Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@mysenac snad je to ok, ale neviem od coho to zavisi 🙂 pri malej si to vobec nejak nepamatam, ta stikala az po narodeni 🙂 Ja som najprv ani nevedela , ze co to je za ten divny pravidelny pohyb, az dr..mi povedal, ze to je stikutka, lebo stikal aj pri UZV🙂
INak v akej polohe spavate?JA uz neviem ako sa mam ukladat, maly je nalavo, placenta napravo..mne je "najpohodlnejsie" na lavom boku, ale zda sa mi, ze sa mu to nepaci, lebo vtedy akoby sa odtlacal.Uz som si aj skusala podkladat brucho vankusom, ale to mi pride este horsie.A na chrbte zase nemozem dobre dychat.Takze sa len prevalujem jak velryba zo strany na stranu..a aj to ked sa dlhsie neprevalim, tak je to potom bolestive..
@hirunka ja som tiez najskor nevedela, ze je to stikutka -ale stavalo sa mi to casto...mne to skor pripadalo ako take tiky v brusku...ani nie ze nejako kope, ale v pravidelnych intervaloch sa tam pohybuje...neviem ako to presnejsie popisat 😅
@skipy ja spavam na boku - bud na jednom alebo druhom...ked zacne moc kopat alebo sa mrvit, tak sa otocim na druhy, ale obraciam sa stale, lebo tiez mi nie je pohodlne lezat celu noc na jednej strane...no a na chrbte mne nehrozi - ked si lahnem na chrbat bolia ma krize este viac ako normalne - asi pred tyzdnom som bola strasne unavena a zaspala som pri synovi na chrbte (nechapem ako, asi som len zavrela oci a spala 😀 ) a ked som sa v noci zobudila tak som sa nemohla nijako pohnut, no strasne cosi...este ze sa nam to za chvilu konci 😀
aj ja sa uz na to vytesujem, kedy si lahnem na brucho...len ak budem mat cisarsky, tak to nebude zas tak skoro 😅 ale nevadi, aspon sa bude dat pohodlne na chrbate 😉 tak v polovici tehotenstva som tazko znasala, ze nemozem spat na bruchu...a teraz som to uz beriem viac v pohode, ved ked sme uz tolko vydrzali... 😎 este par tyzdnov to nejako zvladnem 😀
@hirunka ja som na tom podobne, na jednej strane uz by som aj chcela, na druhej si vravim, ze je to posledne baby a uz to viac nezazijem🙂a bojim sa porodu.. radsej by som asi ten cisarsky pristala.Musim si ist tento tyzden vybavit tu EPI, keby nahodou..lebo malu som rodila uz v 36tt.
baby vytlačili ste si ten zľavnený kupon na pampers?--,mne to nejde!! 😖
@hirunka http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2614/pa... ale tiez sa na tej ich stranke neviem k tomu dopracovat 😒
@hirunka http://www.pampers.cz/cz_CZ/ecoupon_sk?src=1&ur... uz som dosla az sem, ale dalej ma to nepusti a teda mi to nejde tiez vytlacit ☹
ahojte baby,,tak prave mi volala sesternica-mala termin na 12.10 a porodila dnes na obed-porod bol bleskovka-----aj ja chcem 😀 😀 😀
@nivejka, @mysenac - ďakujem, že ste na mňa mysleli určite to pomohlo, lebo Dr. povedal, že je totak ako pred dvoma týždňami, krčok sídce mäkký ale je to v pohode, lebo sa neotváram. Nemusím mať prísny režim iba nemám byť celý deň na nohách alebo sedieť, že sem tam nech si hožičky pekne vyložím a oddychujem. malinká je asi OK. teraz sme nerobili ultrazvuk iba popočúval srdiečko. 20.09. idem znova do poradne ešte k nemu do ambulancie, no a potom ďalší týždeň idem už do nemocnice ale tiež k nemu, lebo on má každú stredu do obeda ambulanciu v nemocnici, takže tam mi potom porobí komplet všetky vyšetrenia čo treba. Inak povedal, keby sa mi niečo nezdalo mám prísť alebo mu zavolať a dohodneme sa čo a ako ďalej. Povedal, že 25.09. má službu v nemocke, tak keby niečo v tedy je určite tam 🙂 Povedal aj to, že ak o 3 týždne bude krčok takýto istý, tak bude veľmi spokojný. Jáj som sa ukludnila. Som mu hovorila aj tie bolesti v sobotu a v nedelu a povedal, že to bolo z počasia, že si ani neviem predstaviť čo mali v nemocke za stresy z piatka na sobotu. Mali vraj 5 cisárskych a kopec komlikácii, že to počasie urobilo u každej baby svoje. Takže vraj som veľmi meteosenzitívna a pri každej zmene počasia budem mať kontrakcie, ale kým sú neni v 5 min. intervaloch, tka je to v pohode 🙂
@skipy - to si na tom ako ja minulý týždeň vo štvrtok, tiež ma prepadla nádcha a aj teplotu som mala už je to ale na ústupe, i keď nos mám ešte plný ale to už bude asi aj z alergie.
@hirunka - moja malinká kopká tak asi 4 krát za deň. Ráno keď vstanem, potom niekedy okolo obeda, potom keď príde domov tatinko, to ako keby vedela, že už ide a tak začne, no a potom večer okolo tej deviatej. Ale niekedy aj viac a niekedy menej. Ako sa jej chce. Ale v priemere tak 4 krát za deň.
@skipy - no ja spím teraz s kopec vankúšmi, mám upchatý nos a takto sa mi dýcha najlepšie, ale raz spím na jednom potom na druhom boku a niekedy aj na chrbte ale to potom musím mať pokrčené nohy, lebo keď ich mám vystreté malá sa hneď ozve a začne ma búchať do močového mechúra a ja potom musím ísť čúrať 🙂
Konecne mam zapis do skoly za sebou 🙂 Boze neznasam tie masy studentov.....potom nasledoval nakup v Ikei a v Bille a konecne som sa dostala aj na tuto stranku - ze co je tu nove 🙂
Dufam ze vsetky sa dnes dobre citite - vonku je kraaaasne 🙂 a ze je vsetko tak ako ma byt - myslim tym ze Babatka v bruskach posluchaju 🙂 Moj drobcek je strasne zlatucky a poslucha - strasne sa nanho tesim 🙂
@ika33 neboj, vsetko dopadne dobre))) xi to mas super, ze malinka kopka 4x za den, to zato moje dve opice su v pohybe stale 🙂 , ale najlepsie je ako nahle ich chcem natocit, co tam vystrajaju zostanu kludne, alebo sa hybu tak pomalicky ze aj ked to nakamerujem, nie je to velmi vidno 😀
ja mam planovany cisarsky na 24 sept. ale aj tak sa plasim s kazdym pichnutim, stvrdnutim bruska..........
chcem sa este spytat, tie sietkove nohavicky sa pouzivaju iba v nemocnici, alebo potom aj doma? lebo ako som ich otvorila, nepripadaju mi nejake extra pohodlne......

@malemimi tak to je mozne ze sme aj mali stikutku ale priradila som to ku kopkaniu 😀