Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
pusinqa, mne o tom hovorila ta teta na cviceni... mozno tam v piatok skocime. Porodna asistentka z cvicenia ma prednasku tusim o 13,00 - to urcite nestiham a potom su tam este ine dobre prednasky, ale ja pojdem s drahym a ten dlho na nohach po "obchodoch" neznesie, tak si to neuzijem, akoby som chcela. Ale aspon pozriem kociky, postielky a pod. 🙂
ja viem ze budem asi trosku off topic, ale babyyy...?? ..tie co uz mate detickyyy,,,, ja tak obcas rozmyslam nad kadecim az moc dopredu niekedy, ale mna by zaujimala taka vec.. Ked sa mi mimi narodi, tak hned sa mi nespusti mliecko, az za par dni ze? ...a co to moje dieta bude dovtedy jest? ..nebude dufam hladovat? ....ja viem ze krepo sa pytam, ale strasne ma to trapi 😅
bamb...no ja zase viem, že mlieko s ti spustí tak do pár hodín od pôrodu, či nie?
ros.. nespusti 😎 tak asi tri - 4 dni po porode najskor ide kolostrum aj ked mozno su ajvynimky
ja sa zas vrátim k tej výstave expo rodina... tam budú aj nejaké výstavy kočíkov a nábytkov pre detičky alebo len nejaké prednášky a programy pre deti? či sa mi tam oplatí ísť, keď ešte nemáme bejbinko...
silvika....a potom to malé čo papá? a čo je to kolostrum?
no tak to ste ma s tým mliečkom šokovali... a čo tie 4 dni??? čo bude papkať?
a zase ved v pôrodnici budeme len 3 alebo 4 dni? kto ma potom naučí že ako mám kojiť?
kolostrum je take huste vyzivne ci prijima babo po narodeni a precistuje sa nim od zbytkov z pupocnika a udajne ma vyzivu este z neho a je preto aj prirodzene ze myslim do 10% vahy moze schudnut ked vas prepustaju. v porodniciach je ale zvykom dokrmovat umelym 😒 co ich moze rozhadzat lebo to tecie a je ho dost a mama vecsinou taka flaskata neni a niektore deticky sa potom jeduju a tak mamy zacnu prikrmovat aj doma hlavne nech je babo kludne a tak sa aj rychlo s dojcenim casto skonci
kojis aj to kolostrum hlavne je aby sa babo prisalo a tym vyvolava reflex aj v tebe ze mas tvorit mliecko
silvika...a ja akože sa v pôrodnici nebudem učiť ako mám kojiť ten malý zázrak?
tak to neviem mna to neucili prvy den ma sestra vykmasala tak za bradavku ze ma dalsich 7 mesiacov bolela
silvika...no som zvedavá ako to bude prebiehať, som mala o tom iné predstavy 😀
ros zasa mozno tam budete mat aj nejaku poradkynu ktovie ja som nevedela ani ako sa babo drzi to mi ukazovali a ako sa kupe sme mali potom rychlokurz na sesterne kde sme pozerali ako sa umyvaju.
no ja som riesila, ze co bude babo papat, kym budem mat mliecko, len nedavno. Kamoska ma malu dceru, tak ma priucila. Hned po porode do 3 hodin, by mali prilozit babo k prsniku, aby si vyskusalu cuckat, nech sa prisaje. Aj ked vela toho nepotece. Prve dni papa to kolostrum, husta vyziva, ktora sa tvori uz pocas tehotenstva, tak sa zienky pripravme, ze nam budu prsia tiect aj pred porodom. To babu povacsine staci, priklada sa ale stale, aby roztahalo prsnik a tak sa potom pusti do tych 3 az 4 dni mliecko. Takze koji sa hned od zaciatku. A inak pocula som, ze 90% zien moze kojit, ze je len malo takych, ktore nemozu, len sa treba snazit a vydrzat ten zaciatok...a starat o cici, aby neboli bolave. Toť skusenosti mladej maminy
aha, tak uz som v obraze... ale aj tak sa bojim aby nehladovalo... snad mu nedaju umelu vyzivu bez toho aby som to vedela... a dik silvi, nenecham si chytat bradavky, radsej si ich skusim nejakym tym tvarovacom prisposobit dopredu.. ci? ...si len ja myslim ze pomoze?
a vraj sa treba stale pytat, aj dietatko, nech donesu na kojenie, aj nech prebalit a okupat ukazu, ze sestricky sami od seba nepovedia, ale ked sa popytas, tak su ochotne.
bamb, neboj, babo si ju potiahne, ale klobuciky su vraj dobre, aby sa dvorec (to okolo bradavky) nepopukal...
manee... jedna moja bradavka sa ale zvykne hrat na schovavacku,,, vie sa pekne vytiahnut, ale vacsinou je schovana dnu, zevraj su take nejake formovace bradaviek, co by som tam par mesiacov pred porodom mala nosit, aby sa mi opravila 🙂
baby, co budeme riesit za par mesiacov, ked uz teraz riesime mliecko a kojenie... 😉
alenka neboj.. vzdy sa nieco najde 😉
cim bude blizsie porod tym viacej sa o nom bude hovorit a uz zacnu aj problemy s beznymi cinoostami ako sa umyt nieco doniest obut topanky a podobne, tak to
alenka, Červené políčko: Cvičenie pre tehuľky s prednáškou- osobitné cvičenie len pre budúce mamičky. Po cvičení nasleduje odborná prednáška. Cena: 5,-€ (10 cvičení, +prednášky)-pozri rozpis cvičení pre tlač. Tak to by bolo super, inak, ja asi aj viem, kde to je. Ja sa chodim cez prestavky poprechadzat po vlkoch a toto je tak 10min od mojej roboty, takze supis 🙂
taka som napalenaaaa, otvorim puzdro so slnecnymi brylkami... a brylky zlomene. Nechapem, ako sa to mohlo stat. Som na ne odkazana, lebo mam velmi citlive oci na prudke svetlo ☹ Kedy zas budem mat cas zhanat nove, ked kazdy den robim do piatej. A kym mi nejake sadnu... 😔
andrea, tomu sa hovori: samo sa to urobilo... 😒
vcera som ich mala na nose, stale ich davam do puzdra, ked ich nepouzivam a to puzdro je pevne... co uz teraz, nad rozliatym mliekom.. 😝
u nas je uplne americke pocasie 😎
parada pocko, za 20 minut padla... uz nech to je... 🙂
mne za hodinu styridsat, ale mam nejaku robotu, tak hadam mi to ubehne

andy, daj si http://www.cvcvlcince.sk/aerobic.html a tam rozpis cviceni... viac som nenasla...