icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

alyze
autor
22. feb 2013

@ingeborgnicol ver mi snazim sa ju pretocit, ale presne na tie casi nevie spat, napriklad rano som ju nutila spat od devietej a zaspala az o pol jedenastej, potiahla hodinku a teraz zaspinkala az okolo pol tretej a budem ju uz musiet zobudit, len teraz ked ju zobudim, tak mi nevydrzi byt hore do siedmej, tak kedy ju mam dat spat 😕

alyze
autor
22. feb 2013

@ingeborgnicol a to ju uz stavali na nohy ? to je nejake cudne, sak ani sediet este nevedia a uz ich beru na nohy ? nejako sa v tejto dobe zo vsetkym strasne ponahla 😖 chudence deti, zachvylku budeme chciet aby sa same najedli ked budu mat jeden rok 😀 😀 😀

alyze
autor
22. feb 2013

@ingeborgnicol a ozaj nemas nejaky link na cviky ktore cvicite ? alebo mi prosim skus popisat, tiez by so rada cvicila s malinkou, ale neviem presne ako 😝

slady
22. feb 2013

@ingeborgnicol no tak blahozelam k pochvale a nietusim co cakali, asi ze sa postavi a odpochoduje do cakarne? a svokra - no nic svetoborne - len som sa bavila ako vytiahla ten sacok z vysavaca a vykuchala ho vidlickou a potom ho vopchala naspet 🙂 a rano pracujem bo vecer sa mi neda... no dnes sa mi vybili baterky baterky dako a neviem sa dockat vecera pojdem asi s malym o osmej spat, ak tu budem oxidovat kopnite ma do zadku prosim 😝 a TEN SNEH!!! uz nikto kopnite do zadku aj ten sneh prosim...

mata884
22. feb 2013

@alyze chrapanie si "uzivame" aj mi dost , ale len od tatka. Och. Niekedy to ide riadne na nervy. Ale ved to si vraj len ja vymyslam :( .

alyze
autor
22. feb 2013

@slady co sa ti nepaci na snehu, sak uz dlho nesnezilo 😝 😝 😝 😝 😀 😀 😀 😀

alyze
autor
22. feb 2013

akurat rozmyslam ci idem odhrnat sneh, ale asi sa na to... no a nie no a co 😀 😀 😀

slady
22. feb 2013

@alyze tak trosku by som uz potrebovala jar, tak keby si mi to vedela zariadit bola by som rada 😅 😝

alyze
autor
22. feb 2013

@mata884 jo jo to mas pravdu, minimalne 5 krat ho stucham, ze aby sa otocil 😀 😀 😀 lebo najlepsie sa chrape na chrbate 😀

alyze
autor
22. feb 2013

@slady oki naucim sa carovat a ak bude pekne, tak budes vediet, ze som to zmakla 😀

ingeborgnicol
22. feb 2013

@alyze No nasa sa sama stavia totz na nohy. Das jej ruky aby si sadla a buf ona stoji dracica a spokojne si stoji a ona s nou tak ako keby "isla" a ze to nedobre ze je na spickach. kurnik mna skoro treslo. ak by nebola primarka nedonoseneckeho, resp. detskeho oddelenia celej nemocnice tak si pomyslim ze je to cisty cvok....ale na konci mi doslo o co go, ked sa pytala ci ma mala 4 a pol mesiaca. ona jej kus jeden mesiac pridala, preto nas potom tak chvalila aki sme sikovni. No link ti neviem dat a ja svicim tie klasicke cviky co ma mama este ucila so synom s nohami hlavne na prdky ale nieco ti vecer popisem, zabijes tym vecer aj 20 minut casu a ja to robim pri skin to skin 🙂 a pocuj k tomu reziu. asi si ma nepochopila. MY JU PRETO NOSIME 3x denne v KOCIARIKU VON. Lebo ju vynesieme presne v tych casoch a mam istotu ze zaspi 🙂))))v kociariku stale zaspi. akurat vecerny cas sa jej nechce cely ale iba pol hodku z toho a potom sa budi. a k obom ostatnym jej pridavam pol hodku spanku lebo podla toho rezimu je jej malicko chapes?

Slady pocuj ty pipina to mi chces fakt povedat ze vstvas o 4tej a pracujes? to tam v BB mate cudne zvyky, este keby si napisala ze si v tom case zo zurky prisla nepoviem 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a veecr ta kopnem s radostou okolo 21 tu budem lebo idem na jednu mimiaukciu 😝

alyze
autor
22. feb 2013

@ingeborgnicol ale jasne ze som ta pochopila, ale som sama na to kocikovanie aj domacnost, to by som bola zasa len otrokom a nestihala by som uz aj tak nic doma, lebo ked by bola stale hore, tak sa jej stale musim venovat 😎 potrebuje stalu pozornost. Takze to vidim jedine na ten poobdny spanok, ze von s kocikom a tie ostatne, uz ako vydu no co uz, ked manzelik pracuje a sokra ma problem s kolenom 😒 ale ved sa to hádam nejako polepí 😀
Dik za radu. 😉

gabikaadam
22. feb 2013

@ingeborgnicol Ahoj, plače asi 10-15 min. a potom spí 20-30min. ale dnes som to vzdala, lebo veľmi plakal, tak srdervúcejšie ako inokedy, tak sme dokojili a zaspal na didke, asi na 15min, takže zas nič moc. A dnes naobed ani v kočiari dlho nepospal, len 1 hod., tak dnes to máme pestré. Teraz spí v kočiari, ale stále sa budí, tak neviem. Dúfam, že noc bude lepšia. 🙂

slady
22. feb 2013

@ingeborgnicol 4:30 🙂 boli casy boli, ale sa minuli, ked som zo zurky chodila aj o osmej rano, co myslis ako som sa k Wilkovi dopracovala 😀 ved ale uz iba 9 stran a budem volna 😀 som kvoli tomu aj sobptnajsiu slovencinu s Manchestrakom zrusila, musim mu dat extra domacu ulohu 🙂 a vecer ked docitam wilovi rozpravky tak uz nemam mozog, vcera som hodinu sedela nad dvoma odstavcami kym som to vzdala, rano to ide lepsie a aspon si uzijem romanticky vychod slnka ked uz nic ine 🙂

slady
22. feb 2013

@alyze no to poznam, moj muzik nevolnik chodi domov o pol deviatej vecer z roboty a babky su jedna dalej ako druha, ale o tyzden idem k jednej na prazdniny tak si uzijem ze mi kocikuje niekto iny 🙂 a cez velku noc do UK a to zase nebudem musiet varit 😀 aleluja!!

slady
22. feb 2013

@ingeborgnicol a dnes som ja sprosta robila kelove fasirky - som zabila celu tu uzasnu hodinu a pol co mala spala ☹

mata884
22. feb 2013

malicky dnes taha medzi jedenim 5-hodinovky. Cudne. Posobi na neho asi to hnusne,usnezene pocasie. Napapa sa, pohraje a potom spi a spi. Len co bude v noci 🙂 .

ingeborgnicol
22. feb 2013

@mata884 Jezin, my take nepozname, predpokladam ze bude spinkat malicky fnukancek 🙂) ze nebude mat den, ale predpokladam ze v jeho veku nie 🙂))
@slady no ja predvcerom kelovy privarok a fasirky, tiez hodina a pol, ja velmi rada varim, dnes kare a tarhona a zajtra este netusi. prvorodeny isiel k segre-aleluja, muz si vari sam 😎 😎 😎 😎 cize ja asi zaprazenu polievku a prazenicu 😀 😀 😀 😀 😀 ale nie iste si nieco k tej polievke navarim
@gabikaadam sa pise, ze ked zly spanok cez den tak aj vecer, dufa, ze sa vam to podari, mne dnes nechal chlap 30 inut plakat cicinku malicku lebo som si odbehla do obchodu a myslis ze doma zaspala? ani nahodou tak sme sa pekne obliekli a sup do kociara
@alyze tak toto ti teda verim, ja budem od marca sama na vsetko chlap ide prec som zvedava co ti potom poradim, kedo ona sama nezaspi a kocikovat budem sama 😎 uz teraz vidim ako si to hodim. kamoska ma podobny rezim, oni maju 2 hodiny vonku a dve hodky doma a po dvoch mesiacoch sa uplne ide zblaznit, myslim ze aj ja sa. lenze ona doma vobec, ale vobec nezaspi, aj keby bola cely den hore!

ingeborgnicol
22. feb 2013

Ja vam vsetkym tak zavidim ze nemusite mat rezim a mozete nechat deticky ist prirodzene, jedia kedy chcu, spinkaju kolko chcu a kedy chcu...aj ja by som to strasne chcela. ale bohuzial, my by sme sa inak nocnych nezbavili...skoda 😒

mata884
22. feb 2013

@ingeborgnicol ale aspon, ze tvoja malicka uz nema den za noc a opacne vymene, ze uz je to ako tak dobre. Drzim palce, nech je to stale lepsie a lepsie. 🙂

ivinka77
22. feb 2013

@ingeborgnicol neeeeeeeee neurazilaaaaa !!! co si pipi ??? 🙂 sicko v poradku...

ivinka77
22. feb 2013

alyze my momentalne na zaujatie pozornosti ficime na igelitovom sacku, papierovej vreckovke, hrkalke a kolotoci, popripade na ruke prepletajucej prstami....sice ju kazde bavi max tak 20 min. ale ked to prestridam, tak mam aj 2 hodky pokoj...skus....popripade ju rozbalim z plienky a bavi sa s nihami, to ju s holou suskou bavi aj pol hodinu 😉
@slady a co robi muzik? to bol ochotny prist dobrovolne na slovensko ???

slady
22. feb 2013

@ingeborgnicol jooj dojdi aj mne navarit, ja to vsetko nedavam, ja si musim vybrat, bud navarim alebo ozehlim alebo povysavam a tak 😀 alebo varim velmi jednoducho a rychlo, ze rizoto a tak, nie ze by som mala rizoto rada, ale kebyze mam varit to co mam rada tak moj syn ma sto kil a ja prekysleny organizmus a z kychyne nevystrcim nohu jak je den dlhy, to by boli same kolaciky a sulanceky a buchticky a keksicky 😀 dnes do mna maly krical ze chce trinarodeninove torty 😀 ale osalila som ho tymi kelovymi fasirkami, povedala som mu ze to su take zeleninkove kolaciky a zbastil 5 na obed len sa tak zaprasilo a bol spokojny 😀 ja osobne by som teda dobre nadavala keby mi niekto namiesto torty podstrcil kelovu fasirku ale to ma asi po otcovi, ten by si nevsimol keby som mu susedovho dunca udusila na paprike 😀

slady
22. feb 2013

@ivinka77 no on tu je uz dlho, uz to bude hadam 15 rokov, tu dosiel za frajerkou dakou ako to uz byva a sa mu tu zapacilo tak tu rovno ostal 😀 ma tu jazykovku v BB, ale len taku kde uci sam, a paci sa mu tu to, ze sa tu do cloveka tolko nestaraju ako v britanii, myslim vsetky tie prikazy a zakazy a bezpecnostne smernice a podobne chobotiny aj ked v niektorych oblastiach je to otazne 😀 tu sa ho zase pravidelne znazia ojebabrat socialka a zdravotna o prachy, ale uz si zvykol takze sa neda 😀 my sme sa zoznamili az tuto v BB v karcme, jak inac 🙂

ivinka77
22. feb 2013

@slady ako robis kelove fasirky ???

slady
22. feb 2013

@ivinka77 priblizne tak ako aj masove, ibaze namiesto masa das uvareny kel 🙂 pisali ze nakrajat na pasiky ale ja som to musela este domixovat bo mi to nechcelo drzat, takze som ho mala napoli mixnuty a napoli nakrajany. a dlaa som don co kuchyna dala - jeden stary rozok, kus starsieho syra na kocky, koreeniny klasicke - cierne, sol, majoran, trocha kminu drveneho no a vajca a struhanka a osmazena cibulka a cesnak. a z toho misungu robis klasicky fasirky v struhanke ale ja som nesmazila ale svihla som ich na plech a upiekla, pokvapkane olejom nech nie su uplne suche.

slady
22. feb 2013

a papriku sladku som poprasila trosku este do toho "cesta" ci co to chcelo byt 🙂

ingeborgnicol
22. feb 2013

Dnes sa nam nejak nechce spinkat, plackame 😒

ingeborgnicol
22. feb 2013

@slady prosim si radu. kde a ako sa kupuje kokosovy olej a ako vyzera? ked som mala teraz na zaciatku kojenia kvasinkovy zapal mi ho odporucili. my sme mali kokosovu mast tak sme pouivali, ale je uz po zaruke sa bojim. kde kupil ze olej a aj tu levandulu co si odporucala?

ivinka77
22. feb 2013

@slady supis skvely typ... skusim...btw ja tiez len na plechu robim.....inak co sa tyka rychleho varenia, ja dost ficim v poslednom case na tych magi sacikoch... za 5 minut spravene a hotovo....