icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

amadora
19. apr 2010

ale nie, normálne len telíčko 😕 okolo hlávky mal fusak

mobilo
19. apr 2010

ja myslím, že dobre obliecť, a zababušiť do deky a je to...dieťa by sa vraj malo obliekať tak ako mamina a keď je aj zabalené v deke ..ja by som teraz dala body dlhý rukáv, pančušky, nohavice, bundu, čiapku a teplú deku 😉

lienockaa
19. apr 2010

tonicka-to je uctyhodne, ze v 38ich, tu je v dedine taka pani, co mala teraz babo v 42och..len ja uz to beriem aj z toho hladiska, ze co potom dalej, v 38ich este mozem byt kocka, zdrava, zivotaschopna, porodim, vsetko v pohode..ale ked budem mat 50, budem mat doma prave 12 rocne dieta a v 50tke mozem byt kludne uz aj po infarkte a este nejaky zacinajuci pubertak do toho, to by ma zabilo.. 😀 😀 preto som nechcela neskor rodit..samozrejme, vsetko sa moze stat, aj mladsej, ale s vekom ta pravdepodobnost rastie, to je fakt, ktory nezmenime.. 😉

k obliekaniu-ja som mala marcove babo, na prechadzky v aprili sme chodili body dlhy rukav, dupacky, svetrik, ciapka, zimna zavinovacka-nie fusak, nieco ako zimna hruba deka, rukavicky..ale bolo teplucko, asi ako teraz.. 😉 ja som fusak ani nemala, nebolo mi treba.. 😉

nanulik
20. apr 2010

prajem dobré ránko bambulky a bambuliak 🙂

včera som tu nebola lebo som sa riadne venovala štúdiu 😉 učila som sa celé poobedie až do večera do desiatej, naše bábo sa už asi narodí ako inžinier 😀

dnes pôjdeme asi pozrieť už nejaký ten bytík, ale rozhodli sme sa pre dvojizbový, kvôli financiám. Včera drahý povedal že majú mať nového investora v robote, takže netušíme akú bude mávať výplatu.

nanulik
20. apr 2010

mohli by ste mi prosím vás poradiť? dosť ma pichá podbrušok v strede a kúsok do prava. bolí to už od včera ale to bolo len tak občas a teraz to bolí stále a dosť sa bojím, dúfam že to len plaším a že je všetko v poriadku 😒

amadora
20. apr 2010

dobré ránko 🙂

mobilo dieťa by malo mať na sebe o jednu vrstvu viac ako dospelý, nie rovnako. a také maličké dieťatko určite plus niečo navyše lebo si ešte nevie udržať teplo

nanu neporadím ti, netuším... možno zavolaj dokimu pre pokoj v duši

renatka9
20. apr 2010

dobré ránko tehulienky/tehuliačik 🙂

ako sa dnes máte? ja idem dnes prvý krát na tú psychofyzickú prípravu na pôrod, tak sa tešákujem. len dúfam, že na začiatok tam nebudú nejaké cviky, pri ktorých sa moc zapotím, lebo ja sa musím ešte vrátiť do práce a vládať pracovať... 😅

ja som dnes mala v noci hrozné sny... sa mi snívalo, že som bola v nejakom meste, kde bola invázia mimozemšťanov... vyzeralo to ako vo filme vojna svetov 😀 a medzi tým som musela chodiť na poradne k takej dokine a bolo to strašne stresujúce, lebo rovno z kozy som videla ako v okne poletujú kozmické lode a strielajú a útočia na celé mesto 😀 😀 😀 no des....

a potom som sa tak prudko prevracala z jednej strany na druhé, že ma viac krát tak strašne pichlo na pravo v podbrušku... a keď som sa obracala na druhú stranu, tak zas na ľavo v podbrušku... myslíte, že to je ok? že to sa mi len nejaké svaly natiahli, keď som im tak odrazu dala zabrať???? sa bojím o drobčeka, lebo od rána ešte nebublinkoval... ☹ ale asi ešte spinká, veď aj tak sa to bublinkovanie neobjavuje často.....

nanulik... neviem neviem... ale myslím, že naše ochabnuté a zaťažené svaly nám dávajú o sebe vedieť...

retkvicka
20. apr 2010

ahojte kocky. kedy ste zacali citit bublinky. uz citam od viacerych. ja stale nic. rano som sa zobudila skoro a dohovarala drobcovi, nech poboxuje troska, aby som ho citila, ale nijak nic. asi dvakrat sa mi zdalo, ze nieco citim - raz v nedelu a raz dnes, ale neviem, ci si to len nenamyslam 😅 ...

nanulik
20. apr 2010

no mna to prestalo bolieť asi to bolo kvôli tomu že som behala po byte a upratovala dúfam že to boli ozaj len svaly ktoré sa naťahujú

rosannar
20. apr 2010

dobreee ránko....tak moje hrdlo je už zase v prdeli, k tomu sa mi dneska kýcha...jaaaaj dneska asi nebude dobrý den 😒

svet1
20. apr 2010

Dobre ranko.

Retkvicka, ani ja necitim este nic ☹
Babulky, teraz uz, prosim, posielajte tu slubenu pozitivnu energiu - o 10 minut opustam robotku a idem na tu genetiku.

Zacinam byt nervozna...

amadora
20. apr 2010

mne včera drahý vymenil perinu, dal mi svoju že mám skúsiť pod ňou spať - ja mám takú páperovú ťažkú tvrdú, ale vždy sa mi pod ňou super spávalo, on má klasickú tenkú kde na jednej strane máš iba obliečku a na druhej hrču peria 😀 ale čuduj sa svete, ja som sa prvýkrát po dobe dobre vyspala, žiadne prehadzovanie sa a problémy s hľadaním polohy 😵

mne niekedy zvykne akoby niečo zvnútra zatlačiť na podbruško a uvoľniť. včera keď som to cítila tak som si chytila to podbruško a úplne som cítila svaly, akoby stvrdnuté bruško, ale ako som sa ho dotkla hneď sa to uvoľnilo 😕

amadora
20. apr 2010

Rosa rýchlo sa vylieč! 🙂

Svet držíme palce!!!

rosannar
20. apr 2010

amadora...dakujem ale keby to šlo.... ☹

amadora
20. apr 2010

ja viem, aj ja som sa z toho dostávala dva týždne a nádchu mám stále 😒

retkvicka
20. apr 2010

svet, drzim palce. bude setko dobre.

rosannar
20. apr 2010

amadora...ale mna to už nebaví....ved teraz som bola chorá asi mesiac dozadu ale teraz našťastie to je len hrdlo a teplotu nemám...tak aspon niečo 😒

rosannar
20. apr 2010

svet...nebooooj....všetko bude v poriadku 😉

retkvicka
20. apr 2010

renatka, tu psychofizycku pripravu si ako nasla? odporucila ti lekarka, alebo niekde na nete?

retkvicka
20. apr 2010

psychofyzicku 😀 😀 😀 ..aku hrubku som spravila 😅

renatka9
20. apr 2010

retkvička... ja som prvýkrát cítila 08.04., ale ešte som neverila, že je to ono, až kým mi skúsené mamičky nepovedali, že je to tak... od vtedy to cítim už intenzívnejšie a častejšie. ale aj tak to bolo skoro... bola som len v 14.tt, ale podľa menštruácie asi aj viac... nejaký 15-16.tt (mne tam totiž stále ten týždeň-dva lieta)

svet... posielam pozitívoš energy, tak chytaj :-P

rosannar... zaľahnúť a čajíčkovať... držím palce. a neskúšala si homeopatiká na hrdielko a chrípku?

renatka9
20. apr 2010

retkvička... vedela som o nej od známych.. aj moja sesternička tam chodila, ale vraj má tá pôrodná sestra, čo to robí vyvesený kontakt v každej gynekologickej ambulancii. skús sa spýtať tvojho lekára.

svet1
20. apr 2010

Dakujem, chytam - a nepustim 😉

Tak, uvidime sa potom!

rosannar
20. apr 2010

renatka...no zaľahnúť nemôžem lebo som v práci a čajíček tu nemám....a ja neberem nič, bojím sa brať ešte niečo...včera som si len spravila čajík s medom a to bolo všetko

bamb27
20. apr 2010

dobre ranko krasotky + krasot 😉
svet, drzime palceky, urcite to bude ok...
rosa, chudiatko.. snad ti to rychlo prejde, neda sa ti ist domkov postielkovat?
retkvi, ked bubliny nebudes citit este aj zo 2-3 tyzdne tak sa voobec nestresuj, normalne bezne to ma zacat az v nejakom 18 tyzdni... zatial si mimi pekne plava, ma kopec miesta.. tak to necitis 😉

vcera sa mi pokazilo Magio, tak som teda vobec nebola stastna ako blcha.. precitala som vsetky knizky o tehotenstve, a poobzerala co mame nove na plafone.. ale teraz mi volali ze sa pridu na to pozriet, tak dufam ze uz dnes to bude fungovat 😠

retkvicka
20. apr 2010

renatka dik
ahoj bamb

rosannar
20. apr 2010

bamb...dobréé ráánko...noo domov by sa mi dalo ísť ale nechcem si za toto čerpať dovolenku 😒

amadora
20. apr 2010

Rosa ver že to nikoho nebaví 😉 Ja som tiež mala angínu a mesiac na to zase toto 😝 Ale už sa radšej nerozčuľujem 😒

rosannar
20. apr 2010

amadora....ved ani ja sa nerozčulujem, ale voľakedy som za celý rok nebola chorá a teraz prešiel mesiac a už zase to isté.... ☹

renatka9
20. apr 2010

rosannar... ale homeopatiká môžeš... ja som dostala od dokiho prenatal box a tam som mala aj takú brožúrku, kde sú rozpísané homeopatiká pre tehuľky a tiež na čo sa používajú, teda proti čomu, tak to ti nemôže ublížiť, len polepšiť. 🙂

svet... nemáš za čo... nezabudni nás potom informovať.

bamb... ahoj! jasné, máš úplnú pravdu s tými pohybmi.. ja som to možno preto tak skoro cítila, lebo šak my tam máme toho obríka nášho a je mu tam asi fakt tesno 🙂 niektoré tehuľky môžu začať prvé pohyby cítiť aj v 20.tt a je to o.k.