Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
ahojte, baby, mávate aj nejaké bolesti? Ja mám sem tam v podbrušku, ale len také nič. Dr. mi povedal, že otvorená ešte vôbec nie som, tak by som bola zvedavá, kedy sa mám začať otvárať. Či to až tesne pred pôrodom?
@saska.t ty už chodíš na kontroly do nemocky? Chodíš každý týždeň? Mne sa nezdá, že mňa si dal zavolať až na 38tt môj lekár. Zdá sa mi to dosť neskoro. Čo myslíš?
@eribac aj ja mavam bolesti v podbrusi sem tam aj krce zatial si davam este magnezko takze to vzdy ako tak prejde zajtra idem na poradnu asi mi ho uz zakaze lebo to sa tusim uziva iba do konca 8mesiaca. Aj ja chodim kazde 3tt na poradnu od zajtra ale asi budem chodit castejsie vsetko sa dozviem az zajtra len co mi spominal ze odkedy si pojdem vybavit sekciu tak uz budem patrit do nemocky a este medzi tym pojdem aj k nemu. Pri malej som bola na rizikovom a chodila som kazde 2tt nakontroly posledny mesiac kazdy tyzden. A otvarat sa nemusis ja som sa napr. neotvarala vobec este 2dni pred porodom som bola u svojho a on ze to tak ani nevyzera a odtielka mi plodovka a bolo potom mi davali nieco na otvaranie aby to urychlili.
@nika1985 Aha, no ja magnezko neberiem vôbec, dá sa to aj bez toho. Ja som podľa dokiho bezproblémová tehulka, tak asi pret ma volá každé tri týždne, len si myslím, že už v 38tt by som mala aj do nemocky zájsť a nie len k nemu.
@saska.t tu je to prevažne tak, že od 35-36tt chodíš na kontroly do nemocky. JA budem asi tak ako ty, len s tým, že nemusím každý týždeň chodiť na kontrolu. Aj keď niekedy je to lepšie, lebo v tomto teple sa mi ani moc nechce nikam loziť. 🙂
@eribac podla mna od 36. tyzdna by mali byt kontroly kazdy tyzden. aspon tu je to tak (ja chodim do ruzinovskej nemocnice), ale kazdy tyzden k inemu lekarovi (podla toho kto ma sluzbu). ale to je len z opatrnosti podla mna. mozno tvoj doktor ktory ta pozna a cely cas ta videl aj teraz vidi ze si v poriadku a nemas ziadne problemy. a ze sa neotvaras...
s tym otvaranim mne to tiez nie je celkom jasne. neviete co znamena, ked krcek ma 2 cm ? to je uz otvaranie? lebo to mi napisal doktor do knizky, ale nic nepovedal. len doma som si to precitala. zaroven ze otvorena pre spic prsta.....🙂 to co je :?
@kiki75 ja uz neviem co zo sebou...my v byte od 29 stupnov a vyssie, ani ventilator nepomaha..a ked vonku fuka raz za cas, tak teply vietor, cize este horsie...asi sme na tom vsetky podobne.:/ no ja pijem cistu vodu, rano na tlak kavu a obcas trochu coly...ale najlepsia je tusim izbova teplota tekutin.
@nika1985 no moj drahy uz troska ma strach, aj ked mu vravim, ze este je cas. ale uz mi z garaze bol po tasky, ze nech uz nieco si do nich nalozim 🙂 dnes akurat periem poslednu varku pre malu-plachty a obliecky do postielky, a uz len zehlit. 😒 to si posuvame stale, ze kto to ozehli tie kopy 🙂
@eribac ja mam obcas tiez podobne bolesti, ako pred menzesom abo tak. ale nie kazdy den. len obcas tak chvilkovo.
Ahojte baby,dnes som bola na kontrole,maly velky 🙂 ma 2650 g,zatial sa neotvaram,na ten krcok aj mne napisal 2 cm,nic k tomu nepovedal,takze to je ok....
Moj dr. Ma vsetko v ambulancii,takze az do porodu budem chodit tam,teraz uz kazdy tyzden:buduci na kardiotopograf a na ten dalsi na prietoky k dr. Ak nahodou sa nieco nezmeni a maly sa nevypyta na svet 😉 kolko myslite ze drobce v brusku podrastu za ten posledny mesiac?
Aj ja som bola vcera na poradni naschval bol so mnou aj mm ze ked mi kazal ze ma posle do nemocky povybavovat vsetko nech v tychto horucavach ide so mnou bolo mi rano dost zle mama prisla k malej nech ju nevlacime po horku. No na poradni vsetko ok jedine co som vypisala bola ziadost o sterilizaciu a ze ostatne az 20teho ma posle rovno aj s prietokmi pritom minule mi hovoril inak jaj 😠 ja sa neponahlam ale teraz mal byt kto s malou a aj so mnou no co uz aspon som pobehala urad prace aj soc. poistovnu dneska som to bola zaniest do firmy uz len cakat na rozhodnutie ci mi priznaju nejaku matersku takze od vcera som oficialne na MD. Dalsiu poradu mam o 2tt mam prist na lacno ze mi spravi predoperacne vysetrenia.
@jenny316 mne moj doky nikdy nepovedal vahu baba lebo ze to sa moze menit a je to nepresne jedine presne bolo z 3D a aj tak to je v podstate jedno hlavne aby bolo zdravucke ked bude mat okolo 3kg bude sa Ti zevraj lepsie rodit 😉
@marseillka tak pri malej som mala tasku nachystanu uz v 32tt davno u mna to od zaciatku vtedy vyzeralo vselijako tak sme sa bali teraz ani nemam kedy este stale ju nemam vcera som si povyvarala vsetko dneska som chcela ale zas nevynde cas hadam cez vikend to uz poriesim este sa chcem ist dat pofotit s bruskom na pamiatku.
caute, chcem sa vas spytat kolkokrat chodite na vc v noci ? ja uz posledne 2 tyzdne tak cca 4-5 krat za noc......je to este normalne ?mne sa to zda strasne vela.....a pritom nemam pocit, ze by som vela pila.... a samozrjemne sa vobec nevyspim ked vstavam skoro kazdu hodinu.. ☹ ste na tom podobne?
@saska.t ja som myslela ze ten zly spanok je kvoli teplu, mali sme 28-29 v spalni..... ale uz je lepsie no stale nemozem spat..... aj dnes uz od 4-ej som hore....no ale medzi 11 a 4 som bola cca 4x na zachode.....uz ani neratam.... ale asi je to normalne, dnes na poradni som sa rozpravala s kockou, kt. sa tiez stazovala,ze spava tak 1-2 hhodiny denne... tak som na tom este dobre....
@kiki75 ahoj, ja tak 1-2x max 3 vynimocne, tiez je to taky rusivy element, hlavne ked sa cloveku podari zaspat skoro az nad ranom. tento tyzden som skor ako o 2 rano nezaspala. Ked mi neni teplo, tak mam zahu, ked nie to tak sa mi trasu nohy, chodim na vecko alebo malinka sa metie a ja sa prehadzujem z boka na bok. Takze asi je to normal ako citam. 😒
@kiki75
@marseillka kocky asi vas sklamem ,ale nespavost je typicky znak posledneho mesiaca tehotenstva a nezlepsi sa to,ani keby zacalo mrznut 😅 poznam to uz z prveho tehu 😉
@saska.t no zbohom teda 🙂 si takto predstavim este cca mesiac, resp- ja mesiac a pol..tak s panom bohom aj s batohom 😖
babule ale no tak ved to je krasne obdobie je to priprava na nocne kojenie 😉 nebojte sa raz sa aj vyspime 🙂 Ja uz ani neratam kolko krat za noc som hore su noci ze spim iba 3hodky inokedy aj 6 ale nevyspata som stale rovnako 😉

baby uz mate vsetky nachystane tasky do porodnice? Ja este nie vcera som zacala potom ma napadlo ze nemam este vyvarene dudle,odsavacku a tieto veci tak som to zas nechala tak este ani gumu pod plachtou nemam. V tomto horku mi to nejako nepride a popravde ani sa mi nechce