Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@ataner81 ahojte babulky v poslednej dobe chodim na MK akosi pomenej,snazim sa nemysliet na tehu teda prestavam sa sledovat ako kedysi ziadne meranie BT ,absolutne nic,nechavam tomu volny priebeh,ms mi chodi pravidelne tak 17.1.uvidime co bude mala by (ne)prist mrcha,tak drzim palce vsetkym konikovym snazilkam aj buducim maminkam.
Dopĺňam tabuľku: @linddi @zvolsiinylogin babule a vy ste ako na tom?
@linddi 31.12. baran Zlatica
@zvolsiinylogin ?.12. ryby
@hana2626 11.1. rak
@renitri 12-15.1. škorpión
@jeackynka 17.1. baran Renátka
@ellis21 18.1.váhy Elenka
@alicek14 23.1. baran Alica
@zora256 25.1. baran Zora
@leonetka 30.1. baran
@sam1234 2.2. strelec
@tatiana77 kozorožec-čakáme na potvrdenie tehu dokym
@ataner81 február 2013 panna Renka budúca mamina
@hanya1 lev rok 2013 -momentálne pauzičkuje, no čoskoro je opäť s nami
@simonkato momentálne oddychujúca no nádej nestrácajúca snažilka
@drobca07 baran Ivka naše nikdy nevzdávajúce sa koníkové slniečko a budúca minimálne dvojnásobná mamička
konečne mam chvilku cas .. strasne tazky vikend .. kedze nam rodicia pomohli prestahovat zvysne veci zo stareho bytu .. tak som len pobehovala po byte a odkladala .. aby sa vsetko nam to tu pomestilo ... este ma aj tak caka strane vela prace .. ale na dnes mam uz volno .. kedze aj v noci sa dako dobre nepospala ..
uz aby bolo vsetko hotovo .. lebo zapratali sme si opat cely byt..
@typa Ahoj!
Díky za povzbudivé slová,nuž ako ktoré závisí od záujmov starších súrodencov a aj o partiu kamarátov,proste moja švagriná nemala záujem o 13 rokov mladšieho brata ba na neho nadáva dodnes a neznáša.a pritom má môjho muža o 2roky mladšieho brata radšej.Nuž neviem ja som so sestrou mala vždy dobrý vzťah je o 14rokov mladšia,ale zato mi učitelia nadávali,lebo som musela neustále na ňu dávať pozor a nevedela som úlohy☹proste to nie je riešenie,aby starší súrodenec dával na mladšieho pozor deti sú tu preto,lebo ichc hceli rodičia,nie?Ja nechcem aby sa mi malý staral o súrodenca,len aby sa mals kým hrať,proste čo najmenší rozdiel aby si čo najlepšie rozumeli,chápeš čo tým chcem povedať?Proste už 10ročný rozdiel je podľa lekárov už obe deti sú jedináčikovia proste samotári:-/.A myslím si,že aj viac ako 4-5 a viac rokov rozdiel je už iný svet pre deti.moja sesternica má o 5rokov mladšiu sestru a tie vidieť zriedka spolu,proste iné záujmy.
Bre ranko krasky 🙂 tak dnes so cela vytesena vytiahla nas novy sendvicovac-hriankovac ktory sme dostali pod stromcek a spravila som som si na ranajky vyborne zapekane sendvice 🙂 No moj maly asi nebol z toho taky nadseny, lebo hned aj skoncili v zachode - ledva som dobehla 😖
Ech, z toho vidno ze nahla prihoda grckova sa moze udiat hockedy - aj v 32.tt 😠 Dufam sa to nebude opakovat, ale pri objimani misy som si zaspominala na tehu zaciatky - hruuuza 😵 😵 😵
Ahojte bambulky, tak ja som z toho môjho tela nejak mimo. 3.1 som mala ovu špinenie, jemnulinký ružovkastý vítok malilinko. Bolel ma vaječník tak som myslela, že je ovu, potom nič trochu brucho pobolievalo ale nič iné a dnes kríže aj brucho jak keby mala prísť mrcha. Hlien aj znovu trochu zafarbený do rúžova. Som s toho mimo, tak teraz neivem. No cez víkend sa mm moc nechcelo, takže sme si neužili a dnes dúfam, že to už víjde lebo v utorok ide zas preč. No ale neviem či už nieje neskoro. Ale ak by sa mi rátal ten 35 dňový cyklus tak by ovu mala byť teraz, tak neviem. Asi vyskúšam aj dnes a nechám to na prírodu. Aj tak som s toho nejaká zmätená.
@ellis21 juj ellis ja neviem ti poradit ale jasom si na sebe vsimla ze som od dakeho 12-14 DC mala bolesti vajecnikov ze kao ovu, ale mam nepravidelny cyklus 27-37DC tak somnevedela kedy moze byt, merala som si tu BT vtedy prvy krat a podbrusko ma bolelo az do ocakavania mrchy. a ovu bola BT bola 19DC 🙂 a keksik sme mali par dni pred ovu asi 3-4 dni a predsa sa bicikovce dostali tam kde mli 🙂
@brumka no ja neviem, my sme si toho teraz moc neužili, takže dúfam, že sa dnes mm vschopí a potom mám pokoj do soboty lebo nebude doma. Neviem, je to na ho..o keď je takto preč aj som si povedala, že to nebudem riešiť ale akonáhle ma začne bolieť brucho tak na to začnem myslieť a čakám kedy deti zaspia. Asi mi s toho už šibe. 😀 Inak tebe to pekne ubieha že 14tt, no paráda 😀
@ellis21 viem je to takze :( clovek keby mal tu krystalovu gulu. ano ubieha uz za chvilu polovica a normalne sa desim porodu, asi som divna, ale brusko rastie 🙂 nic som nepribrala teda presnejsie som schudla ato som pribrala naspat ked presli nevolnosti. teraz s muom zvazujeme ci pojdeme na morfologicky ultrazvuk moj dr ma nuti do brna ale ja chcem do BA alebo do martinaskocit
Baby kde ste?
@renitri Tak nie že odkladám,ale proste som si dala čas,že ak sa podarí do marca tak budeme mať bábo,a ak nie tak potom o nejaké 2roky sa pustíme zas do snaženia,ale proste neviem ani sama,iste je to veľa na mňa....Ale na druhej strane nechcem moc odkladať,proste chcem čím skôr mať druhé,kvôli malému,aby sa mals kým hrať lebo vidím aj na našej ulici,kde je už 4ročný rozdiela viac sa nechcú deti najmä staršie hrať z mladšími súrodencami,proste hľadajú si rovesníkov alebo max o rok mladších na hranie☹.Vieš je to iné,ako aj ja mám brata len o 17mes. mladšieho a aj muž sestru o 2roky staršiu lepšie si rozumejú,než z mladším o 13rokov a aj ja zo sestrou som jeje ako mama,proste somnou sa baví oveciach o ktorých sa znašou mamou nedá,je medzi nami 14rokov,ale nedá sa baviť o detičkách a mužoch sňou.iste chápeš,a brat je o 12rokov od našej sestry starší,je to iná generácia.Nevravím,že budem rodiť o 10rokov,ale proste u nás sa nedá vedieť kedy otehotniem,keďže aj o malého sme sa snažili z lekárskou pomocou až 3,5roka a bez neho rok,čiže nechcem aby malý behal po ulici k starším deťom,ale aby mals a ským hrať doma,nevravím,že ho zavriem doma,len chcem abys a mals kým hrať aj ke´ˇd bude pršať,alebo zima aby sa mal ským hrať a byviť hockedy aj okrem kamošov na ulici a pravdaže aby sa mals kým porozprávať aj keď bude dospelý,ženatý,a tak.
ahojte tak na chvilu som tu anik tu nieje :( malej horucky znicoho nic presli, ale cakame na rozbor mocu co a ako, ale horucka nikde j ciperna
@zora256 ahoj moja. to mas tak - mensi vekovy rozdiel je narocny na zvladnutie pre rodicov, ale zase super pre tie deti samotne a zase vacsi vekovy rozdiel - jednoduchsie pre rodicov, ale horsie z hladiska vztahu tych deti.
Idealny vekovy rozdiel je podla mna 2 roky - najlepsie si tie decka rozumeju. A to nielen, ze sa mozu spolu hrat, ale aj vo vyssom veku maju k sebe blizsie.
No ale clovek mieni, panboh meni. Darmo si mi budeme planovat, ked sa nebude darit....Ja chcem tiez mensi vekovy rozdiel - chcela by som mat 2 roky, ale z toho logicky vychadza, ze sa budeme musiet snazit o druhe mimi vtedy, ked to prve bude mat okolo 1 roka. A to je babo este dost male - vtedy sa este len uci chodit. A ked vezmem do uvahy, ako mi byvalo strasne zle prve 4-5mesiacov a teraz v 3.trimestri zase mam same tlaky, tvrdnutie, krcok - pomaly sa nepohnem z domu, tak v tomto smere mi to pride brutal starat sa este o jedno malicke dietatko 😒
@zora256 ahoj moja, tak ten vek to je diskutablne ja som s bratom o 4,5 roka a doteraz spolu nevychadzame a on ma po 30r sme na seba ako psi, zase moj mm ma sestru o 1 a o 8 rokov a vychadza odjakziva so vsetkymi, dokonca celu zakladnu skolu najmensiu vodil na pieskovisku ako vravel ze dakedy ho to stvalo ale ze musel, ono zalezi vela od vychovy rodicov, ja som zvedava ako ja budem zvladat 3 rocny vekovy rozdiel
@brumka tak, tak mas absolutnu pravdu - strasne vela zavisi od vychovy 😉 Len ked je mensi ten vekovy rozdiel, tak tie decka mozu mat aj spolocne zaujmy - trebars kruzky, alebo nejaky sport 😉 A vlastne vsetky zivotne obdobia prezivaju tak viac-menej narovnako - detstvo, pubertu, prve lasky, prve vztahy,, atd...Takze sa vedia lepsie pochopit, porozpravat a tak.
Ale je to od pripadu k pripadu - ako pises vychova je uplny zaklad pre to, aby si deti rozumeli bez ohladu na vek.
Inak ty budes mat 3rocny rozdiel? Ja so segrou sme presne 3roky 🙂A aj segra ma medzi detmi presne 3 roky rozdiel 🙂 A zvlada to celkom v pohode, len tym, ze je to chlapec a dievca, tak sa az tak spolu nezahraju. Vzdy ked ide na navstevu s nimi niekde, kde v rodine maju chlapceka, tak jej maly sa s nim super zahra - to vies auticka, stavebnice, a taaak. 🙂 Ale zase zavisi ake su tie deti - mas dievcatka, co sa najradsej s autickami hraju 😀
@deculko čauko, celkom v pohode, dík za opýtanie 🙂
ahojte, no áno, bola som v práci..ráno som samoška ešte vracala, takže cesta a začiatky horror, plus nechutné oškrabávanie auta (kde sú tie dobrovoľníčky, ktoré tak milujú sneh? Ja som pri tom skoro plakala- hormóny - ale aj tak, proste nešlo to dole, zima mi bola meškala som..fuj fuj fuj, smrť snehu 😠 😠 ).
Radšej som nič nejedla, aby sme predišli nehode, trochu som musela rozdýchavať, ale potom už celkom ok, aj na obede som bola, hoci som zjedla iba málinko, ale pomohlo, ale tá únava panebože...tie školenia boli horšie ako po žúre na vysokej, skoro mi tam hlava odkväcla 😀
Ale pozitívne je, že ja som im tam na rovinu povedala, že čo je- či ma aj tak berú alebo idem domov (ráno by som bola ešte vďačná za druhú možnosť), ale pristúpili k tomu veľmi milo, povedali, že oficiálne to zoberú na vedomie až keď donesiem papier od lekára, ale rátajú s tým a ak nebudem mať komplikácie, tak tak tých 5-6 mes. môžem robiť.
Takže som celkovo spokojná, dúfam, že ma tie nevoľnosti nechajú žiť a pracovať (aj keď niekedy mi naháňa strach, ked mi už hodinu nič nie je 😀 😀 )
Mrzí ma hlavne, že nebudem mať toľko času na MK (ešte neviem či sú blokované internetové stránky v robote 😅 😅 😀 😀 ), ale budem sa snažiť všetko monitorovať- viete, bez vás už ani deň 😉
@typa no jo vyzerajú byť fakt super ľudia tam, ale nechcem to zakríknuť, lebo aj pri minulom zamestnaní som bola celá nadšená aké to tam je super a po týždni som si hlavu trieskala, kam som sa to dostala 😀
Kontrolu mám budúci štvrtok, tak už sa normálne teším...už chcem počuť, že je to ok a bubli je stále tam- kým nevidím, neverím 🙂
@brumka Presne to,že musel,ako aj ja som musela dávať na oboch súrodencov stále pozor☹ma to do dnes štve,lebo som nemala detstvo,nemohla som so spolužiačkami nikam ísť ani knim len so sestrou s kočíkom,nuž ďakujem pekne,vieš je to nanič,keď matky dávajú nakrk súrodenca starším,veď oni ich chceli tak prečo sa nestarali naše matky o našich súrodencov,no nie?Ale čo bolo bolo,nezmeníme...
Ja preto by som nechcela na staršieho nechávať mladšieho,proste ak bude chceť s rovesníkmi sa hrať a tak tak mu dovolím,proste nak má šťastné detstvo,nie ako ja,ale zas by som preto nedbala,keby bol menší ako 3ročný rozdiel,len to ma hrozne štve,že neovplivním,to nijak,aj dnes som mala // na ovu teste aj sex,proste aj minule sme mali a rpredca nič z toho nie je,tak si nerobím nádeje...tam hore rozhodnú za nás.A neboj iste zvládnete ten rozdiel,len nezabúdaj,ak bude malý škôlkár tak ho nechaj aj skamošmi sa hrať,veď nie vždy sa dá snimi hrať,a s drobčekom sa pohrá večer doma,a keď prší,alebo je chladno🙂
@horseshoe Ahoj!Presne ako si písala brumke🙂O tých krúžkoch a zážitkoch presne mne o to ide🙂A ako píšeš o tých dievčatkách a autách aj ja som sa hrala aj z autíčkami z bratom a z bratrancami,kamošmi a aj so sesternicou,proste zahrali sme sa aj autíčkami aj bábikami,a všetkým možným ešte sme aj dosky pílili😀 išlo o tie zážitky a spomienky🙂A ešte tie 3roky sú super,max.ale už od 4-5 ako som aj písala,čo som videla staršie proste brali mladšie ako príves,ťažobu,a robili mladším zle,a ako píšeš aj o výchove,darmo rodič berie deti rovnako,keď stará matka im nahovára,že oni budú odtrkované,lebo rodičia,sa budú o mladšie viac starať a tak,moja svokra ten istý prípad,proste vyhlásila pred svojím 11 ročným vnukom,že ona má rada malé deti.Proste vždy sa nájde niekto kto takúto krutosť povie starším deťom vrodine a potom nečudo,že ten vzťah medzi starším súrodencom a mladším sa nazačiatku hneď pokazí☹.Moja svokra má len dvoch vnukov a očakáva vnučku,ja cítim vkostiach,že dcéru mať mi nebudeme,ale nevydí aspoň dá pokoj ,aj tak ,stačí toľko čo nás navševuje,a hrá sa zmalým,malý ju má horzne rád,nuž ale dokedy kým,nebude mladší vnuk,vnučka??A potom bude zaujímavejšie menšie dieťa svokre,je to hrozné,ako môže byť taká žena.Ja napríklad,mámr ada všetky vekové kategórie,a neiems a dočkať toho veku,keď bude malý chodiť do škôlky,do školy na strednú atď.proste má svoje čarokaždý jeden rok.A to akos a stávajú samostatný a zrelší,múdrejší😀.A o malinké bábätká mám hrozný strach z plaču,keďže sa nedá vedieť čo ho trápi,či nie je choré,atď.
Ahojte ženušky. Vidím, tu samé pozitívne správy 🙂 🙂 🙂 🙂 Ja nemám nič nové akurát mám strach z blížiacej sa laparky ☹ Nie zo samotného výkonu ale z toho, čo mi potom povedia, že zistili. Každopádne vo februári ideme do CARu a tam si už s nami poradia. Chytá ma riadna depresia, veď je to už rok čo sa nám nedarí ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Akosi strácam silu ☹ A navyše sa skončili moje milované Vianoce a ani sneh tu v KE nemám, čo vedie k hlbšej depresii. Sneh a zima mi dodávali energiu ale aj tie sa na mňa vykašlali ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Dnes som neplánovane v práci lebo kolegyňa je chorá. Nevadí, aspoň nemyslím na svoj neúspech azamestnávam sa deťmi. Navyše deti mám choré. Najhoršie je na tom najmenšia(2roky). Moje malé krásne cigánske bábo(tak ju z lásky volám 🙂 )má od včera horúčky. V noci až 39 a ráno, keď som prišla do práce 39,6 ☹ Nechce nám papať sirup od horúčky ani iné lieky nevieme do nej dostať a čípky, tak často užívať nemôže. Robím je zábaly a vlažné sprchy ale akosi to nepomáha ☹

@ataner81 ahojcek, ja poprosim uviest datum 30.1. 😉