icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

gabikaadam
25. feb 2013

@anavi85 Ahoj, aj my sme už boli na očkovaní a malý to zvládol bez zvýšenej teploty, ani v noci sa častejšie nebudil, ale pre istotu som mala doma nurofen sirup a čipky od horúčky, no zatiaľ som ich nepoužila a dúfam, že tak skoro ani nepoužijem. 🙂 Doktorka vravela, že všeobecne deti túto vakcínu znášajú veľmi dobre, tak verím, že to bude aj váš prípad. Držte sa. 😉

janulka_s
25. feb 2013

No toto je uz vaznejsie....bud mam toho mliecka menej, alebo je redsie, alebo mam doma odrazu hroznu hladosku. Vcera bola hladna a hladna a hladna a nebolo jej dost, tak sme museli zvysit UM. Normalne obcas odmietne prsniky, ale ked ho odsajem a podam cez kanilku, tak ho vypije. A aj zaprazene polievky jem denne, aj senovku som mala (dnes postupne vysadim, lebo mi uz nepomaha)....preco tam nemam smotanuuuuuuuu.

janulka_s
25. feb 2013

@anavi85 Ahoj, my uz tiez mame prve ockovanie za sebou, bohuzial nas chytili horucky hned prvu noc, ale mali sme doma cipky proti horucke a sirup Nurofen, takze sme to prekonali. Mala bola velmi spava, aj jest sme ju museli nutit.

alyze
autor
25. feb 2013

@anavi85 ahoj, tak mne na tvorbu mlieka pomahaju cajiky pre kojace matky, kzdy den lyzicka kminu, len tak zapijem s vodou, malej to velmi pomaha na brusko, tak aj koli tomu a jednoznacne VINEA-biela, s tej mam mlieka 🙂 no a caste prikladanie, ale to si malinka sama vyzaduje kazde dve hodinky, niekedy aj castejsie 🙂

aliatko
25. feb 2013

@anavi85 My sme uz boli a dopadlo to super..Tiez mal trosicku sopliky, Dr.ho vysetrila a kedze bolo vsetko OK tak aj zaockovala.Bol iba viac upistany, ale trosku sme popestovali a bolo dobre..Na podporu je super biela vinea, ja si ju riedim drobcekom, ale niekto si ju odbublinkuje..A este je dobre aj Karo a hlavne vela pit..

slady
25. feb 2013

@aliatko presne tak, vela pit 🙂 a trochu si cez den pooddychovat, ja ked lietam jak s vrtulou v zadku tak mam malo a ked si trochu polenosim tak sa to zlepsi 🙂 moja baba je tiez v poslednom case nejaka hladna, aspon mam dovod vylozit si nohy 😀

petuska55
25. feb 2013

ahojte,
malý spí na balkone - klasika 2 hodky cez obed, normálne už cítim jar vo vzduchu, už mám plné zuby zimi. Akurát že dcérka mi ochorela, tak išiel manžel s nou k doktorke, ešte nebola tento školkársky rok chorá, ale hádam sme to zastihli na začiatku, tak uvidím ked dojdu. Dúfam že to nechytí malý. ☹
Ja mám zatial mliečka dosť, pijem dosť vela vody, caro 2 x denne a gravimilk, neviem či to pomáha ale asi hej.

ivinka77
25. feb 2013

@anavi85 mas krizu alebo malo mliecka od zaciatku ? ak krizu, da sa to...ak malo, tak velmi ee

ivinka77
25. feb 2013

babyyyyyyy pomooooc ja som sa dnes ranp zobudila uuuplne chora, zelene huste sople, hrdlo ma strasne skriabe ☹ sice som sa teraz 5 hodin potila a spala, kym mala bola vo vyhnanstve na balkone, tak sa citim lepsie, ale mam obavu, ze do vecera sa to zas zhorsi :( myslite ze ma zmysel ist k Dr. ci mozem vobec nejake lieky,ked kojim ???

tinasc
25. feb 2013

@ivinka77 určite sa niečo nájde, čo môžeš aj pri kojení... skoré uzdravenie... ja sa hrozím, aby na mňa v tomto počasí niečo neprišlo, aby som náhodou nemusela zaľahnúť, čo potom chúďatá moje deti 😀 kto sa mi o ne postará?

mirkov
25. feb 2013

@ivinka77 morska voda v spreji do nosa, septisan na cmulanie, na vecer si mozes dat tabletku nurofenu po kojeni, popripade este preventan akut tabletky cmulat. Som lekarnik, tak to poznam...inak prinajhorsom aj antibiotika zinnat a peniciliny sa mozu, ale to iba ked bude velmi zle ti predpise lekar..

ivinka77
25. feb 2013

@tinasc no sak chlap ne ? 😉
@mirkov dakujem si zlata/... vsetko mam doma, lebo som bola nascipana aj tehu... inak paralen alebo acylpirin alebo nieco take na vypotenie nemozem ??? dikeeeeeeees

alyze
autor
25. feb 2013

@ivinka77 hlavne vela vitaminu C, ten ti pomoze najviac a bylinné čaje a vela vela piť 😉

slady
25. feb 2013

@ivinka77 na vypotenie je dobry lipovy cajik bo je potopudny 🙂 neboj, vylez to, nadopuj sa vitaminmi a dobre bude 🙂 a drobca bude mat aspon ako bonus extra vitaminy a protilatky v mliecku 😉

ivinka77
25. feb 2013

dakujeeeem babyy....snad to prejde cim skor, najviac sa bojim, ze to lapne odo mna mala :(

tinasc
25. feb 2013

@ivinka77 haha, že chlap 😀 ten si myslí, že je v práci nenahraditeľný, kdeže ty ten zostal doma... 😉

mirkov
25. feb 2013

@ivinka77 panadol, alebo paralen mozes kratkodobo a v odpoucanej davke t.z. 3x denne maximalne 2-3 dni a odstup medzi davkami 4 hodiny. Acilpyrin radsej ee.

mata884
25. feb 2013

ahojte..brali ste pocasom kojenia antibiotika? mne akosi neprestava bolest hrdla, praveze sa zhorsuje az ma z toho boli aj ucho. tak asi pojdem na pohotovost vecer, ked pride domov muzicek. A tam mi daju urcite antibiotika. Nie som nadsena, ale boli to riadne.

slady
25. feb 2013

@mata884 ahoj, ja som brala uplne na zaciatku v spitali este - najskor do mna intravenozne pumpovali cosi zlte a potom normalne som papkala zinat ... a zatial zijeme obe zdrave 😀 drz sa!

mata884
25. feb 2013

@slady a nemaju antibiotika vplyv na mlieko?

slady
25. feb 2013

@ivinka77 ja som si minule svihla paralen ani som o tom nejak nerozmyslala, a to ani nie od teploty ale strasne ma bolela hlava a to je jedina vec ktoru neznesiem ... radsej dalsi porod ako hlava... to vobec neviem fungovat 😀

slady
25. feb 2013

@mata884 uprimne fakt neviem, vtedy som nespozorovala nic co sa tyka laktacie, lebo to bolo este na zaciatku ale normalne na stvrty den sa mi rozbehla a zinat som mala po prepusteni doma dobrat no vysmarila som to do kosa, ale laktacia fungovala aj ked som ho brala a ci to prechadza do mliecka to ti neviem povedat, asi trosku hej, ale nepozorovala som ze by to malej nejako uskodilo vtedy...

slady
25. feb 2013

@mata884 ale to sme sa s nou este tak dobre nepoznali, takze aj keby tam nejaka zmena bola tak si to nevsimnem...

ivinka77
25. feb 2013

@tinasc keby musel, tak by zostal, neboj nic... deti su viac ako nejaka sprosta robota, nie ???
@mirkov dakujem si zlataaaaaaaaaa , uvidime, co bude vecer... nastastie , ze ked som chora, tak ani teploty nemavam... tak snad to prezijeme v pohodke...

tinasc
25. feb 2013

@ivinka77 tak asi hej, našťastie sme toto zatiaľ nemuseli riešiť... hoci keď som raz bola riadne chorá tak si malú zobrala k sebe mama... hm.. tak neviem... 😉

salome123
25. feb 2013

@ivkasendy haha, riadne retro 😀
ja som bola dnes na pojde nasho domu (kupili sme pred 2r starsi dom) pretoze tam stale nieco buchalo a nasla som tam taku obrovsku drevenu truhlicu, kde povodni majitelia odlozili veci po ich dietati (veci boli asi 20r stare), nasla som tam nejake fusasky, kocik a hlavne kopec 20rocnych jednorazovych plienok!!!! vysvetli mi niekto, naco to ludia skladovali?? 😀

salome123
25. feb 2013

@slecnalu ja si teba pamatam este z tej sukromnej temy... ty si mala problem s tou boreliozou, vsak? ako to vsetko dopadlo? narodilo sa ti zdrave babo?

ivinka77
25. feb 2013

♥ ♥ ♥ laaaaaska nebeskaaaaaaa ♥ ♥ ♥ 🙂

tinasc
25. feb 2013

@ivinka77 no krásne babulky 🙂

slecnalu
25. feb 2013

@salome123 ahoj, ano borelia nakoniec ustupila po dvoch tyzdnoch, potom som mala aj cukrovku, zapal pankreasu...vsetko sa na mna lepilo aj porod bol o zachrane nas oboch, ale nakoniec vsetko dobre dopadlo, mam zdraveho Lea 🙂