icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

marion
23. apr 2010

U nas vzdy rano a vecer sme si museli merat teplotu...tak vy mate dobru nemoc 🙂 nicu, ked ma tolko teplomerov...aj u nas kedysi nebolo treba, ale asi sa kazdemu doma zisiel, tak ubudalo az nakoniec sa minuli ☹ asi...

manee
23. apr 2010

to je inak sila, ze kradnut teplomery v nemocnici..

manee
23. apr 2010

zacinam rozmyslat, ze co tam corknem ja 🙂

marion
23. apr 2010

manee...ale vazne. Tak to su super nemocnice ked maju teplomery. 🙂 Aj v nasej urcite maju pozicaju ked zena zabudne, ale urcite nebudu mat cca 25ks, ak je tak 25 mamiciek... 🙂 ale neva, ja si zbalim a hotovo 🙂 🙂 len som chcela poradit...

a este si nezabudnite chranice na bradavky, pretoze tie prve dni su veeeeelmi, kriticke, aspon pre mna boli. A ja som ich zacala pouzivat az na druhy den a to uz bolo neskoro. ☹ Pretoze mi tak dohryol bradavky ze som plakala od bolesti... 😀 😀 😀

lienockaa
23. apr 2010

precitala som zoznamy..🙂ja som pri prvom tiez isla podla nich, ale nakoniec hlavne podla toho zoznamu, co mi dali v porodnici..k tym potrebam pre mamicky nemam vyhrady, az na take veci pre radost, to som si ja nebrala, potom mi muz doniesol nejake casopisy, ine som ani nepotrebovala..knihy, pripadne hudbu, to vobec nie..ani aromaterapiu, fitlopty a karimatky, no kdezeeee..

zalezi to strasne od porodnice, nekupujte rozne somarinky zbytocne..napr. v mojej porodnici sa rodi v erarnej koseli, nie vo svojej, tak to som balit nemusela..pre maleho ziadne veci okrem plienok, vlhkych obruskov a masticky na zadok som nepotrebovala, dokonca ani latkove plienky, tie tam tiez davali..kupali ho sestricky, lebo tam sa pod tecucou vodou kupu babatka, takze nepotrebovali odo mna nic, ani mydlo a kadejaku kozmetiku..

ale co som ja potrebovala bola odsavacka mlieka, kupil mi ju muz dodatocne, ked nabehlo mlieko, to je ale taka vec, ktoru nepotrebuje kazda zena, niektore nemaju problemy a maju akurat tolko, co babo vypije..a potrebovala som klobuciky na bradavky, tiez som mala dohryzene, to tiez muz dodatocne kupil.. 😉

teplomer som si brala z domu, to hej..🙂

to co urcite nezabudnem, ked pojdem tentokrat, bude nejake jedlo na obdobie po porode, aspon nejake detske susienky, lebo ten hlad bol statocny a rodila som v noci, tak sa prave strava nepodavala, inak aj dost dlhe obdobie po porode tento hrozny hlad pretrvaval, asi aj viac mesiacov, kedze som kojila, skratka nestacilo mi normalne mnozstvo jedla..😀
a nezabudnem ani nieco na hemoroidy..pretoze na to som doplatila..kedze som nemala predtym problemy, necakala som, ze sa ma take nieco bude tykat a tykalo.. 😉 teraz to uz pre mna nebude prekvapko..😉

marion
23. apr 2010

lienocka ty si to super vystihla, navzajom si tu mozeme vymenit skusenosti tie co sme uz rodili a podoplnat to co sme minule nemali. 🙂

lucinuska1
23. apr 2010

Ahojte, som doma na rizikovom uz 2 mesiace, a nemam ani vychadzky... neviete mi poradit, ako sa daju zabezpecit? Moj doki mi tvrdil, ze on ich vystavit nemoze, ... tak som doma zatvorena a mam dost silnu depku z tohoto domaceho vazenia..ale vravim si, stale lepsie, ako v nemocnici.. 🙂 . Ak mate niektora skusenosti s PN-nkou, napiste mi prosim.
Pekny vecer 🙂

amadora
23. apr 2010

Lienocka aj u nás to bolo tak že celý čas sme mali ja aj bábo erárne oblečenie aj malý vankúšik a také veci, tiež som potrebovala pre neho len hygienu. A tiež tentoraz beriem nejaké jedlo, lebo ja som išla na príjem deň pred termínom a to som tam ešte nemala obed a bola som hladná ako za deviatich 😀

Lucinuska a ty si nám nenapísala ako si dopadla vtedy čo si špinila, si sa potom dlho neozvala 😕 Ja som bola pri prvom na PN, išlo mi to na mozog, prvé mesiace som poctivo dodržiavala a potom som na to kašlala 😅 Dokonca som chodila s mužom na kamióne skoro každý deň do Maďarska až do 7. mesiaca 😀 Kontrolu som nemala ani raz, vraj na rizikové nechodia, ale tak spoľahni sa na to...

pusinqa
23. apr 2010

no baby na výbavičku do pôrodnice je ešte čas, to porozoberáme neskôr 😀 ja som tam inak teplomer zabudla, tak som im prispela 🙂
amadora podľa mňa sú rukavičky dobré pre istotu, malá tiež nemala vždy ale keď sa doškrabkala tak som na chvíľku radšej dala
a vychádzky pri rizikovom sa určite dajú dať, alebo možno to záleží od diagnózy? kamoška ich v pohode mala

matamisi
23. apr 2010

ahojte....uz som doma z nitry....ta vystava bocian nestojy za nic..len dva druhy kocika tam bol....bolo tam malinko stankov len jediny bol dobry kde maly dupacky a vselico vtipne na nich bolo popisane.... 😵 ale ziadne som nekupila lebo este nevieme pohlavie... 😝 vecsi vyber maju pre babo v detskom obchode v mlynoch v mama sa mi vidi ze sa vola 😉
ale kdo ma rad kvetiny a bonsai tak sa tam oplati ist....my sme tam vela kvetou a take veci ako ribezle a kiwi stromceky do zahrady kupily....fakt to bolo pekne....ludi tam bolo velmi vela aj vela tehotnych.... 😉
este sme potom behly do mlynov a tam som su kupila tricka leginy a kozennu bundu... 😵 😎 tak sa mi oplatilo trepat 40km.... 😎

lucinuska1
23. apr 2010

Ahojky, Amadora - si mila, ze si si zapamatala, ze som mala problemy... dopadlo to OK, ale je predpoklad, ze sa to bude opakovat 😖 , trosku blbne krcok maternice a z nicoho nic si zacne krvacat... ale mali ste pravdu, treba hned ist k dokimu... Mam dost velku fobiu z nemocnic, tak je to pre mna strasne tazke, vybrat sa tam...Ale co by sme nespravili pre babatko, ze?
🙂
Mam doma stale lezat, ziadne chodenie... len mam z toho depky a chvilami pocit, ze je to za trest ☹ Cele dni, ked je clovek doma sam, tak to na nalade neprida.. muz odchadza do prace skoro rano a vracia sa neskoro vecer... esteze mame doma psikov 🙂
Aspon autom by som sa rada nechala niekam previest.. a nieco si aj kupit, a hlavne nieco aj na seba 🙂
Takze vychadzocky by som potrebovala aspon raz za cas ako sol...
Pekny vecerik

renatka9
23. apr 2010

tak bambulky... tie ktoré ste mi dnes posielali vaše brušenká - albumík je znovu aktualizovaný... pekne nám to tam pribúda
a tie čo tam ešte nie ste, tak posielajte posielajte posielajte

😀
marion... no super, takže ďalšia, čo má TP 7.10. 😀 ja vraj budem rodiť neskôr, keďže môj cyklus býval dlhší než 28 dní... ale na posledy mi doki hovoril, že keď bude krpec rásť ako doteraz, tak možno aj skôr 🙂 náš drobec v 14.tt meral 12cm 😅

inak teplomer si aj ja budem určite brať, lebo aj keď som bola v novembri na výber krčných mandlí, tak som si tiež musela brať, každý si meral so svojim teplomerom.

lucinuska... a prečo ti nemôže tvoj doki vystaviť vychádzky? nechápem 😕

lenok
23. apr 2010

Lucinuska, ziadne vychadzky! Nevymyslaj! Suhlasim s dokim. Urcite vie, co robi, iste by si na svoj ucet nerad pripisal nejake nestastie. Vydrzis to predsa,zenska jedna! Nakup casaky, krizovky, knihy, Dvdcka a hotofka. Mam sesterku,ktora si odlezala komplet cele tehu s vyvesenymi nohami v nemocke, tak bud rada,ze si doma a lez! Jaj, dvihla si mi tlak tymi vychadzkami. Ja som si odlezala mesiac a zijem. No,tak bez slova, lebo 5 a 20 na zadok 😉

pusinqa
23. apr 2010

lucinuska tak to bude tou diagnózou, ako píše lenok doki vie čo robí, keď sa ti zlepší stav iste ti ich rád dá, ale ozaj radšej lež aj keď je to na nervy
renatka kde si nechala mandle v ktorej nemocnici?

lucinuska1
23. apr 2010

Viem, ze mate pravdu....,a aj ujo doki....len je to lezanie na nervy.. ☹ .. snad sa to zlepsi.. 🙂 . keby uz bol oktober!!! 😉

matamisi
23. apr 2010

aj ja som 7 tyzdnov lezala...a som tu neboj ubehne ti to rychlo a znova budes moct ist von....len pekne odychuj....

lenok
23. apr 2010

Luci, viem, ako ti je. Ja som PN od 6.2.,ale depky ma chytili az pred 2 tyzdnami, ked bolo zle pocasie. Ale ked si pomyslim, pre koho to robim, tak mi je hned veselsie. Asi uz teda aj ja zacnem pomalicky kupovat rukavicky a ponoze a budem sa vytesovat 😉

manee
23. apr 2010

luci, ja som doma od 5tt, da sa to zvladnut, len sa treba niecim zamestnat. A hlavne sa teraz nechaj rozmaznavat 🙂

amadora
23. apr 2010

lucinuska ja som na teba často myslela že ktovie ako si dopadla, že si sa odvtedy neozvala 🙂 som rada že je nakoniec všetko ok 😉

ja sa teškám lebo mamina mi objednala u nich v robote (je krajčírka) 20 látkových plienočiek, takých pravých bavlnených, nie ako teraz predávajú vo veľa obchodoch tie umelé čo nič nesajú 🙂 a aj zľavu budem mať takže nie je o čom 😀

kathi76
23. apr 2010

matamisi ahojky som dneksa prisla do nitry a mama ma vstupenky, tak si v nedelu spravim krasny dnik a radsej tam ani nepojdem ...diky za tip....no ved ked tam nic neni ak naco....🙂

magdalenocka
24. apr 2010

DObre rano baby, ja idem akurt zachvilu na tu vystavu do NR, aj ked mata napisala ze za nic nestoji, ale ja mam rada kvety tak sa tesim aj na tie. Len ci to muzik vydrzi🙂 Tak vas potom budem informovat.

pusinqa
24. apr 2010

bré ránko,
moja banda ešte spí, mne sa nedá a nedá 😒 ale zasa včera sme už vydržali len na jednej večeri až do rána, takže sa to pomaly normalizuje 🙂
magdalenocka veď keby aj nič, budete mať aspoň výlet 😉

amadora
24. apr 2010

dobré ránko

my sme dnes chceli ísť do Bojníc do ZOO, ale počasie nevyzerá veľmi ružovo tak neviem či ideme či nie 😒 hlavne ako krásne hlásili 🙄 ja som tiež vstala skôr ako moji chlapi, malému sa dobre spinkalo v ockovej spoločnosti tak potiahol 😉

marion
24. apr 2010

Ahojte...moj maly ide dnes s ockom do cirkusu, prvykrat, tak som zvedava ako bude. 🙂 😀 Ja som sa rozhodla ze zatial upeciem buchty. 🙂

lenok
24. apr 2010

Ahojte sobotienky 😉

No tuto noc sa drobec prekonal.. 😲 vrtel sa ako vrtielka, mne bolo do smiechu celu noc 😀, ale nechcela som mm zobudit, lebo vstaval o 4tej a prchal z domu ☹ takze som slamienka a neviem, co budem varit a robit vobec.... zase nic, lebo som zase sama, ako aj cez tyzden, tak aj teraz... 😝

askorka23
24. apr 2010

bre rano 🙂
amadora aj my sme chceli ist ale u nas doma v BA to vyzera hrozne prerabame obyvacku takze 😖 Tak som sa v stvrtok zbalila a sup do TT k rodimcom ale to uz som sem pisala 😉

lenok
24. apr 2010

Askorka, a naco prerabate obyvacku, ked sa budete stahovat? 😲 Ja by ju teda z vysoka okaslala 😝

askorka23
24. apr 2010

lenok no to sme zacali este pred tym ale sak uz to u nas vyzeralo ☹ no sak aj ja by som na to kaslala ale uz sme to mali rozrobene 😠 😝

mobilo
24. apr 2010

amadora my sme boli minule v zoo v Bojniciach my to máme na skok a bolo fajn 😉 a počasie je tu už tiež super a zajtra má byť ešte krajšie..
dlho som tu nebola a teraz mám asi sekundu čas tak pozerám čo nové 😎

askorka23
24. apr 2010

no tu uz vykuka slniecko no ale rano to vyzeralo na skaredy den 😉 😎