Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@eribac čo sa týka zubára, tu v čechách pojistovna plati v tehotenstve dve prehliadky, a ked som sa objednavala na prvú, tak sesetrička hned, že v ktorom som mesiaci, vraj aby sa nič nezanedbalo. ked zistila že som v štvrtom, tak že ok, tak akurát. takže doporučujem ist asi hned. tu druhu vraj mam absolvovat tak mesiac pred porodom, ked teda ešte bude stale 3v1
ja som už u zubarky bola, lebo mi začali rasť aj zuby mudrosti, ale už to mam ok 🙂. Mne včera doktor povedal, že už mi doktor mohol povedať dávno čo mam, ja som mu povedala, že bolo babo vždy zle otočené a on, že to nie je problém. 🙂 Ale ja som na 4D išla hlavne preto, aby som mala pamiatku 🙂
@eribac Ja som bola v 7 tt s dcérkou u zubárky (máme tu istú) a keď som jej povedala, že som teho, tak ma objednala v 22 tt. A potom ešte pred pôrodom pôjdem raz. Mne už pri prvom tehotenstve začali ustupovať krčky a dlho som s tým mala problémy. Fičím na Sensodyne a dá sa povedať, že sa to zlepšilo. Teraz som mala už v 6 tt problémy s opúchaním ďasien, tak mi zubárka predpísala každý deň 1-2 tbl. Celaskon 100 mg denne, najlepšie až do konca tehotenstva + ústnu vodu Glimbax. Gynekológ odobril a pomohlo. Nateraz pokoj...
ja sa tiez chystam k zubarke a aj na 4 D som sa objednala tak sa tesim...
Ahojte mamičky, tiež sa ku vám pripájam. Termín mám 13.9. Bude to taký náš malý darček. S manželom máme výročie sobáša 11.9. Čakáme už tretie dieťa, síce neplánované, ale veľmi sa naň tešme. Doma už mám dve baby staršia 13, mladšia 11. Toto bude taká naša hračka. Zatiaľ sa cítim veľmi dobre. Pribrala som doteraz 2kg. Viac by som ani nemusela 🙂 Som rada, že takéto diskusie existujú. Keď som bola v minulosti tehotná, tak som akurát tak vedela pár vecí z kníh, ale tu si môžeme navzájom poradiť a povzbudovať sa. Teším sa. 😉
@lubi2002 s ultrazvukom v 20tt je to tak, ze ak ides do sukromnej ambulancie (nie napriklad na Antolsku do nemocnice), tak platis za objednanie na presny cas. aspon tak to bolo u dr. Holana z Medifery v Auparku, ktoreho spominala @eribac. Platila som za objednanie 9,96 Eura. On totiz pozera babatko klasickym 2D ultrazvukom, ale na niektore organy si ho prepne na 3D. Neznamena to vsak, ze ti spravi cely ultrazvuk 3D, ak mas odporucanie od gynekologa.
@eribac tak ako som slubila podavam info o 3d 🙂 Bolo to uzasne, krasne bolo babatko vidiet.Pan doktor nas premeral a pritom rozpraval co a ako. A hned na zaciatku sme sa dozvedeli, ze cakame nasu malu princeznu 🙂 Odporucam ti ist, je to krasny a neskutocny zazitok
@veronikuskars ďakujem,no zrejme pôjdem, taká som zvdedavá 🙂 Máš na MK aj nejaké foto 3D?
@eribac pridala som prave do albumu 🙂
ahojte, ponukam na predaj detke oblecko - hlavne body, dupacky, overaliky, mikinky, suprevky atd. mali by ste zaujem? za velkoobchodne ceny. sortiment sa vsak neda pozriet dopredu. ceny cca 3-4e kus. blizsie info dam rada v ip
@karinkaeich , mne môžeš napísať bližšie info...
@veronikuskars krásne sa vám podarila 😉
@eribac že? 🙂
Babule, tak to vyzerá, že budeme mať doma malú bambulku 🙂))) nie je to na 100%, lebo tam sčasti zavadzala nožička, tak mi doki povedal, aby som ešte nič pre istotu nekupovala 🙂 od piatku máme z 250g už 362g
ahojte tehulky, pridávam sa k Vám s termínom 25.9. 🙂 , čakáme už tretie bábo, doma mám už dve kočky 10 a 7 ročnú, ktoré sa už nevedia dočkať. Tuším som na tom podobne ako andy31 😉 a veeeeľmi sa teším, že si tu môžme pokecať a povymieňať skúsenosti.
ikuska 777 tak to aby bol len chlapec. My by sme veľmi chceli chlapca, v pondelok sme boli u doktora a aj sme chceli vedieť, no bábo malo medzi nožičkami pupočnú šnúru 🙂 . Musíme si ešte počkať.
🙂 a kedy ideš najbližšie na sono? ja som objednaná na 7.mája, tak si musím ešte počkať a to bude aj to veľké sono, tak som už tiež veľmi zvedavá. dúfam, že sa ten drobček nebude skrývať. Pri kočkách mi povedali, že to vyzerá na chlapcov a to väčšie šoky som zažívala pri pôrodoch, aj keď príjemné 😀. len tá výbavička bola ladená skôr do modra 🙂 a už ste rozmýšľali aj nad nejakými menami?
Najbližšie idem 11. mája. Môj doktor má také malé sono v ambulancii, tak sa vždy pozrieme čo je nové. Ja som si pri babách nedala povedať čo to bude, tak som kupovala len také neutrálne farby. Teraz ešte nemám nič kúpené, čakám 🙂 Ale tak tajne dúfam, že to bude chlapec aj kočíky pozerám skôr pre chlapcov. Ale zase meno mám vybraté pre babu 😀, veľmi sa mi páči Kristínka. No veď uvidíme. A ty si už nad menami rozmýšľala?
to si vybrala krásne meno 🙂 ja už mám tiež vybrané meno pre dievča- Lianka, na chlapcovi sa zatiaľ nejako nevieme zhodnúť 🙂 každý má to svoje, tak uvidím čo nakoniec vyberieme. po kočíkoch tiež už pozerám, a asi to vyhrá čierna farba, aj keby to bolo dievčatko. som si vždy hovorila, že čierny kočík, len to nie a teraz sa mi nejako zapáčili 🙂
Ahojte baby, my ste sa prehupnutím do 18 tt asi konečne zbavili celodenných nevoľností, zato nestúpilo intenzívne pálenie záhy. Máte nejaké overené "recepty"? Nemôžem sa vôbec zohnúť dopredu, vystúpi kyselina a už sa jej nezbavím ☹
@ikuska777 Ja mám termín 26.9 a tiež idem na sono 7.5. Keďže máme doma dievčatko, tiež by sme asi skôr chlapčeka. Ale v našej rodine sa nejakým zázrakom rodia len dievčatká - z mojej aj manželovej strany 😨 Takže uvidíme, či v tom máji niečo zistíme... My máme zatiaľ práve len meno pre chlapčeka - Timko. Na dievčatku sa nevieme dohodnúť. Pri prvej dcérke sme mali práve len dievčenské meno a chlapčenských niekoľko. Som fakt zvedavá... je to úžasný okamih!
Ahojte maminky 😉 nas termin je 20.9. - je to nase prve miminko, tak sa velmi nan tesime:
Vsetko je pre mna nove, tak len studujem co a ako a sledujem sa 🙂 Uz citite v brusku babatenko? 🙂

@eribac ano ked mas odporucenie od tvojho dr. platis le za CD-cko s dietatkom 😉