Májovky 2017
Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂
@sylvine ahoj moja v piatok som sa tam snazila dovolat ale bez uspechu.Na odkazovaci maju ze oni mi zavolaju,ale asi tam skusim este poobede znovu zavolat,lebo aby som stihla termin lebo dnes zacinam 13tt+0.A ty ako dufam ze ste v poriadku?Mne samozrejme nezabudla doktorka na sone pripomenut amniocentezu ohladne mojho veku a nejake testy Tripl ci co to.
@simisk ja som zacala 10tt a ked som dnes volala lekarovi, tak kedze je PN, tak mi aspon telefonicky vsetko vysvetlil (je to moje prve tehu 😀), ze sa uz mam objednat na ten ultrazvuk, lebo je len par lekarov, co to robia a terminy maju nabite ☹...na Grochala som citala dobre recenzie a aj ked ja to mam z PO trocha dalej, tak by som tam asi isla, ved chodim na endokrinologiu do Lubochne a to uz nie je tak daleko 🙂... bavili sme sa s lekarom aj o amniocenteze, kedze ja mam este viac ako ty a on mi vysvetlil, ze najprv v 13tt ten ultrazvuk, potom krvne testy, potom asi a teraz neviem, ci v 16tt alebo 19tt dalsi ultrazvuk a ked to vsetko vyjde negativne, tak ziadnu amnio...dokonca on mi odporucil radsej v 16tt trisomy, aj ked sa plati dost, vraj je to amnio z krvi matky, ze to staci spomenut pri uzltrazvuku, ze chcem trisomy a ze oni ma uz veeelmi radi vybavia....ved za tie peniaze 😀 😀
@simisk inak sa mam celkom dobre, dokonca mam obavy, ci je vsetko v poriadku, lebo okrem bolesti prs a sem tam pichnutie v podbrusku, mi nic nie je.... a napchavam sa 😀 😀... inak s tou pracou okolo domu tiez nemam pokoja, kedze cele dni sedim v kancli za PC, tak praca okolo domu je relax a tiez som behala v sobotu s kosackou 😀 a potom sa chodim kontrolovat na wc...no psycho 😀 😀
baby ja som celu noc behala na wc, krce v oblasti pupka a hnacky uz to trva dlho ...mala som to aj pri prvom ale az posledny tyzden tehotenstva teraz dako skoro to zacalo. stolicu mam v poriadku aj vytery z konecnika vraj to moze byt hormonalnou zmenou a crevo reaguje, no citim sa riadne vypluta....
@wendysendy chúďa, skús si dať probiotiká nejaké možno pomôžu.
ahoj dievcata, tie co si pichate fraxiparine.. netvoria sa vam po vpichu tvrde hrcky na bruchu? ako tomu predist? bojim sa ci sa ta latka potom vstrebava... vdaka
@jeny55555 ja som to tiež mala. Dala som si fraxik vymeniť za clexan a je to podstatné lepšie. Mne dr. Vraveli, že je to alergia na nejakú zložku v fraxiparine. Tak skus spomenúť doktorka, nech ti ho vymení. Clean má aj ostrejšie ihly a ľahšie sa picha. A je to to isté, len za clexan sa doplaca asi 2 eura za balenie.
@jeny55555 ja mám clexane a zo začiatku sa mi robili modriny,teraz už nie
@cukruska1920 a kde si to pichate baby do brucha? lebo ja rozmyslam ze prejdem na ine miesto uz.. inak ty si pisala ze si spinila.. ja to mam tiez... stale s prestavkami.. a nikto mi nic nezistil...
@jeny55555 účinok je aj napriek hrckam a vytekaniu krvi z vpichu zachovaný. Skús si obmienat miesta vpichu aj na ramenách alebo bokoch a tiež je dobre aj miesto na stehnach. Nech sa tie hrce na bruchu môžu trochu zregenerovat. Aj keď mne ostávali aj niekoľko mesiacov bolave. Polovicu tehotenstva som pichala fraxiparin, druhú polovicu clean. Teraz ďalšie tehotenstvo už len clean. Fraxiparin bol pre mňa utrpením.

@simisk ahoooj...cely vikend som tu nebola a az teraz citam, co sa ti stalo ☹.... pobyt v nemocke nie je prijemny, ale hlavne je, ze dnesne sono ukazalo, ze je vsetko v poriadku...tesim sa s tebou a drzim palce, aby to tak bolo aj nadalej... oddychuj 🙂
ja som mala ist zajtra na kontrolu po 3 tyzdnoch a volala som lekarovi a on, ze je PN najmenej cely oktober...no super ☹, musim ich k inemu.... este mam na teba jednu otazocku 😀.... objednavala si sa uz k MUDr. Grochalovi?