Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
no dnes tridsiata piata porada, uz aby boli styri... 😝
Inak, dnes som bola na velkej porade, kde som stala oproti 30 babam a rozpravam a rozpravam a nakoniec, ked som skoncila, tak mi jedna z nich povedala, ze "tusim budeme predpisovat matersku, co?" Som myslela, ze ma slahne... zatial to tu okrem sefky a najblizsich kolegov nikto nevedel a tym padom ani neriesil, lebo ja som tu aj s tymi najblizsimi kolegami nova a dnes toto... no nic, aspon sa to rychlo rozkrikne a bude po senzacii...uz sa to asi fakt nedalo skryt... 😅
andrea-aj mne sa to stalo..☹ ked sme sa stahovali, muselo to puzdro do niecoho narazit, alebo co, v lete 2008 to bolo..pritom boli kraaasne, to bol darcek k narodkam, tak mi ich bolo luto..ale ja som si to ani nevsimla, len potom zrazu som na prechadzke s malym a ze co su mi take siroke tie okuliare, dam dole a puknute na ramiku nad oboma ocami..skoro ma porazilo.. 😝
ale vyvediem vas z omylu..na 4 dni urcite kolostrum nestaci..moj drobec bol hladny uz na druhy den po porode, kolostrum si vypil a ja som mu uz nemala co dat, len som ho stale prikladala, hoci aj naprazdno a normalne mlieko prislo az na treti den..dovtedy dostaval glukozovu vodu od sestriciek, ked plakal od hladu, bola som ju sama vypytat..dokonca ju mal z flase, napriek tomu sa nikdy prsnika nevzdal a problemy s prisavanim sme nemali, nemal ani silnu zltacku, takze ani spavy nebol..na tej glukoze bol teda necely jeden den..myslim, ze aj v ostatnych porodniciach davaju glukozu, zeby tam niekomu davali po 2-3 dnoch uz UM, to som nezazila..a pravdupovediac, dost by ma to nas.alo..:-p
3D sono by malo byť už v každom meste, teda keď je to aj u nás v Trenčíne 🙂 u nás by sa malo platiť 66eur, tak neviem ako je to inde, keď skúsite, tak sa pochválte, môžeme porovnať ceny
ja úplne odbočím... toto ste čítali? celkom užitočné podľa mňa do pôrodnice a na doma, keď sa budeme chcieť rýchlo hojiť 😀
renatka, tak to sa nám určite všetkým hodí, určite lepšie ako tie bežné umelé vložky
lienocka v tt davaju na milion umele mliecko 😉
renatka, aj ja som to uz videla. Byvala kolegyna si ich objednavala, ale nikdy sme sa nebavili o tom, ci to ma nejaky ucinok.
😉
no tak ze mangelka ma krvnu skupinu A rh +
mangel ma krvnu skupinu AB rh -
len co stím teraz???
baby, uvedomili ste si, ze sme zlomili 300 stran? 😀
myslim, ze ked ma zena + je uplne jedno aku krv ma muz
ano juko,ked ma zena + tak netreba nic riesit. Horsie by bolo keby mala -
ahojte babule tak my sme doma už asi dve hodinky, ale cesta nás zmohla tak sme ešte podriemali 🙂 , našťastie je štítna žlaza v poriadku a výsledky z krvi budú tak o dva týždne.doktorka sa potešila že čakáme bábo 😵
a volala som aj ženskému kvôli výsledkom lebo minule som sa trošku naplašila že niekto mal zlé a ani nevolali, chvala bohu všetko je v poriadku a takmer po 30 rokoch života som sa dozvedela svoju krvnú skupinu
skúšala som vás dočítať ale to je nem možné tak vás idem len tak prebehnúť
a nie je to tak že dieťa zdedí rh faktor po otcovi a práve potom je to problém ked je to rozdielne?
no takže reagujem k papaniu bábätka... niektorým ženám sa mlieko spustí až do 10 dní!!! ja osobne som nemala ani kolostrum. hovorí sa že do 3. dní bábo nie je hladné. my sme mali každá mamička glukózovú vodu ktorú sme dávali lyžičkou bábätkám tak po 3,4 lyžičky na pár hodín. či sa mlieko spustí závisí veľmi od správneho prikladania bábätka. ak vám to nikto neukáže tak môžete dopadnúť ako ja že mlieko sa nespustí vôbec. a tak Majko bol po 3. dňoch hladný chudiatko tak som od nich doslova vyžobrala umelé mlieko pre neho 😒 ale že by ponúkali sestričky dobrovoľne si myslím že je blbosť a do takej pôrodnice by som teda nešla 🙄
mne sa tiez zda, ze obidvaja by ste mali mat rovnaky rh faktor
aaale ne, ja mam + a muzovi nikto nikdy nesledoval co ma 😉
amadora a vidiiis, my sme v takej porodili a aj odkojili sice bol maly hladny ako drak po tom mlieku doma aaale co sa dalo robit vzdy vecer mi ho priniesli uz s tym, ze je napapany - UM!
ja mam Bnegat, manzel A1negat, a ze vsetko je OK, este sa aj pytali na manzelovu, tak neviem...
juko, zeny nestresujte, problem je len ked je zena minus a chlop je plus, ked su faktory naopak alebo rovnaky, nic sa nedeje...
inak, dnes bol moj muz za romantika, kupil mi bonsajku, len tak, z lasky... 😅 😅 😅
no lebo mas - andrea, to preto ja mam + ako aj jukova zena, ked ma zena + je jedno aku krv ma muz
manee, som rada, ze si rozhodla 🙂 no a k bonsajke gratulujem 🙂
silvi, suhlasim 🙂
baby s rh faktorom je problém len keď má žena mínus, a muž plus len vtedy sa môžu tvoriť protilátky, je to špecifikum len pre tento prídpad, ak má žena + a chlap - nevadí, + skupina skrátka nemá problém s tvorbou protilátok
s mliečkom malému by malo stačiť kolostrum, v TT skutočne hneď dávajú UM, ale zas mamičky písali že keď si donesú svoj avent cumel na flasu s ktorým musia deti tahat este viac ako z prska ze s tym nie je problém, že potom normálne koja, aj ja som malej dávala po troške aj UM ale fakt len trošičku inak revala od hladu a tam žiadne lyžičky ani alternatívne spôsoby kŕmenia nefungovali, teraz sa už vyzbrojím
a mna nas... lebo kým ju ožarovali na žltačku pchali ju bebou a čajom to som až potom čítala v karte a ja som im nosila odsaté mliečko, záležalo od sestričky 😒
treba si pýtať malé priložiť do 1/2 h po pôrode, to je vraj najdôležitejšie, lenže u nás sestrička nemala čas tak mi ju tam capla na 5 sek. že vidíte že nechce a bolo 😒 ale aj teraz na tomto budem trvať hádam bude viac šťastia
a bamb aj to ma nahnevalo že ženský mi raz v tehu kontroloval aj prsia a ani cek, až v pôrodnici som zistila že mám tiež plochejšie bradavky, toť problém a dá sa na to už od 20 tt. alebo tak nejak dávať tvarovače, je aj nejaký niplette systém alebo čosi také, tiež to budem teraz pozerať, môžeme si potom radiť, len aby som na to nezabudla
ďalší problém keď to mlieko nabehne, psia ako kamene a nikto s tým nebol ochotný poradiť, dať lampu, odsávačku, potom mm všetko zistil doma a podonášal zachránil ma ale bol to brutal, ja som fakt mala smolu
teraz isto zistím číslo na laktačnú poradkyňu a beriem so sebou keby čosi, ale už aj viem čo a ako, doma lampa, obklady, pred kojením teplý, medzitým studený
to sme pusinqa absolvovali obe tt porodnicu s rovnakymi problemami mne tiez dost avent pomohol flasky aj odsavacka
renatka anionky aj mne už radila bamb, už som aj objednala intimky, tak uvidím, ale dobrý nápad skúsiť ich aj po pôrode ak to fuguje, bamb ich chválila
konenie je fakt asi umenie
ale veď kam by sme aj teraz išli že Silvi? ale budem teraz kľudnejšia že už aspoň trošku viem čo a ako, aj keď možno zas budú iné problémy ktoré neovládam 😖
ale zas myslím že trošku UM na prvé dni kým sa spustí mliečko zas netreba z toho robiť až takého strašiaka, stačí dať správnu fľašku alebo lyžičku, sondu atď a myslím že je to lepšie ako keď dieťa vreští od hladu, to ani mame na nálade nepridá, ale veď v tých pôrodniciach by mali vedieť čo a ako a problémy na začiatku kojenia bývajú často a treba sa s tým skrátka popasovať
a inak teraz sú už super krémy na bradavky čo netreba umývať, ja som ich vyskúšala fakt veľa, furt sme s tým mali problém, len sú niektoré parádne drahé, ale čo už

mne za hodinu...jaj strasne pomaly mi to ide...ale potom este hodinu a pol cesta domov ☹