icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

nikam
12. okt 2010

@paula1234 Ahoj, mne v lekarni vraveli, ze paralen mozem. Radsej sa ale spytaj v lekarni, kludne aj zavolaj. Mne na bolave hrdlo pomaha kloktat vlaznu slanu vodu s octom. Je to riadny hnus, ale vacsinou mam s hrdlom do dvoch dni uplny pokoj. Nuz a urcite lez a bud v klude, drzim palce. A vitaj v majovkach, urcite sa nepleties 🙂

irenea
12. okt 2010

@paula1234 paralen mozes urcite a este mozes na cumlanie nieco, len som zabudla nazov ale v lekarni ti povedia, ja som to uzivala je to aj pre tehotne

pitipitipa
12. okt 2010

@irenea ups, to je luto...verim, ze tento krat vsetko bude v poriadku a dotiahnete to do uspesneho konca...tak nech sa dcerke splni tuzba... 😉
tiez si vazim kadzy den... napriek tomu, ze vraciam kazdy den 😅 stale si poviem, to znamena, ze su v poriadku. napriek tomu, ze mi je biedne ma to uistuje, ze ideme dalej... 😵

pitipitipa
12. okt 2010

@paula1234 ahojky, tiez som mala taky problem pred 2 tyzdnami, paralen 2x denne a cely citron som zjedla po dobu dvoch dni...pit vela caju...za dva dni mi nic nebolo.. 😉 doktor mi povedal, ze sa mam zasobit vitaminom c ako sa blizi chripkove obdobie...

paula1234
12. okt 2010

nikam a irenea dakujem ste zlaté, aj to na cmulanie som si kupila, mozu to tehotne, vola sa to Septisan, je to aj napisane v pribalovom letaku, ze to mozu aj tehulky, dakujem za radu, poslem mamu kupit paralen, ked pojde po maleho do skoly, pekny dnik!

irenea
12. okt 2010

@paula1234 nemusis dakovat, hlavne sa uzdrav.....drzim ti palceky

irenea
12. okt 2010

@pitipitipa ja tiez verim ze to teraz bude dobre....bojim sa tesit, ale snazim sa mysliet pozitivne, zatial je babo v poriadku, rastie a srdiecko mu bije, dnes som presne v 11 tt a v piatok som bola na sono, malo 41,3 cm a krasne sa tam vrtelo ako o dusu, aj nam zakyvalo rucickou, bol to ten najkrajsi okamih....skoro som plakala

pitipitipa
12. okt 2010

@irenea jeeeeeeeeeeeej, to je super, ze si ho videla...nic nie je lepsie ako ho vidiet a uistit sa, ze je vsetko ok...ja mam sono od 6tt zajtra mam tiez..to koncim 8tt a vo stvrtok zacinam 9tt...juchuuuuuuuuuu...to je treti mesiac...nemozem tomu uverit...kazdy tyzden vidim pokrok....najprv boli len dve cierne machule...potom dve cierne machule a dve sede machule v nich...s blikajucimi svetielkami...som zvedava co uvidim zajtra...som tak nervozna, aby bolo vsetko v poriadku...a zaroven sa tesim, ze ich uvidim... je to zazrak zivota...
uz mam aj riadne brusko...aj doktor sa mi smial...ale nepriberam...schudla som 5.5kg..takze snad nebudem ako velryba.. 😅 musim nosit tehu nohavice
kocky, uz pokukujete aj po babatkovskych vecickach??? ja som prisata na internete... 😀
a zacala som aj pliest.. 😅

simonka99
12. okt 2010

@pitipitipa mozem sa spytat odkial si? nico sa mi zda,ze si v UK 🙂 len neviem,ci som si nepomylila mena 🙂

pitipitipa
12. okt 2010

@simonka99 ano som v UK, ale som na mk len mesiac....nepisem vela.. 😅

simonka99
12. okt 2010

@pitipitipa aj ja som v UK,sice na mk som dlhsie ale tiez vela nepisem,lebo uz mam jedneho synceka a ten ma dost zamestnava 🙂

mmmarta
12. okt 2010

@alan1 6,1 klia, skor som odpadla, ale pocitala som s tym, 3 mesiace pred otehotnenim som prestala fajcit co urobilo tiež svoje. Uz len ci to potom pojde dole alebo sa to na mna prilepi.

mmmarta
12. okt 2010

@aaddeell ja som citala, ze syry z nepasterizovaneho mlieka mozu obsahovat bakterie listerie, ktora mozu sposobit potrat, avsak ked sa naposeldy vyskytli listerie v syre NIva bolo to v Cechach a bol toho plny internet. Preto sa nemoze jest ani surove maso a vajcia-surove. A s bryndzou je to tak, ze ak kupujes pravu slovensku bryndzu mala by byt z nepasterizovaneho mlieka, na to mame patent z unie, je chutnejsia a zachovava si potrebne ziviny, avsak je drahsia a retazce typu tesco je ani neponukaju. Ja by som sa spytala kuchara aku bryndzu pouzil ale urcite z pasterizovaneho mlieka , to by malo byt v poho. Nemali by sa syry typu NIVA (ale podla mojho nazoru ak je tepelne spracovana napr. v omacke nie je problem), ENCIAN, Brie a pod. Llisteria sa prejavuje do 1-4 tyzdnov.

aaddeell
12. okt 2010

@mmmarta ideme do koliby v terchovej 😉

l.lara
12. okt 2010

ahojte, dnes som bola na odbere krvi, dostala som termin aj na prvu poradnu na 26.10. lekarka mi dala aj vizitku do ruzinovskej nemocnice, aby som sa objednala na NT ultrazvuk. uz som sa aj objednala,ale ta sestricka mi pripadala taka neochotna..vobec sa mi tam nechce ist..

@paula1234 vitaj, gratulujem k tehu a vsetko dobre zelam.. 🙂 teraz hlavne skore uzdravenie..

@froschka ja mam takeho anjelika, co ma energie za 10tich..neviem si predstavit, ze jedno dieta uteka jednym smerom a druhe druhym a este okolo hlbokych bazenov.. 😀

@irenea uz som ti pisala, ja som podla PM v 8tt, ale lekar mi povedal podla utz ze to je o tyzden viac..ja sa mmt stresujem kvoli lekarovi, ten moj sa mi nejavi ako odbornik, kedze nepokladal za vhodne sa ma spytat na priebeh min. tehotenstiev. v oboch pripadoch som zakrvacala, bola som hospitalizovana a pri posl. tehu mi hrozil predcasny porod. tiez som skoncila na infuzkach v nemocnici..nastastie sme to dotaihli do uspesneho konca..uvidim, co bude 26.10 ked mam ist na prvu poradnu a potom sa rozhodnem. je to tazke, lebo u nas v meste si nenavyberam a cestovat do poradne sa mi velmi nechce..na 3D pojdem urcite, uz som objednana aj na NT a amnio este zvazujem. podstupila som ju pri oboch tehu..ty uz mas termin na NT?

l.lara
12. okt 2010

@monika0001 to je super, aj my sme (aspon podla mojich vypoctov ) vcera zacali 8tt.. 😵

l.lara
12. okt 2010

@aaddeell s tymi syrmi maju baby pravdu..ja som pre istotu predchadzajuce tehu jedla iba tvrde a bryndzu vobec, i ked pasterizovana by sa mohla..

irenea
13. okt 2010

@pitipitipa aj ja uz nosim tehu nohavice, moj manzel mi kupil rifle s takou vysokou gumou, dost mi to pada, snad ked bude vacsie brusko tak to bude lepsie, kupil mi S a su mi velke na zadku🙂 ako sa tym utesujem, ale ja som pribrala skoro 4 kila, chuti mi jest a uz zacinam premyslat, ze to prehanam, tak sa snazim krotit.....snad sa to nejak upokoji....a mas pravdu, je to zazrak ako pises, ono to teraz tak rychlo rastie....a je to prekrasne vidiet ho tam ako sa robi kotrmelce, moje babo sa tak vrtelo ako olympionik, aj gynekologicka sa smiala, a ako nam krasne kyvalo rucickou, to je uzasne, proste nic nie je krajsie, a videla som ako to pohlo aj s manzelom, tak mi stlacal ruku....uplne bol hotovy a tak dava na mna pozor, je to vsetko take zvlastnokrasne, tak uz sa len modlit, aby boli nase deticky zdrave.....

honeybunny81
13. okt 2010

@froschka hej, aj ja som bola (som) toho názoru, na SVK to nie je až také bežné, ale v ČR už to beží dlhšie, majú dobré ohlasy. Ale jasné že určite lepšie je test z krvi. Len sa k tomu akosi neviem odhodlať. Ty si ako postúpila? 😀
keď sa k tomu odhodláš, daj vedieť, možno sa aj ja osmelím 😵 😵

irenea
13. okt 2010

@l.lara co je NT? ja som objednana len na 3D, tak uvidim....a inak ak si neni spokojna s lekarom, tak ho radsej zmen, je lepsie mat dobry pocit z lekara, ide o zivot....ved uvidis ako sa zachova dalej, budem na teba mysliet, a ako prebieha amniocenteza? ja mam z toho strach, uvidim ci mi to doporucia, ty si sa nebala? obdivujem ta ze si to podstupila, ale mozno som len zaujata voci tomu, dam si poradit, ked mi o tom nieco napises......

froschka
13. okt 2010

@honeybunny81 uz sme mali debatu s muzom, tak mi to odsuhlasil, ja mam poradnu 26.10 tak som sa chcela objednat do toho genetonu v ten tyzden este....resp. da sa tam vzorka aj odoslat postou...alebo by sme sli viacere spolu....

eviitka
13. okt 2010

@paula1234 Pauli,mne v lekarni povedali,ze paralen mozem az v3 trimestri ,inak len aspirin/acylpirin, a to mi povedali vo viacerych a dokonca aj sestricka to nasla v knihe,takze radsej si to over!!.Na cmulanie mas dobre septisan,od toho ta prestane hrdlo boliet..inak len satku nakrk,citrony, cibulu s medom a caje

eviitka
13. okt 2010

@mmmarta NA MNA DOKTOR POZERAL AKO PUK,ZE PRECO BY SOM NEMOHLA JEST NEPAST.SYRY A bryndzu a pod..som si pripadal jak nejaka hysterka, ze to vobec spominam...jest mozem ze vraj to,co mi chut, aj pit-kavu napr..myslim,ze potraviny,co ti nebudu robit dobre,telo automaticky odmietne, nebudu ti vonat a pod..po kavu napr uz netuzim a to patrila k mojim dennym ritualom

zajo79
13. okt 2010

nooo, serus Eviitka. gratulujem k babu. 🙂))))))

zajo79
13. okt 2010

nepasterizovane syry by sa nemali jest kvoli listerii, ci ako sa to vola... ale zas, kolko ich zjeme???

monika0001
13. okt 2010

@zajo79 - jeeej avoj 😵 😵 😵

zajo79
13. okt 2010

@monika0001 ako sa mate?

l.lara
13. okt 2010

@irenea ja som podstupila prvu amnio v roku 1992.nevedela som o co ide, v kochu nas postavili do radu na chodbu a robili nam odber ako na pase. bola nas tam vela..nic nam o tom nepovedali, nic sme o tom nevedeli.. bolo to hrozne, ale nebolelo to..druhu mi tiez robili v kochu, ale to uz tam bolo ine vedenie. ta sa nepodarila, (nakultivovali iba jednu bunku, ta bola negativna) ale na zopakovanie som uz nesla. myslim, ze by sme to uz ani nestihli..poslali ma na genetiku- tam sme nic nevyriesili, bol to len taky "pokec" podla mna o nicom..nastastie mam dve zdrave uzasne dcerky..

NT ultrazvukom sa meria hrúbka vodnatého tkaniva krku bábatka a zvýšené hodnoty merania dávaju základ podozreniam na Downov syndrom, na iné chromozomálne abnormality alebo vrodené srdečné vady. Vyšetrenie NT (nuchálna translucencia) musí byť prevedené medzi 11. až 14. tyždnom tehotenstva. Posledný den na vyšetrenie je 13 tyžden a 6 den tehotenstva. NT je vyšetrenie, ktoré vyžaduje vysokošpecializované ultrazvukové zariadenie s vysokou rozlišovacou schopnosťou a lekári alebo ultrazvukový technici ktorí ho vykonávaju, potrebuju špeciálny tréning. Títo musia byť certifikovaný organizáciou Fetal Medicine Foundation v Londýne, ktorá stanovuje štandardy tohoto vyšetrenia. Preto vyšetrenie NT by nemalo byť ponúkané necertifikovanými lekármi. Takýto lekár nemôže s určitosťou potvrdiť alebo vylúčiť pozitivitu testu. Prípadné nejasnosti môžu veľmi výrazne zvýšiť nervozitu budúcej matky a tým ohroziť jej tehotenstvo. ked chces vediet viac, daj si do googla NT utz..

monika0001
13. okt 2010

@zajo79 - unaveno 😀 asi na mna už lezie unava.. spala by som a spala.. 😀
a vy ako?
teším sa, že si zavítala sem 😉

eviitka
13. okt 2010

@zajo79 no helou..dikes..snad na druhy pokus to vyjde..a ty cakas tretie???