Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
inak vcera sa nasim buducim krstnym narodila dceruska, tak sa vytesujeme, chlop im zavidi, ze oni to uz maju za sebou.
mne začalo bývať zle viac ako tie prvé týždne, a hlavne ked som hladná, stále musím niečo jesť lebo inak sa mi žalúdok točí
nanu, ale ako tehotnu by ta nezobrali 😒 tych par mesiacikov vydrzis 🙂 A verim, ze doma to musi byt na hlavu, ale hlavu hore - uz len chvilu 😎 A na 3D asi nepojdem, bavila som sa s kamoskou, co sa im mala narodila v auguste a ze oni tiez zvazovali, ale ze tu v okoli ZA co nasli, tak boli ceny od 100-170eur, co su teda riadne palky. Polovicne ceny nasli v BA, ale zas sa trepat... a tiez ze kazdy utz skodi a za tie peniazky mozeme kupit nieco pre babo. No neviem, zatial sme s manzelom rozhodnuti, ze nejdeme.
alenka, ja svalovku nie, ale vcera som myslela, ze bude. A manezlik sa vcera prejavil, kym som prisla, tak vyupratoval, vycistil kupelne a tiez navaril nase oblubene cestoviny, tak mame na dva dni vybavene a na piatok spravim rybicku so zemiakovou kasou.
bamb - a to cvicenie bolo pre tehotne, teda, my sme tam mali najmensie pupceky 😀 Bol to taky light aerobik a potom fitlopty, mistami ma teda boleli ruky, potom nohy, no a nakoniec to bola taka prijemna unava, takze super. Trvalo to nejakych 45min a potom este byva kratulinka "prednaska" na nejaku temu, vcera o pupocnikovej krvi, ale nic nove pre nas, nie? 😎 No a este tam rozdavali nejake papiere, ze veci do porodnice, vybavovacky pred a po porode... ale mali malo nafotene a mne sa to zdalo este skoro, ale nabuduce si hadam zoberiem 🙂
andrea, ja pojdem na 3D do Martina, co nieje az tak daleko od ZA a plati sa tam v Heliose 50 eur a v Femicare asi 70, takze to sa este da zvladnut.
Andrea, ako to, ze by ju nezobrali? Ved podla zakona nemozu kukat na to, ci je tehu, ci nie je...
K nam tiez nastupila babenka, brusko trcalo uz ako svet, makala, bola dost utiahnuta, a normalka odisla na MD. Veduci ju nemohol vyhodit, len preto, ze bola tehu, a tak isto nema dovod ta nevziat do PP...
pus, objednavala som sa minuly pondelok a najblyzsi termin na vikend som dostala na 30.05. (nedela). Cize cca mesiac do predu. Pocula som ale, ze maju dost vela tehuliek aj cez tyzden, tak je lepsie si zavolat cim skor.
Inac, mne nebyvalo ani nebyva zle... len ked nie je co dychat, je to dost zlozite :D
a este sa vratim k tym kocikom. My sme mali hranicu 400 euri, ja som chcela kvalitu, tak sme sportovu cast kupili novu a vanicku a vajicko, co sa na tu športovu cast nacvakava, sme kupili z druhej ruky, reku, natom sa nema co pokazit a aj tak najviac vyuzijem sportak
leni ja viem že potenciálny zamestnávateľ sa nesmie pýtať otázky ohladom tehotenstva, lebo je to ako diskriminácia, ale tvoj zamestnávateľ je možno svetlá výnimka.
mna na administratívne práce nebrali ani ako netehu a nie teraz ked mi už pupok trčí, ale stále pozerám a sondujem že keby bolo niečo tu u nás aby som nemusela do nr chodiť ale asi sa mi to nepodarí
minule som rozmýšlala že by som si urobila nejaký rekvalifikačný kurz lebo nemám prax tak aspon vzdelanie si zvýšiť,a využila by som úrad práce ktorý by mi to preplatil
ja si pockam, co mi povie doki zajtra na poradni a kam ma posle, ci to robi on alebo nie alebo co... mne je jedno, ci BA , kedze tam je mangel alebo ZA, lebo by prisiel mangel sem.. ale zase 100-170evri sa mi zda sialenstvo.. to za to iste nedame... tych 50 nie je malo, ale urcite prijatelnejsie...
suhlas s Adou.. cvicenie take light, ale v pohode.. len naozaj, tie svaly po 9 hodinach sedenia pri pc su uplne ... takze aj taketo light dalo na zaciatku zabrat...
ale poviem vam, medzi tymi tehulami som si ako tehotna ani nepripadala... 🙂
btw Ada, nesvieti ti predne svetlo... 😉
andrea.. to to normalne makacka.. ja z sa tam budete tak nejak prevalovat zo strany na stranu... ja som prve 2 mesiace tehotenstva este chodila na pilates, potom mi uz bolo strasne na spanie vzdy po praci a tlacilo ma brusko, lebo vela cvikov je na zemi na bruchu tak som to nechala tak.. i ked mi povedali ze by mi niektore cviky upravili... no ale lenivost zial zvitazila 😉
Bamb idem do LV. Nevedela som na ktorý týždeň ma objedná a že treba aspoň 5tt dopredu. A chcela som skôr radšej aby mal voľný ten piatok, ale že piatky nerobia takže preto som si nevybrala deň nakoniec.
Nanu ja osobne si myslím že ak by aj bol nejaký zdravotný problém tak na 3D-čku to skôr uvidí doktor. A nám robil 3D a potom prepol na normálne 2D sono a ešte pokontroloval všetky kritériá či je bábo zdravé, pomeral stehennú kosť na základe čoho nám určil váhu a dĺžku bába a presne trafil termín kedy sa Majko narodil potom, akože mne to dalo veľa aj okrem zážitku 🙂
Nanu, som zamestnana v "nadnarodnej", ti by si takuto budu na seba urcite neusili 😉
A nakoniec, s tymi rekvalifickami to nie je zly napad... len zistit, ake kurzy t.c. ponukaju, zabila by si cas, prisla na ine myslienky, bola medzi ludmi... preplatia ti cestovne, tak co... a este ak to bude v mieste tvojho bydliska, nie je o com... kedysi som to robila, a ludia mi chodili dakovat, ze som ich na to nahovorila.... bolo to super, ze aj im bolo super.. aspon dobry pocit z mojej prace a bola som oblubena uradnicka na UPSVaR 😉 😀
O tom kvapkani ti mozem eseje pisat, zlatko 😖
pokial ja viem v tom HC by to malo stat s vymennym listkom od doktora okolo 30 Eur. Ja v BA zijem, ale v BA je to drahe, co som zistovala v priemere okolo 70-100 eur.
co sa tyka kocika, ja este nie som rozhodnuta, ze ci dvojkombinaciu (kedze budeme potrebovat vanicku hlavne v zime) a kupime rovno taku co je schvalena ako autosedacka, alebo trojkombinaciu s vajickom... neviem.
leni ja som doma od júna 2009 a už predtým som mala každú chvílu volno z roboty. Dávnejšie ked som bola nezamestnaná tak som si robila kurz kozmatičky lebo ma to vždy bavilo, ale načo mi to teraz bude ked tu u nás sú asi štyri salony a čo viem tak ledva prežívajú a navyše ja nie som nejako velmi priebojná.
napr. práca typu hladať klientov neni pre mna, ja by som chcela niečo v kancelárii ale robiť čo mám v popise práce a hotovo
majuskado a to si od svojho normálne vypýtaš lístok na 3D?
Ja si budem asi tazko pytat vymenny listok, ked 3D sono robi doki u seba, co? 😀
Nanu, kozmetika a manikura by bavila aj mna, ale som prilis leniva na to, aby som si potom hladala klientelu 😅 a presne ako hovoris, aj v NR je toho ako maku...
mne ho normalne dala, ale ked ti ho neda, tak si ho vypytaj. Ved myslim, ze to je normalne vysetrienie z radu tych, ktore mas absolvovat.
som si všimla že sa bavíte trošku aj o pohyboch bábätka...no ja zase včer ked už v klude ležím vyrovnaná v posteli tak cítim, že mi tak dole niečo zavadzia, že tam niečo je...ale pohyb ešte veškerí-žádny 😀
amadora..ty ideš na 3D 30.6.? ja mám vtedy narodeniny a aj ja by som chcela ísť vtedy...to by bol pre mna dobrý darček
je možné že by som už niečo teraz cítila? minule som to opisovala a renatka písala že to môže byť ono, že niekedy ma ako by koža ťahá znútra alebo ma tak šteklí v pravo dole pod pupkom
ros, tiez mas lopticku? ...ci nejaky iny tvar? 🙂 ..myslim ze taketo pocity zatial stacia, ja tiez nic viac, iba ked si namyslam 😀 😀
moj doktor 47 ci 56D sona (to on tak povedal) povazuje za somarinu, nebudem drazdit, urobim si po svojom, o tomto nemusi vediet 😀 ...on je taka stara skola, ja sa budem tvarit ze som v kine nie na vysetreni 😉
bamb....nooo niečo také ako tvar lopticky, môžeme to tak nazvať...
baby a vy sa s malým v brušku aj rozprávate? akože tak aj nahlas? a aj mu spievate uspávanky a tak? lebo ja som čítala že bábo už maminkine slová počuje a vníma a minule drahý mi hovorí, že otvor ústa a ja som otvorila a on ako keby chcel malému cez moje ústa niečo povedať 😀 ...bol zlatý 😀
Bamb, co? nemrozumiem... co 47 ci 56D... to je co? 😲
moj hovorí niekedy ked ležím k brušku, malé volá "prcek" a hovorí mu aby pekne rástlo a aby na mna zvnútra dávalo pozor 😀
leni to si doktor robí srandu
jáj babule musím ísť niečo robiť 😒 dnes o pol tretej príde pani pozerať byt tak musím upratať, navarené je tak som rozmýšlala že by som začala tú moju bakalárku písať
a potom ideme do banky, už sa neviem dočkať čo sa vlastne deje
jaaaj... som dnes nejaka pristupena 😝 😀
lenok, dovod jej povedia nejaky iny, jasne, ze nie kvoli tehu... tak to dnes chodi vsade. 😖 A ten vas sefino to vedel, ked ju bral?
bamb, ja som teda s obdivom kukala na tie s velkymi bruskami 😉
alenka, no diky za to svetlo, uz minule som si vsimla, ze svieti slabo, tak uz zhaslo. Musim mm dat na starost.
manee, tak 50e je prijatelnejsich 🙂 a Martin je naskok, dokonca aj v sobotu ideme nedaleko odtial

majuskado ako dlho dopredu sa tam treba objednať do HC?