Nemecko III ( snazilky, tehulky, mamicky a ine..)
Mile damy, srdecne Vas vsetkych, novych i skalnych zdravim a vitam v uz tretom pokracovani temy Nemecko 3.... 😵
otvaram skranku ktorej cielom je si navzajom ponuknut relax, zabavu, kulturu, zaujimave info, udrziavanie a naväzovanie kontaktov v kruhu prijemnych ludi...
🙂 😵 😵 😵
VSETKO KRASNE A PRAJEM VELA ZABAVY 🙂 😉
@yanni a na tu apostilu to musim poslat original dokument? Alebo len kopiu? Asi zavolam na slovenske urady aky je postup. Ani neviem kolko casu je na to nahlasenie aby nebola ta pokuta.
@ivanajelinek v mnichove dava apostilu na preklady Landgericht. Mozes si dat ten preklad okopirovat a tu kopiu beglaubigen u notara alebo mesto/gemeinde a potom tu beglaubigte Kopie dat apostilovat.
Ahoj kocky, idem poprosit o radu - neviete mi poradit nejaky telefonny pausal, najlepsie taky, ze by boli neobmedzene volania z Nemecka do krajin EU a zaroven by bola dobra cena aj na hovory v Nemecku? Dakujem za kazdu radu 😉
@saska.t no nie je to podmienka, ale proste taky, aby sa co najviac oplatil, potrebujem aspon co najlacnejsie volania na SK, CZ a PL. respektive nie je nieco ako u nas napr. platinovy O2 pausal, za 45e neobmedzene volania do EU?
A Co pevna linka? Do nemecka zadarmo a do zahranicia s lacnymi predvolbami, vyjde to ca 1,5 centov za. min napr na slovensko?
@beeee dakujem, pevna linka to viem, potrebujem na mobil... zhanam to pre kamaratku, pracuje v roznych mestach, tak sa jej neda vsade vybavovat pevnu linku.... ale este raz dakujem za snahu🙂
@iii aha, tak to je lepsie, ked nic nemusis vybavovat. Ja prave rozmyslal, sa z Sk odhlasit. Uz mi to lezie na nervy, furt mame nieco posielat aby to tym rachetlam na urade predlozila, ze ja neprodukujem na SK smeti. Boze to je vsetko take byrokraticke. No a porodne pre dlhodobo zijucich Slovakov v zahranici zrusili, tak kasla na ich obciansky. Nech si s nim vytru vies co. Obcianstvo mi vziat nemozu a keby nieco dam si urobit pas. Zatial mi v pohode staci aj ten nemecky.
Nooooo Hütte postaci tak pre 4-5 deti 😀
@iii nie ja som citala tie podmienky co su po novom a tam je o tom pobyte. a este nieco o lekarskych prehliadkach, ktore musis s dietatom absolvovat na Sk. Ale plati to az od 01.01.14, cize ty by si pre dvojky mala este narok.
No tak ja som skor myslela na dvojicky. A tak tri deti by mi stacili ale nie ako trojicky. By som sa zblaznila 😀
@yanni katka, my sme dostali prispevok pri narodeni dietata, ale nedostali sme pridavok k prispevku, ten sa dava len na prve trei deti. inak chapem, ze to rusia, je nezmysel vyplacat cosi rodinam, ktore na slovensku neziju. ja som o to ziadala sice vzdy, ale peniaze sme potom nechali nasim, nech sa im aspon zcasti pokryju vydaje, ked sme u nich na navsteve.
@yanni tak mne sa nepaci ten vlavo dole, aj ked okuliarnati su mi sympaticki vzdy a aj boli 🙂 Ti dvaja hore vlavo a vpravo sa mi zdaju zaujimavejsi 😉
Inac som si obzrela ten hajzel, to tam ako dlho musis sediet, aby si bola ocistena? A potom sa este aj utriet musis, ved s holou ritou sa hadam nezabalis do gati, ci ako?
Akosi nie som fan takychto vymozenosti 😀
@iii inac hej ako Katka pise, mame knizky pasy detske a zatial staci
Inac sme sa vratili z Pitztalu vcera, decka jazdia uz ako draci 🙂

@iii @mooc bab zvedave ;-DDDD
http://www.mayr-schuetz.de/profil/wir-stellen-u... ten mlady brilaty 😉