icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
20. feb 2013

babyyy inak pikoska co sa tyka toho spanku... minule som stretla susedku, ma 4 a 2 rocneho syna a 8 mesacnu dcerku...bavili sme sa nieco a ona zrazu povedala... ''tak potom dufam, ze sa konecne po 8mich rokoch aj vyspim...'' 😉 takze tie, co nespite, nezufajte....su na tom maminky aj horsie.... 😉

gabikaadam
20. feb 2013

Ahojte dievčatá. Tak mi po dnešnej poradni vážime 7,7kg a máme 65cm. Hned nás pani doktorka aj očkovala, drobec plakal len trošku, tak uvidíme čo bude večer a v noci. Zatiaľ horúčku nemá, tak držte palce, aby ani nemal.

ivinka77
20. feb 2013

@gabikaadam fiiiiiiha riadny kusok mas !!! 🙂

slavusal
20. feb 2013

@ingeborgnicol ja som mala od začiatku v pravom prsu oveľa menej mliečka, a po asi troch týždňoch sa z ničoho nič úplne zastavilo. Ani netuším prečo sa tak stalo. Ale prikladám stále a používam ho ako cumeľ. a najlepšie je, že drobec si už vyberá, ktorý prsník chce. Ak chce papať, tak ľavý. A ak sa chce len upokojiť ľavý ani nezoberie do pusy a na pravom ked ho dám, tak ťahá o stošesť a nakoniec na ňom aj zaspí. Na začiatku som myslela, že je to len náhoda, ale po čase som bola fakt prekvapená aký je šikovný. Už teraz vie čo chce. 🙂 🙂 🙂 Takto ťahám asi 10 týždňov. A v poslednom čase sa mi aj z toho pravého niekedy samo spustí mliečko. Hlavne v noci. Ale to je len pár kvapiek. No možno max. 10 ml. A ani z odsávačkou nikdy nič nešlo. Tak som odsávačku zbytočne kupovala, lebo toho mliečka fakt nazvyš nikdy nie je.

ingeborgnicol
20. feb 2013

@alyze no pocuj moja pozera ze mas doma takeho despotu ako ja, ale tvoj nepojde prec tak by si si to mala s nim vyjednat nejak, lebo toto neni moc dobre.Nahradzat kojenie umelym mliekom preto ze ju boli brusko, alebo ze negrga. Ak mas Vasa dcerka problem z materskeho, tak z umeleho bude mat problem o to viac, ze je umele. Okrem toho obsahuje aj bielkovinu kravskeho mlieka a laktozu ako taku, naco moze byt vasa alergicka. mozno by stalo za to ju otestovat. u nas to tak bolo, musela som vsetko mliecne prestat jest a to som pritom jogurtovala aspon 5x denne........ale aj nieco ine jej moze skodit. Lenze umele mlieko to nevyriesi. nemysli si ze to bude len taka obycjna kolika, tak by cca po troh mesiacoch mala prejst...a je vasa dcerka aj taka "urevana " pocas dna aj noci? ci len ked ju boli brusko? a ako vies ze ju boli brusko? mna tato ozzka stale zaujima. lebo nasa bola "urevana" cele 3 mesiace a moj hlap ju cely ten cas nosil na rukach ale na rukach ola ticho, cize ak to bola kolika tak divna nejaka 🙂))Ona sa ako javi? tu baby pisali ze ak babo boli brusko az bucha pestickami je az bordove v tvari od placu a puci sa a pod.........

ingeborgnicol
20. feb 2013

@gabikaadam gratulujem!

ingeborgnicol
20. feb 2013

@slavusal ja sa opytam nasej laktacky ci sa neda nejak rozkojit. ty si sa nepytala?

alyze
autor
20. feb 2013

@ingeborgnicol ahojcek, despota urcite nieje, on by pre nas spravil vsetko, ale tiez ho to trapi a nechce aby malika trpela😉 no a on je chlap a materske mlieko ci umele, no moc tomu nerozumie😀
A co sa tyka toho bruska, puci sa place az ma hisak 🙂 a nosit sa vtedy nechce, lebo sa vrti jak uzovka!
Len preco nam to zacalo teraz, ked uz budeme mat tri mesiace ☹

alyze
autor
20. feb 2013

@martineluska tiez davam sab simplex, pred kojenim 15 kvapiek, aj pupik davam, asi treba len vydrzat.
Keby bolelo mna brucho a nie ju, tym trpim este viac ☹
Skusim este tie ceresnove kostky, kde sa to da kupit ?

martineluska
20. feb 2013

@alyze skus jej davat tie probiotika bio gaia nam to pomaha kukni si to na internete 🙂

tinasc
20. feb 2013

@alyze tak my sme v noci vôbec už nedávali grgnúť... malého som oprelo o vankúš a bol na boku a ráno ho manžel nedal grgnúť vôbec 🙂

tinasc
20. feb 2013

@gabikaadam krásne miery 🙂

slavusal
20. feb 2013

@ingeborgnicol , nie ja som so žiadnou laktačnou nehovorila. Moja Dr. mi vravela, že môže byť, že tam mám menej mliekovodou, tak preto. A aj ju mám asi o tri čísla menšiu a úplne odlišnú od tej ľavej.Je úplne iná aj bradavka a aj dvorec. No a aj veľkosť 🙂 🙂 🙂 To je vidieť aj ked som naobliekaná a nielen na holo. No des. Ale viem, že aj pri staršom synovi som mala ten problém. A s odsávačkou ani kvapka - doslova a do písmena. A to som mala bradavku natiahnutu skoro až po brucho.

slavusal
20. feb 2013

opravujem - mliekovodov, či? chybička se vloudila. Potrebujem asi ísť medzi ľudí, alebo čo: 🙂 🙂 🙂

ingeborgnicol
20. feb 2013

@slavusal aha no mne este nodpisala a uz som s nou dnes volala tak nechcem zase volat ved mi odpise. no mne z tej "chorej" lavej tiez odsaje velmi velmi malo, ale viac ako tebe 🙂 Ked odpise dam vediet.

@alyze despotu som myslela samozrejme inronicky 🙂)) Aj nas by dal za malinku ruku do ohna, a preto sa velmi trapi a stara do vsetkeho, len ja mojemu niekedy musim pripomenut ze ja som matka, ja mam koy a ja kojim a nie on 🙂)))))))))))))) aj dnes ked som ju nechala plakat 10 minut ma skor zabil 😀 ale teraz ked uz spinka je rad 😎 a spokojny. No to co opisujes my sme nemali nikdy, cize to budu naozaj tie bolesti bruska a dost silne z toho co opisujes...lekarke si nehovorila? skuste viac pocvicit s nozickami na prdky, alebo viac rasce, fenykla....ja fakt neviem vco poradit, ale prajem aby veli skoro preslo!

@ivinka77 no s nasou sa uz tiez tazko cvici presne pre to iste. stale sa stavala na nohy clovece a ked jej dam ruky v momente stoji. tak to riesim teraz tak, ze ked riesime skin to skin tak cvicime. cize ja lezim na posteli pod hlavou vankus a skrcene nohy a ona mi lei na nohach taka pokrcena tvarou ku mne a cvicime, hlavne s nohami a naprdkanie cvicky, potom laket ku kolenam, poto tapy tapy s nohami, noha do pusy, noha na celo, koliska a tak....vela cvikov na ukazala neurologicka a nieco aj fyzioterapeutka.

alyze
autor
20. feb 2013

@ingeborgnicol no asi sa aj ja budem musiet naucit nejake cviky a cvicit s nou viac, nie len na brusko, asi ma uz moc jednotvarny den uz ju to nudi a je nervna 😀
Dnes celkom desne uspavanie, uz bola maximalne unavena a nevedela zaspat a ked zaspala na didke, tak som ju preniesla do postielky a v momente vreskot 😲 tak som to este raz zopakovala a ked po 20 min placu az histercenia som to vzdala a uspala som ju v kociku, to som zvedavva, ako ju prenesiem, bez toho aby sa zobudila 😖

ingeborgnicol
20. feb 2013

@alyze presne pre toto som ju zacala nechavat zaspavat samu. uz som dobre na usiach nestala a ona sa stale prebudila po vlozeni do postielky. moja uz davno chrni.....aj ked mi je velmi luto ze musi plakat. dnes uz len 10 minut plackala, ale aj tak je to brutalne. ale ked ju poto vidim ako sama spinka sladucko a cel noc tak to nelutujem. a dnes sme spapkali uz dve kasicky, ale sa priznam som jej tam frcla trosinka medu, lekarka by ma asi zabila, ale jedla jak blazonko potom. ale aj pred tym som jej niekedy davala kvapku medu na cumlik ked bola 2mesacna pred spanim a tu je.

Dnes sme spapkali kascku 2x20ml taku hustejsiu uz a chrnime. vcera po kasicke bol taky dej: zaspanie o cca 19.00-20.00-neviem, nevliezla som tam uz potom 😝 a o 20.10 uz bola tuha. Potom vstala o 02:30 - 2 hodiny bola hore (Adel zabijem ta to je ten genialny napad ju dat pisat) a poto spala do 08.00! CIze dnes v noci ziadne pisanie fasla pampersku 🙂))))))))))))))TO vstane dufam iba raz.

alyze
autor
20. feb 2013

@ingeborgnicol tak to je super, ze si tak pekne zvykla na kasicku a papka ti ju pekne z lyzicky ? 🙂 nema problem s bruskom a kakou ? a vydrzi dlhsie spinkat s kasickou ako s mliekom ? 🙂

ingeborgnicol
20. feb 2013

@alyze No poviem ti dnes, lebo vcera to dobabralo to piskanie. ale aj tak ved jedla naposledy 18:40 a zobudila sa az 02:40. ale aby som nebola taka optimistka tak ona ked spi tak spi celko pekne aj inokedy :P

Adel pocuj dnes sme sa az 4x trafili do nocniika aj u egry sme maliiiiiiiiiiiiii 😝 a tri krat sme sa netrafili 😒

slady
20. feb 2013

ja som vcera odchytila do umyvadla a dnes nie, lebo rano sa jej nechcelo aj ked sa tvarila ze hadam aj daco da a dala az poobede, ale take ze aj cez novosklad mi to preslo, aj cez vrchne gatky, aj cez body a aj cez dupacky az na pulover 😀 je to mala d(s)racica 😀 inak, ked uz sme pri tych fekalnych temach, v pondelok som si urobila raw food den, dokonca som ho aj cely dodrzala, a mala kakala asi 5 krat a celkom bleducko zlto, ze som to ani zaprat nemusela hehe, a uplne bez pucenia a teraz ked som zase na normalnej strave tak dava teraz raz za den slehu po 15 minutovom puceni a takej sytejsej farby, to len tak na okraj a pre zaujimavost z fekalneho dennika experimentujucej matky 🙂

ingeborgnicol
20. feb 2013

@slady dobre moja, teraz si si nieco napisala pre seba a teraz mi to zase napis prosim pre mna dobre? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 aby som ta aj ja slovač biedna blba pochopila 😀 😀 😀 😀 😀

@alyze jo a kakala dnes rano tak ako vzdy farba svetlo hneda a riedke 🙂)))))))))))))))))ako horcica. to som sa iba zo slady pripojila do fekalnej temy 🤐

slady
20. feb 2013

@ingeborgnicol odpust mne uz nefunguje mozog, vsade mam anglictinu, maly do mna huci cely den po anglicky a este sa tu seriem aj s tymto porazenym textom... - surove som zrala cely den - banany avokada orechy salaty jablka hrusky atd 🙂 a zjavne jej to robilo dobre. buduci pondelok idem zas, raz do tyzdna mi momentalne staci 🙂

alyze
autor
21. feb 2013

Dobre ranko, my sme uz zasa hore od 04:00 a s obrovskym placom...
Tak ja hojdav kociari a uspavam☹

ingeborgnicol
21. feb 2013

@alyze to mi je velmi lutoo je kolika ako oci...nech vam to cim skvor prejde zelam musis byt poriafne unavena

ingeborgnicol
21. feb 2013

My sme spinkali zas krasne od 19tej ulozene do 5rano!prve jedenie,potom o 7dalsie a uz sme hore:Da uz si nemyslim z je to lken kasickou,ale skvor tym spankovym rezimom podla g.ford

alyze
autor
21. feb 2013

@ingeborgnicol dakujeme, ved ty si si prezila svoje s tym spankom 😉 snad to prejde aj nas 🙂

adel22
21. feb 2013

No baby, vy z fekalneho kruhu- som rada, ze sa vam dari....ci uz trafit sa tam, kam to ma ist...ale gratulujem aj k inemu zafarbeniu eeeee🙂 ako nam tie deti vedia spestrit zivot, vsak? Moja akurat lezi v postielke a zuzle si ruku, sem tam pocujem ako ju natiahne, no jo holka, nech spoznava co tie ruky vsetko dokazu🙂
Mne uz posledne dve noci spi skoro celu noc....budim ju asi okolo 2...strcim cecik do pusy, troska potaha, ale inak tuha...dnes som ju aj na nocnik dala, tam sa vycurala a zaspala na nom....lebo inak mrska jedna, ona sa v noci zobudi ale ticho ako mys a vtedy sa asi vycura a zaspi....cize ja ani neviem🙂 no a potom chce este papat tak okolo tej 6...potom este chrnime do 8🙂 tak som zvedava...ze co bude dalej...
Zajtra cestujeme od 16hod...tak som moc zvedava ze ci bude spat v aute a ako potom bude vyzerat jej/ moja noc🙂
Ja len tolko...z mojho nocnikoveho sveta🙂

Drzte sa!

petuska55
21. feb 2013

ahojte, tak drkbec zas klasicky na balkone drichme. Co sa týka nášho kakania, tak minulý týžden kakal 4 krát denne, čo je teda čo povedať, kedže predtým len raz za 4 dni, teraz to ustálil na 1 krát denne. Ale tiež mu pomáha ked papkám viac suroveho ovocia. No a farebne - klasická praženička 😀
Idem si zacvičit, bo už sme stihli upratať celý byt, kedže dnes príde nejaký záujemca kuknuť.

janulka_s
21. feb 2013

Ja z ineho duska...my si "uzivame" teplotu po ockovani, ale ako povedala teta doki, najlepsie na celom ockovani je, ze si ho vobec nepamatame.

ingeborgnicol
21. feb 2013

@petuska55 prazenicka? vy mate umele mliecko? lebo my mame "horicicu" stale...som si myslela e prazenicka je len po umelom, my este davno ked sme dokrmovali sme mali taku ako vy....no teda sa mame o com bavit co? macere jedny🙂))))))))))))))))))))))

Adel, poradis? Pekne mi piska do nocnika, ale neviem ci to nie je len tym ze ju sama davam asi tusi kedy treba uz. Ale aj dnes rano sa vykakala (od ery kasickovej kazde rano hodi kaku) do plienky, ticho bola jak mys ani pip! na pisku sapekne pytala. a vonku ? staremu prespi v kociari 2 a pol hodky a bez slova. a ja? musela som ist vcera po ceste k segre do prace, a dat ju na nocnik a cecok, lebo tak jacala. sice sa vycurala hned, ale uz bola tym padom hore. nevybodnem sa na to?