Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@blbovina áno jasné tak nech ti to nerobí nijaké problémy aby všetko šlo ako má
@bobricek1979 no praveze mam strach, pretoze sa mi toho nabaluje stale nieco. Bojim sa, aby bol maly po narodeni zdravy.
@blbovina no mňa pálieva bruško okolo pupka z ľavej strany... hlavne keď dlho stojím... to už potom doslova ľad prikladám na to miesto alebo si musím ľahnúť... ja som sa dnes na dvore šmykla na ľade ako som nakladala drobca do auta... natiahla som si už beztak boľavú nohu... teraz ju ledva ťahám za sebou... fakt neviem, ako to zajtra odšoférujm do tej Rožňavy... ale musím tam ísť aby som vedela na čom som s tou toxo... na nervy som dnes totálne...
čo sa vašej debaty týka... do epi neidem určite, zvládla som dva pôrody prirodzene pri 4 kilových chlapcoch... dám už aj tretí... a to vaše teliesko čo spomínate by som tiež neriešila... ani rozťahovanie rukou a olejčekom... mne to skúšala robiť lekárka pri druhom pôrode a myslela som, že ju zabijem taká to bola bolesť... vrieskala som po nej nech s tým prestane... to už fakt radšej ten nástrih, mám dva... tretí ma už nezabije... a ani na miss najkrajšia pipina sa nechystám, tak to je jedno už asi :D
@zuzulik8883 az tak ta to pali? Aj si to povedala lekarke? Ja mam v stredu poradnu, no premyslam ci poviem. Nechcem ist skor do nemocnice, mne by nemal byt kto s chlapcami.
Davaj si na seba pozor.
Žienky ja som bola dnes na poradni u svojej gynekologičky a už ma poslala do nemocnice hospitalizovať...v stredu že sa mám hlásiť v nemocnici... že sa jej nepáči placenta - vraj je už prezretá a to som 37/4 ... termín mám 9.3...bojim sa... chcela som aby to prišlo tak prirodzene a nakoniec mi budú asi vyvolávať skorej...
@blbovina jáj tak to sa asi všetky teda ja určite nebojkaj prečo bynemal byť až také vážne to je? Kedy máš termín rodis prirodzene?
@nana305 ajoj neboj aj mne už dr povedal že placenta dozrieva taktiež už sa bojím
@nana305 cítiš pohyby ako to vyzerá na pásoch ctg?
@blbovina áno, často sotva dovarím obed, a už jem len po ležiačky lebo neviem ani sedieť pri stole, alebo niekedy ani nedovarím, musím vypnúť a na 5 až 10 minút aspoň ľahnúť aby to prešlo... potom môžem pokračovať, ale úplne to prejde až keď ležím aspoň hodinu v kľude... lekárka vie o tom, že ma bolieva a bodá v podbrušku... toto som nespomínala, je to v podstate všetko sspojené s tým mojim rizikovým tehotenstvom... ona ma už niekoľko kráat posielala do nemocnice aspoň na pár dní na infúzie, ale ja rovnako nemám kde nechať chlapcov, radšej budem s nimi doma trpieť bolesť ako bez nich ležať v nemocnici, ale nervózna čo je s nimi...
@nana305 držím palce, aby ste ešte chvíľu potiahli. ja som tiež otehotnela dva mesiace po kyrete... prvý sa nepodarilo, teda možno aj hej... meškala mi MS týždeň a potom prišla... mala som podozrenie na minipotrat, ale skúšali sme to ďalej a podarilo sa na druhý mesiac.
@bobricek1979 ano, zatial to vyzera na prirodzeny porod. No robila som si uz aj predoperacne. Termin mam 10.3., no uz tie kontrakcie mam dlhsie. Tak beriem Magnezium do 25.2. a potom ho uz mam vysadit. Tak mi kazal gynekolog.
@zuzulik8883 presne tak
@blbovina a predoperacne to ta poslal dr
@bobricek1979 tak to sme na tom podobne...mne už minulý týždeň hovorila...a teraz má už poslala ležať a že asi sa bude vyvolávať ...pohyby cítim zatiaľ dobre...ale malá už menej priberá- už aj fraxiparine 0,4 pichame kvôli krvi.....ale na pásoch to vyzeralo dobre...Ty máš kedy termín?
@blbovina no neviem prečo, ale tak verím, že to bude dobré...A tebe držím palce aby ti po pekne prirodzene začalo v pravý čas 😉
@zuzulik8883 ďakujeme,...super - tak to máte podobne... budem držať palce- kedy máte termín? no my sme tiež po tomto minipotrate otehotneli do 2 týždňov... Tak sme sa veľmi tešili a stále sa tešíme... Ja by som najradšej porodila spontánne...o tých vyvolavačkách som počula že to je mnohonásobne bolestivejšie a bez prestávky... Samozrejme že pokiaľ to bude pre bábätko najlepšie tak už to nejako pretpím ale bojím sa toho.
@12jarka13 Ze ten vyter robia v tom tyzdni standardne vsetkym, akurat teraz mam v knizke oranzovym napisane tusim SAG, je to nejaky streptokok Beta... Ze neohrozuje pocas tehu nic, ale pri porode by mohol byt maly nakazeny, tak dostanem ATB infuzku pri porode. Tak dufam, ze to bude ok.
@bobricek1979 ano
Infuzku s atb pred porodom davaju kazdej. Zvyknu davat Penicilin.
Ahojte dievčatá. Dnes sa mi narodila dcérka Zara. Ma 3300gramiv a 48cm.Porod bol veľmi ťažký. Ale už to je za nami.

@zuzuliq12 bez nej a to uz po siestykrat