Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
mona77 - ale vie,minule sa asi pomylila,ale teraz uz ma vsetko naobjednavane a ja sa mam snazit dovtedy neporodit 😀 - akoze s Piestanmi zatial nemam dobre skusenosti aj v 30.tyzdni na mna zabudli - sono 😀
@mona777 Urcite to tam tak je, ze mas 4 na den od nich, kamoska tma rodila pred 2 mesiacmi a bolo to tiez tak. Len urcite si nejake pribal, lebo mne sa tiez stalo, ze som za den minula viac ako 4.
@malemimi Nie perinku v porodnici netreba, babo dostane aj ich oblecenie aj perinku, na ´ktorej ma napisane meno.
@lenkaoravcova aha dobre ďakujem 🙂
konečne som toto našla !
Pozor na niektoré druhy korenia.
Zázvor, klinčeky a škorica môžu vyvolať silné kontrakcie. (V prípade pôrodu sa naopak dajú vynikajúco využiť.) V obmedzenom množstve používajte aj kardamon, oregano, bazalku a zelený petržlen.
no tak mam zarezervovany druhy kocik nakoniec ten co som si vybrala ako prvy je to dva v jednom sportovy a plus je k tomu hlboky .....prikladam aj foto jedna je z internetu a druha fotka je nazivo este ze som si ho vtedy odfotila..........stvrtok drahy pojde pre tu zalohu co sme zaplatili a hotovo......manzel tam zavolal a pekne nam zalohu vratia este povedala pani ze do stvrtka skusia zistit ci by nahodou nebol ale o tom silne pochybujem ze ho za dva dni zozenu
@malemimi ja tiez meriam ako ty a 57kg je hranica, pod ktoru som sa dobrych par rokov nedostala...ale pred porodom som mala 65 a teraz mam 80...strasne ☹ dufam, ze sa tych kil po porode zbavim, lebo sa uz necitim dobre...a ta celulitida co sa na mna nalepila... 😠 hadam to pri pravidelnych prechadzkach s kocikom pojde dole 🙂
@hirunka neviem aky si mala predtym vybraty, ale tento je velmi pekny...my zdedime kocik od sestry, ale keby sme kupovali tak tiez zeleny 😉 a je to od nich pekne hnusne, ze ti ho predali...jediny dovod mi napada, ze to ta predavacka musela predat nejakym svojim znamym, ktorym sa velmi pacil...lebo inak fakt nechapem, ked ste mali zaplatenu aj zalohu 😒 ale aj tak je to svinstvo
@mysenac no dnes mi povedali ze nech si vyberiem inu farbu ked ta nie je, ze je velky zaujem o ten kocik.......lenze ked som si zarezervovala ten kocik tak v tej farbe aku som chcela a vtedy bol na predajni a povedala ze ho hned odlozia este mi povedala ze radsej nech si ho zarezervujem lebo sa moze stat ze nebude v tej farbe ........kaslat na to
@matavranka ahoj, mne priserne trpnu ruky tiez uz asi dva tyzdne...
skusila som vselico. najviac mi pomaha pit litre vody cistej..neviem, ci je to naozaj tym ale to mi pomohlo zatial najviac.
pijem tak 3-4 deci behom hodiny. odkedy toto robim, tak aj spat mozem, pred tym uz to bolo take zle, ze som ledva udrzala lyzicu a bolelo to strasne. teraz aj nakrajam paradajku zase🙂))
ale nepreslo to uplne, strpnute mam konceky prstov. uz som si zvykla, asi aj o tom to je...uz to aspon neboli🙂
tak drzim palce aj ked strpnute hehe 😀
Ahojte babulky,
tak aj som už doma od lekára. Všetko je v poriadku, krčok je stále mäkký a má 1cm, zatial sa neotváram. Lekár povedal, že plnú plnú si už mám nachystať a keby niečo mám robiť poplach 🙂. V sobotu slúži v nemocke, tak sme sa doholi, že prídem, pozrie ma a spraví vyšetrenia (prietoky, CTG...). Kto vie možno si ma tam už aj nechá a porodíme 🙂🙂🙂 To by bola sranda. Pôvodne sme mali ísť v sobotu na svadbu ale to už by som asi nezvládla, takže sme našu účasť na svadbe zrušili. Sme si robili srandičky, že naši sa budú svadbiť a ja bude rodiť. Keby to tak bolo by som sa fakt veľmi smiala. 🙂
Inak malinká má 2600g a má sa v pohode. Dnes som presne 35tt+5. Dr. povedal, že keby som aj teraz zrovna mala porodiť, tak je to už v pohode. Ale, že ešte týždeň nech vydržím. Bol hrozne zlatý, lebo mi povedal, že som rád keď vás vidím tu v mojej ordinácii a že ste ešte stále celá. Vidíte sme sa obávali, že porodíte skôr a možno ešte aj prenášať budete. Ale to už iba srandoval, lebo keď som sa ho spýtala, že ako to vizerá, tak povedal, že teraz to už môže prísť kedykoľvek a do termínu to určite nevydržím. Takže teraz to už čakám každým dňom. 🙂 sa normálne teším. Už by som chcela mať malinkú v náručí .
@hirunka - ten kočík ma mrzí. Ja som bola na tom tiež tak, že som chodila stále okolo jedného aj som to tej kočke v predajni povedala, že tento chcem a nepredaj mi ho (je to známa), no a aj tak ho predali a už taký istý zohnať nevedeli, takže budeme mať trošilinku iný . V piatok im ho priniesli, tak som už radšej dnes, i keď sme zálohu už dali dávno, bola vyplatiť celú sumu, len nech mi ho zase nepredajú. Lebo ja som taká, že už keď mi raz niečo padne do oka, tak sa mi potom veľmi ťažko vyberá niečo iné.
@mysenac - ja mám tiež 168 cm a pred otehotnením som mala 57kg no a teraz mám 76kg ☹ . Je to fakt neskutočná záťaž, ja dúfam, že to všetko pôjde preč a čo najskôr, lebo nosiť takéto ťažké telo je hrozné. Nohy spuchnuté, ruky spuchnuté. Ráno si normálne neviem otvoriť dvere na WC čo nviem pokrčiť prsty a nohy mám ako čuník 😅

@kika9449 tak to je dobré 😀 ona nevie tvoj termín porodu?