Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
svet-to nie je lahke rozhodnutie..hmm..no, na jednej strane, ak je vsetko ok a je to len plany poplach z testov, tak ti po amnio moze dost vyrazne odlahnut, ked sa ukaze, ze babo je zdrave..a ak by to dobre nebolo, neviem, co je horsie, ci neistota az do konca tehu, alebo istota, ze to nie je dobre..to asi zalezi od povahy cloveka..
takze pre mna amnio by bolo ano, len pre uistenie, ako to vlastne je, nie pre nejake rozhodovanie, co budem dalej s babom robit, ked som rozhodnuta, ze si ho chcem nechat..nejakeho vazneho nebezpecenstva potratu pri amnio by som sa asi nebala..pre mna by bola asi horsia neistota do konca tehu.. 😒
kazdopadne drzime palce k spravnemu rozhodnutiu..a naozaj je planych poplachov velmi vela..aj sami genetici to hovoria..vacsina tych amnio nakoniec ukaze, ze babatko je v poriadku..
tak vidis, uz len par dni a uvidis svojha drobca, ako rastie do krasy 😉 drz sa!
svet, drzim paste...moja svagrina teraz caka 3 dieta(ma 32 rokov ), a jej triple testy vysli zle.Na amnio nechcela ist, lebo ze uz citi pohyby. A aj tak by si to nechali. My vsetci verime, ze to bude OK. 🙂
Mne v okoli sa uz stalo, ze vsetky testy mala maicka OK a narodilo sa postihnute dietatko a naopak. Ale ja si myslim, ze ked TT dopadlo dobre tak to bude urcite OK. Musime verit... 🙂
uf Svet, mrzí ma že máš takéto problémy a dilemu 😒 na jednej strane keby tam ideš a výsledky sú ok, tak si môžeš zvyšok tehu užívať s radosťou že máš zdravé bábo a aj by si vedela pohlavie. na druhej strane keby boli výsledky zlé (čo by aj tak ešte nič nemuselo nič znamenať) by si asi veľmi zle znášala každý deň až do konca tehu... a ak nepôjdeš je tu neistota... naozaj neviem ako by som sa rozhodla na tvojom mieste 😒 svokrovcom sa pred necelými dvomi rokmi narodila dcérka a keďže mali obaja pokročilý vek musela ísť svokra tiež na amnio, tak isto sa bála hrozne lebo ju strašili kadejakými blbosťami, ale všetko dobre dopadlo, výsledky mali ok, povedali im že čakajú dievčatko a boli radi nakoniec že tam išli. oni čakali na výsledky 3 týždne tuším...
svet... ten ultrazvuk je za chvilu a uvidis, ze bude vsetko ok. Tam male riadne popozeraju. Drzim palce!
svet, drz sa! Isto je to len plany poplach... takych uz bolo! Nech sa rozhodnes akokolvek, musis hlavne verit, ze je vsetko v poriadku a urcite je, neboj 🙂
baby a vám to PAPP doki robil? lebo mne nie 😕
svet , to 3Dsono je dobre, aj to vela prezradi a na zaklade urcitych znakov, crt vedia tiez povedat ci je dietatko v poriadku... 🙂 🙂 idealne je cca v tom 22 tt,
Pri tej amnio strasia potratom, ale preco vlastne, ze by mohli tou ihlou pichnut dietatko? Ved oni pozeraju na sono a pichaju injekciu, nie? Ci keby sa male nahodou pohlo, tak by sa mohlo pichnut... ☹ ☹
Renatka, mne nie. Aspon o tom neviem. Mne meral NT v case 12tt +4 som mala 0,8mm. A teraz idem v 18 tt na triple testy a na sono. 🙂
renatka, mne ano, pred 2 tyzdnami. samotny vysledok vraj nic nevravi. hodnoty sa na specialnom pracovsiku nahodia do PC spolu s hodnotou NT, vekom a vahou matky + tyzdnom tehu a z toho sa urci pravdepodobnost postihnutia.
marion, veď aj mne robili NT v 13.tt a v 16.tt idem na odber krvi na skryté vady (to sú asi tie triple testy???) a v 18.tt tiež na sono...
normálne sa začínam báť, že som na tých testoch nebola. ja som mala NT 1,5mm
Renatka, tak to je ok hodnota. No tie TT bude hroza, na vysledok sa caka len tyzden, ale spat urcite nebude velmi dobre... ☹ ale musime verit... 🙂 🙂
Idem von s malym, potom si vas precitam...zatial pa... 🙂
Ahojte 😉 Ako sa mame???
renatka mne papp nerobili, ani tripple nespominali, len AFP mi budú najbližsie robiť z krvi
ináč čo bola sranda keď mi hovorila sestrička na protilátky že mám ok výsledky tak spomínala že za celú jej prax ich ešte nikdy nedostala že by boli pozitívne, sranda, ale hovorila že zas ona nevie či potom bábätká mali rovnaký faktor ako mamičky alebo nie
no nahodila som aj čosi z toho tehu oblečka do albumu 😉
svet je super že pôjdeš na to 3D sono, tam veľa vecí uvidia, zas budeš spokojnejšia
Ahojte. Uz sme doma.
Rozhodla som sa, ze nepojdem. Rano odvolavam termin.
Ked pojdem na 3D, budem akurat na prelome 19. a 20. tyzdna a velmi dufam, ze sa dozvieme pohlavie. 🙂
Renatka, ja som nechcela strasit! Mozno iba ani nevies, ze ti tie testy robili a vysledky boli v poriadku. Ak by neboli ok, urcite by ti dali vediet. Casy, kedy sa taketo vysetrenia nerobili, su uz snad za nami, nie?
mám ešte párik blbých otázok: nečítala ste niektorá že v 1. trimestri sa nesmie priveľa vitamínu A? napr. vnútornosti a pod. ja mám chuť si urobiť pečienku a neviem či by to bolo ok
a potom som čítala že sa nemôže priveľa marhúľ v tehu že majú nejakú látku meď alebo čo neviem už nepamätám
Pusinqua, mne to kolegyna vysvetlovala tak, ze tehu nemozu pecienku, lebo obsahuje vela vitaminu A, ktoreho nadbytok moze sposobit poskodenie plodu. Vraj je lepsia konzumacia betakarotenu, ktore si telo premiena na vitamin A samo a premeni tolko, kolko potrebuje, zbytok vyluci. Ale trocha by snad neuskodila... Ale nestudovala som to... Zatial ma chut na pecienku obchadzala 😉
tak mrkvy môžeš koľko chceš a s pečienkou opatrne? ja som sama doma, tak som si chcela urobiť, mm to nemusí, nemám šancu uvariť ako víkendový obed 😝
Fakt neviem. Ale troska na chut by nemalo uskodit. Myslim. Ved skus pohladat...
Ahojte, neviete mi poradit, v akych obchodoch, resp. ktore znacky ponukaju oblecenie pre tehulky? Akosi som presla cez vikend obchodiky, a nic take som nenasla... Dakujem.
Ahojte,
uff, dnes som mala hrozne dlhý deň v práci, ale porobila som všetko čo som nestíhala doteraz 🙂 a konečne som vás dočítala.
Inak ja mám tiež obavy, lebo ja som tak pred týždňom cítila také bublinkovanie v noci, tak som sa tešila, že chrobáčik sa už hlási, ale odvtedy nič :(...ale snáĎ to príde. A dokonca ani nepriberám, len bruško mi trošku rastie. Baby, ja asi nebudem spokojná pokým ma nezačne poriadne kopať 😀
Luci, odkial si? Kde hladas?
tak toto vie len náš tatko, smejú sa že plyšový zajac v posteli prdí, malá sa od smiechu až natriasa 😀
pusinqa to neterka hovori Sofinke ze pindo-sundo neviem co ju to napadlo ale mala je taka zlata ked to hovori a zacne sa smiat ach ta moja krpana 😀
Sveti, BA, TN, PN... ak nieco vies, porad prosim... V Ba som preliezla Polus, viac som zatial nezvladla 😒 Dakujem.
Pekny vecer
V BA skus na Bajzovej predajnu Ma-ma. Tam som si ja pokupila gate, ale pod 30€ sa casto nedostanes...
Na Vajnorskej je nejaky BabyMarket, este som tam nebola, ale ponuka na webe vyzera dobre...
Na Puchovskej je predajna Brendon, tam uz som aj registrovana, ale este som nenakupovala, len nakukala a lubilo sa mi vselico...
Nejake obchody si mozes pozriet tu: http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2101-Tehotensk...
BabyMarket vyzeral dobre... ale je drahy.... 😒

No, 13.5. som vlastne objednana na 3D, tak budem nervoznejsia len dovtedy...
Tak idem ja pekne domenko... Vecer sa este ozvem, ked ma drahy pusti k PC 😉
Este raz dakujem!!!