icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

renatka9
5. máj 2010

nestihla som vás celé dočítať, ale aspoň na niečo reagujem:

magdalenočka... gratulujem k prvým pohybom

saliv... gratulujem, si prvá, ktorá odhalila identitu drobčekovu... teda okrem askorky, ale tá to riešila krvičkou 🙂

rosannar... ja som tiež uvažovala nad tým baby-smile, ja sa tých rozmerov ani tak nebojím, ale skôr konštrukcie, strašne veľa ľudí, čo ho majú sa totiž sťažujú na krivú konštrukciu, labilitu a osmičkovanie koliečok... najnovšie včera som sa dozvedela od ďalšieho známeho, ktorý má len dvojmesačného syna a vraj už teraz má tú konštrukciu nejakú vykrivenú ☹

no inak tie ATB mám Rovamycin a tam je v letáku napísané, že sa indikuje v tehotenstve aj na toxoplazmózu, takže by sa to asi mohlo, no nie? jaaaj ja som v týchto liekoch taká bojazlivá, ale nebudem sa stresovať, veď dokina má byť odborníčka, tak snáď sa na ňu môžem spoľahnúť...

amadora
5. máj 2010

renatka to ma mrzí 😒 som ti včera písala, ja som tiež užívala ATB, dokonca v prvom trimestri. neboj a rýchlo sa vylieč 🙂

lenok nie, ja som si nie istá či som to sem písala či nie, lebo chodím pravidelne do troch tém tak fakt si nie som istá 😀 a počula som že sú zlatí tam, tak dúfam že im tam malý nebude vadiť 😒

majuskado
5. máj 2010

Ahoj Renatka, ja som uzivala ATB na konci 13tt. Bol to penicilin a mala som ich predpisane na bakterie v mocaku. Boli to minimalne denne davky a zabrali... klop, klop.
Kedze som mala strach a pochybnosti, tak sme to konzultovali este s nasim znamym gynekologom a on sam povedal, ze ATB a penicilin sa nedostava cez placentu k bambulu a je to najbezpecnejsie ATB v tehu.
Neviem co to mas za ATB, ale vygoogli a budes mudrejsia.

renatka9
5. máj 2010

amadora... ďakujem

majuskado... beriem Rovamycin... aj v letáku je napísané, že v nutných prípadoch sa môžu v tehotenstve a že si indikujú v tehotenstve aj pri liečbe toxoplazmózy, takže asi môžem. a teraz som od kamošky zistila, že ona ich tiež brala na toxoplazmózu a má zdravé bábo a tiež som si to vygooglila a niektoré baby písali, že to užívali dokonca aj v prvom trimestri a majú zdravé detičky, takže už som asi kľudnejšia, no nie? 😖

majuskado
5. máj 2010

tiez si myslim, ze ked to odporuci doki, malo by to nielen zabrat, ale nemalo by to hlavne nepriaznivo posobit na babo. Ale viem aka som bola vystrasena ja, ked mi doki povedal, ze ATB. Tiez som hladala vsetky mozne informacie o tom kde co a ako. Nastastie, vysledky su v poriadku.

Prajem skore uzdravenie 🙂 a nech ste zdravucky.

mirininu
5. máj 2010

ahojte,

tak s tými ATB sa to tu nejako rozširuje 😒 .. ja som sa akurát vrátila od Dr., lebo od piatku kašlem ako tuberák. Vybrala som STODAL, ale moc nezaberá, tak som šla nech ma popočúva. V prieduškách to zatiaľ nie je - klop klop, takže zatiaľ mi kázala brať hedelix a ak sa to do piatku nezlepší tak tiež budem musieť ATB 😝 . Držte palce , aby to čím skôr prešlo. Ozaj nemáte nejaké babské lieky. Okrem cibulového sirupu...

amadora
5. máj 2010

renatka nemyslím si že by si niektorý doktor dovolil hazardovať s ATB u tehotnej ženy keby si nebol istý že je to neškodné 😉

renatka9
5. máj 2010

ďakujem bambuľky, tak už sa budem len pokojne liečiť 🙂

juuuj nám tu vonku tak krásne čvirikajú vtáčiky, keďže oproti je park a do toho tak jemnučko prší, takže mi oknom prúdi super vzduch.... vidím to ešte tak na hodinku a zaspím ako zarezaná :-P

majuskado
5. máj 2010

jej reni, to je romantika... kde takto pekne poprcha... Tu v BA sa este nevie rozhodut ako bude 😖 .

Inac z officu toho moc nepocujem 🙂

lenok
5. máj 2010

Renik, ja mam pootvarane vsetky /3/ okna a fajne mi pretahuje 😉 ale prcat by nemuselo 😀 😉

bamb27
5. máj 2010

renatka, pekne sa len vyliec... keby si mala doma salviu, tak by ti liecbu snad urychlilo kloktanie silnym salviovym vyvarom.. a mirinu, na kaslik ziaden taky babsky liek nemam, ale na suche chrchlanie mi uz par krat zaucinkovat taky husty skorocelovy sirup, dostat to v lekarni, ale neviem ci ho mozeme aj my 😒

ja som si dneska obliekla obtiahnute triko, a nejak v nom nemam ziadne brusko, asi sa musim pofotit a pridat si do albumu, ze ci bude daka zmena za 2 tyzdne... 😖

magdalenocka
5. máj 2010

renatka asi sa to inak riesit neda, iank by ti nedaval anibiotika. Ja som skusala 3 dni len cumlanie a kloktanie a chvalabohu hrdlo uz neboli, je len nadcha, tak dufam ze sa to nevrati.

lenok a jasne vsetky na teba myslime a cakame ze nam vecer napises dobre spravy.

aj ja som chcel aten baby smile, ale uz som od neho upustila vzhladom na to co som si precitala vo fore o tomto kociku. A kamaratka ho tiez mala a predala ked mal maly 8 mesiacov ze je prenho tesny...ale pekny je a lacny tiez...no co uz, budem patrat dalej.

andys11
5. máj 2010

ahojte babulky 🙂

konecne som sa k vam dostala od rana a to mi este trvalo nejaku polhodku vas docitat 😲

Renatka... neboj s tymi atb, ak ti to dala doki, tak urcite mozes. Myslim, ze je to lepsie, ako ked mas hnis v hrdle, to je pre babo urcite horsie. 😉

Baby, ktore ste z Nitry... cez vikend sa chystame s manzelikom do Mlynov. Daju sa tam nazivo pokukat nejake kociky alebo je to tak ako vsade, ze len 3,4 ks a dost?

Prave som volala k mojmu dokimu na recepciu kvoli 3D, ale sestricke vypadol pocitat, takze idem na druhy pokus. Nejako z nej chcem aj vytiahnut moje vysledky AFP, stale nic neviem...😒

magdalenocka
5. máj 2010

andys v mlynoch je dobra predajna vola sa pre deti a je ich tam vystavenych dost. Ale su predrazeny. Tak kuknut tam a kupit inde. A ak by si isla po starej ceste tak v hlohovci na hlavnej ceste pri lidli je predajna tam maju vela kocikov. Kukni babymania.sk

majuskado
5. máj 2010

Baby co sa tyka tych kocikov... v com je lepsie mat 3 kombinaciu? Ked bab@ko bude hlavne potrebovat vanicku na prve styri mesiace, co bude vlastne zima.

Alebo mate iny nazor?

lenok
5. máj 2010

Andys... v Mlynoch na 3.poschodi je obchodik Pre deti a je tam asi 20 roznych kocikov... daju sa oskusat, tety sa mi zdali byt ochotne... Potom je tam este jeden ochpod, tam vo vyklade som sice videla len 3, ale aj tie sa mi cenovo pozdavali 😉
Ak by ste mali cas, v OC Centro je tiez novy kram s detskym vselicim a maju tam cca 10 kocikov vystavenych... ja sa tam rada motam... 🙂

Ama, nasla som ten tvoj prispevok... sorrko, draha... 😉 zajtra 10:30 😉

lenok
5. máj 2010

Majuska... ja tiez uvazujem nad 3kombinaciou - vanicka, sportak, vajicko... zatial mi to este nikto nevyhovoril - my asi najviac vyuzijeme vajicko a vanicku, potom od marca/ aprila uz len sportak 😉 ci? 😲

krivka5
5. máj 2010

ahojte tehulky 🙂
dievcence, uz citite niektora pohyby? ja nie ☹

rosannar
5. máj 2010

amadora...no mne vravela, že stačí zavolať tak v tom 22 tt...tak čakám...ale ak nevydržím tak si zavolám skorej a uvidím, či ešte bude mať voľný termín a ten deň

amadora
5. máj 2010

Lenok ty si prípad 😀 😀 😀 však to je v poho, toľko sa popíše tu že dovi dopo to všetko sledovať 😀 drahá 😉

rosannar
5. máj 2010

renatka...no ja neviem...tiež som počula už veľa sťažností na ten kočík ale on sa mi tak velmi páči..no neviem...a zase to pochybujem, že by sa zdeformovalo len s tým, že bábo má nejakú váhu alebo niečo také...to musia byť len vadné kusy...

amadora
5. máj 2010

inak Rosa mňa sa pýtala v ktorom týždni chcem, ale že najlepšie je v tom 26tt... a tak sme boli aj minule tak som jej povedala že áno, nech ma tak objedná 🙂

renatka9
5. máj 2010

majuskado... ja mám síce oproti spálňovému oknu cintorín, ale to mi vôbec neuberá na tom tichu a pokoji, čo tu máme. hneď vedľa cintorína je urobený park, takže vráčiky tam šantia v korunách stromov už od štvrtej rána... takže super... 😀

bamb... mne dneska moja všeobecná dokina zapotila, že kde to mám, keď už som v piatom mesiaci 🙂 a to som pritom zo začiatku mala takmer najväčší kotlík medzi vami... ale asi už rastie len pomaly a nikde inde nepriberám, tak preto sa dokina čudovala...

magdalenočka... aj ja som dva dni užívala homeopatiká a nepomohlo, včera večer ma bolelo hrdlo ešte viac... a od baby-smilu asi aj my upúšťame, tiež som čítala na MK skúsenosti s týmto kočíkom...

andys... určite choď do obchodu Pre deti, tam je asi najväčší výber kočíkov v Mlynoch... je to na druhom poschodí... ale určite by som tam nekupovala, iba okukala a vyskúšala, lebo tam sú trošku predražené...

rosannar
5. máj 2010

amadora...no ja som sa spýtala, že kedy sa stačí objednať, ale ja sa nemôžem objednať na hocikedy lebo mm chodí na zmeny a zase ak by mu to nevychádzalo tak tam nechcem ísť sama...my tam chceme ísť spolu a to by som s ním vybabrala...a to by mi bolo ľúto...mne je ľúto že bud. týžden nejde somnou do poradni...

rosannar
5. máj 2010

amadora....a ty si volala na to mobilné číslo alebo na tu peknú a sestričke? a kedy si asi volala?

pusinqa
5. máj 2010

renatka myslím že ATB v pohode, aj ja som homeopatikovala ale potom keď sa nelepšilo musela som k dokine a tá už ma sprdla že počuť na dýchaní problém, že musí dať ATB, ja som mala v prvom tehu asi 2x a aj v prvom trim., teraz až v druhom a mala som ale penicilin že ten sa môže, ale aj tebe naisto predpísala to čo sa môže, no niekedy si bez ATB nepomôžeš aj keď ich nechceme, aspoň si poriadne uži pár dní oddychu 😉

majuskado
5. máj 2010

Ja som nad tym tak uvazovala... ze vajicko by sme ani moc nepotrebovali. Vzhladom na to, ze podla planov porodim 10.10. este sice moze byt pekne, ale celu zimu co su cca 4 mesiace sa bude babo babusit, cize vajicko mi pride trosku zbytocne.

Naviac som objavila, ze sa tie vanicky vyrabaju aj take, ze su certifikovane ako autosedacky. Kedze ja sa bez auta nepohnem, tak hlavne vyuzitie potrebujem aj v aute aj na nejaky prilezitostny transport mimo auta.

renatka9
5. máj 2010

rosannar... veď to je to, že nie váhou bábätka, ale nejakými vadami sú tie konštrukcie nejaké divné... ja teda skúsenosti s tým kočíkom nemám, mne sa tiež veľmi páči a bola som najprv rozhodnutá pre neho, ale teraz neviem.. veď skús si prečítať nejaké recenzie, sú tam aj pozitíva, ale na môj vkus dosť negatív... ale samozrejme je to aj vec názoru a toho na aký kus sa nám podarí natrafiť 😎

lenok
5. máj 2010

Ama... naaa... sak ma zaujimaju aj tvoje peripetie, takze ma mrzelo, ze mi to uslo 😀 😉

rosannar
5. máj 2010

renatka....no ja som si čítala na koníkovi čo o nom píšu a asi 90 % bolo negatívum...ale zato mm sa nan namotal a aj včera mi vravel, že ak už malý vyrastie z neho, tak sa kupi nový tým že tento sa predá....no nie je to zlý napad, ale ja by som chcela ísť ešte do obchodu s tým, že sa s ním chcem poprechádzať ale tak, že nech v nom je aspon niečo vo váhe bábätka a nech mi aj nasadia tú športovú časť, nech vidím na kočíku ako to vyzerá a aké veľké dieťa v tom vydrží 😀 😉