Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@lulle ahoj ja som mala tiez strasny strach,ale ja zase z toho, ze ma prilis boleli nohy, ale vsetko preslo a bolo to ok. Ak nemas bolesti v podbrusku myslim silne bolesti a silne krce na nohach tak to by nemalo znamenat nic zle. Zevraj to byva aj tym,ze poslednu menstruaciu sme nedostali a vylucuje to co tam ostalo. Zober si ze niektore su tehotne a dostanu aj menstruaciu, ved kazdej telo inak reaguje.
@froschka boze, bud som taka sprosta, ja fakt nechapem, VMZ myslis na dohode? tam mam len minimum, tusim nejakych 3000sk rocne ja som zmluvu ani velmi nevidela, to len tak sme dali na dohodu kvoli kontrole ked by prisla z uradu prace hladat ludi co robia na cierno. Cize mam ist za tou pani co ma prihlasovala DNP a jej povedat co? ze chcem doplatit,alebo ako? sak ma vyhodi ze co chcem. lebo vtedy mi jasne povedala ze max. mozem platit len 40€ mesacne, fakt mam z toho hokej, 🙂 a predtym som nikde nebola riadne zamestnana na zmluvu, takze neviem. ak sa ti chce mi to vysvetlit lepsie tak ti budem fakt vdacna. Este si asi taku blbu osobu nestretla co? 🙂
@henika81 Nechapem ako ti mohla zena zo socialky povedat nieco take. Pokial si nikde nerobila. Moja otazka ako dlho si platis DNP? Vies musi to byt 270 dni do porodu aby si to splnala. A da sa to odhlasit a na dalsi den prihlasit s najvyssou vyskou VZ co je 1116euri, to sa plati tusim 50 euri mesacne. Ta zmluva bola skusobna ci brigadnicky?
@nikam ja ked som sa pytala nasej ekonomky, povedala mi ze sa tam rata posledny polrok 2010, kedze termin mame v maji, spadaju tam aj rozne odmeny za ten cas.aj v tej tabulke ak si si ju pozerala - sa ratal 2. polrok 2010...
keby bol termin porodu napr. jul- tak by sa ratal 1. polrok 2011, ale to nie je nas pripad 😵
ano, aj ja som len obycajny zamestnanec....mne vychadza ta vyssia materska, tebe ako?
@hedka17 este len raz som si zaplatila 25€ za september, teraz v oktobri by som mala ist zaplatit uz Druhy krat 30€, a potom kazdy mesiac, dohoda je len tak , kazdy rok mi ju predlzuje. cize mala by som ist naspet a platit 50€ mesacne? a ked mi povie ze sa to neda? co mam robit?
baby musim vam napisat ako ma dnes potesil maly. 🙂
kym som ja bola narychlo v obchode mami strazila vonku drobca a ked som sa vratila z nakupu maly mal pre mna kyticku polnych kvietkov, podal mi ju a vravi "to je pre teba mamicka, lubim ta", 😵 skoro som odpadla ake to bolo mile. 😵
@hedka17 skvela tabulka, si sikulka, 😵 dala si si zalezat a k tomu si pekne kazdej tehulke napisala ake udaje ti chybaju v tabulke. 🙂
@pami2 ty si z nitry? a kde byvas, niekde priamo v nr? 😉 ma tesi ze niekto z nr bude tehulkovat so mnou, mozno sa stretneme aj v porodnici, mne sa totiz ten TP urcite posunie po utz vysetreni aspon o 10 dni, podla mojho vypoctu kedy sme sa snazili. 😉
@irenea ty byvas tiez kusok od NR, my chodime dost casto na smer ZM, chodime tam do okolia na hriby, aj teraz cez vikend sme boli v Obyciach. 😉
@hedka17 nie som si ista ale ak si zamestnana na dohodu tak za teba nie je zamestnanec povinny odvadzat vsetky odvody a ak odvadza tak len z minima... v kazdom pripade ak si nemocensky poistena musis sa ist poistit dobrovolne z maxima VMZ to je 1100eur volaco a platit si mesacne 49 eur volaco, a tym ti vznikne narok na matersku vo vyske 600 eura...toto DNP si musis platit v rovnakej vyskej aspon 26 tyzdnov aby sa ti dalo zacat vypocitavat.
Ak ti zamestnanec plati odvody co myslim je minimum tak by si mala aj minimum matersku. Prace na dohody su len vyuzicvacske zamestnania ale ludia su radi ze maju aspon nejake, odporucam ztistit si kolko a co za teba odvadza zamestnavatel, aby si neostala s holymi rukami.....apropo ak pracujes este aj viac ako 360 hodin rocne tak potom ta dobre zneuziva zamestnavatel
nechapem nemožem spať, každý píse kolko spi a ja si lahnem o 21hod zaspim o 1hod, idem spat o 23 hod zaspim o 2hodine rano cez den som unavena...
@froschka diky za radu, cize ak som ta spravne pochopila tak teraz by som sa mala ist odhlasit a hned aj prihlasit a platit sumu 49€, atak by mi mala vyjst dobra materska, aj napriek tomu ze som este nerobila na zmluvu. Tak ja tam zajdem za tou tetkou na socialku a som zvedava co mi povie, a ked sa nebude dat tak si to dvihnem aspon na tych 40€, nie? aj tak lepsie jak minimalna materska, hmm....?no tak zajtra tam zajdem to som zvedava fakticky, este raz diky 🙂 tak potom sa ozvem ako som dopadla u tej tetky na socialke 🙂
Dievcata lucim sa s Vami. Moje tusenie sa potvrdilo. Zelam Vam krasne tehotenstvo, kt bude prebiehat ako ma. Vela stasticka a zdravicka Vam aj babatkam.
@ma2712mna tiez spanok zatial moc neberie, pri prvom tehu to bolo horsie, ale vtedy som chodila do roboty tak mozno aj preto, teraz som na MD tak si planujem sama povinnosti. 😎 😉
@nikam aj mna to dojalo, 😉 strasne mile to bolo a moj drobec nie je nejaky velky maznacik tak o to potesilo viac. 😵
no a preto som sem nedavala foto mojho urazu nech nevystrasim tehulky, 😉 fakt to vyzeralo hrozne, uz mam len modriny, tak snad to bude len narazene, zatial to stale boli ak ma to neprestane boliet do bud. tyzdna pojdem k dr, som sikovna co? 😅 😝

@henika81 henika ak si platis teraz DNP tak si zvys na tych 49 eur to je z vymeriaviaceho zakladu toho najvyssieho. pocita sa od 26 tyzdnov plateneho DNP cize ked si zacnes od zajtra platit do porodu mas isto este 200 dni a tych 70 dni mas z predosleho DNP co sa rata ako sucet. pozri si na zmluve ze aky mas napisany VMZ