Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
Nooo tak tajomstvo trochu poodhalené...mm volal s mojou mamou a povedal, že som chorá a nešla som do roboty, tak moja mama tu do 10 minút bola, že čo mi je a ako správna mama, hneď prvá otázka či som tehotná...tak klamať zase nebudem, ale viem, že u nej je to v bezpečí 🙂 Len som jej to nechcela hovoriť práve preto, že má strašne veľa starostí, trápení a nechcela som jej pridávať kým ja neviem, na čom som, ale tak už to takto vyšlo. Bohužiaľ máme veľmi chorého dedka ☹ , jej otca, ktorému už veľa času neostáva, tak je z toho veľmi nešťastná, ale povedala, že si je istá, že budeme zdravé bábo, lebo veľmi často sa to v rodine stáva, že ked niekto odíde, niekto ďalší príde...ach len nech je to tak.
Ahojte. Hlasim sa z cakarne. Idem na folikulometriu, teda len kontrolnu ci bola ovu. Podla teplotky bola v nedelu a my sme sa posnazili v sobotu vecer tak nejakaa nadej tam je, zeby tam maly pockali na vajko. Bala som sa ze bola az pondelok abo vcera. Idem vybavit kontrolny spg a laparku.
uz by bolo aj pre mna nacase kupit nocne kosielky na kojenie .. takze ma este dnes čakaju nakupy 😀 to uz som si vyhliadla v jednom obchodaku kosielky .. takze uz len zakupit ..
v H&M mam zase vyhliadnute podpiry na kojenie .. ale to asi az na SR kupim kedze tu ich nemali .. a taktiez aj tie sietovane gatky po porode mam odporucenu-overenu znacku Carriwell a poporodne vlozky SAMU. Dokupim este gumene slapky do sprchy do porodnice..
Este nemam zakupenu odsavacku na sopliky na vysavac .. a pomaly by som uz aj mohla mat vsetko .. zvysok sa asi dokupi podla potreby po narodeni 🙂
V sobotu uz budeme mat doma aj postielku aj komodu s prebalovacim pultom .. a aj kočiarííííík 🙂
takže ma bude čakať už lepn pranie veciciek .. a triedenie 🙂
@horseshoe naozaj su dobre, prvy krat ma odradil vyzor ale pohodlie bolo paradne 🙂 a na zimu nemusi nosit sukne alebo nieco zeby tie gatky boli vidno takto dajako vyzeraju ale u nas ich mali v lekarni asi za 50cnetov kus http://www.google.sk/imgres?hl=sk&sa=X&tbo=d&bi...
@horseshoe ja mam tuto odsavacku a je paradna http://www.docsimon.sk/tovar/baby-vac-2-ergonom... a monitor dychumam nanny pouzivala som ho 13-15 mesaicov, cize porodnici ked pozicaju za 35€ a jasom ho kupila za 60-70€ tak sa mi vyplatil novy
@horseshoe tie gatky co ti poslala @brumka z maderna stranky si chcem kupit .. 🙂 sestra ich mala a sice hovorila ze kusa tlacili na obvod stehna tak len popraskala (ponadrthla) par tych gumenych nitiek na vnutornej strane stehnagatiek a sedeli perfektne .. 🙂 takze aj tak sa da riesit ked nahodou tlacia .. 😀 😀 😀
odsavacku na sopliky chcem - noštek a na mlieko odsavacku mam: FARLIN - http://shop.babetkovo.sk/index.php/elektricka-o...
monitor dychu som este nekupovala a ani nebudem ☹ viem ze sa to moze zist ale momentalne je to dost velky vydavok popri vsetkom .. takze verim ze nam ju ani nebude treba 😉
a co sa tyka podprdy .. kupila si si o cislo vacsie ako mas momentalne ? .. alebo ako si mam vybrat spravnu na kojenie ?...
@rohlicka podprduo cislo vadciu urcite lebo rataj s vlozkami do podprsenky bez nic sa nepohnes hlavne v noci, by si sa musela vela krat prezliekat ked mliecko vyteka. ja mam na mlieko odsavacku rucnu avent ale vyuzilasom ju chvilu pri zapaloch prvy mesiac a horuckach. teraz ju ma kamaratka. ano je monyto r dychu vydavok ae mi sme vecicky nakupovali podstate od zaciatku tehu kazdy mesiac nieco, kocik na splatky na 2x dokopy 420€ a na ten mi aj mam prispelainac vcserto viac menej lenm i, a komodu mame na mieru, velka super priesto da rsa prerobit z pultu na skrinku a vysla tusim 40€alebo 60€ oproti cenam v obchode skoro ako zadarmo aj par znamych chelo taku ako mi tak stolar bol poteseny kolko ich spravil 🙂 mi sme monytor chceli mali sme silny reflux, dcerka non stop grcala potokom 5-6 mesiacov nedalo sas nou ani cestovat den a noc musela spavat na rukach velmi vysokej polohe
dikes @rohlicka aj tebe @brumka. rohlicek ja som si kupovala len vacsi obvod. Mam este slusnu rezervu v nich. Neviem sice, ako sa mi naleju po porode, ale to nevie nikto...Ked tak dokupim este vacsie a tieto tie 2 co uz mam budem mat na "mensie obdobie",ked sa sfuknu.
ja si ten monitor dychu chcem kupit, nech to stoji, co to stoji - nechcem riskovat. minimane ak nekupim, tak si poziciam - to je podla mna dolezita vec - skus si aj ty aspon pozicat. 😉
@brumka no to ti pekne podrastli 😀 😀 ja mam tiez vychodiskovu velkost 75B - no uvidiiime 😀 A co sa tyka toho sterilizatora alebo ohrievaca - moja segra aj muzov kolega to maju a dost to vyuzivaju 🙂 Asi kazdy sme ini - niekto povie, ze cumle a flasky bude vyvarat a mlieko ohrievat na plotni, ale niekto je rad, ze usetri tymto cas a moze ho vyuzit na ine veci a nie sa crcat. A niekto dokonca kasle na cele vyvaranie a pod. To mas ako s pranim - mam znamych, co povedia, ze oni susicku nepotrebuju, lebo veci posusia normalne na susiaku a zehlit aj tak nezehlia nic, takze naco by im bola susicka. Ja zase odkedy susicku mam neviem si predstavit, ako som bez nej mohla zit 😀 Ma to tolko vyhod, ze pre mna je to ten naj pomocnik v domacnosti 🙂
Tak a je to tu. Ak dostanem mrchu, hlasim sa do CARu. Laparka je potrebna a u nas v Nz ju nerobia. Takze nech centrum porobi vsetko co treba aby to bolo z jedneho miesta. A aj spg. Zial zas moju pravu stranu nebolo vidno a to mi robila sono dokladne a dlho. Volna tekutina sa tam nachadza takze ovu mohla byt zprava lebo na lavo nic.
Ak mate skusenosti abo dobre tipy ohladne Car sem s nimi. Rozmyslam nad ferti centom, i ked gyn mi odporucala gyn five. Ale ze si mam vybrat sama, netlaci na mna.
@horseshoe ja to beriem tak ze som dojcila tak som nemusela nic ohrievat 🙂 prvy rok len MM obcas prevaena cista vodicka caje malo az od roka skor, a UM som pridala na noc az od toho roka, cize u mna netrebalo nic, pekne mi na vyvaranie stacil hrniec a rychlovarna konvica ja susicku nemam ani nemam nan miesto ale mi mame teply byt tak mne co vyvesam vecer na susiaku v nutry do rna vsetko uschne 🙂 a zehli t tak jasom zehlila do 1,5 roka od narodenia a potom neskorsie ked sa nam prejavil ekzem dr mi kazala zehlit ale to som robila mi mame taku spotrebu elektriny ze afkt dalsi zrut elektriny ani nepotrebujem 🙂 ja len aku skusenost mam.
@renitri ahoj ja som tam bola v 25tt na 3D a parada, pol hodinu mi ho robili kopu fotiet vsetko prstup uzasny, a kamoska tam bola ked nemohli otehotniet, teraz o mesaic caka babo
@brumka no jo, ale tak s tymi pristrojcekmi je to o dost pohodlnejsie 🙂 okrem toho segra si aj odstriekavala mlieko a davala ho do tych malych Avent doziciek a potom krmila aj z flasky, lebo napr. ked bola chora alebo sa nieco vysralo, tak toto mala taky zachranny pas. A vsetky tie dozicky na mlieko a flasky s cumlami - to treba sterilizovat takze ona sterilizator dost vyuzivala. Ona kojila maleho do 2rokov. A ten ohrievac flasiek je tiez dobra ve v tom, ze ti to ohreje na presnu teplotu, ktora je vhodna na pitie pre babo a nemusis sledovat a skusat, ci nie je este studene alebo moc horuce a pod. Hlavne ked mas nepokojne dieta v noci, ktore sa velakrat budi, takze vlastne ti to setri cas a nervy. Ale samoska, da sa vsetko aj bez toho byt - clovek usetri kopu peniazkov. 😉
A ta susicka - no vies ako - zerie ti aj zehlicka kopu elektriny a zo zehlenia sa ti naprasi kopu prachu, takze musis castejsie vysavat - co tiez zerie elektrinu - ja to vidim aky je to rozdiel pri susicke teraz. Okrem toho ja som vybrala taku, co zerie minimum a ma tepelne cepadlo. Takze je to zanedbatelne. Inak ja tu susicku tak milujem, ze ju stale ospevujem - no proste laska az do smrti 😵 😵 😵
@horseshoe mi mame kusok od bytu fabriku na drevotriesku takze vysavam pomaly kazdy den :( ja som z flasky nedavala, len 2x potom som prestala bolo mi luto vyhadzovat mliecko, lebo ja som s tvorbou nemala vobec problem 🙂 stacilo trocha vinei a hned boli vlozky v podprsenke pretecene 🙂 mne bolo pohodlnejsie kojeie v noci mala mi aspon zaspala na prsniku, mi sme dudel nemali nechela mi malasom ich asi 6 a vsetky skoncili v kosi, a flase som musela porozdavat. ako vravim treba najst co cloveku bude vyhovovat, jasom chora bola len raz takze to bolo ok, dojcit sa dalo normalne. malu sme mali stale pri sebe nebola moznost zeby nam ju niekto postrazil a ani nechcela ked sme to skusili u svokry na 1 hodinu. bol strasny amok. jasom mozno divna ale bez malej sme teraz boli s muzom druhy a treti krat na kavu a to bude mat 3 roky
@brumka no to ste super vychytali s tou fabrikou 😀 ja by som z toho mala zvyseny tlak kazdy den 😀 my sme predtym byvali v byte, ktory bol ladeny do cierno-biela plus taka tmavohneda podlaha aj dvere - no po kazdom zehleni ma islo porazit - same chuchvalce a vrstvy prachu. teraz uz som bola pri zariadzovani mudrejsia. 🙂
no a s tym mlieckom, kojenim, atd. - vies ako, kazda zena je ina a kazde dieta je ine -ved to stale vravim 🙂
@horseshoe tak byva sa nam tu super, dalej od mesta ale amame tu vsetko co treba len teraz riesime, podraz od mesta, chcu nam sem nastahovat 35neprisposobivych ciganov takych osadovych a z mesta nenapadne este okolo 100 neplaticov aby sa dakto mohol nabalit na ich btoch meste, mali to uz pred rokom spravit ale sme ich peiciou prevalcovali ale teraz nemame sancu uspiet, a to byvame naokraji mesta, sai mlady ludia hypoteky vsetky panelaky sa opravuju z pozicok, okna, strechy vytahy zatepleniea takyto podraz nam chcu spravit z mesta :( lebo podala nich tu ziju len neplatici a tyco nvladzu splcat hypo v meste, ja sa mozem vykaslat na predrazeny byt v meste kde nemozem otvorit okno koli hluku na ulici
@brumka fuuuha, tak to je riadne svinstvo s tymi ciganmi 😠 😠 😠 To vam maju nastahovat priamo do vasej bytovky? No parada, to aby tie bytovky zachvilu neboli "vybyvane" ako to nazyvaju cigani na Luniku v KE 😠 😠 😠 Musi sa to nejako dat este zastavit, ci?
Jj, ani ja som nechcela byvat v meste - specialne nie v tej bradavici Bratislava - mam na nu alergiu. 🙄 a vzdy ma to tahalo k prirode, rada chodim na bicykel, do lesa na tury, na huby, rada dycham cerstvy vzduch a vychutnavam si ticho a klud. 😉
@horseshoe no priamo k nam nie ale 800m od panelaku a mi sme na okraji mesta cize obchody skoly vsetko by navstevovali u nas co tu mame vsetko nove :( a zastavit no tazko, pan poslanec uz ma priestory nato aj financie vie z kade pojdu, mesto odpreda byty po neplaticoch. proste je to hnus ato si tu zijeme v klude 6 rokov, do mesta to mam 30 min peso a mestku tu nemame takze vies asi ako to tu za chvilku bude. mi mame hypo ete na 24r takze stahovanie u nas nehrozi ja som byvala v DNV a tam zivot bol uzasny
@brumka teda brumka, pri takýchto s prepáčením výdrboch sa mi dvíha tlak...presne ako ty hovoríš, pekne, pokojne si nažívate mladé rodiny- ideálne a bum do toho vám tam nasťahujú socky, aby ste potom vôbec mali obavu deti na ihrisko, do školy, samé do obchodu pustiť 😠 😠 A ked ich tam nasťahujú 35, za rok ich tam bude 350 atd, váš život na nervy a byty nepredajné....tá petícia bola super, že vám prešla, aj teraz by ste mali spoločne skúsiť hocičo- ďalšiu petíciu, odvolanie, MArkízu...hocičo. Neverím, že tým poslancom to bude také super mať takéto indivíduá v okrsku....skôr sa im to oplatí 😠 😠 nejak sa to hádam dá odvrátiť, ked tam už prídu, tak už ťažko 😒
@franica uz skusame televiziu rpvy krat televizia bola za nas ale jeden pan na nich zautocill tak myslenie uplne otocili ze mi ludia sme zmanipulovany, mne mlalu odmietli do skolky dufam ze teraz mi ju zobereru a predstava ze vyse 100sociek tu bude ma desi, fakt mi ludia tu mame vsetko starame sa a tkyto podraz je des. no poslanci sa ich chcu zbavit z mesta na okraj mestna nku sidlisku ktore nemaju radi, vies hlavne ze im sa bude dychat lahsie,p repacte babky hormony som sa rozpisala
nooo super kočky .. našťastie sa mi presunul termin u lekara a na kontrolu idem už zajtra rano o 9:00 🙂 aspon budem aj ja spokojnejsia 🙂 kedze sa mi začali prejavovat znamky mykozy ☹ to zato ze som sa "vytesovala" ze nastastie ma nepostretlo nic take od zaciatku tehu ..
aspon uz zajtra uvidim svoju babiku 🙂
@brumka no ja to veľmi chápem, počula som už o takýchto prípadoch a ľudia z toho boli nešťastní, tak dúfam, že sa niečo podarí vybaviť, spoločnými silami je to ľahšie 🙂
@rohlicka no vidíš, ako dobre, hned nemusíš čakať do 8.-ho 🙂 Hmmm tá mykóza je nepríjemná...tak nech ťa teší aspoň to, že tak dlho si vydržala bez nej, do konca máš už oveľa menej a ked hneď zajtra ti na to niečo dá, tak sa to zachytí hneď na začiatku a bude to nič 😉
idem varit lebo len presedim pri pc 😀 aj ked neskor sme vstali a ranajkovali o pol 12 😀 ale uz by bolo nacase aj obed navarit 😀
@leonetka Ahoj!A ty si brala tiež hak?A mala si pred Hak nepravidelnú ms?Ja áno,a preto kvôli te nepravidelnosti som hak ani nemala brať...ľutujem,že som vôbec brala,ale mama mi bez hak nedovolila chodiť z mojím už mužm,ani na rande,proste som musela brať či som chcela či nie,ináč by som nebola mohla chodiť z nikím.A tú hak som brala 4roky a potom 3,5 roka sm sa liečila kým som otehotnela,a teraz stále ešte beriem Duphaston aby som mala vôbec cykly s ovuláciou a so všetkým čo treba a môj muž má zas s spermiami ťažkosti,keďže žiadnu zeleninu a ovocie nedsťať do neho a nehovoriac o pilulkách vitamínových a lekároch,takže je to odosť ťažšie vek natom nič nemení,v tejto dobe či maldý,alebo starší len 40% ľudí či ženy alebo muži sú plodný,ostatných 60% má ťažkosti ktoré sa leičia,alebo umelo aj z tých vraj 20% nemá vôbec šancu mať vlastné dieťa,som čítala,ja som rada,že vôbec jedno sa zadarilo,aj vďaka modlitbám k svätému Tadeášovi a svätej Anne a Márií.
@horseshoe Ahoj!Presne tak som bola aj ja,hrozne nervózna,pri tých nepríjemných pocitoch ale keď som bola ok,tak veru energie,som mala za 2,ale čo sa týka jedla,ja nič sladké som nemohla jesť,lebo sa menilo na kyselinu a blo mi potom zle,a mäso,jedine krky z hydiny vpolievke slepačej len ovocie a zeleninu som vo veľkom jedla🙂Ani mliečne som nejedla,len syr🙂Neboj a čo sa týka pôrodu tak ten tlak bude očosi iné,lebo budeš otvorená a nebude na mechúr tlačiť,ale proste akoby ťa na konečník tlačilo hrozne na hrádzu:-/,Neboj vydržíš🙂A oplatí sa keď drbčeka uvidíš prejde vešká bolesť,ja len dúfam,že tie tlaky nebudú až tak časté pri druhom,ale čo už aspoň rýchly bol od neho pôrod hoc ešte raz to nejak zvládnem🙂Len závisí od rozumnosti malého,či mi vtom čase dá viac pokj na odych a pohrá sa aj sám.

@horseshoe space bay nemamme mame krabice od plienok a rodinu pol SR daleko tak tazko sa prensaju veci ked mame male auto. ale potom uz veci budem davat prec tak dako vydrzime 🙂 sietkovane nohavicky no jednorazove daju sa pprepat tak vedia vydrzat, ono to je prisvitne sietovane ako sietka na ryby 🙂 velmi pohodlne a dobre drzi vlozku, jasom si prvy krat kupila jednorazove nohavicky a podla velkosti mi mali sediet drahe ako fras a ked som si ich chcela obliect vsade tklacili ziadna elasticita proste jhroza a po sekci to akurat super rezalo pri stehnach a oblasti rany. v tych sietkovanych som si zvykla ked boli navstevy aj doky pochvalil ranu zakrytu vlozkou, inac co najviac ranou na vzduchu