Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@drobca07 chi, no ved nevadi, moja. 😉 ja zase nie som nejaky fyzik, aby som si to v hlave dokazala pospajat vsetky tie fyzikalne suvislosti 🙂 ale moj drahy napriklad studoval fyziku a ked sme dumali nad tym babom, ze preco je vtom brusku dole hlavou a nic sa mu nestane, tak veru neprisiel s hentou myslienkou tej vody a tak...No nevedno, kde je pravda... 🙂
Inak tehulky este jedna vec - minule som citala, ze co ma fakt vplyv na rozbehnutie porodu, tak to je spln mesiaca 🙂 fakt to potvrdzuju aj v nemocniciach. Raz darmo, ked mesiac ovplyvnuje take masy vody na zemi - priliv, odliv, tak preco by neovplyvnil aj plodovu vodu, vsakze? A vlastne cele telo nam tvori voda.
http://trnava.sme.sk/c/5736180/mesiac-ovplyvnuj...
Najblizsie splny - 26.1., 25.2., 26.3.
http://kalendar.azet.sk/lunarny/mesiac/2013-1/
@horseshoe to je tiež veľmi zaujímavé s tým mesiacom...už som počula o vplyve mesiaca na menštruačný cyklus, o pôrode nie, ale to dáva fakt zmysel...sranda toto....pozitívne je, že už aj pri najbližšom splne budeš za tvojím obávaným 34tt, takže pohoda...ale ten deň ak chceš mať istotu, zahraj sa aj ty na toho netopiera, nech ti voda nemôže vytiecť ani keby praskla 😀
@franica presne tak, moja 😀 😀 😀 to uz budem za 34.tt a budem ovela pokojnejsia 🙂 vraj ten mesiac ma vplyv uplne na vsetko - na rast vlasov, nechtov, naladu, atd...Moja kadernicka mi vravela, ze ma jednu klientku, ktora si k nej chodi strihat a farbit vlasy presne podla lunarneho kalendara a zevraj to fakt pomaha 😉
Vlastne aj ten Jonas, ked rata plodne dni a pravdepodobnost otehotnenia, tak berie do uvahy aj mesiac a rozne hviezdne konstelacie 🙂 Neviem, aky to je presne algoritmus, ale vraj bol nominovany na Nobelovu cenu za to, tak asi to nebude nejake sarlatanstvo...
Hehe a na netopiera som sa hrala, ked mi bolo vtedy tak zle - ze aj krcek cely zmaknuty, skrateny, tlaky, atd. Ale poviem ti, obdivujem tie zeny co dokazu takto lezat cele tehu - ja som teda nevydrzala dlho - mala som tak dolamanu chrbticu a krize z toho nadvihnutia panvy, ze som sa tyzden z toho spamatavala. 😖
nebojte vsetky porodite medzi 36-40tt pekne a zdrave babatka 🙂 svagrina rodila 34tt mala bola v nemocnici mesiac a dneska je z nej riadana baba 🙂
@horseshoe na mna teraz prichadzaju hrošie stavy 😀 nepribrala som sice vela ale mam pocit ze sa gulam .. aj ako si tu rozoberala stabilitu .. a rovnovahu .. no proste to brusko dopredu da zabrat 🙂 pocitujem ako sa zaklanam dozadu aby som sa vyvazila 😀 ale za nič na svete by som nevymenila tieto pocity .. zase v noci ked som bola 2x cikat mala som co robit kym som sa z lahu dostala do sedu 😀 a nasledne postavila z postele 😀 zacinam sa uz sama na sebe smiat .. lebo necakala som ze takto budem aj ja fucat 😀
@brumka ja tomu pevne verim, ze to vsetky potiahneme az do finaaale 😉 😉 😉 juj, babule, zachvilu to v nasej skupinke vypukne - odstartuje to @tatarida a za nou budeme vsetky pekne po poriadku rodit ako jablone 😀 😀 😀 sa to tu bude len hemzit statusmi ze: tolko a tolko kil a centimetrov, vtedy a vtedy... 😀
pre prehladnost aktualizujem tabulku 🙂
@tatarida - snaž 2m, termin 01/02/2013 - JAKUBKO ♂
@sanchez81 - snaž 4m, termin 13/02/2013 - ANDREJKO ♂
@kapokapo - snaž 3m, termin 17/02/2013 - EVIČKA ♀
@basikes - snaž 3m, termin 20/02/2013 - EDKO ♂
@horseshoe - snaž 4m, termin 07/03/2013 - TOMAŠKO ♂
@slavkaadusko - snaž 8m, termin 10/03/2013 - ALEX ♂
@rohlicka - snaž 2m, termin 14/03/2013 - EMMKA ♀
@mamkabeika - snaž 4m, termin 24/03/2013 - MIŠKO ♂
@stansn - snaž 3m, termín 03/2013 - DIEVČATKO ♀
@veonka - snaž 4m, termín 26/03/2013 - ADAMKO ♂
@lilli251 - snaž 2m, termín 06/04/2013 - MATEJKO ♂
@julinka88 - snaž 6m, termín 08/05/2013 - CHLAPČEK ♂
@lumiva - snaž 4m, termín 08/05/2013 - RAMNEET ♀
@dominika1516 - snaž 6m, termín 15/05/2013
@typa - snaž 4m, termín 29/05/2013 - MILANKO ♂
@kaprkapr - snaž 3m, termín 24/06/2013 - TOBIÁŠ ♂
@sabaka - snaž 7m (max. 2,5 r), termín 25/06/2013
@brumka - snaž 8m, termín 09/07/2013
@janka9900 - snaž 3m (max. 3r), termín 12/07/2013
@deculko - snaž 7m, termín 17/07/2013
@wewerka27 - snaž 6m, termín 20/07/2013
Vyhrievane miesta
- pozitívne testíky (čakáme na ďalšie infošky) - zatiaľ tiché gratulácie:
@waltea - podaj o sebe infošky
@tatiana77 - 24.1.2013 (ultrazvuk)
@franica - štvrtok ďalšia kontrola 🙂
@renitri - testiky zatial všetko krásne potvrdzujú ... kedy ta lekar objednal ? 🙂
som zvedava ci budem mat aj teraz dievcatko 🙂 podla krvi by to malo byt dievca ale podla cinskeho chlapec 🙂
Čauky..mi sme sa snažili od leta... tento mesiac sa to konečne podarilo.. no bohužial vďaka chorobe som o bábo aj prišla..potratila so mminulý týždeň..tak sa snažím zabiť čas nejakou normálnou aktivitou a nemyslieť nato... ste tu nejaká s podobnými skúsenosťami??
@simkarobkova ahoj, takych nas tu je viac jasom po pol rocnom snazeny tiez potratila ale nastastie velmi skoro a po 2m som od toho opat otehotnela a teraz om v 4mesiaci 🙂
@rohlicka hehe, no to sme na tom velmi podobne, draha 😀 😀 😀 😉 az na to, ze mna to brucho ohyba smerom dopredu - ze chodim zhrbena ako stara babka 😀 a to brucho len rastie a rastie - uz sa zacinam bat, ze porodim maleho vorvanika 😀 resp. ako ho ja porodim 😵 Uz ani nepocitam kolko ludi mi zavadi o brucho 😀 vstavanie z postele je tiez velice zaujimave 😀 inak pouzivas ten taky vankus - toho hada na podlozenie pri spani? ja ho mam, ale vobec mi to nepomahalo - iba mi v posteli zavadzal - ako taky obrovsky vanilkovy rozok 😀 , tak som ho dala prec.
Ani ja som veruze necakala, ze to bude az taketo s tym bruchom - ani by ma nenapadlo 😀 Manzel sa len rehoce, ze kde je jeho plochacik - akoze brusko 😀 A ja ze ten je nenavratne prec a dopredu ho pripravujem, ze nech si nemysli ze z porodnice vypochodujem s mierami 90-60-90 😀 Tiez je to zaujimave, ked mi cosi spadne na zem - najprv sa to snazim uchopit prstamin na nohach, aby som sa nemusela ohnut a ked to nevyda, tak vzdy..."mojkooo, mohol by si prosim ta..." 😀
@brumka a podla http://www.chinesegenderchart.info/ ti vychadza co?
lebo tuto mne, segre, mame, svagrovej, kamoske vychadza presne to, co maju. akurat na mojho manzela to nejak nesedi - ten mal byt dla toho baba 😀 ale bohzna kedy svokra vlastne otehotnela - to sa tazko tak retrospektivne pocita...
@brumka 🙂 postup je nasledovny: kusok dole vpravo mas vypocet lunarneho veku http://www.chinesegenderchart.info/gender-calcu...
tam zadas svoj datum narodenia a rok, v ktorom chces vediet, aky si mala lunarny vek - cize ked si otehotnela v 2012 - zadas 2012. A potom uz len v tej tabulke pod tym si najdes priesecnik toho vypocitaneho lunarneho veku s mesiacom pocatia - ak to vies, ktory mesiac ste pocali... 😉
@brumka a preco nechcete ist na morfo ultrazvuk? ved ten je snad najdolezitejsi 😉 ja som bola na 3D tiez v 25.tt,ale moc som toho nevidela - maly mal blbu polohu. videla som trosku tvaricku, ale viac som si domyslala ako som videla 😀 aspon bude vacsie prekvapko pri porode 😀 ze po kom to dite je? 🙂
@horseshoe pri prvej sme nemali ani ziadnu paru co to morfo je proste nic a v 25tt sme boli povedali nam pohlavie najprvnas nechali uhadnut a za tu pol hodku nam spravili take plne cd s fotkami ze myslym ze aj 40-50 🙂 proste pred 3 rokmi som o moznych rizikach absolutne o nicom nevedela amala som ake rizikove. na 70% sme rozhodnuty ist na morfo ale este nevieme, na 3D sme boli v ginfive a na morfo uvazujeme do martina ale to je zase vies aj behanie,koruny tak uvidime ale asi pojdeme a gyndakovi poviem ze sme neboli lebo ma posiela do brna asi ma ksefty, to bysom male jmusela pas dorobit apotom tam bludit
@horseshoe nie za morfo sa plati, pokial viem odjakziva, moj robi len 2D, tam do brnu pytaju dost ale znamy mi odporucili v MT a to je 50E a co som pocula vraj nedava fotky. ja nmozem ist sama lebo bud pojdem do BA alebo do MT a ako tehotna s malou takzo budem behat. moj mm bol na 3D v nutri

@horseshoe no neviem potom, ja som to našla tak dávnejšie už v jednej knižke o bábätkách a tam to bolo nejako takto vysvetlené....