icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

nika1985
11. júl 2013

@marseillka presne tak aj u mna sem tam sa musim az prejst aby prestala co ma boli vsetko strasne kope prva tak nekopala a t ze druhe bude kludnejsie zatial to tak nevyzera 😉

nika1985
15. júl 2013

baby tie co mate naplanovanu sekciu uz ste si to boli vybavit v nemocke co k tomu treba?

nika1985
16. júl 2013

ahojte tak sme po poradni vsetko ok len je mala moc dlha mam malo zeleza takze som fasovala tabletky zatial 20ks ak nebudu robit problemy dostanem az do konca tehu ☹

saska.t
16. júl 2013

@nika1985 to nie je ziadna katastrofa, davaj pozor po zeleze mozu prist zacpy a nesmie sa brat spolu s magneziom,min.2-3 hod.odstup,ja som Bola dnes tiez a vsetko ok, dokonca aj tehu cukrovku mam pod kontrolou aj ked je to otras a nikomu to neprajem 😝

ikuska777
16. júl 2013

baby aj ja som bola dnes na poradni+sono v 30 týž. a všetko je v poriadku 🙂 akurát drobček sa otočil zadočkom, tak ma objednali zase o 2 týž., s tým, že pozrieme už aj prietoky a či si to malý nerozmyslí. máme okolo 1700 g a keď mi doktorka prepínala monitor na 3D, tak si zakaždým dal pred tvár ručinu a ku koncu sa rozhodol si cucať palec na nohe 😀

nika1985
16. júl 2013

@saska.t tak to je super gratulujem.Dik za info to som nevedela ze sa to musi s odstupom od magnezka dneska som ti ich supla tusim po hodine co uz. Pytala som sa ze mam problemy zo zacpou a ze tieto by mali byt v pohode ale viem ze bude este vacsi problem ako bol budem si musiet asi varit lanove odvary 😒

saska.t
16. júl 2013

@nika1985 mne teraz pomaha zaliat vecer studenou vodou cl lanovych semienok cca 2dcl a rano to na lacno vypit, alebo si kup psylium to zabera 100% 😉

adriana001
17. júl 2013

Ahojte mamicky 🙂 Ja mam sice termin az v januari, no tuto na MK som si kupila tehu kratasy, ktore su mi zial velke a nestihnem uz do nich v lete dorast. Ak by niektora z vas chcela nieco doplnit do satnika na dovolenku, mrknite sa do mojho bazarika. Je mi luto ich len tak drzat v skrini, lebo su pekne a z prijemneho materialu. Rozmery su: sirka pasu pod gumou 49,boky 52,stehna 32,dlzka67. Guma v pase je skor pre 3.trimester. Prajem prijemne tehulkovanie 🙂

jenny316
20. júl 2013

@nika1985 ahoj,ja mam taku skusenost,ze odkedy davam zelezo tak chodim na zachod ovela lepsie ako pred tym 🙂) vobec ziadne problemy nemam 🙂)bala som sa lebo mi tiez kazdy vravel ze su s tym problemy,ale u mna sa stal opak..

nika1985
22. júl 2013

@jenny316 tak prve dni som mala v noci krce v bruchu ale uz je to ok zacala som jest susene slivky neni to az take hrozne ako som cakala. 😉

nika1985
22. júl 2013

Baby tie ktore idete cisarskym planovanym aj si to musite ist same vybavit nehovoril Vam doktor? Nebola ste uz niektora co tam vsetko treba ja idem 6.8 na poradnu a ze ma posle do nemocky si to povybavovat tak nech aspon priblizne viem co ma caka.

marseillka
22. júl 2013

baby dnes som bola na velkom UTZ, vsetko je tak ako ma byt, vaha vraj perfektna - 1464g, a ked prepol doktor 4D, tak az nam skoro slza vyhrkla s polovickou, no kraasna, drzala, fotila sa, a cely tato, no neuveritelne ako sa podobala, ako by mu z oka vypadla 🙂zatial rovnaky termin porodu 29.9:)

grofka
22. júl 2013

Ahojte. Dlhšie som tu nebola, bo sme sa sťahovali a doteraz sme behali pomedzi krabice. Chjo... keby som vedela do čoho idem, tak to o pol roka odložim. So silami som v koncoch :( Ale od zajtra si už idem vychutnávať zvyšok tehotenstva.
Čítala som poctivo vaše komenty. My sme boli v 26. tt na 3D a budeme mať chlapčeka. Normálne zvláštny pocit... Nejak som očakávala skôr dievčatko. Ale už sme si na seba zvykli 🙂
Ozaj, kedy začínate chodiť na poradne k pôrodníkovido nemocnice? Ja od 32. tt.

grofka
22. júl 2013

@saska.t @marseillka Cítim to úplne rovnako. A večer, keď si ľahnem a som v klude, to ešte len začne... Mám pocit, že chce vyliezť von 🙂 Neskutočne vlnenie...

nika1985
23. júl 2013

ahojte chystate si aj nieco z kratkym rukavom? Ja som zatial prala len body a take veci vsetko s dlhymi rukavmi a teraz rozmyslam ci bude az tak teplo aby babo nosilo kratky rukav asi nie ci?

marseillka
23. júl 2013

@grofka ahoj, tak ale uz to mas z krku, mozes oddychovat 🙂 Tak gratulujem ku chlapcekovi 🙂 Ja este ani neviem kedy budem mat s porodnikom poradnu, ak vobec 🙂 Asi len taku rychlu prednasku par dni pred abo tyzdnov, tak to vidim 🙂 No mne lekar povedal vcera na sone, ze malinka ma u mna este veeela miesta, ze na to, ze nemam az tak velke brusko tam ma disco salu 🙂 Preto ma asi tak okopáva pomaly ze nie az ku krku 🙂 Hlavne pred spanim, ako inac🙂

marseillka
23. júl 2013

@nika1985 ahoj, mna to tiez napadlo, ze ci aj nieco z kratkym pre istotu, predsa bohvie ake bude pocasie koncom septembra, a ked aj nahodou skor pojdu drobci, ci sa v dlhom neuvaria 🙂 ja mam 4 bodynka s 3/4 rukavom, tak si myslim, ze to bude akurat, a v najhorsom sa aj dlhe rukavy daju vyhrnut..a noci uz isto nebudu az take teple, si myslim, ze tenucke z dlhym znesu.

nika1985
23. júl 2013

@grofka ja som pri malej chodila uplne az do konca k svojmu do nemocky som isla iba rodit a teraz kedze cisarak je planovany mi povedal ze mesiac pred terminom ked si pojdem vybavit papiere ze uz budem musiet patrit do nemocky iba raz potom este pridem k nemu.

jenny316
23. júl 2013

@grofka ahojky,mna to este len caka ☹ uz teraz nevladzem,ale nemusime byt prestahovany v nejakom termine,tak ako budem vladat 😉

grofka
23. júl 2013

@jenny316 Noo, my sme tiež nemali konkrétny termín, ale chcela som si užiť leto na záhrade 🙂 A keďže dcérka prestupuje do novej školy, chceli sme aj jej dať čas na aklimatizáciu. To som ale netušila, čo všetko sťahovanie obnáša. Ak sa teda neponáhľate, počkaj už až po pôrode. Ja by som do toho pred pôrodom už nešla! A kam sa idete sťahovať, do domčeku?

ikuska777
24. júl 2013

baby zajtra začína akcia v Lidli na dojčenské body a tepláčiky + aj kojenecké podprdy 🙂 @grofka gratulujem ku chlapčekovi 😉

marseillka
24. júl 2013

@ikuska777 ahoj, tie leginy a rifle som si kupila v lidli uz pred 4mesiacmi, boli tiez vtedy v akcii, leginy sa super nosia, mozem odporucit, aj tie rifle su prijemne, ine uz ked je chladno som odvtedy nemala...aj ked mam o cislo vacsie, 38, ja nosim bezne 34-36, ale da sa, moje cislo nemali nikde vtedy 😒

ikuska777
24. júl 2013

@marseillka ja som si tiež vtedy kúpila tie legíny, ale Ti poviem, som stála pred Lidlom už o 7 ráno, aby sa mi ušlo moje číslo tiež 34-36 a bolo to zachvíľu rozchytané 🙂, teraz sa chystám len na tie detské vecičky a skúsim aj to jedno balenie plienok, že čo to bude

marseillka
24. júl 2013

@ikuska777 ja som bola v ten den asi v 5 lidloch v BA a ledva som tie 38 mala 🙂 hej tie plienky skusim aj ja...len tu u nas (Fr) som zatial nenatrafila na jednotky....tak potom az dvojky kupim na skusku, a vraj aj tie vlhcene obrusky su dobre, tak aj tie asi vezmem jedny. Detske vecicky som vychytala cez net a aj v akciach lacnejsie, tak to uz nebudem ani pozerat aby ma to nelakalo zbytocne 🙂

nika1985
24. júl 2013

@marseillka
@ikuska777 my sme pouzivali z lidla plienky pri malej ale az od 3jok tuna nikde ani mensie nemaju teda aspon tu znacku toujours su dobre na cesty som davala malej huggies a doma sme si vystacili aj s lidlovymi oproti napr.tesco alebo kaufland sa mi zdaju najlepsie. A aj vlhcene servitky su super byvaju aj v akcii v tom xxl tyzdni vtedy sa ozaj oplatia. Teraz som dokonca skusila aj avivaz z lidla tu detsku a celkom pekne vonia mala na nu reaguje dobre baby veci som si oprala v silane a postupne asi prejdem na lidlovu. Inak dobre plienky su aj dm/kove tie prve maju aj tu sietkovanu vlozku teda pred dvoma rokmi mali ja som si prve kupila biele pampersky a potom prejdeme na babylovky.

marseillka
24. júl 2013

@nika1985 ja som robila v DMke, a veru tie babylovky sli na dracku, sme niekedy az nestihali doplnat, ludia si ich nechavali odkladat a sme objednavali zakaznikom navyse, tak dobre isli, tie velke packy. A ked mas zakaznicku karticku a zbieras body, tak aj tie zlavy knizkove sa daju krasne kombinovat, a vyjde niekedy super cena. Snad nasi drobci nebudu mat haklive prdelky a nebudeme musiet byt na pamperskach a podobnych im cenovo 🙂

nika1985
24. júl 2013

@marseillka vies co nasej pampersky vobec nesedeli vsetky co som mala pokupene som aj pekne popredala jedine tie biele na zaciatku inak vsetko precikala a teraz ked uz bola velka to bolo jedno. My mame jednu vyhodu ona je chudiatko taka setrna ked sme ju oducali od kojenia skusali sme vsetky mlieka ci lacne alebo drahe kazda mama zacne od nutrilonu a im podobnym a nasa slecna az do dnes ina nechce iba babylovku 😉 uvidis ako bude co babu dobre zaciatky budu tazke ale potom to uz pojde. 🙂

marseillka
24. júl 2013

@nika1985 ja som tiez pocula, ze pampersky, reklamneee, chváálené...nic moc, vraj robia detickam casto zapareniny tie zelene hlavne. Co je propagovane a drahe, nie je vzdy dobre, nieco na tom bude. No ja snad mliecko kupovat na zaciatok nebudem, od predvcera tecie kolostrum statocne, a to sa mi ani nezvacsili prsia-sakra 😀 Tak snad bude aj mliecka tolko ked bude treba.

nika1985
24. júl 2013

@marseillka tak aj ja dufam,ze budem kojit mala bola kojena skoro 10mesiacov ale s velkymi problemami takze teraz uvidime ako to vsetko bude budem mat toho vela od januara bude starsia chodit do skolky takze budem musiet zavazat dovazat vsetkych a dovtedy tu budem mat kopu stresov ako to zladit bojim sa toho mala sa strasne tesi na babo ale aj tak bude to vsetko zas ine mm je cele dni v praci takze sama s dvoma malymi no bude sranda.

marseillka
24. júl 2013

@nika1985 no tak budes to mat tazke, nezavidiiim, ale tak ked ti pojde az od januara do skolky, tak drobec bude mat 4 mesiace, uz troska si navyknete, aj sestricka. A potom tie zaciatky zo skolkou...snad to nebude take zle, a budu ohladuplne k maminke a budu pekne pocuvat.🙂