Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@jankaslamka prave som citala rozne nazory na med, tak uz ani neviem comu mam verit, ja si ho davam do caju, ale teraz som dostala strach, vraj sposobuje nejake alergie, tak to uz je asi vsetko postavene na hlavu, uz by sme ako tehotne asi nic nesmeli...
@irenea vies co? nemala by si tolko citat 😀 to ti povie kazdy lekar 🙂) ja ked som bola chora pila som denne a j 6 velkych salok caju a do kazdej som si dala aj 3 lyzice medu..ked budes kojit, potom by si sa mu mala vyhybat..aj citrusom..ale v tehotenstve mozes kludne aj med aj citrusy 🙂
ahojte babulky, tak uz sa aj ja mozem pochvalit pohybmi, stalo sa to este minuly tyzden v utorok tak som z toho strasne rada, inak ich uz ciitm kazdy den hlavne rano alebo vecer ked som v klude. V pondelok mame ist na mornofologicke sono tak sme zvedavi ako dopadne ale dufam ze len dobre. Vcera som volala na endokrinologiu a vraj mam aj vysledky stitnej zlazy v norme tak sa z toho tesim bo stitna zlaza bola vzdy moja nocna mora a teraz akosi zazrakom funguje, snad to tak ostane 😉
Inak k tomu medu a citrusom a vela inym potravinam. Ja uz na to tiez kaslem. Som napr minuly tyzden jedla jablko so skoricou a kamoska ze ved skorica sa nema pri tehotestve, som bola prekapena. Ono je tak vela potravin ktore by sme nemali jest ... Ja sa snazim jest zdravo a citrusy si teraz neodpustim, staci ze ich nebudem moct jest pri kojeni 😉
ahojte, tak ja sa idem tiez pochvalit, aj ja citim od piatku pohyby 😵 😵 vacsinou vecer, ked si lahnem do postele.. a asi tri krat sa mi stalo, ze som sa v noci prebrala na to, ako citim ako je babo ulozene, lezala som na chrbte s pokrcenymi nohami a na lavej strane brucho uplne splastnute a na pravej taky krasny kopcek, toto som pri prvom nezazila, bolo to krasne, kopcek, ktory som si prikryla dlanou 😵
inak co sa tyka tych chorob, cez vikend som citila, ze na mna nieco lezie, tak si hned buchla homeopatika a zmizlo to, tak sa tesim.. ale pri prvom som bola asi tiez v tomto mesiaci, ked som musela brat normalne antibiotika a malicky je zdravy, nic mu nie je 😉
ja som pocula, ze v tehu by sa nemali pit matove a lipove caje, ale inak o citrusoch, skorici a mede som nepocula vobec a zda sa mi to blbost.. inak ja sa riadim zasadou - co moze moj trojrocny syn, to isto mozem aj ja a potraviny, co obmedzujem jemu, obmedzujem aj sebe 😝
@pami2 ale ked to iba klkoktas a neprehltnes, tak mozes kludne klkoktat aj slivovicou 😉 to sa nema ako dostat ku babatku...
no mne v lekarni na zaciatku tehu povedali, ze nemozem ani mullerove a vonkoncom ziadne, tak som z toho teraz debil 😒
ano, je to tiez homeo, nviem ci to nevyraba aj ten isty vyrobca ako coryzaliu
@pami2 ja si myslim, ze to je este to "mensie zlo"... to by si musela cmulat stale a viac baleni.. inak este ma napadol babsky recept, co nam vzdy zaberie - nakrajat cibulu nadrbono a zaliat medom, pusti to taku stavu a tu si treba davat minimalne tri krat denne, je to dobre na hrdlo a aj na kasel.. a rano sa nadlav cesnaku 😅
@jankaslamka mas pravdu, vdaka za podporu.. aj moj manzel vravi, ze uz nemam nic citat, akoby som jeho pocula...
baby ja ked som mala pred troma tyzdnami chripku s horuckami nad 38..tak jedine co mi dr. dala bolo pol paralenu a homeopatika Homeogene9 a kvapky do nosa PanheNose a na cmulanie Propolki..nic viac.. na kasel existuju rozne sirupy, ale aj tak si to musis hlavne vylezat..mne to trvalo 2 tyzdne
@jankaslamka mas potom super doktorku, doktori vacsinou o hemeopatikach nechcu ani pocut..
@kakajka veru veru..nestazujem sa 🙂 treba radsej predchadzat chorobam v nasom stadiu ako sa potom takto trapit..odporucila mi na imunitu Beta glucan 500 a mam brat 1 denne 3 mesiace v kuse
@jankaslamka ja sa snazim tiez predchadzat, ale moj maly bol od jesene stale chory a niekedy sa tomu nevyhnes.. a zvlast pri malych detoch, musia ist aj von, aj do kolektivu.. ale na tu imunitu si to kupim aj ja 🙂
@kakajka no ved to je jasne, ze to je ine ked mas uz dieta ..nemozes ho drzat doma zavrete..sak by ho porazilo a teba potom tiez 🙂))
@jankaslamka a z nas dvoch aj muza a male by sa narodilo do rodinky porazenych 😀 😀 😀 😀
@kakajka jemu by to tak neprislo 🙂) ono by to bralo ako bezne a normalne 😀 😀 😀 😀
@pami2 ahojky, mne homeopatika nezabrali, brala som aj hoemogene9, a cmulam a cmulam a nic, mi to uz liezlo na nervy, nakoniec som skoncila horuckami antibiotikami, ktore mi tiez nezabrali a zviezlo sa mi to na priedusky a kasel, a tam mi pomohol sirup Hedelix a kloktala som 5 krat denne obycajjny repik lekarsky vyluhovany, ze zalejes 2 polievkove lyzice suseneho repika do 300ml vriacej vody nechat vyluhovat, a jak to bude vychladnute kloktat po cely den. tak mne nakoniec zabral ten repik na hrdlo. 🙂 No ale tahalo sa to so mnou 3 tyzdne. A vela vela caju som popila a pomarancovy dzus, a aj vodu neperlivu, no denne som vypila aj 3-4 litre. Som bola skoro furt na WC, ale vedela som ze aspon to zle zo mna ide prec. A citrony a med takisto som jedla kazdy den. 🙂
ahojte babuľky.. 🙂 už dávno som tu nebola..
joooj tak vám závidím keď čítam..ktoré už cítite bábätká.. asi v ktorom týždni ste ich začali cítiť?
Ja už budem vstupovať do 19 tt no zatím stále nič.. ☹ tak už mám aj strach.. :(
ahojte babulky.. choruckym zelam skore uzdravenie..ja som sa doteraz liecila tiez len homeopatikami. nastastie to zabralo. a pila som vela ovocnych cajov s medom. ale uz som ho vynechala. ten matovy caj sa myslim moze, dokonca podporuje chut do jedla a myslim, ze sa odporuca i pri nevolnostiach..dufam, ze si to dobre pamatam. az pri kojeni sa nesmie, tusim zabrabuje tvorbe mliecka.. este ako prevencia sa da uzivat raz do tyzdna homeo oscillococinum. to mi poradila imunologicka. tam ale pozor, na homeopatika sa nesmie cokolvek mentolove (cize aj mata) kava, cesnak, fluor..
@lucig som ti skopirovala uryvok clanku, kde je pisane o pohyboch.
........Bábätko rýchlo rastie. Nohy aj ruky sú už perfektne vyvinuté a bábätko trénuje pohyby ostošesť. V tomto období, okolo 16. týždňa, môžeš (ale nemusíš) začať cítiť jemné šteklenie v podbrušku. A postupne stále silnejšie. Spomeň si na tohoto motýlika, keď ťa v 28. týždni zobudí poriadny kopanec do boku. Ak však pohyby bábätka ešte necítiš, nerob si starosti. Normálne je začať ich cítiť medzi 16. až 20. týždňom a u prvorodičiek niekedy aj neskôr. Ak však máš pochybnosti, požiadaj tvojho lekára o vyšetrenie. Ten pravdepodobne priloží na tvoje bruško Dopplerov ultrazvuk a budeš počuť srdiečko tvojho bábätka............
ahojte po dlhej dobe sa hlasim od dnes som uz doma do konca tyzdna cerpam dovolenku a v pondelok sa dam vypisat na PN zatial do polky januara a tak uvidim co bude dalej ci sa este vratim do roboty alebo uz ostanem doma, ale neviem si predstavit co budem robit uz teraz mi je dlho
citam co tu pisete o pohyboch dietatka ja citim tak posledne dva dni take bublinky sem tam na pravej strane bruska myslim si ze je tam ulozene dietatko, neviem ci tie bublinky su pohyby ale ked manzel pocuva kazdy vecer co sa deje v brusku tak hovori ze na lavo je ticho a na pravo to poriadne zblnkoce 🙂
@l.lara 🙂 ďakujem.. vieš..už sa toho neviem dočkať.. 🙂 musí to byť krásny pocit keď sa už mimčo začne "ozývať" 🙂 musím ešte vydržať.. len keď tak všetky píšu že už cítia pohyby..bublinky..šteklenie.. tak troška som sa naplašila.. ☹ v utorok idem na sono tak už sa teším 🙂 🙂 pekný dník

@irenea jej super tak aspon uvidis babo a budes kludna este viac 🙂 no jasne, ked sa to hrdlo dostalo do takeho stadia tak to je uz na lekara..to si nepomozes 😒 jasne propolki mozes..ako jedine tusim 🙂