Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
KOkos ine valibuky mate🙂)))
Ivinka ty sa priznaj ze ty si ju ta nechaa schvalom zamrznut 🙂)))))))))))))Pocuj ja nechapem ze ona normalne potom zase zaspi!!!!!!!!!!!!!!!!
@ingeborgnicol môj by po takom dlhom spánku mal nočnú 🙂
@evamarcel my dnes trosku lepsie. Skoro neprotestoval. Mne fakt pomohlo ked bolo najhorsie pri kojeni chodit alebo skakat na fitlopte. Vtedy sa pokojnejsie napapal. V noci je to akokedy. Ulitku som musela zrusit, pretoze sa jedoval ked sa zobudil, ze ma priviazane rucky. Tak to bolo zajedno ci vytrhava dudel alebo bojuje s ulitkou 🙂.
Ja si stale hovorim- dnes je horsie, casom bude lepsie. Ono to urcite pride! 😀
@ingeborgnicol Nooo neboj, my stale nehody pocas dna🙂 Kolko cika? nooo, dost🙂 pockaj, zratam v hlave🙂 hmmm- tak 15x cez den a v noci podla toho kolkokrat sa zobudi🙂 Dost, vsak? No, ja ked vidim, ze mozno daco pojde, pripadne ze je cas, tak s nou idem do svojej izby, kde mam aj nocnik, ale osvedcilo sa mi, ze najlepsie nam to ide, ked sme sami...lebo tieto babky, to ej katastrofa, tie by len nosili a je mi blbe stale chodit a skusat ci je mokra a zobrat ju prec a cakat, ak nahodou sa jej zrovna nechce....su dni co sme fakt dobre a niekedy uplne des...len plienky susim na radiatore🙂
Inak, ak chces latkovky, tak jedine stvorcove klasicke- rychlo schnu, nemusis zehlit ak nechces a su pomerne lacne.....
Ved uvidis ako sa rozhodnes....ale uvedom si, ze kazda zachytena cika aj kaka su velky uspech...aj ja si to tak hovorim....no a tie kaky, tak to je uplne super- ziadne pranie v rukach...dnes konecne bol den D a ako inak- len do nocnicka🙂🙂🙂
@ingeborgnicol akoze...nechcem byt zla...ale ja som este v noci ani raz nevstavala... 🙂 proste drichme a drichme a drichmeeeeeee...a naozaj prisaham , ze ziadne opiaty neuzivam 🙂
@mirkov ani sedativa ! 🙂
@ingeborgnicol jej,dakujem za stranku,urcite si objednam z nej,lebo com som pozerala,tak naozaj cca 20eur dokopy.a tiez tablety mi len oodporucila,kvoli tomu pomeru. noa tiez som pila caj a vsetko take na podporu (Gravi,zaprazene polievky, pribinaciky,atd ),ale mam pocit,ze mi to zabralo len na zaciatku,neviem,teraz to pijem a jem len z chuti 😀 ale inac, ty sa stihas aj najest?? lebo ja az vecer niekedy...(ak nemam navarene z predchadzajuceho dna),takze hadam na mna nebudu tak posobit 😀 vlastne vecer jest,to je este horsie 😒 ozaj,a vraj musim po nich vonat,vsak? a to ma budu vsetci citit potom?????? 😅
@ivinka77 aj ja chcem tvoj recept na spanok.moja Bambula spi najnovsie cez den dokopy hodinu a pol!!!!!!!!!!!!!!pred obedom,pol hodinu,na obed a poobede..hrozne!!ci von,ci dnu,nevie zaspat..dnes dala ze 1 a 45min dokopy za cely den..zeby to bolo ockovanim??? 😢
@jgiovanna504 neviem ja so po nich nikdy nevonala :_) asi preto mi az tak nezaberlali. a ja som brala maxi davky, 3x5....preto teraz beriem COSTI
@adel22 gratulalok! no a do hodiny cca kolko? my musime minimalne 20 minut a okrem toho aj tak sa niekedy uz netrafim niekedy vobec.....strasne 🙂
@tinasc ok super...
@jgiovanna504 recept nemam ziadny, ona tak spi od narodenia... jedine mozno to, ze zhruba od 3 tyzdnov som jej zacala dodrziavat ako tak rezim a odvtedy na nom fici stale... spi 3-4 hodky doobedu, tak isto 3-4 hodky poobede a v noci cca 9-10 hodin a tot vsjo... a tak stale dokolecka dokola, kazdy bozi den...samozrejme ze aj to nase spanie ma hacik... spime jedine vonku v kociku, bud na prechadzke alebo na balkone, akonahle ju dam do postielky, tak je o 4 minuty hore , oci velke jak sova a kuka a kuka, ked ju dam von, tak sa ani nehne a spi... nechapem...a to ju ani hojdat nemusim, ani ist s kocikom, proste len ju vylozim na balkon a je... ale je divne , ze v noci spi v postielke jak zarezana, tak ja uz fakt neviem, ze kde je pes zakopany... ale ked som zistila, ze postielku cez den nemusi a ona si tak nejak zvykla...a neviem, ci nahodou nie je nejaky figel v tom, ze ja ju vzdy ukladam uz spiacu...nikdy som ju neuspavala...ona mi vzdy zaspi na cecku, obleciem ju , dam do kocika, vobec sa nezobudi a spi jak zarezana
@ingeborgnicol ako kedy...ale plati, ze vecer deti curaju menej, co potvrdzujem...tzn. rano aj 3x do hodiny, ale skorej 2x a vecer sa mi aj stalo, ze 2hodky necurala...a po prechadzke sa vycura a ma asi hodinovu pauzu....ma to logiku, vzdy ked sa napapa, tak cca po hodinke pride castejsie cikanie....no vecer to neplati🙂 ucime sa pomalicky🙂🙂🙂
@ingeborgnicol spala od 16.10 do 21.00 potom sme sa porehotali, okupali , napapli a uz hodinu zas spi... ja tiez nechapem... mna to uz normalne zacina srat, sak ziadna sranda s nou neni... cely zivot si predrichme !!!
pocujte baby, da sa s tym beplienkovanim zacat aj neskor ? kedy asi ?
@ivinka77 aby sme si na seba neuplietli bič a tie deti nám budú potom cez deň spať len v kočíku 🙂 inak ja by som už chcela aby bolo to obdobie, kedy by mi spával iba 1x denne nejaké 2-3 hodiny a vedela by som, že na noc bude unavený, lebo tie naše noci sú otrasnéééééé.... aby už nebol také bábo a viac vydržal, u staršej práve toto bolo v pohode, že na obed bola unavená, dobre spala a potom navečer už bola dobre unavená 🙂
@ivinka77 NO ja som citala ze optimalne je zacat v 4och mesiacoch zćize mozes 🙂 ale uvedom di ze u teba je to zbytocne, tu hodku denne co ti je mala hore? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@adel22 No adel pocuj. ne sa malicka zobudila o 7.00 rovno so ju k nam dala na cecik do postele a spali sme spolu do 7.30 potom hned sla na nocnik. piskala. o 10 minut zas. piskala. potom som ju dala o 15 minut, no to uz mala pisinku aj v plienke, potom o dalsich 15 minut a to uz mala zas pisinku aj v plienke. kokos to ona cura kazdych 5 minut? okrem toho mozno je to tym ze bola pod kolotocom ale ani jeden signal dnes nic clovece, dnes somiba odchatavala a tym padom mi posli dve plienky, lebo mokru jej nedam nazad.porazi ma.
@ivinka77 Ivinka si si ista ze tymto chces prechadzat, ked ju mozes nechat hodku dve pod kolotocom a mas pokoj? 🙂))) ja osobne non stop beham niekma s nocnikom 🙂
@tinasc ja si myslim ze s tymi kocikmi sme si uz bic uplietli 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale ja mam na predpoludnajsi spanok uz fintu ,uspat v baby vaku a vlozit do postielky, prespi hodinu a na predvecerny dat ju do satky a prespi 45 minut. ale obedny iba v kociku da 2 a pol hodky, aj to vlemi prerusovane treba ju chodit drngat. a ked bude mat tu vahu uz sa nebude dat nosit skoncili sme s nou a neviem kde v certe na lustri bude spavat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ingeborgnicol hej asi áno... no tak s ním budem chodiť naobed von, koľko bude spať toľko bude, alebo už bude tak unavený, že zaspí aj doma... lebo už teraz vidím, že doobeda nemá význam ho ukladať, spí 20-30 min a aj to prerušovane..
inak aj ja mám babyvak ale neviem ho nosiť... nejako sa mi s tým nedarí...
Oki, ja to zhrniem, my sme mali naposledy na poradni 5450g a to dobre prospievame, takze pohodka a nosime velkost 74 teraz a pouzivam Tesco plienky (zelene 3ky), ktore dobre pruzia. Este som nieco zabudla k poslednym temam? 😉 Jaj, nosic este nemam, ale chystam sa nan a dufam, ze sa jej bude pacit 😀
Aj my vážime 5450 g, .. nosíme veľkosť 62 alebo 68, plienky nosíme Babylove z DM-ka, nevedela som sa dočkať, kedy miniem tie otrasné Pampersky Sleep and play ,mala som asi 4 balíky.. mne vadí aj ta vôňa, neviem, príde mi to také neprirodzené, aby malo dieťa parfémovanú plienku.. a tie plienky z DM- ka sú fajn, malá ich nepreciká ani v noci.Mala som aj Pampersky active baby, aj tie boli super, ale tak tie DM-kové sú omnoho lacnejšie a kvalitou sú super.. A aj zelené Tescové som mala, tiež im nemám čo vyčítať... naozaj najhoršie boli Pamperky sleep and play. No a so spaním v noci máme aj my poslednú dobu dosť problémy.. Zaspí pekne o 19,30, potom sa budí už o 23,00, o 2,00 alebo 3,00, to mrnčí, nechce ešte jesť, papáme o 3,30 a vstávame už o 6,00. Vážne mi to príde, že som celú noc hore.. a to sme na UM, čo by malo byť dosť sýte.. Ale tiež si hovorím, že raz to už skončí..Cez deň bubá ráno o 8,00 tak cca 30 minút až hodinu, potom od pol jedenástej do pol jednej v postieľke, ak sa zobudí skôr, uspím ju vo vajíčku a spí ďalej, potom v kočíku od 14,30-16,30 a potom sa trápime do kúpania do 19,00.. to už je nervózna na mraky 😝 .. a tak dokolečka.. príde mi to už stráááášne stereotypné,.. nech už je leto, že sme do večera von 🙂

My používame len plienky z Lidlu a sú super, ani zaparenina a ani precikanie či prekakanie, teraz máme 3.
Ivinka77 - aj malý má 6800 a pri tom sa mi vobec nezdá tučnučký, ani safalátky skoro vobec nemá, to malá herečka mala ovela vačšie. 😀