icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

letnykvietok
21. sep 2010

ahojte kocky,

teda ani nestiham vobec citat, co ste popisali, v praci nemam cas zapinat konika, doma ozaj ked sa mi podari. Trochu som citala o tom poisteni, ale nie som moc mudra, asi si tiez najdem cas a skocim na socialku, len zamestnavatela mam kdesi inde ako trvale bydlisko, mozem ist na socialku v mojom bydlisku?
Inak vcera som mala ist na krv k doktorovi a hned ma zobral, ze rocna prehliadka, tak mi potvrdil tehu videla som dutinku, zatial je vsetko ok, predpisal mi vitaminy na podporu tehu a kontrola o 4 tyzdne. Aj z krvi mam pozitivne vysledky, tak sa tesim, ze zatial je vsetko tak ako ma byt.

@klba maly bol zlatunky, ked ta takto potesil tera zby to mal robit pomaly pri kazdej prilezitosti. Mne deti uz niekedy aj burinu osia na potesenie, ale zlati su.

tara_
21. sep 2010

@hedka17 tak to je super 😅 , každá z nás už asi túži po knižke 😉

irenea
22. sep 2010

@klba no to je tu blizko, a ako sa mas?

irenea
22. sep 2010

@lulle nemusis mat strach, vytok je normalny, ja som teraz mala taky hrudkovity vytok a palilo ma vsetko od spodu tak som isla k lekarke a ona ma upokojila, ze to je len mykoza a dala mi masticku, jednorazovo som si to zaviedla do posvy a je po probleme, vraj je to bezne lebo ta mikroflora u tehotnych je plna estrogenov ci co a tie tvoria zvysene mnozstvo hub....ale babatku to nijak neublizi.....biely ci bezovy vytok je uplne normalny

veronkaj
22. sep 2010

ahojte májovky,

tak dnes som prišla z nemocnice, ako sa máte, nečítala som Vás ale vidím že ste už popísali veľa správ,

takže u mňa to nakoniec mimom. tehotenstvo nebolo doktorka na pohotovosti ma riadne vyplašila dieťatko nenašla preto lebo podľa hodnoty hcg a všetkého čo potom zisťovali to bolo že som v 5tt aj pár dní potratila a vtedy som zrovna bola u babky a vynášala som jej špinu zo záhrady a to bol dôvod, nechcela som jej ešte hovoriť že som tehotná a keby som jej nepomohla bol by oheň na streche ale robila som to opatrne a bohužial stalo sa.
museli ma vyčistiť a teraz som ešte na pn môžem vraj až dva týždne ako budem chcieť a ako sa cítiť.

je nám to veľmi ľúto a stále som rozmýšlala v nemocnici či mám ešte polovičku znovu presvedčiť či to skúsime ešte raz, bojíme sa obaja,

čo by ste urobili vy, išli by ste znovu do toho aj keby ste mali vysoký úver, o dva mesiace ja mám 38 a polovička 44 a bojí sa že už sa nedožije dospelosti toho dieťaťa, je síce šedivý už roky ale to mi nevadí a bojí sa ako to zvládneme finančne aj psychicky vychovať maličké, na druhej strane sme sa už raz preň rozhodli a vedeli sme že nemáme ani jednu babku nikoho a budeme si musieť poradiť so všetkým, a dcéra sa na mimi veľmi tešila tiež.

hedka17
22. sep 2010

@veronkaj ahoj mojho manzela kolega ma vyse 40 a tiez pred 2 mesiacmi sa im narodilo prve babo,zrejme pre nich aj posledne. Je stastny,ze sa na to dali aj ked takto neskoro. Chodi cely ocareny a velmi sa bal pocas jej tehotenstva,ze ako to zvladnu a je to bez problemov. Oni uz tiez nemaju rodicov, ale maju surodencov keby nieco nastalo :°)
Nasi tiez dalsie 2 segry mali priblizne ako ty a mamina vizera uplne super a nie na to,ze je po 50-tke.

jejo
22. sep 2010

@veronkaj Ahoj, ja mam 36 a nemam zatial ziadne deticky, ale ak sa bojis ci zvladnete baby, hypoteku a vsetko aj vzhladom na vek pamataj ze nic cennejsie ako novy zivot asi neexistuje ... su aj starsie matky a zvladli to, tak pohodicka, klud a sup sup na to 😎

hedka17
22. sep 2010

ahojte posledne 3 dni mi je den co den horsie, uz chodim aj vracat,ked mi nieco nezapasuje. Ja som si myslela,ze ked som to doteraz nemala,ze uz ma to necaka. Dufam,ze to coskoro prejde,lebo niekedy sa bojim aj nieco zjest,ale zvlastne je,ze to nie je rano ale vacsinou tak od obeda do vecera. Nevydrzim ani dlho na nohach,lebo sa mi zacne krutit hlava a to uzivam aj cipky co mi predpisala proti nevolnosti. Buduci tyzden ked tam pojdem sa jej na to opytam .

jejo
22. sep 2010

@hedka17 Neboj vsetko bude vporiadku, ja mam kamaratku co vracala 6 mesiacov, pocas tehotenstva najprv schudla 8 kg a potom pribrala len 6 , brusko pred porodom mala ako v 5.mesiaci, take malicke a dnes ma doma zdravu dcerku, to vsetko prejde

nikam
22. sep 2010

@veronkaj Ahoj, som rada, ze sa ozyvas. Ze to nebolo mimomaternicove je dobra sprava, mate stale moznost, co je povzbudive. Vies, ja si myslim, ze v kazdom veku su nejake prekazky - hypoteka a ine uvery, kariera, vyssi vek, ale ako pise jejo, nic krajsie ako novy zivot nie je. Je to to najcennejsie. Rozhodnutie je na Vas dvoch, tak drzim paste.

mandy29
22. sep 2010

Ahojte kočky....včera som bola prvý krát na sone, som v 7tt+3d. Videla som malé, také mrňavé a srdiečko bilo...to bol pocit....a lekár mi dal duphaston, keďže rok sme sa snažili že by sa niečo neudialo...ale ja ho už vidím ako ho držím náručí....tak držme si palce nech je všetko ok....

veronkaj
22. sep 2010

ďakujem Vám pomaly sa snažím doma chodiť, urobila som aspoň rizoto na obed a drahý by ma najradšej videl iba oddychovať v posteli ale potrebujem sa niečím zamestnať aby som nemusela stále na to myslieť.

lekárka mi povedala že po mesiaci teda po prvom menzese môžeme skúšať a tým že mám len jeden vaječník je tá šanca menšia na otehot takže kým sa podarí budú to aj tak také 2-3 mesiace takže dovtedy sa maternica spamätá,
ked som tam ležala videla som cez chodbu oddelenie šetonedelia a tie maličké uzlíčky šťastia to bola bolesť na srdci hrozná ja si tiež myslím, že už ked sme sa raz na to dali a tiež sa nám nemuselo podariť hneď otehotnieť a mohla som až napr. ku koncu roku tak je jedno ak sa narodí v máji alebo v decembri. hlavne nech je zdravé a my tiež aby sme mu mohli dať čo potrebuje a hlavne lásku.

všetky maminky ako vám to krásne stúpa ten týždeň a radšej by som zvracala z tehotenstva ako x krát z narkozy veľmi vám držím palce

simonka99
22. sep 2010

@hedka17 ja som na tom podobne..rano sa vlastne citim asi najlepsie...pocas dna sa to len zhorsuje.Snazim sa hlavne nevracat-lebo sa poznam podla predoslych tehotenstiev-ked som zacala,nemalo to konca kraja....vzdy,ked mi je hrozne zle,tak sa schulim do klbka a pockam....zatial som vracala len raz.U mna sa to koncieva az v cca 14tom tyzdni,tak sa mam na co tesit 🙂

hedka17
22. sep 2010

@simonka99 no ja na to hlavne sa snazim nemysliet,ale ked ma zacne natahovat tak uz sa to potom neda dalej vydrzat. Najhorsie to zacne byt poobede ja len dufam,ze dnes to bude uz lepsie. Buduci tyzden ma caka kontrola a dufam,ze vsetko bude v poriadku.

dany79
22. sep 2010

ahojte kocky 🙂 Mozem sa k Vam pridat? Dnes som 7tt+3, takze tiez cakame majove dietatko 🙂 Nase prve, vymodlene 🙂 Po takmer troch rokoch neuspesneho snazenia sme absolvovali v juni 1.IVF. ET bol neuspesny, ale KET v auguste sa podaril a my sa velmi tesime na nasho drobceka 🙂

penn
22. sep 2010

dany79 to je uzasne,uplne si ma dojala (hormony 🙂 ), blahozelam, tak prijemne ocakavanie.

penn
22. sep 2010

@veronkaj Veronka, no musim sa priznat, ze z dovodov veku ako uvadzas... ja obcas utrusim pred 25rocnymi dievcatami, ze skoda cakat.. Aj ked to nie je moja starost sa do toho pliest. Ale to, ze 25tky nemaju na co cakat, neznamena, ze starsi rodicia sa maju vzdat tuzby po dietatku. Ludia maju deti v roznych tazkych situaciach, ta vasa este nie je taka kriticka. Hovoris, ze mas dcerku? aj ona vam pomoze. Drzim palce.

nikam
22. sep 2010

@dany79 Blahozelam, to je krasne. A vitaj medzi nami.

nikam
22. sep 2010

Hm, babulky, ako ste na tom s rozhodovanim o dietatku boli Vy? Mne sa doteraz nikdy nezdala vhodna doba, najprv kvoli studiu, potom kvoli kariere, potom preto, ze som uz karierne nieco dosiahla a bolo mi luto opustit to. A potom sme sa stali krstnymi rodicmi kamaratkynej dcerke, ktora to vsetko zlomila a zatuzili sme aj my. Neviem, ako to bude v praci dalej, ale hormony su asi velmi silna vec, lebo som ziskala taky neskutocny nadhlad, co by som o sebe nikdy nepredpokladala.

dany79
22. sep 2010

@nikam @penn dakuje za privitanie 🙂 ste mile 🙂 nejak ma to taha do postele 🙂 asi sa nejdem branit a idem si schrupnut 🙂 nie je nic lepsie ako si poobede 2-3 hodinky pospat 🙂 Tak zatial ahojte a ja sa zase ozvem 😉 Inak ma uz niektora z vas tehotensku knizku? Lebo ja nie ☹

klba
22. sep 2010

ahojte. 🙂
@veronkaj vzdy budu nejake prekazky ktore budu proti, ci uz uvery, financie, vek, ale stale je tu vela veci preco babo mat, myslim ze sama vies ake je to super mat dietatko ked uz jednu dcerku mas. 😉
a je dost zien ktore su v podobnom veku ako ty, prip. partner je starsi a aj o dost viac a dali sa na to, ale dolezite je ze mas v rodine oporu a zazemie, vsetci traja vratane dcery ste sa na mimi tesili, tak si osobne myslim ze sa na to opat date, velmi ti drzim palce nech sa uz rozhodnes akokolvek, je to vase rozhodnutie a budem rada ked sa nam ozves ako sa ti dari. 🙂

jejo
22. sep 2010

@dany79 blahozelammmm 🙂 skvele

penn
22. sep 2010

@dany79 Ahoj Dany, spinkaj, spinkaj, mne to tiez treba, kazdy den by som spala. No mne daju tehu, teraz na druhom sone, v oktobri. Na prvom sone som bola asi v 6. tom ked som povedala, ze som tehotna, o tyzden mi brali krv, no a objednali ma na poradnu az zaciatkom oktobra.. takze tam vysledky z krvi, sono a hadam teda knizka 🙂 A to uz bude pomaly 12. tyzden.

dany79
22. sep 2010

@jejo dakujeeeem 🙂

loveforever
22. sep 2010

@hedka17 este som zabudla do tabulky... mame chlapceka vola sa Janík a ma 1rok a 10mesiacov. a mesto Snina dakujeem.. 😀

dany79
22. sep 2010

@penn ja mam tiez dalsiu poradnu naplanovanu az v oktobri. Konkretne 7.10. Tak snad mi da uz tu knizku 🙂 Mama sa ma uz pytala, ci ju mam. Tak som si zacala mysliet, ze je to divne, ze mi ju este nedali, ale asi nie je 🙂

klba
22. sep 2010

@nikam, my sme s priatelom spolu najprv par rokov zili, najprv 4 roky spolu s maminou, od nej sme na uver kupili byt a ju sme odstahovali o panelak dalej a po 2 rokoch osamote sme si povedali ze uz je na case zacat planovat mimi, aj ked stale boli prekazky, plat nic moc, uver, prerabka bytu, zariadovanie... ale nemali sme uz na co cakat,
potom nam to hned na dalsi mesiac vyslo a ked som bola vo februari v siestom mesiaci mali sme svadbu a zaroven som za par dni na to slavila 30-tku a v maji sa narodil drobec.
niekedy trochu lutujem ze som sa na to nedala kusok skor, ale zase predlzili sme si mladost a dufam ze este jedno dve mimi stihnem, 😉 akosi sa mi zapacilo byt na materskej a zazivat neopakovatelne dni s babatkom, ja normalne vaham ci dam od septembra drobca do skolky, aj ked kolektiv by mu iste prospel, alebo bude so mnou doma s druhym babom aspon do dalsieho septembra, mne bude za nim smutno, to je moj partak do pohody a nepohody. 😵

nikam
22. sep 2010

@dany79 Ja idem k lekarovi 5. oktobra na sono a krv a 19. oktobra tiez na nieco, kedy mi uz slubili aj knizku. Ale to kazdy lekar inak dava, ten moj ocividne caka do 12. tyzdna.

nikam
22. sep 2010

@klba To si krasne napisala, ze partak do pohody a nepohody 🙂 . Vidis, a toto som si ja nevedela predstavit, ze ostat doma s dietatom a neist do prace.

klba
22. sep 2010

@dany79 ja napr. knizku zatial nechcem, 😅 az po prvom trimestri, resp. pred koncom prveho trimestra, uz len kvoli tomu aby som sa netesila prilis dopredu a potom neprislo nieco neocakavane, preto aj doktori vacsinou knizky nedavaju hned na zaciatku tehotnosti, ale zalezi od doktora a myslim ze tebe uz na dalsej poradni knizku da, ved to uz budes cca v 10 tt 😉