icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

horseshoe
14. jan 2013

@brumka neplati sa. za 3 sona v tehu sa 100% neplati - na zaciatku tehu na potvrdenie gravidity, potom za morfo sono v 20.-21.tt a potom este za sono v 30-31.tt. Mas to aj v tehu knizke vyznacene tieto 3 sona povinne zo zakona. Naco si potom platis zdravotne poistenie, ked mas na toto zo zakona narok? Ja som neplatila nic. A je to klasicke 2D sono.
3D morfologicke sono neexistuje.
Neviem sice, ci to platenie za sono zavisi od toho aku mas zdravotnu poistovnu. Ja mam vseobecnu. A moj gyndos ma sukromnu ambulanciu. Fotky sa platia.
No jasne, to chapem,ze sama nemozes ist, ked mas este aj malu. Jedine ze by ti ju niekto postrazil - ale ako sme sa bavili bez rodiny na okoli tazko - jedine daka kamoska...

brumka
14. jan 2013

@horseshoe ja viem ze 3 sona sa robia, mne uz robil 3 vaginalne co som teraz tehu 5,8,13, teraz ma caka dalsie ale moj morfo nerobi, je sukromnik, ja co mam vsade znamych nikomu mofro nerobia posielaju ich do specialnej ambullancie na vlastne naklady. naco by mi gynekolog povedal ze ak chcem morfo ultrazvuk ze do 22tt mozem ist do Brna a ze sa zato plati. ako to ze konkretne ma poslal tak to je kseft ale moj ho urcite nerobi

zora256
14. jan 2013

@rohlicka Tak to máš super,že Ti muž je nútený ísť na poradne stebou🙂
@brumka Ahoj!My sme nikdy nefajčili a nepijeme alkohol,taktiež,na každý Silvester si dávame od kedy sme manželia len detské nealkoholické šampus.I tak nemáme na drahé topánky ba roky nosíme tie isté:-/čo mi je aj ľúto,ale proste peňaženka nepustí.A to máš super keď sa Ti malá zmestí do vajíčka,mne sa malý od 9 mesiacoch nesprace do vajíčka,tak máme veľkú autosedačku,ale tak mi zriedka ide hoc kam,keďže nemáme ani na vodičák,nieto na auto,ale nevadí,kam treba môj otec a brat nás vezme,max.ideme autobusom.A tie vieš keď sa Ti podarí všetko predať tak sa Ti aspoň polovica vráti za vecíi čo si kúpila,a budeš mať na nové,ja nepredávam,kým mi druhé nevyrastie veci až až po druhom dieťatku budem predávať,ale postieľku a kočík nechám pre súrodencov,tie sú ajtak najdrahšie,a vecička ajtak podostávajú,alebo si kúpia,aké sa im budú páčiť.

renitri
14. jan 2013

@typa @horseshoe dik baby 🙂 v stredu idem ku gyn...
@franica no vyzera to velmi dobre...v stredu uvidime, ci nieco uvidime 🙂 pocuj, aj ty mavas take bolesti akoby na mrchu?

brumka
14. jan 2013

@horseshoe http://choredieta.sk/index.php/tehotenstvo-chor... mrk 18-20tt to nieje morfo, pri morfe co som pozerala na nete aj kamosky mi vraveli ze tam sa sleduje aj mozog vsetky organi a tak a pri tomto t nieje ppisane cize to je obycajny len velky ulz. skus ma opravit ak sa mylim 🙂

zora256
14. jan 2013

@renitri Super🙂Gratulujem,tak sa teraz už šetri a odychuj🙂A dávaj si pozor,aby si nespadla🙂A prezraď nám na kedy si objednaná?

zora256
14. jan 2013

@renitri Ahoj!TAkže v stredu,juj ale sa teším stebou🙂A tie bolesti sú ok,to sa Ti rozťahuje maternica a zahniezďuje sa viac plodík🙂Mala som aj ja tie bolesti prvé dva mesiace a v treťom už len sem-tam ma pichalo🙂

horseshoe
14. jan 2013

@brumka moj gyndos morfo robi - normalka. tak neviem, ci moj gyndos je nejaka vynimka v tomto, ale robi to a zadarmo. ako jasne, ze su specializovani doktori, ktori maju rozne atestacie na to, ale mal by to robit aj bezny gyndos. V BA je to urcite Cunderlik - bola som tam - on je fakt spicka, ale cena je tiez spickova 😠 Ja som sla k nemu len kvoli tomu, ze som nebola na tom sone v 12.tt-13.tt co sa pozera to prejasnenie sije, atd...Tak som chcela mat istotu, ze je vsetko ok.

brumka
14. jan 2013

@zora256 jasne kazdy podla toho co moze, ja tiez nosim jedny topanky viac rokov. ale na topanky na malu nedam dopustit, lebo mna nasi zanedbali a uz tazko mna z toho dostat. hej vrati sa mi celkom slusne snad, mnesa mala od 9m tiez uz vozila sedacke do 9-18kg lebo sa nezmestila, sme boli velkedieta aj skoro sme choili od 7m 🙂 praveze mi vela chodime autom mestku tu nemame tak sme odkazany na auto, aj ja keed skoncim RD budem si musiet poriesit aspon starsie auto. dneska viem ze je vsetko drahe, ale proste s muzom v tomto vieme kde mozeme priskripnut kde nie a keby bolo zle tak ide jar leto muz zacne po vikendoch robit na stavbe akopojde to na ukor rodiny ale nieje to vecne 🙂 teraz boli vianoce mala dostala len potrebne veci co sme povedali ze potrebujeme alebo korunky za chvilu bude mat narodeniny tkaze aj to velmi pomoze, zistila som ze mam narok na matersku tazke po RD sa mi zase o nieco polepsi na par mesiacvov tak sa posnazimz toho nieco odlozit, teraz sme malej na buduci rok vo vypredaji kupili 2 supravi zimneho oblecenia ja 50-60% cenu takze da sa na nieco natrafit alebo aj do bazaru obcas zbehneme 🙂

horseshoe
14. jan 2013

@brumka inak aj mne robil na zaciatku tehu gyndos viac utlrazvukov, lebo vsak kym potvrdi akciu srdiecka a tak. Ale on zapisal do tehu knizky az to, kde bola uz akcia. Ostatne sona dal ako kontrolu - cize zase som neplatila 😀

zora256
14. jan 2013

@ellis21 Tak to budeš mať zábavu🙂Puberta namä u dievčat vie zabrať😀 mja segra sa od 10tich maľuje parádi a vyberá si sama moderné oblečenie hočo si ani neoblečie a topánok má jak nejaká hviezda😀

brumka
14. jan 2013

@horseshoe pri cunderlikovy som bola na pohotovosti ked som potratila, a mam na neho avizo ze kk nemu nie ze bez obalky nepohne brvou. muzov exkolega ma postihnute dieta a ani nic nevysudili, lebo on vahal so sekciou

franica
14. jan 2013

@renitri juj tak už v stredu, to je pozajtra!!! Super, to je čochvíľa 🙂 Akože na mrchu som sa párkrát cítila, ale nie moc, väčšinou na nejakú hodinku a potom to prešlo...ale niektoré baby majú aj niekoľko dní vkuse taký pocit.

@horseshoe @brumka aj mne podľa tohto lunárneho vychádza chlapec, podľa čínskeho baba a podľa krvy tuším tiež chlapec- ale vzhľadom k našej rodine a tejto skupinke to podľa mňa tiež bude pipíkovec 😀

typa
14. jan 2013

@horseshoe ahoj, ja som bola teraz v MT a mozem Ti ho len odporucit. Je vazne super - on Ti urobi 2d sono babatka na vrodene vady. Vsetko nam poprezeral, mozgove komory, meral nosovu kosticku, prsty na rukach, nohach, stehennu kost, ramennu kost, obvod hlavy, velkost hlavy, obvod bruska. Potom prezeral zaludok, slezinu, mocovy mechur, pankreas. Ci okolo mechura idu zily - vraj je to dolezite. Potom nam priblizil srdce - poukazoval komory, ukazal ako pumpuje krv - ukazal kade ide okysliceny a odkyslicena krv. Aj farebne mu to zobrazuje. Pustal nam ako bije srdiecko a vsetko neustale objasnoval. Robil aj fotky pocas prezerania - aj 2d aj 4D. On sa Ta nakoniec opyta, ci chces fotky - mozes aj na usb alebo si dat vytlacit. My sme mu dali flasu vina - tak sme za fotky vobec neplatili 😉

horseshoe
14. jan 2013

@typa to malo byt asi brumke 🙂 😉

brumka
14. jan 2013

@typa ahoj myslela si asi mna ze? to bol ten grochal? a kolko si platila? svagrinna kedysi 25€ a za kazdu 1foto 7€ ale pozeram ze cennik uz ma 50E a cez vikend o 10E viacrozmyslam ze pojdem lebo uz mam na neho odporucanie od 3 znamych

zora256
14. jan 2013

@brumka Veru treba si premyslieť kam sa vrazia peniažky,tak mi bývame na dedine a je to oničom aj z autobusmi:-/povyberali zas nejaké spoje,tak som rada,ak môžem nechať malého,doma a ešte dnes just budú u muža ľudí preraďovať inam,a zvyšok prepustia☹,tak moc dúfam,že jeho radšej preradia,lebo ak by ho prepustili,tak neviem,neviem čo budeme robiť 😢 .Keďže im stačí už len jedna smena.Tak potom zas ak budem musieť k lekárom,tak len vtedy keď bude svokra doma do pol 12h a aj to je naprd,lebo autobus zo Šiah mi presne vtedy len dorazí,keďže svokre vtedy zas odchádza autobus do práce tak neviem,iba ak si vezme dovolenku.Nuž uvidíme,ako bude...Verím že Pán Zhora dá na nás pozor a pomôže.

typa
14. jan 2013

@horseshoe joj ano...sorry =) Tak @brumka ten prispevok predtym bol pre Teba 😉

renitri
14. jan 2013

@rohlicka ku gyn idem tuto stredu 16.1....

horseshoe
14. jan 2013

@franica hehe, no keby to bol pindurovec, tak tu ma v tabulke dostatok kamosov do partie 😀 😉 inak ten cinsky kalendar - to nekukaj - ten plati iba s tym vypocitanym lunarnym vekom a nie vekom v dobe pocatia 😉 takze aj tam ti asi vychadza pindur 😀 ale toto su take srandicky, vies ako nic neni iste 😉

inak preco kazdy dava do suvisu, ze ked sa v jeho rodine rodi prevaha chalanov alebo dievcat, tak automaticky sa aj tebe musi narodit take pohlavie??? uz tolkokrat som to pocula hovorit zeny a totalne tomu nerozumiem 😵 😵 😵 co sa pohlavie dedi alebo kery hriech? 😀

brumka
14. jan 2013

@zora256 dnesna doba je naprd a vobec nepraje mladym :( ja byvam v meste naokraji je tu super ale ked musim dakam na vysetrenie muz musi si brat ovolno ci paragraf a tiez sa bojim lebo teraz u neho prepustili kolegu tak robotu prerozdelili aj mojmu takze uz zase bue nocovat. ved dako to zvladneme len abysme mali tu robot a boli zdravi no nie 🙂

horseshoe
14. jan 2013

@brumka ja viem, to vsetko viem o Cunderlikovi - on neni dobry porodnik ani gynekolog. ale je spickovy sonografista - najlepsi na SK 😉 je to byvaly spoluziak mojho gyndosa - on si tiez mysli svoje o nom, ale na sono je fakt spicka. ma rozne zahranicne atestacie v sone a prax 😉

brumka
14. jan 2013

@horseshoe no k hentomu by som nesuhlasila u muza je viac chalanov unas viac bab a mame babu takze to je asi len daka chlapska povera 🙂
uvidime ci pojdme na morfo s muzom to preodnotime a o yzden idem ku svojmu tak uvidime ako mi dopadla krv ale vidim to na to MT

typa
14. jan 2013

@brumka hej u neho som bola. Ale vazne ma velmi ludsky pristup - naozaj vsetko okomentuje a na cokolvek sa ho spytas, na to Ti odpovie. Platili sme 50 euro. Som nechcela ist aj v 30tt, ved ked povedal, ze je v poriadku. Ale manzel chce ist, lebo on si chce este popozerat babatko 🙂

zora256
14. jan 2013

@brumka Presne len nak muži majú prácu 😉 ,lebo sa ťažko dá prežiť v tejto dobe,bez práce.Ach mojka,všetko dobré vám prajem,aby ste boi zdravý a mali všetk čo je pre život nevyhnitné,aj ja si len toľko prajem,nič viac,len toľko,a každej snažilke,tehulke a maminke🙂Lebo nič nie je tak vzácne ako je zdravie a dostatok všetkého pre život,ostatné,je len pre pohodlie🙂

franica
14. jan 2013

@horseshoe že kery hriech 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ja neviem prečo sa to tak hovorí, ale proste sú také rodiny- to nemôže byť náhoda, že ak sú štyria súrodenci chalani a tí majú zo všetkých svojích detí 5 chlapcov a jedno dievča...proste to musia mať nejako geneticky dané, že sa to prebíja vo väčšej miere. A to u nás je mm presne z takej rodiny, už som to tu rozprávala a u nás som zo 4 vnúčat ja jediné dievča....tak neviem či je to všetko náhoda.
Inak v tom čínskom som si pozerala aj podľa lunárneho veku a tiež dievča....je to proste lotéria 😀

brumka
14. jan 2013

@typa ja planujem ist ako som pisala na to 25t ale koli fotkam do BA ale morfo rozmyslam k nemu, skusim mu zavolat lebo ideme na dovolenku prvy februarovi a keby ma objednal na nedelu co je spriplatkom tak tam pekne po ceste zbehneme a mm si nemusi brat dovcu. dakujem za super avizo
@zora256 dakujem velmi pekne napodobne, musim zaklopat zdravi sme 🙂 malu horucky presli po 24h 🙂 co je hlavne. inac v noci sa mi o tebe snivalo

horseshoe
14. jan 2013

@brumka jj, aj podla mna je to haluz s tym vyskytom pohlavia v rodine - uz viac verim spicatemu tehu bruchu 😀 😀 😉

v tom MT bola tusim aj segra a spokojnost. 😉 ona tam aj rodila a celkovo spokojna bola. takze tiez nie zly vyber 😉

renitri
14. jan 2013

@zora256 dakujem.. no kedze sme sa stahovali a stale sa aj stahujeme, nejede to naraz a netlaci nas cas, tak doma nesedim, ale musim porobit veci..ale tu v robote len vysedavam, takze pohodka.. Dneska som sa objednala na tuto stredu cize 16.1..
@franica no hej, som rada ze tento tyzden tam uz pojdem, i ked asi nebude moc vidno, ale ja som taka trochu rizikova kedze mam za sebo chemo a ozarka...tak radsej ide skor ako by malo byt neskoro a ak bude treba budem tam chodit aj kazdy tyzden, len aby bolo vsetko OK 🙂 No hej, pobolieva ma, ale nie cely den...sem tam..

brumka
14. jan 2013

@horseshoe tak rodit budem asi v BA predsa vybavovat doklady rodny list behacky apotom s2 detmi sa tarakat domov troska moc nie 🙂