icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
26. feb 2013

@kaculiatko88 my kakame ako kedy v priemere tak 3x denne a vselijake farby, raz do zelena, raz horcica, niekedy zltucka s bielimy kuskami a niekedy uplne oranzova, a ked bola uplne malinka tak mala v stolici ako keby take !zrniecka piesku", tak som to citila rukou ked som ju umyvala ale to bolo len na zaciatku

kaculiatko88
26. feb 2013

Takže nemusím nič riešiť je to normálne.

alyze
autor
26. feb 2013

@kaculiatko88 my mavame tiez sem tam do zelena kaku, byva to vacsinou ked mama zje vela zeleza, alebo zeleneho, ako je spenat, kapusta, brokolica... A mava horcicovu farbu s bielymi vlockami 😀 a kojis malu? To ked ju budis na jedlo rano o. Osmej, to v noci nepapa ?:-/

kaculiatko88
26. feb 2013

@alyze áno ja ešte stále kojím. A v noci vôbec nekojím. Večer o pol deviatej dostane jesť a potom zaspí a spí až do ráno. A keď ráno cítim naliaté prsníky tak ju budím. Pred dvoma týždňami papala ešte počas spánku ráno o 6. Ja od začiatku neviem čo je v noci vstávať. A naposledy čo som jedna čerstvú kapustu tak sa pogrcala.

alyze
autor
26. feb 2013

@kaculiatko88 a malinka kolko vazi ? Pribera ti pekne ?🙂 je to az neuveritelne, ze tak dlho prespi, bez papkania 😉

kaculiatko88
26. feb 2013

@alyze zatiaľ pekne priberala uvidíme zajtra čo povie pani doktorka. Dám vedieť. Aj mne to bolo divné, ale naposledy dr. povedala, že dieťa samo vie koľko a kedy chce jesť.

anavi85
26. feb 2013

@ivinka77 iba krízu, ale už to je viac ako týždeň 😒

ingeborgnicol
26. feb 2013

Baby mam otazku teda dve. Prva je ako st na tom s menstruaciou. Lekarka mi hovorila ze ked zena prestane kojit na pozidanie, ale koji cca kazde 3-4 hodiny moze uz dostat menzes. a ja som ho dnes dostala. PO prve kojim na poziadanie a po druhe pri porode mi vybrali maternicu. Tak som tu za pc ako vypulena mucha puk.....ci ste mali len take obcase spinenie alebo krvacanie, ked kojite?aj s priznakmi ze klby, nervozita, pupaky...a pod

a Druha otazka: ako uspavate deti cez den? ja v noci viete ako, ulozim a spinka. po vyplakacej metode. ale cez den to nefunguje. my s nou chodime kazdy den 3x denne podla rezimu G.F presne na casy a presne vtedy spinka. ale u nas kocikuje chlap a za chvilku odchadza a ja si neviem predsttavit ako ju kocikujem 3x denne. a hlavne ked prsi. Ake mate metody?Ja som ju skusala aj kolisat, aj kadeco, aj plakat nechat, akurat co preplakala cely cas na spanie, tudy cesta nevede.....mate radu?nosenie na rukach nepomaha, ani hladkanie medzi oci, ani drzanie za ruku....

slady
26. feb 2013

@ingeborgnicol mne sa osvedcilo naobliekat malu ako ked ideme von a nechat ju len tak polozenu a zaspi 😀 pocuj, a ten menzik, ked uz nemas matriosku, tak to asi menzik nebude, tak ta nechcem znervoznovat alebo co ale isla by som isto za gyndoskou s tym ze co to, aby v tom nebol nejaky hacik...

anavi85
26. feb 2013

@ingeborgnicol ja ešte kojím a menzes zaťiaľ nemám, ale pri prvom som ho dostala dajaké dva mesiace po tom čo som prestala kojiť (4-5 mesiaci)..........no a to uspávanie: vonku zaspinká s dudlíkom bez problému, no a doma mi zaspinká len tak, že si spolu ľahneme do postele a ja ho musím kojiť, to je u nás od narodenia.....

evamarcel
26. feb 2013

@slady dobry vtip🙂 tak presne riadit sa dietatom by malo byt to najlepsie...len ja by som rada dobre v noci spala 🙂 a ako dlho vydrzi mala v bdelom stave teda kolko hod. od posledneho zobudenia?

alyze
autor
26. feb 2013

Dnes prisla pozriet, malu moja mama a hovori ze: co ju uz neprikrmujes ? Ja ked ste mali 3 mesiace,tak som vam uz davala detske vyzivy :-/ nechapala som, davate uz vyzivi ?

evamarcel
26. feb 2013

@ingeborgnicol ahoj takze sa ti osvedcil rezim GF presne tolko spanku cez den a budi sa v noci menej? Mne sa cez den osvedcilo uspavat tak ze malu zavinujem teda rucky dam cumel polozim do postielky alebo kocika a odchadzam zavriem dvere a je klud nie velky hluk a celkom rychlo zaspi ale musi ist spat najneskor 2 hod. od posledneho zobudenia, akurat ze dnu mi pospi iba 45min. v kociku vonku tiez spi dlhsie s tym ze ked sa nahodou po 45min. preberie trosku pokolisem a spi dalej.Aku kasicku davas na noc? uz nekojis?

evamarcel
26. feb 2013

@kaculiatko88 a kolko prespi cez den hodin a ako casto kedy davas spinkat malu na noc? ako ju mas oblecenu v noci na spanie? moja sa dost casto budi a tak hladam pricinu moze to byt teplom zimou hladom alebo dlhym spanim cez den...zubky by to este nemali byt ..

evamarcel
26. feb 2013

@ingeborgnicol dievcata dala by som vam tiez tip neviem ci viete ze su nejake homeopatika na zubky a aj na tvorbu mlieka tie homeopatika su uvedene na stranke www.ulitka.sk velmi dobra stranka aspon podla mna

evamarcel
26. feb 2013

@ingeborgnicol inac u nas taka sranda ze mala sa mi budila tak o 7 az 8 rano ale to bola vonku tma odkedy sa rozvidnieva mala vstava pred 6tou asi si mysli ze ked nie je tma mame den a treba vstavat a pritom na noc ju davam stale rovnako...dufam ze v lete nebudeme vstavat o 3,30🙂))) a to ti uz mala tak pekne vstava na tie casy ze o 7? ja by som chcela podla g.f. spanok ale ako ked uz vstane o 6 a nevydrzi mi tri hodky byt hore a potom casovo nevychadzam vobec ...a to aj kojite sa podla g.f?

slady
26. feb 2013

@alyze nie co si, to sa tak za komancov robilo ze uz v tretom sa davali vyzivy s piskotami a podobne, som sa tu minule smiala na tom ze mi mamka davala cierny caj s cukrom v tomto veku... to ignoruj 🙂 ja ked som mamke povedala ze prikrmovat idem az od siesteho mesiaca pokial budem dovtedy plne kojit tak len hlavou krutila 😀

slady
26. feb 2013

@evamarcel no ved ja viem, ved u mna to dnes tiez neblo idealne 🙂 chodi spat tak cca po dvoch hodinkach, vecer vydrzi pred spanim kusok dlhsie, tak dve a pol, mozno aj tri, a u nas je zima riadna v byte takze jej davam body s dlhym rukavom, na to overal, do spacaku a este prikryjem paplonom. a lepsie mi spi ked je jej teplejsie ako chladnejsie samozrejme. a najlepsie spi so mnou.

alyze
autor
26. feb 2013

@slady ved aj ja som jej hovorila, ze jej nic nechyba, pekne pribera az moc by som povedala, jazdy mesiac kilecko 😉 tak tiez neviem preco by som ju mala prikrmovat a vsetko potrebne ma v mliecku 🙂 a to ani nehovorim o caji, to sa ma stale vypituje, ze ci jej davam pit :@ no a ked jej hovorim, ze nechce dudel, tak si uz celkom mysli ze som pipi 😀 ach ta starsia generacia, musia mat vo vsetkom pravdu B-)

tinasc
26. feb 2013

@ivinka77 moj to robí stále, on už dokonca nechce ani sedieť akože... už sa dvíha na nohy, keď ho chcem dvihnúť na ruky, tak hneď sa dáva na nohy... dnes sa dokonca dal na bok a keď som ho trošku podoprela, tak sa veselo pretočil z chrbátika na bruško a späť 🙂 dávam tomu ešte max 2 týždne a urobí to sám... my máme stoličku chicco polly 2v1 tak som ho tam dnes dala do pololahu, tak videl bol spokojný...

tinasc
26. feb 2013

@evamarcel ja som to raz dodržala podľa GF a mali sme nočnú od 1.00 😀 a na druhý deň znova tak som to nechala tak, tiež som si povedala, že to nebolo predtým až tak zlé 🙂

tinasc
26. feb 2013

@ingeborgnicol mne pomáha cez deň malého naobliekať do overalu a dať do kočíka a akože s ním idem von, dám ho do predsiene, tam je zima a spí, občas idem podrndať... ale napriek tomu, že si veľmi už želám teplo, tak netuším ako mi bude spinkať, až sa ten overal nebude dať nosiť...
kočky, ktorých detičky vám spinkajú v kočíku ako to plánujete riešiť spinkanie cez deň napr. v lete?

ivinka77
26. feb 2013

@anavi85 tak drzim palce, nech to cim skor pominie...
@ingeborgnicol my zaspavame stale na cecku...ci den, ci noc... a menzes nemam zatial chvalabohu, ale pri prvej som dostala po 8 mesiacoch od porodu a kojila som rok...
@tinasc presne toto iste aj nasa... ked jej podam ruky tak zrazu stoji... nechapem... inak my uz sa pretacame asi 3 dni... daj mu nieco, za cim sa natiahne a uvidis, jak mu to pojde...
@alyze z mami si nic nerob...ja som pri prvej dcerke bola na navsteve u nasich, ked mala 3,5 mesiaca, sla som na kafe s kamoskou, mama strazila malu, ja sa vratim domov a moja hviezda sedi v sedacke a zuzle rozok 🙂 stara skola proste 🙂

tinasc
26. feb 2013

@ivinka77 hej však som mu dala, ale asi má ešte ťažký zadok 🙂

ivinka77
26. feb 2013

@tinasc presne toho sa obavam...ze ked sa vyvlecieme z overalu a fusaku, tak konecna.... :( netusim, co bude so spankom dennym...to tu uz nebudem machrovat asi, ze spi 4 hodky doobedu aj poobede... tak pomaly sa na to psychicky pripravujem 🙂 inak som si overila, ze je to tymi rukami, lebo ked som si parkrat skusila lahnut s nou a lezala som cely cas vedla nej a drzala jej ruky, tak spala jak zarezana aj v posteli 🙂

ivinka77
26. feb 2013

@tinasc alebo....chalankovia su lenivsi 🙂

ingeborgnicol
26. feb 2013

@alyze No fakt za Dinosaurov sme uz krmili po 3mesiacoch nieze prikrmovali a moj synator mal napriklad uz na veeru krupicu redsiu vo flaske a na obed zemiakove pyre a zemiakovy kompot alebo spenat ridky, alebo riedku paradajkovu oacku a zeiakove pyre....asi tak fakt a davali sme kazdy vecer cierny cas slaby s cukrom vsetky poctivo....dnes nechapem ako sme mohli. ale boli sme hlupe jak tačky...nemali sme Net, ali sme jednu knihu Nase Dieta a ta chychadzala veraboze asi v 70tich vydaniach a rady am, to je vsetko. kojili sme z jedneho prska kazde tri hodiny a 75%zien preto "Stratilo mlieko" alebo mali "slabe mlieko" co dnes znamena akurat laktacna kriza kedy my teraz prestiredame prsniky a ideme dalej 🙂)) No ja by som tak roila na tvojom mieste: 06-08 byt hore a 08-10 spinkat, hoci aj vonku, nech s anauci a to mas dve hodky k dvom hodkam a t oti bude fungovat. a tu pani z ulitky poznam osobne som bola u nej doma a aj ona u nas a aj sestra bude teraz kupovat ulitku u nej hned ked pride domenkov.

@evamarcel No nekojim podla G.F ona koji ako za komunizmu 🙂)))) a este francuzky a co sa tyka spania, no ide o to spanie doma iba vonku zaspi ani nevylezem poriadne z domu 🙂))

@slady Pocuj a to ju nechas spat taku naobliekanu? ja uvazujem ze vyskusam kociarik zajtra ako alyze, alebo este neviem, porad 🙂

@evamarcel No a co sa tyka budenia v noci podla mna nehladaj pricinu, to je tym ako je ktore dieta zrele sa nebudit si myslim, podla mna aj tie Francuzky v diele A dost - aj oni upravuju nocny spanok auz po 4tom mesiaci deti....a odporucam ti tu knihu je vynikajuca

tinasc
26. feb 2013

@ivinka77 áno aj ja som zistila, že keď je v overale, tak sa nemôže tak hýbať a spí... ak sa nebude dať už nosiť, tak asi aj my sme skončili, netuším čo bude...

alyze
autor
26. feb 2013

@ivinka77 : 😀 no nic musim sa to naucit ignorovat,ako vela veci 😀

ingeborgnicol
26. feb 2013

@tinasc no ved toto sa bojim aj ja, skusim vyskusat tak, ako si napisala zajtra a dam vediet ako sme dopadli.....alebo este vyskusam vyhodit pred dvere, co to urobi zatial...len to ze ich zatial uspava zima, ale budu spat v kociariku aj v sedacej casti, ked budu velke do hlbokej? ja by s preto najradsej ju v postielke naucila spat a ja neviem ako.