icon

Máj 2010. Kto vtedy čaká bábo?

michalag
24. aug 2009

Ahojte 🙂 ,
je tu uz niektorá ktorá vie že čaká bábo v máji 2010? Dufam ze sa coskoro tato tema rozrastie 😵 🙂 😵

hladala som ci tu uz nahodou podobna tema nie je, ak ano tak sa vopred ospravedlnujem

pugie
6. mar 2010

my máme tu menší postýlku už složenou, mám v ní zatim naskládaný oblečení, tu větší do pokojíčku jsme ještě nevybalili ani z kartonu, tu asi dáme dohromady až bude pokojíček hotovej.. doufám, že to bude brzy, nějak to totiž letí 😵

bibi13
6. mar 2010

Zdeni som už zbalená.. teda až na tie vložky a nemám vyvarenu odsavačku mlieka a dudlík.. ale myslím, že už mám všetko.. a aj pre malého mám niečo pobalené.. normálne mám strach, všetci na okolo chodia do nemocky v tom 32 - 33 tt. 18. 3. idem do poradne a potom budem chodiť už do nemocnice.. srať sa každý týžden do bratislavy.. no uf!
inak mne doktor nepovedal ani váhu ani dlžku.. ☹

antynka1
6. mar 2010

Dezyre - k tomu sterilzátoru do mikrovlnky - prvně si změř mikrovlnku ať nedopadneš jako já a nezjistíš, že se ti tam vejde jenom ten cestovní z Tesca....

dezyre
6. mar 2010

Anty.. díky za radu 😀 😀 😀 😀 pač bych dopadla určitě stejně 😅 😅 😅

antynka1
6. mar 2010

No taky jsem byla překvapená, myslelea jsem, že se vejdou do každé mirkovlnky a ono ne....

xxx.klarka
6. mar 2010

Už jsem chtěla ject na pohovost, až by přijel drahý z práce, to mrně se mi vůbec neozívalo ani když jsem házela s břichem....a nejspíše mi i několikrát za sebou tvrdlo. Teď jsem si lehla s notasem že vám to napíšu a ta mrcha pákrát kopla, to není možný, proč mě tak trápí ... ☹

dezyre
6. mar 2010

Kláry, ještě ti chtěla napsat, dočetla jsem se totiž u tebe v albíčku, že si za 4 týdny (od poradny k poradně) přibrala 5,5 kg a že doktor ti nic neřekl. Já jsem totiž přibrala od 24 do 28 tt 5 kg a doktor mě zjebal jak malou holku, že se nemám tak cpát a žrát (teda tak sprostě to neřekl 😀 ) a že mám držet dietu. No já jsem mu totiž oponovala, že toho sním méně než před otěhotněním a že jím teď už jen 2x denně, že vůbec nemám hlad, tak mě řekl doslova, že nemůžu jíst od osmi do dvanácti a od jedné do pěti, takže očividně mě hodně věřil 😉 a že teď 4 týdny mám držet dietu a jíst jen zeleninu a šmakouna. Popravdě jsem jeho dietu zkusila držet tři dny, teda jedla jsem jen zeleninu, rybku a králíka (bez pečiva a příloh) a za ty tři dny mě sletěly okamžitě přes 2 kg a bylo mě fakt zle, takže jsem se na celou dietu vykašlala... Ale teda rozhodil mě na té poslední poradně dokonale.. ☹

dezyre
6. mar 2010

Kláry mě se malej taky asi skoro dva dny moc neozýval, jen takovej slabej záchvěv pohybu vždycky a po těch dvou dnech se zničeho nic v noci probral a nenechal mě spát, myslela jsem, že se chce prokopat bokem ven 😀
Ale hlavně, že u tebe se teď ozval 😉

xxx.klarka
6. mar 2010

dezyre, moje nastěstí nic neříkala, jen sestra se smála že mi to jde pěkně nahoru. No v pondělí jdu zase do poradny a mám nahoře zase 4 kila. To je hrozný. Přitom jím málo a večer se snažím jen zeleninový salát ... 😒 Už mám nahoře 10kg, teda co jsem se naposledy vážila asi před 3 dnema, doufám že nemám zase více. ☹

xxx.klarka
6. mar 2010

dezyre, už jsem byla nervozní. Ono přeci jen jsi zvyklá na několik pohybu denně a ted nic ... mě to pěkně vykolejilo. Ta mrška malá mě pěkně trápí. 😠 Stejně budu zase klidnější po pondělku a po UTZ. 😅 😕

dezyre
6. mar 2010

Kláry, tak to si šťastný člověk, že jen 10 😀 Možná proto mě tak nadal, protože já mám od začátku 20 kg nahoře. Už vážím jako sele.. 78 kg.. 😅 😅

xxx.klarka
6. mar 2010

dezyre, no jo, jenže ty jsi začínala taky na úplně jiné váze jako já. Já bych mohla jít už na porážku, mám 99kg. 😔

dezyre
6. mar 2010

Klárytak to jsem netušila 😔 a tlak máš teďkom v těhotenství v pořádku?.. Mě totiž nadával s tou váhou i v souvislosti s tlakem.. ten spodní jsem měla na 80 .. a že prý to je hraniční a kdesi cosi..

xxx.klarka
6. mar 2010

Holky, já to mrně cítím až úplně dole teď jakoby až u pipky 😀 ...... a je to pravidelné po 2s, myslíte že to je škytka? 😀

xxx.klarka
6. mar 2010

dezyre, já vždy měla nízký tlak a teď mám pravidelně 125/75 maximálně na 80.

antynka1
6. mar 2010

Ale tlak 120/80 je úplně ten předpisový takže těch 80 je úplně v pořádku 🙂

xxx.klarka
6. mar 2010

anty, říkám, jsem rádA. Dříve jsem měla problémy s nízkým, kolikrát jsem sebou sekla jak mi klesl ... měla jsem hodně problémy s točákama. Tak si to ted užívám 😀 🙂

dezyre
6. mar 2010

Já jsem měla vždycky ukázkovej tlak 120/60, na začátku těhotenství se mi to zvýšilo na 120/70 a teď jsem skončila na 133/80, tak se děsím čtvrtku, kdy mám další poradnu, že zas dostanu vyhubováno 😔
Jo jo, vypadá to, že škytáte 😀 My když škytáme, tak mám teda takový záškuby, že se vždycky leknu, že se mi malej dusí 😅

xxx.klarka
6. mar 2010

dezyre, já to cítím tohle právě prvně tak nevím. Jsem s chudinkou asi tak moc házela aby se mi ozvala, až z toho dostala škytku. 😀

aaadus
6. mar 2010

Postýlku teda nevím kdy nachystám, protože ji ještě ani nemám doma 😅 A monitor dechu máme taky pro klidnější spaní. I chůvičky mám, protože máme barák takže ať je pořád pod dozorem
dezy se vyprdni na dr s váhou, on to za tebe shazovat nebude. A dietu bych určitě nedržela, já když se pár hodin nenajím hned se mi točí hlava a podlamují nohy
předpisový tlak je myslím 120/60

dezyre
6. mar 2010

Já jsem to poprvé pocítila taky až kolem toho 30tt a teď je to čím dál častější, škytáme skoro každý den nebo obden. Už trénuje plíce 😀

dezyre
6. mar 2010

Ady popravdě já ani výčitky nemám, protože když bych seděla a pořád jedla a nedělala nic jiného, tak si řeknu, že si blbá a nadává mě právem .. Popravdě moje mamina když čekala mě přibrala asi 8 kg a když čekala bráchy, tak nabrala 30, ale taky povídala, že jela z porodnice o 25 kg lehčí, že to byla jen voda.. Tak uvidím co čeká mě.. Prostě s tím nic nenadělám a ta váha je mi popravdě úplně jedno, hlavně aby malej byl v pořádku a po porodu se se svou váhou poperu sama 😉 Nikdy jsem neměla s váhou problém 🙂

xxx.klarka
6. mar 2010

dezyre, tak přijel drahý z práce, tak jsem mu to říkala, že jsem ji necítila, tak že jsem s ní tak házela až jsem jí přivodila škytavku, tak se mi smál. Tss, ani neví jaký jsem měla strach 😔

aaadus, my jí máme teda ve sklepě, ale je zaprášená atd, tak se budu muset pak vzít pod sprchu a pořádně umýt.

dezyre
6. mar 2010

Kláry, hlavně se nestresuj, jsem četla, že mimča v bříšku prospí 90% dne 😉 já malýho přes den cítím občas, ale jakmile si lehnu do postele a chci spát, nebo kdykoliv se v noci probudím, tak malej kope, mele sebou. A teď ještě na něj beru ohledy, že když cítím, že je na pravým boku, tak se otočím na druhej, abych na něm neležela a ten malej prďola se hned nacpe na ten bok kam jsem se přetočila, no je to sranda 😀 😀

aaadus
6. mar 2010

dezy tak ono je možné, že je to voda. Jak jsem byla u obvodního, tak mi říkal, že se mi ke konci může stát, že mi prosakovat podkoží a budu si připadat nateklá. A jestli nemáš problém s váhou, tak bych byla úúúúplně v klidu. Já sice s váhou problém mám, ale taky to neřeším. Buď to shodím nebo ne, co už

xxx.klarka
6. mar 2010

dezyre, děkuju, hnedka jsem klidnější. 🙂 Malá už je zase v klidu, asi usla. 🙂

bibi13
6. mar 2010

klarka, ja som mala to isté pred pár tt.. maly sa mi absolutne neozvyal.. som stresovala.. ☹ ☹ ☹ ☹
a to chalanisko spinka..

dezyre
6. mar 2010

Já jsem se totiž kláry taky dost strachovala, protože jsem malýho necítila dost dlouho dobu, třeba první pohyby jsem cítila až kolem toho 25tt. A když jsem se ptala doktora čím to je, že ho necítím, tak je to prý tím, že mám dost plodové vody, malej tam má dost místa a že mám placentu na přední stěně.. No a i tak jsem ho pak skoro necítila.. a až teď jak v noci už hůř spím, tak jsem vypozorovala, že máme "nočního ptáka" .. Ale popravdě, když ho necítím teď přes den, tak se nemůžu dočkat večera a noci, abych zjistila, že je v pořádku a čilej 😀 😀 😀
Ady, nepovídej, že ty máš problémy s váhou 😕 , vždyť si hubeňoučká..

xxx.klarka
6. mar 2010

bibi, ty nás trápí že ... už bych fakt jela, kdyby se neozvala. Do pondělka bych nevydržela.

xxx.klarka
6. mar 2010

dezyre, i já mám placentu na přední straně. První pohyby jsem ani nezaregistrovala, až první kopanec a to cítíl i přítel, bylo to ve 20tt na silvestra. Já malou právě cítila skoro celý den když jsem ležela na boku, a teď 2 den nic, asi se otočila jinak nebo nevím.