Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
bamb ja som synovi striedala aj látkové aj pampers...vraj sa v pamperskách prehrievajú semeníky ..
a teraz tie látkové robia úplne super v konečnom dosledku sú lacnejšie, len keď budeme mať my tie deti v zime neviem ako budú schnúť atd...syna som mala v lete to bola pohodička...a nemali sme inak vobec problémy so zapareninkami..vobec som mu nedávala krém na ritku, lebo vraj keď ho rodičia dávajú stále a potom má drobec zapareninky tak ten krém neúčinkuje ..
lenok určite je to ok 😉 keby nebolo povedala by ti to hneď
bamb, no tak s tymto ja teda skusenosti nemam a fakt teda neviem, ci by som do toho sla a citat sa mi to nechce, ake to ma pre a proti 🙂
lenok, amalganova je aka? Lenok, urcite sa jej nechcelo hladat, klidek, zajtra zavolas, urcite vsetko ok!
bamb aj ja som to už zaregistrovala tie látkové plienky ale ako andrei nechce sa mi to podrobne čítať a študovať zatiaľ
ja som si na tie dasna kupila corsodyl.. mam ho odskusany a pisu ze v case tehotenstva na krvacajuce dasna... 😀
mobilo a ta velkost bola kolko? 🙂
lenok, no mas moj obdiv, ja by som rovno volala nazad, ze co to boli za kontrolne otazky... 😎
Mobilo, Andrea diky vam... ona je taky polepetko, tak sa ukludnujem tym, ze je trosku mimo 😉
Andrea, sak ta obycajna - olovnata... co neznesie hlinikovy pribor 😝
Bamb si zlatá, ďakujem 🙂 Aj vám kočky, všetkým. Cmuk
Lenok určite by ti povedala keby niečo bolo zlé, najskôr si myslím že nevyplnila dostatočne tú žiadanku alebo čo tak to teraz potrebovala doplniť kvôli výsledkom alebo tak 😉
Inak k plienkam, my sme používali len jednorázovky a krém stále a zapareniny sme tiež nemali vôbec ani raz 🙂 Takže je to asi individálne 🙂 Akurát som neviazala na široko vôbec, reku nech ho netrápim keď bude mať také kvantum plienok medzi nohami. A kĺbiky sme na 3. mesačnej kontrole ako jediný mali v poriadku - a jediný sme neviazali 😅
no ten môj povedal, že nebudeme kupovať jednorázové plienky, že pekne ich budem prať a budeme používať len látkové...no a ja som nanho kukla a povedala, že či je hladný alebo prečo trepe také sprostosti, ved to je o držku používať len látkové plienky...ved to by som musela kupiť aspon 20 kusov a každý boží den ich prať
u nás bohužiaľ dobrá depka, malá teplotuje, tak hajde k lekárovi ešte raz, už má ATB aj ona, aj mm škrabe v hrdle, už druhú noc som nevyspatá, my už máme v byte hrozne teplo na mňa, malá pol noci chrchle nosom len ju počúvam či niečo nepotrebuje, mňa bolí v noci žalúdok od liekov, ráno sme sa s mm aj pohádali o ďalšom postupe, nakoniec som ostala do konca týždňa na OČR, v robote bez šance dobehnúť tie 2 týždne no čo už, už mi ani jesť nechutí nasilu som dala aspoň polievku, druhé uvidíme kedy
mobilo, dik za nazor, aj som si myslela.. mozno si nejaku tu sadu kupim a ak sa osvedci tak to budem pouzivat, pripadne na striedacku.. 😉 ...lebo aj tie bombardiaciky kde zaseknes plienku su strasne mile
lenok, jasne ze je to ok, podla mna len potrebovala tvoje udaje aby to posunula dalej na vyhodnotenie doktorovi, nemala ti co viac povedat, len sa jej nechcelo hladat 😉
Idem sa ja poprechadzat vonku a uzit si tak najkrajsiu polhodinku pracovneho casu 😝 Potom budem pokracovat s vami. Zatial vas namotam.... 🙂 sesterka mi v sobotu chcela robit nejaky pokus so zistenim pohlavia, ale som jej povedala, ze ja si to sama spravim. Takto, vsetkym v rodine, co maju deticky to vyslo a dokonca, ze ukaze aj dalsie deti, co bude zena mat. Robi sa to nasledovne: Obrucka (nemusi byt vlastna) sa zavesi na nit cca 30cm dlhu, ale na dlzke asi nezalezi. A zavesi sa nad brucho. Ak obrucka kruzi, bude dievcatko, ak sa hojda, tak chlapec. 😀 Poskusame? Idem sa vyvetrat...
andrea, bez sa prevetrat, je krasne.. pokus mozme skusit, a nestaci normalny prsten? ...my sme si totiz obrucky nestihli kupit 😀
alenkam aká veľkosť tých plienok? ono to bola jedná veľkost a mali sme ju stále ..sú také prisposobivé
ros tak to kukni tie nové nie klasiku vyzerá to zaujímavo, aj tie ceny, vraj sa to nakoniec ale oplatí, no neviem
a baby závidím teda vypchaté podprdy, že máte čo zhadzovať, to my čo sme si nemohli aj predtým dovoliť vypchaté, máme problém a mne tiež cez víkend svokra čumela že aký mám výstrih na tričku no a čo?
renatka hoď potom módne foto nohaviek a opaska nech sa vytešíme
ani my sme nebalili na široko, lebo sa chudáčik narodil v lete a také teplo bolo tiež sme mali všetko ok..
a teraz sa už na široko baliť nemusí, iba keď sú nejaké problémy...
no musím íst
Andrea... jaaaj... ty si pani bozska... 😉
Prave vcera sme sa s maminou po telefone dohadovali, ked sa obrucka kruti, ci je to chlapec, ci dievca... no, idem caruuuuvat 😀 😀 😀
pusinqa....no videla som to ale aj to treba zakaždým prať a zase nevydrží to večnosť
mna u tych plienok odradza len to ze niekde musia byt uskladnene kym sa operu, chcelo by to daku pachuodolnu nadobku 😀 😀
mob, niee... 😀 si pisala, ze si bola na kontrole a meral drobca.. tak som zvedava, kolko nameral... 😉
treba ich prať, ale tak či tak som prala každý deň aj dve práčky syn mal reflux a vždy všetko hneď ogrckal....ved teraz predsa perie práčka no nie? a tie plienky to je úplne niečo iné ako bolo kedysi 😉 je to vlastne ako pampers akurát sa dieťa v tom tak neparí
jaj počkaj ona mi merala niečo iné nejaké BPD, CRL, FL cm mi ani nepovedala ani nenapísala...toto som bola na odberoch tak hovorila, že si premeria normálne na sono idem 31.5. tam bude měrať
ja som to skúšala keď bola kamoška tehotná a mne sa jej tá obrúčka tam aj krútila aj kývala 😀 a dvojičky to neboli, bol to chlapec 😀
ros ale už ich nemusíš žehliť aj to je veľké plus
mňa tiež trošku odrádza ako bamb píše kam dať tie smradľavé
mobilo....no lenže také plienky podľa mna treba prepierať, či nie? lebo ved ked sa tak dobre vykaká, tak tam nechá spúsť a neviem či by to len práčka zvládla 😀
ja som mala výhodu syn kakal raz za 7 dní takže ja som si pokakané neužila a už strašne dlho sa pýta na šerblík takže plienky iba na noc máme
ama zajtra na teba budeme myslieť, daj potom vedieť čo ti povedali
k úspešným kontrolám tým čo boli blahoželám
na zuby je inak super vec elmex gel 1x týždenne na noc, nevypláchnuť, len vypľuť, nám to zubárka teraz kázala začať aj u malej, že už nie sú tie fluoridové tablety ale radšej takto fluoridovať lokálne zvonku
pusinqa...no presne....ved ja mám aj balkon čiže tam bude kôš a tam sa budú hádzať plienky a každý den vynášať, a to sme navrchu, čiže ten smrad by sa nemal tak šíriť a podľa mna ked necháš také dobre zakakané plienky len tak a vysne to na tom, tak sú škvrnu velmi nevypere až do biela aspon podľa mna
jaaaj... lebo ja idem az 6.5., ale to budem v koncit 19tt a povedal, ze velke sono bude v 21tt... tak som chcela mat predstavu o velkosti...
co som dostala taky casopis tehotenstvo tyzden po tyzdni, vecer som don kukla a som ostala nejaka zarazena... ze v 18tt ci v 19tt ma babo 20cm a v dalsom tyzdni 17cm.. no som z toho jelen... som to zatvorila a sla spat... 😠
ahojte 😎
akurát som sa vrátila z poradne. Máme 132g a zatiaľ je všetko OK. Odkrvili ma na tripple test, tak som zvedavá ako to dopadne. Dr. mi hodil foto na USB a ja trúba som sa hneď chcela pochváliť u mamky v práci, kde bol zatiaľ Kubko a čo čert nechcel USB mi zhorel 😠 , takže nemám ani foto ani nič som na ňom mala ... šľaken trafen 😝 . Ešteže má Dr. archív, tak dúfam, že mi to najbližšie tam opäť hodí - samozrejme som hneď zobrala nový USB 😅 .
zahliadla som, že sa bavíte o balení na široko - my sme balili 3 mesiace čo bolo odporúčané s jednou plienkou a v pohode.... ale ten 3 mesiac už bolo horúco , tak som balila len na noc. Aj keď sa už baliť nemusí, pre mňa to nejaká extra záťaž nebola, takže budem baliť aj teraz. Radšej zabalím ako keby som mala neskôr ľutovať....lebo náhoda je "sviňa"

Bambulky, tak ja od zubnika domka 😉
Vraj proti krvacaniu dasien pomaha:
- zubna pasta Parodontax
- ustna voda Meridol, Listerine
- makke zubne kefky...
Vsetko totok mame doma, aj to vyuzivam, tak teda budem pokracovat 😉 Nasla mi odlupene z plomby, tak mam dojst o 2 tyzdne, len neviem, ci mi v obdobi tehu moze davat amalganovu plombu... 😕
Inak...
Cestou domkov mi volala sestricka od gyndosa, a pytala si udaje - vysku, vahu, poslednu MS, predpokladany TP, ze prisli vysledky a pytala sa, ci sme to brali na AFP... ja ze ano, odpovedala som jej na jej otazky, ona sa podakovala a zlozila.. 😕 nestihla som sa ani opytat, co to ma teda znamenat... ci sa jej nechcelo hladat kartu a zistovat udaje, ci co... ci nieco poplietla, ci kjeho alaha... no, som z toho trochu na nervy, ale som si povedala, ze dnes volat nebudem, ak nieco, zavola este raz... ak dnes nebude volat, zavolam zajtra, aby som bola kludna 😒
Ja sa len ukludnujem tym, ze som mala, chuda, MS nepravidelna a poslednu MS len zhruba tipujem, takze podla mna sa absolutne vymykam z tabulkovych priemerov 😉
Dajte mi za pravdu a ja vas budem lubit 😉 😀