseshoe, prave prve tyzdne tehu su velmi dolezite, tvoria sa organy atd. bude to ok, uvidis 😉

renitri
1. jan 2013

@typa no velmi dufam, ze nie.. Dnes som vstala o 13.3O :D neskoro som sla spat, teda az rano...
No nech je pravda co pises 🙂 dakujem 🙂

franica
1. jan 2013

dakujem baby za všetky príspevky, možno zajtra napíšem viac, na 99% nikam nejdem, budem rada ak prežijem...ani tento príspevok som nestihla dopísať, už som zase dvakrát vracala, proste vôbec nič už neudržím v žalúdku, ani vodu 😖 tak sa idem uložiť nejak, majte sa pekne, paa

horseshoe
1. jan 2013

@franica drzkaj sa moja 😉

tatiana77
2. jan 2013

Stastny novy rok baby moje.....tehulkam krasne zdrave batozteky a snazilkam krasne rastuce bruska a vela zdaru.....v spravach hlasili, ze deti narodene v roku 2013 su duhove deti, vynimocne a mudre, lebo podla cinskeho znamenia je rok hada....tak snazilky hor sa na to.....ale zase kazde dietatko je vynimocne 🙂) dnes rano ma paradne naplo, myslela som, ze uz idem na WC, ale nejako to ustalo....i tak mi nieje stale dobre, tak uvidime.....ked mam prazdny zaludok je mi zle a ked sa najem, tak tiez zle.....a neviem, co mam jest, lebo nemam na nic chut...ale na druhej strane sa tesim, a nadejam sa, ze je vsetko v poriadku... 🙂

franica
2. jan 2013

Ahojte, tak som doma 🙂 Podarilo sa mi veľmi dobre sa vyspať a hneď som ako iný človek, aspoň zatiaľ...ani nevyliezam z postele, som rada, že mi zatiaľ nič nie je, dokonca som už vypila jeden čaj a jem po lyžičkách jogurt a vyzerá, že mi to brucho berie. V práci bol chlapík milý, povedal, že žiaden problém a nech do toho pondelka vyzdraviem- ja len dúfam, že z toho nevyzdraviem 😝 A rozhodla som sa ísť v piatok k lekárovi, ked už som ostala doma, tak potom uvidíme ako ďalej.

franica
2. jan 2013

@tatiana77 hmmm no toto mi je známe, aj mňa tak pred pár dňami začalo napínať a myslela som si, že už..už, ale nie, ale včera som si nemusela už nič myslieť, vracala som celý deň 😖 Aj ja dúfam iba v to, že to značí dobre...drž sa a nech sa ti nepohorší 🙂