icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

mona777
21. sep 2010

@lenkaoravcova ja nechem nadštandard najmä preto lebo ked nás bude viac na izbe tak mi snád poradia čo s bábom ked nebudem vedieť. Kebyže budem v nadštandardnej izbe tak tam je tusim len 1 max. 2 mamičky a ak by bola druhá taká ako ja tak kooniec 😅 čím viac nás bude tým lepšie. No dúfam, že to tam nejak vydržíme. Sprchy - nevadí, nech sú hociaké ale aby doktor a sestričky boli OK

lenkaoravcova
21. sep 2010

@hirunka To je inak to iste ako epiduralka pri beznom porode, teda v pripade, ze mas cisarak a nie si uspata, iba lokalne umrtvenie.

dasa2804
21. sep 2010

Baby, co to vlastne je to tvrdnutie bruska? Mne tvrdne tak 10-15 krat denne, ale mam pocit, ze je to tym, ako je mala ulozena. Niekedy viac dopredu a preto tvrdne. Neviem ci to chapem spravne to tvrdnutie. Ked viete, poradte.

mysenac
21. sep 2010

@alex1983 prietoky su v podstate ultrazvuk, kde sa zameriavaju na pupocnu snuru a na to, ci je babatko dobre vyzivovane. Ja som bola v 36. tyzdni.

malemimi
21. sep 2010

@mona777 haha no tak keď ešte nie sú tie kontrakcie také silné tak nádych je na 4 doby a výdych na8 a potom nádych na 3 doby a výdych na 6 a keď už sú tie kontrakcie moc silné tak nádych na 2 doby a výdych na 4 , a toho havina že už moc neodporúčajú lebo že ženám tŕpnu ruky a odpadávajú skôr také že akože havino ale nádych dve doby a výdych taký plytký 😉

malemimi
21. sep 2010

@ziza55 haha no to je 😀 😝 som hovorila manželíkovi tak sa uškŕňal

lenkaoravcova
21. sep 2010

@mona777 No toto iste som si pri rpvom vravela aj ja, ze bdue vacsia sranda, ale nie vzdy narazis na privetivych ludi ☹, a naozaj 4 mamicky a 4 deti na jednej izbe je dost, tam sa nedalo absolutne spat, ja som domov prisla s krvavymi ocami.

alex1983
21. sep 2010

@mysenac aha, dakujem za odpoved. Ale mne to zatial nerobili, je to chyba?

malemimi
21. sep 2010

@ziza55 a vidíš teraz som si kukla odkedy som registrovaná a som tu ešte pred otehotnením 😀

mona777
21. sep 2010

@malemimi ten poslendý som chcela vedieť - takže nádych na dve doby a výdych - super, dobre som si to pamatala. Kolegyne boli rodiť pár mesiacov dozadu a vraj im toto dýchanie veľmi pomohlo

mona777
21. sep 2010

@lenkaoravcova fúha, tak teraz som z toho trochu paf

olisfera
21. sep 2010

ak by ste mala niektorá nastávajúca mamička záujem, predávam:

http://deti.bazos.sk/inzerat/4958962/Koliska-BR...

http://deti.bazos.sk/inzerat/4959240/JANE-SLALO...

mysenac
21. sep 2010

@alex1983 hadam to nejako nevadi...tam ide o to, ze ak to nie je v poriadku, tak nasadia lieky, aby sa to upravilo a babatko dobre prospievalo a malo do porodu dobru hmotnost. Ale ak ti povedali, ze je primerane velke, tak je to zrejme ok 🙂 mne pri prvom robili prietoky v 20. tyzdni...a posledny asi mesiac a pol mi brusko vobec nenarastlo, ale doktorka mi stale hovorila, ze je to v poriadku, ze babo je velke a nakoniec mal 2,25kg a v karte ma hypotroficky - nizka porodna hmotnost na to, ze bol riadne donoseny v dosledku zleho vyzivovania.

hirunka
21. sep 2010

@lenkaoravcova viem viem 😀

alex1983
21. sep 2010

@mysenac no zajtra idem do poradne, tak sa na to spytam. Som velmi zvedava co mi povie doki 😝

hirunka
21. sep 2010

......tak ja sa s vami lucim idem sa este venovat manzelovi ......potom sa Vam ozvem, dufam ze si to lekar nerozmysli zajtra 😀 pekny vecer vsetkym prajeme

mysenac
21. sep 2010

@alex1983 veru radsej sa opytaj, nech mas istotu, ze je vsetko OK 😉

lenkaoravcova
21. sep 2010

@mona777 No neviem, ja tento krat urcite chcem skusit nadstandard ak bude volne, mas tam hlavne sprchu a wc na izbe a to je pre mna dolezite, kedze som stale chodila hore dole. A dve mamicky su tma vzdy na izbe, pochybujem, ze je niekedy tak volne, ze by si bola sama.

mona777
21. sep 2010

@lenkaoravcova keby som tak vedela či tam budem 3 dní alebo 7 dní alebo koľko. Ak tam budem len 3-4 dní tak to nejak vydržím ale fakt neviem ako to so mnou dopadne. Ak tam budem ležať viac ako 4 dni tak sa pokúsim vybaviť nadštandard ale neviem či to už bude potom možné

malemimi
21. sep 2010

@mona777 no ja som zvedavá ako to prežijeme 🙂

malemimi
21. sep 2010

@hirunka ahojky a krásnu noc a zajtra krásny deň D 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😉 😉 😉 😉 !!!!!

lenkaoravcova
21. sep 2010

@mona777 Neblazni, co by si tam robila 7 dni? Neboj tri cele dni a poslu ta domov, pokial nebude mat babo vysoku zltacku. Toho som sa strasne bala, lebo uz tie 3 dni mi tam prisli ako vecnost ☹

mona777
21. sep 2010

@malemimi @lenkaoravcova niekde na internete som čítala perfektné motto pre tehotné, nepamatam si ho prsne ale nejak takto: "na svete je nás skoro 7 miliárd a každý z nás sa musel niekomu narodiť, takže sa nemáte čoho báť pri porode"
Ak budem v ležať v nemocnici len tri dni tak to nejak musííííím (e) prežiť !!!! 😀 😝

malemimi
21. sep 2010

@mona777 hihi no jasné 😉 😀

hirunka
21. sep 2010

@malemimi dakujem

ziza55
21. sep 2010

@malemimi nooo..ze jaka nahodicka a pockaj ked povies lydke 🙂 ...sakra ved o tebe kecame uz osem mesiacov..odkedy som aj ja tehu .a ani sme sa nevideli,len som od lydky vedela..ze diana hento diana tamto..videla som tvoje prve foto z uzv,kocik aky ste kupili....a predsa nahoda dala a spoznali sme sa aj osoobne😉

ziza55
21. sep 2010

@mona777 kamoska rodila pred par dnami...sekcia..a na stvrty den ju vysikovali domov...takze neboj.maju plno..a pokial nie su problemy tak supuju mamicky domov cimskor

malemimi
21. sep 2010

@ziza55 haha no volala som jej tak sa rehotala 😀
no je to sranda 😉

mona777
21. sep 2010

@ziza55 😉 🙂 to ma teší, vôbec im to nezazlievam, nech ma vyšupnú domov hoc aj dve hodiny po porode, ked ma odvezu z tej porodnej sály. Vraj tolko je žena na pozorovaní a až potom ju prevezu na izbu.

malemimi
21. sep 2010

@mona777 cooooooooooooooooo 😲 to fakt??