icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
19. feb 2013

@ingeborgnicol zlatá! ako baští! až som vyhladla z toho 😀 no ja zmiešam kvapku obyčajného levandulového éterického oleja - to čo dávaš do aromalampy - s lyžičkou / dvoma kokosového oleja, lebo samotný LO by jej asi bol príliš silný a mohol by jej pokožku iritovať (ale to neviem, to len pre istotu tak robím 🙂) a zamiešam to celé do vody vo vani a keď vylezú obaja tak majú pekne z toho kokosáka super pokožku, nemusím ani natierať po vani 🙂

slady
19. feb 2013

babýýýýýý tento!!! : http://allrecipes.co.uk/recipe/8729/easy-banana... vrele odporúčam 🙂

alyze
autor
19. feb 2013

@slady tak nasa negrcka vobec tuk tuk 😉 moj ju chce davat odgrgnut, aby nemala vzduch v crievkach, ze preto sa tak vrti a tlaci ☹

alyze
autor
19. feb 2013

@slady tak nasa negrcka vobec tuk tuk 😉 moj ju chce davat odgrgnut, aby nemala vzduch v crievkach, ze preto sa tak vrti a tlaci ☹
@ivinka77 my uz mame nausnicky za sebou 😉 aspon to, je milena v nich🙂

tinasc
19. feb 2013

@ingeborgnicol no však ja som to chlapovi hovorila, že netreba, nechaj ho, keď mu vytiahnem cumel od fľašky z úst, tak spal a ja že načo nechaj ho spať... kurnik, tí chlapi vedia narobiť cirkusu viac ako tie deti, akurát narobia viac škody ako úžitku... inak to ste dobre spali aj ja už chcem dať kašičku 🙂 🙂 🙂 jeeej krásna je, to máte akú stoličku chicco?
inak baby ak nedávate grgnúť, nechávate bábo na chrbte? ja som sa na to už dnes v noci vykašlala a malý sa zdal ráno v pohodke sa rehotal od ucha k uchu... pokakaný... 😀

slady
19. feb 2013

@tinasc no ja aspon v tomto viem povedat chlapovi nech sa nemontuje ked uz sa mi montuje do vsetkeho ostatneho, vcera ma nasrdil, hovori mi ze mala by si zacat cvicit nech spevnis to makke brusko aby ti v lese neviselo z plaviek... all hell broke loose (neviem ako sa to trefne povie po slovensky) 😀

slady
19. feb 2013

lol, v lete, nie v lese, v lese by mi to bolo jedno 😀

tinasc
19. feb 2013

@slady no vedia sa montovať akurát do toho, do čoho nemajú 🙂

petuska55
19. feb 2013

ahojte, malý má pravidelnú 2 hodinovku na balkone a ja snorím na nete a perem, prach už je utretý. Inak ja dávam odgrgnút aj v noci, ved je to len chvíločka a pri tom mi aj pekne zaspí, inak by sa pučil do rána a bolelo ho bruško.
@ingeborgnicol - malá je chutná, pekné tlačí kašičku 🙂

tinasc
19. feb 2013

@petuska55 mne keď ho držím tak mi neodgrgne lebo zaspí, preto som sa strachovala či je to v pohode 🙂

janulka_s
19. feb 2013

@ivinka77 Ved uz pockaj, tiez cakam na prve ockovanie, co bude zajtra, ja mam vacsi strach ako mala.

adel22
19. feb 2013

@slady Volaj joj super mama- dnes je rec o tebe🙂

slady
19. feb 2013

@adel22 hahá, šiška, idú hovoriť o materiach ktoré vysedávajú za kompom namiesto vysávania?? tak to si musím pohľadať 🙂

ingeborgnicol
19. feb 2013

No zeny ja som pri prvom synovi bola supermatka, tiez praca a studium a nadstavby a vsetko a este som sa aj rozviest stihla tak som na neho a na to vsetko bola sama. teraz nemusim tak som si povedala ze uplne spokojne budem ta najlepnivejsia mater pod slnkom a uplne spokojne! vobec sa nehanbim a spokojne sa tu napchavam sulancami pri vas, kym chlap kocikuje. supermatkou som raz bola. teraz chcem byt spokojna 😉

@petuska55 No ked babu treba, lebo sa potom mrvi a tlaci to je ine. nasa kym to robila aj my sme davali. ale teraz sa tak preberie ze potom je hodku dve hore a to mi za to nestoji. ked tvoje babatinko zaspi to je ine cafe, to by so davala aj ja 😉

@slady no ak je to o pc tak potom aj po mne 😀 ale ja mam stale vyhovorku ze tu chodim iba ked mala spi-preslo? a nahodou som aj umyla riad, navarila a poodsavala mliecko , postele prezliekla a poprala a s posusila pradlo kym su prec, no nemam pravo? 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ingeborgnicol
19. feb 2013

jo a mozeme mak? to je v mojom pripade uz asi iba recnicka otazka lebo prave zeriem sulance s makom, nebude jej ic? bojim sa tak kratko po tej kasicke :P

ingeborgnicol
19. feb 2013

@slady diki zarecept. az na to ze ja som zo skoly nevysla este ale ak by osm sa mala spolahnut na moje znalosti jazykov tak podla tohoto by osm napiekla tak akurat box na topanky 😝 😎 😎 😎 😎 😎

slady
19. feb 2013

@ingeborgnicol jaj soráč 🙂 mak podľa mňa môžeme určite, aspoň sa im bude lepšie búvať hihi, ja ho papám stále, je v ňom oveľa viac vápnika ako v mlieku a lepšie sa vstrebe, takže jej práve zarábaš fajné mliečko na kosti a zúbky 🙂 a ja tu chodím prekladať predsa! haha! vidíš, ja som napiekla a pozvesovala a umyla som riad tiež, nebude to až také zúfalé so mnou. dokonca mi chlap včera večer povedal že som dáka nezvykle dobre zorganizovaná hehe... inak, dobre máš, že už nemusíš kmitať, uži si to! ja som si ratolesti urobila hneď po škole, nezabezpečená, tak teraz musím fachčiť aby som si ich aj zaopatrila 🙂 síce sme na to dvaja ale zase s učiteľom za živiteľa domácnosti to tiež nie je jackpot, takže sa snažíme obaja a možno sa už konečne dopracujeme aj k nejakým vlastným statkom v priebehu dvoch rokov, taký je plán 🙂 a už potom keď u budeme mať kde bývať to už bude iný luxus!!! už aby to bolo a nebudem musieť susedov riešiť, och...

aliatko
19. feb 2013

Po dnešnej poradni: 6250g a 65cm.Doktorka Alexejka veľmi chválila, bo krásne držal hlavičku keď ho dávala do sedu 🙂 Sme už aj zaočkovaní.Mala som obrovský strach z toho a slzy v očiach keď mu to pichali a plačkal, ale hneď po pichnutí druhej dávky som ho vzala na ruky a ukľudnil sa hneď.Je to náš malý veľký bojovníček 😉

adel22
19. feb 2013

Baby, dnes moooc zla noc🙂 sice som kojila tusim o pol 1- ja som pri tom zaspala akurat som ju prebalila a dala suchu plienku pod nu, ze po papani pojdeme cikat/kakat...no a ja sa strhnem o 3 ze jejda, som zaspala🙂 mala samozrejme pocurana...tak som dala ze jest a ona nic, chrape dalej...tak nepapala, az o nejakej 5...a to spala jak zabita, tak vravim ze nejdem ju dat nad nocnik, sak spi...a zrazu rana jak z tanku a ona sa mi po tyzdni kakania do nocnika pokadila do plienky...tak aspon ze 2/3 skoncili v nocniku...no ale aj tak.....som si zanadavala pri prani, ze som blbaaaaa🙂
Inak sme dnes uz 3x vonku bez plienky...tak snad nebudem nadavat znova....jo jo, taketo kraviny ja riesim...ja viem, som trapna🙂 pustite sa do mna, znesiem!

slavusal
19. feb 2013

Aj ja sa idem pochváliť. Práve sme sa vrátili z poradne a vážime 5280 g. Som nadšená, na to že kojím len z jedného prsníka sme za tri týždne pribrali 600 g. A tiež pochvala od doktorky, pekne riťka hore , hlavička. No proste super. A prekvapil aj mňa, lebo cielene chytil hračku a šup do pusy. Doma to ešte takto cielene neurobil, takže som kukala jak puk. 🙂 🙂 🙂 . A tiež máme očkovanie za sebou a prebiehalo to presne tak ako u Vás - aliatko. Teraz ešte spinká v kočiariku, tak dúfam, že žiadna teplotka nevyskočí.
Slady, ja toto čo si ty urobila za chvíľu robím týždeň. Takže tak. Som lenivec od najdlhšieho vlasu po veľký palec na nohe. A to nemám ani kilá na vyše. 🙂 🙂 🙂

slavusal
19. feb 2013

Hej a malého tiež nedávam v noci odgrgnúť, len ho položím bokom k sebe a je mu dobre. Tak asi nie každému babatinku treba. Tak nech tí vaši chlapi nemudrujú. 🙂 🙂 🙂

slady
19. feb 2013

baby, ja neviem kolko malá váži lebo som zabudla ísť včera na poradňu 😀 ma preobjednali na budúci utorok tak sa dozviem potom 😀 a adel, každý riešime svoje 😀 ja si tu meliem o práci, nicol o kašičkách, tina o grganí a ty o nočníku atď atď- a jak si všetky dobre rozumieme 😀

tinasc
19. feb 2013

@slady každá to svoje 😀

slady
19. feb 2013

@slavusal chlapi... pfffffff 🙂

mirkov
19. feb 2013

@alyze ja davam kvapky od narodenia malemu na lyzicke, uplne sa zalizuje ked ju vidi. Pekne z nej papka takze s tymto nieje problem. Vcera mi prvykrat zaspal o 20,20, kojili sme o 19,00 a spinkal do 23,15. Potom bolo kojenie este o 1,20 a 5,00. A potom az okolo 8,00. 🙂 ale brusko ho bolelo aj v noci trosku tak sa hemzil.. No co uz..inak ked nechas malu dlhsie bez kojenia tak place?

alyze
autor
19. feb 2013

@mirkov ano place, ked ju nenakojim, skusim aj ja este tu lyzicku a uvidi 😉 a riedis kvapky, alebo ich davas len tak a ak riedis tak cim, mlieckom ?

alyze
autor
19. feb 2013

ta nasa opica je hotova televizna divacka, nemozem ju odtrhnut od telky 😀

mirkov
19. feb 2013

@alyze ja mam plastove lyzicky take male pre deticky zn. Mam. Kvapky neriedim. Aj nas miluje telku 😀. Normalne hypnoza ked na nu cumi...

ivinka77
19. feb 2013

@alyze
@mirkov my sa tiez pridavame k televiznym maniakom a este aj pocitacovym.... 😉 😉 😉

slady
19. feb 2013

môj syn po sto rokoch ochorel 😒 ... asi z toho ze sommu zakazala dupat 🙂