Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@typa @horseshoe čaute, narýchlo som si vás dočítala, zaujímavé témy ste dnes mali 🙂 No ja som v tej robote, ale inak dosť v pohode- zatiaľ nám nemajú toľko čo ukazovať, ešte sa riešia veci ako počítače, kancelária a tak, takže sedíme s dvoma ďalšími kolegyňami celý deň samé v podstate a nič, čakám kedy nás pošlú domov 🙂 Mne to zatiaľ náramne vyhovuje, lebo dnešné ráno bolo divoké, už o 5 som sa zobudila, že mi je zle a potom som už nezaspala, bola som unavená aj celú cestu ma napínalo...ale vyzerá to tak, že ak to prejde cez doobedie, tak je už potom fajn, dokonca na obede som bola zas...a včera ani večer sa mi to až tak nevrátilo, tak keby to bolo takto, že ráno 2-3 hodiny, tak to prežijem, ale ono sa to dosť ešte mení
@ataner81 ja ťa chápem sa tou laparkou a tak, ale skús nad tým moc nesmútiť- pozri v decembri si bola na ňu nažhavená, že konečne sa veci pohnú...no nevydalo, ale ber to tak, že absolvovať to musíš a to už čoskoro a bude to raz-dva vyriešené. Predstav si, že by si mala byť teraz v minulom januári, že koľko bolo pred tebou mesiacov a nič a teraz už len 2 týždne a tvoj problém sa vyrieši- lebo on sa vyrieši, hlavu hore drahá 😉
@simonkato a čo ty a tvoje dobrodružstvo? Ideš do toho zahraničia, kedy, kam, ako??
ahojte dievcata,ale som si fajne pospala🙂)) neviem si predstavit,co by som robila v praci... citam vas citam ... @rohlicka a @ataner81 mohli by sme sa stretnut na tom mieste,kde sme sa chceli stretnut minule...pri auparku...ked bude pekne,mozme sa prejst vonku,ked prilis zima,vo vnutri je to ihrisko,kde sa moj maly pohra... co vy na to?
@horseshoe ahoj,ake mas krasne brusko a ake si ty utle ziena stale... ked taku tehulku vidim,abo mamicku taku stihlu s kocikom,tak si hovorim,ze tym jej hej,ze ako sa im to podarilo,zostat take stihle... u mna to aj teraz asi pojde hore...ale co sa da robit...oskusala som si aj dnes byt kusok hladna,ale hned mi dvyha zaludok a rychlo aspon piskotu do ust a musim jest,klebo a po... takze papam papam...a tusim mi druhy den uz chuti....ale aj ma zo 6 krat dvyha...ale nastatie to zatial predychavam a nic... potom to skusim dat zase dole... dufam,ze sa dostanem aspon tam,kde som vahou bola po prvom...
Ahojte babulky.. Vcera mi svagrina volala, ze jej kamoska nahle potratila v 16tt...a to uz bola na druhom ci tretom IVF..konecne sa zadarilo a prisli o male ☹ tak je mi jej luto...
zajtra idem s malym na kontrolu na neurologiu kvoli nerozpravaniu...som zvedava...kusok nad tym predsa len rozmyslam,ze ako bude...niektore deti sa predsa len nerozrozpravaju alebo maju nejake problemy.... chystam sa ist aj s malym aj na logopediu,co mi povedia...
a kusok som dnes a vcera zase mala tazke rano.... po pol hodke to rozchodim,ale chytaju mu take akoby depky... strasne to nemam rada... take nieco... to tehu vobec nie je lahke...mna dost rozhadzuje po psych.stranke... niekto ma problem otehu a niekto ma nelahke tehu...ale zvladneme to,aj preto som sa pre druhe babo rozhodla...chcem aby mali surodenca,nech su dvaja...
@deculko chi, no dakujem moja 😉 no utla som odmalicka -takze kusok aj genetika hra svoju ulohu. ale ja uz roky sportujem - bicykel, bezky, aerobik, joga, beh - strasne ma toto vsetko bavi hlavne tie sporty, ked mozem byt vonku - je to zavislost - moj muz mi nestaci, vlastne som rada, ked mozem napriklad ist bezkovat s niekym, kto je rychlejsi, lepsi, ma lepsiu kondicku - lebo vtedy ma to taha dopredu - na mojho manzela musim vzdy cakat - ja 2km popredu a on chudak vzadu. Rada chodim na cyklotury - na niekolko dni, ale aj tury ma bavia napriklad.
A stravu nemam nejaku odlisnu od inych - jem len mozno viac masa - urcite viac ako moj manzel a tiez vela ovocia - aj 6kusov ovocia denne zbastim. Inak si dam aj sladke, ale nie sladke akoze dobosticky a tak, ale skor domace kolace - hlavne kysnute - to mam velmi rada.
Takze mozno aj preto som az tak nepribrala - ta postava je taka spevnena, ale nemysli si, ze ja som nepribrala teraz v tehu - musela by si ma poznat predtym ako som vyzerala 😉 A rada by som pribrala aj viac teraz, lebo to budem potrebovat na kojenie a starostlivost o male. A ty neskusaj byt hladna - malicke potom trpi - ono nepotrebuje velky prisun jedla - skor male porcie, ale casto. Je to nebezpecne sa v tehu vyhladovat. 😉 A schudnut sa da vzdy - kazdy sice mame iny metabolizmus, ale som si ista, ze sa to da 😉
@deculko mne to Evička vyhovuje. Ešte nech sa vyjadrí Helenka a sme dohodnuté 🙂
@renitri jáj moja u mňa je to o pár mesiacov dlhšie a aj som o dosť staršia ☹ Ja keď som volala do CARu, tak mi povedali, že mám volať v 1DC, že u nich sa neobjednáva. Rovno ma dr. vyšetrí a sestrička zoberie krv na profil. Ešte tam ale pre istotu po laparke zavolám.Keď som s doktorom hovorila v decembri, tak vreavel, že je dobré, že si vybavujem laparku lebo by ma na ňu poslal tak či tak. Potom podám podrobné info ako to prebiehalo 😉
@brumka
@deculko
Baby my mame v rodine chlapa, co do 4rokov ani necekol - vsetci si uz mysleli, ze je nemy. A teraz je uz dospely a je tak ukecany az hroza - furt nieco toci, rozprava vtipy, dokonca vie 2 svetove jazyky uplne plynulo- kto by to bol povedal, co sa z takeho mlkveho dietata vykluje. Sama nechapem ze aky obrat 🙂 Asi treba tomu nechat cas - ved oni sa tie deturence rozrozpravaju same 😉 😉
@horseshoe Ahoj!Presne ako píšeš,nuž my sme sa začali snažiť keď malý mal 9mesiacov a pozri už má 19.1.18 mesiacov☹A nič a chodiť už ako 11 mesačný chodil sám a 1 ročný už behal😀Terajšie deti sú urýchlené,malý mi už zasipsuje sveter a rozipsuje😀 vylezie na postel a z postele🙂Proste je samostatný aj fľašu si sám chce držať,už len od plienok odčiť a htootvo🙂A budúci rok sa bude učiť vyzliekať a obliekať aby vedel v škôlke🙂sa sám obliecť a vyzliecť.Proste rýchlo sa stáajú samostané,ak ich mi rodičia podporujeme vtom🙂A veru darmo som ja mienila 2ročný rozdiel,už ak by som hoc teraz otehotnela už bude mať vyše 2rokov o 3 mesiace,nie je to až tak veľa ale otázne je či sa aj zadarí teraz:-/.A viem ako Ti je rpesne tak som bola aj ja od nevoľností,vracania až po tie tlaky a pichanie,ale verím,že druhé bude omnoho lepšie🙂
@brumka Ahoj!Nuž aj ja som rada,že ma naučili zodpovednosti,lenže učitelia mi nadávali,lebo som nemala čas sa učiť☹kvôli stráženiu sestry,vieš pred triedou keď ťa takto ponížia,že ačo tvoja mater robila,že som ja musela byť zo sestrou a nenaučila som sa aj viackrát,ma maly všetci za nudnú čudáčku,proste som nemala kamarátky ktoré by sa somou bavili,každý sa mi vysmieval,že či je to moje decko a tak.Ten kto nezažil nevie,aké je to nanič pocit...
Mám sestru rada,ale 5 za stráženie,nepadnú dobre nikomu.A moja matka odychovala za ten čas,keď si tot ak vezmem,ja nemám čas odychovať a ani nechcem ja rátam,zt ým,že keď budem dôchodkiňa potom budem odychovať a dieťa je zato,že som ho chcela,a nie pre starých rodičov,či súrodencov.ja si myslím,že zodpovednosti sa deti naučia aj pri zvieratkách,alebo v škôlke kde sú aj mladšie deti,alebo keď sa spolu hrajú a chráni si súrodenca pred cudzími deťmi,v škôlke či v škole,nemusí súrodenec namiesto úloh strážiť a hrať sa z maldším súrodencom.My sme mali aj psov,mačky,sliepky,a v škôlke som dávala na brata pozor a v škole,ale na sestru hneď keď som prišla zo školy až dovtedy kým ju neuložili spať,a úlohy boli v keli,mamu to nezaujímalo,či som sa naučila,len keď som nosila domov 5 a keď som jej vravele čo učiteľ povedal,tak len odvrkla nak sa stará o svoje veci.proste až keď som ocovi plakala,že sa musím učiť,lebo prepadnem,tak otec matke dohovoril,že aby som sa skôr naučila a potom bola z malou.Vieš je to naprd ak sa rodičia rozvedú a od otčima sa očakáva aby mal aj vlastné dieťa a pritom už prvé dve majú 13-14 rokov keď sa narodí,ich vlastné oni sú radi,že majú staršie deti ktroé dajú naň pozor a hototvo,nezaujíma ich že deti sú v puberte,že aj oni potrebujú svoje hobby ,kamošov niekde sa zaradiť dospieť a nie to bľabotať z miminkami doma medzi 4 stenami a ísť na prechádzky s kočíkom aj ku kamošom,no toto bola moja puberta aj bratová,kým som sa ja učila brat bol so sestrou,a keď sme z mužom začali chodiť tak segra behala knám aj keď sme mali pomer nie raz na nás otvorila dvere,a to môj otčim ani kľúč mi nechcel dať od izby mali sme šťastie,že mm mal doma presne taký kľúč čo pasoval k mojím dverom.
@zora256 tak toto je moc, toto by muzova mama nedovolila akoby zistila ze ma zle znamky dostal by zaracha a trest a vela sa ucit. Zase u mna to bolo nezaujem mami uprednostnovanie starsieho,preto som sa naucila samostatnosti aj v niektorych technickych veciach lebo mi to nemal kto spravit a nemohla som sa spolahnut nanic verim ze mi sme ine mami a poucili sme sa ale aj tak sa bojom ze spravim rovnaku chybu.
Konecneeeeee 🙂 dnes sme dostali kluciky od noveho bytu..(teda noveho pre nas) i ked sice iba podnajom, ale byt patri rodine...Takze sa budeme stahovat do vacsieho konecneeeee a nebudeme sa tlacit v malinkom 🙂
@renitri čau, hej chodím do NZ teraz, no je to dosť náročné....o toľko by bol môj život jednoduchší, keby bol už aspoň marec ☹ ☹ Je to hrozné, dnes boli napr. také cesty, že som až plakala cestou, že čo mám robiť- a to šoférujem strašne rada aj veľa, ale na toto nemám nervy...nedalo sa ísť, auto si robilo čo chcelo a ja som sa tak bála...normálne jak viem, že mám vo vnútri to malé mám z toho taký stres, totálnu zodpovednosť cítim, že sa mi/nám niečo stane- teraz konečne, ked to vyzerá dobre....ja neviem dokedy to vydržím, nechcem sa hneď vzdávať...keby ten vygrcaný sneh nebol, tak nie je problém...prosím nech to už prestane 😢
@brumka Ahoj§veru aj ja sa snažím,byť iná,než moja mama a svokra,a snažím sa veľmi,byť dobrou matkou,a neobmedzovať malého v ničom,čo ho teší,chcem len podporiť,aby bol šťastný,ale zato nie rozmaznaný,proste všetko zmierou.-).A verím,že tú chybu ja nespravím,nebudem stáť v cete mojim deťom,vtom aby sa mohli ísť vyblázniť s kamošmi,ale aj úlohy a učenie bude na prvom mieste a nie hranie,to až po učení.-).Neeboj iste nespravíš chybu,ktorú spravila tvoja mama,ty budeš lepšia,lebo si sa ztoho poučila,a zistila,že tot ak nie je dobré.
@renitri Ahoj!Teším sa svami,z vášho vlastného bytu🙂Určite vám tam bude lepšie než vo svojom a do nevého príde aj nový člen rodinky 😉 ,a to sledovanie si myslím,bude ešte väčšie,keďže ťa budú v car-e viac krát za mesiac sledovať,takaj ty si budeš toho celého vedomejšia.Moc držkám palčeky aby Ti to nešlo na psychiku,ale aby si sa vedela uvolniť a nebrať to celé moc vážne a príde to ani sa nenazdáš,keď nebudeš čakať na to,či sa podarilo,tak sa podarí 😉

@horseshoe len oni to mali jednoduchšie v tom, že ich to mal kto naučiť. Nás nie a naše deti to budú mať ešte horšie. Ja to vidím na mojich, nechce sa im pomáhať, len počitač a hry a mama daj všetko pod nos 😀