icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

chanella
22. sep 2010

Ahojte baby! Máte na cestu z pôrodnice kúpenú fleecovu zavinovačku do autosedačky? Je to dobrá vec, ale bojím sa, že ju potom nevyužijem... Alebo žeby ešte na jeseň do vaničky? ..... Aký je váš názor?

hirunka
22. sep 2010

Caute baby tak az v sobotu rodime nakoniec

nivejka
22. sep 2010

@hirunka ...čo tu robíš??? 😀 😀 ..my sa tu rozplývame,že rodíš a ty si nakoniec doma?
prečo ti to vlastne preložili?

bonninka
22. sep 2010

Holky, tak jsem objevila váš pokec, tak jsem se rozhodla, že bych přidala svou kapkou do mlýna,...jestli neva 🙂 Něco zkráceně o mě - jsem momentálně z Blavy (původem z Moravy), což asi nejde přehlédnout 🙂 Termín mám 17.10.2010, momentálně tedy 37 tt. Včera manžel přinesl výsledky na streptokoka a bohužel ačkoliv jsem nikdy žádné problémy neměla, tak patřím do klubu pozitivních 😨 Rodit jsem se rozhodla v Ružinově, zatím bez epi a bez doktora, tak uvidíme, jak dlouho mi to odhodlání vydrží, zítra jdu na první ambulantní prohlídku. Prý je tam nával, tak doufám, že to ve zdraví přežijeme 🙂
A abych přidala něco k aktuálnímu tématu - tak máme na baráku vosy - konkrétně bydlíme v nejvyšším patře a pod střechou je udělaná taková jak tomu vy říkáte "rároha" z umělé hmoty, co je nad všemi byty co jsou tu okolo proděravělá a lezou tím dovnitř vosy, domovnice to "prý" řeší, tak nevím. moc se mi to nezdá, ale prostě si dávám bacha, když jdu na balkon, aby mě nějaká nepíchla - moje sestra je na vosy silně alergická a mě zatím žádná nepíchla, takže netuším,...
Jo a čekáme KLUKA 😎

nivejka
22. sep 2010

@chanella ..ja som si kúpila tú deku do autosedačky--síce nieje extra teplá,ale určite ju využijem aj v kočíku a na také rýchle prenášanie vajíčka ako napr.k lekárke 😉

chanella
22. sep 2010

@nivejka ďakujem, stále nad tým uvažujem, ale skôr áno, ako nie .... 🙂

nivejka
22. sep 2010

@bonninka ..ahoj a vítam ťa teda v našom klube 🙂
máme rovnaký termín pôrodu a tak isto idem rodiť do ružinova,ale ja mám pre istotu zaplatenú epi 😉
a kam pôjdeš zajtra do poradne do dverí č.53 alebo č.41??
ja mám zajtra tiež poradňu č.53,ale chcem ísť čo najskôr z domu,lebo je tam fakt nával 😖
jááj,aby som nezabudla---hned sa vidí,že čakáš chlapčeka,lebo máš krásne bruško--dopredu
mohla by si si vyplniť profil--nech vieme,čo čakáš,aký máš termín pôrodu...atd...

nivejka
22. sep 2010

@chanella ...neboj sa ved ju nevyhodíš 😉 😉 ,ale ju využiješ 😉

chanella
22. sep 2010

@nivejka myslím, že áno 🙂 asi ju dnes kúpim, lebo stále rozmýšľam, áno či nie a nie som v kľude. U nás ju majú v obchode na 15€ čo je veľmi dobrá cena 🙂

bonninka
22. sep 2010

Nivejka, já tam jdu poprvé, tak bych docela ocenila radu kam přesně, mě jen řekli, že je to na ambulanci, někde vlevo od bufetu. To je vše co vím, jen jsem slyšela od kamarádek, že je tam nával a je lepší tam dojít co nejdřív, tak bych asi taky vyrazila na osmou - číslo dveří naprosto netuším. Je to důležité?

nivejka
22. sep 2010

@chanella ..je to dobrá cena 😉 --takto si ju aspoň aj pozrieš...ja som si ju kupovala cez net a ako je krásna všetko,len som čakala,že bude teplejšia,ale vieš ako- som sa ulakomila na lacnejšiu cenu,ale tak ma to nejako vyšlo aj s poštovným ako tá tvoja v obchode 😅

malemimi
22. sep 2010

@bonninka ahoj aj ja ťa tu vítam 😀 😀

@nivejka o koľkej ideš ja idem tiež zajtra do poradne o 13:30 som tam objednaná 😉

@hirunka ahoj no tak to je zlee 😀 si sa už aj tešila že?

nivejka
22. sep 2010

@bonninka ...presne tak--ako prejdeš bufet--hned tie sklenené dvere do ľava a hned tam je aj ambulancia č.41--tam ako som minule zistila (tiež som bola prvý krát)--sa to tam hýbe rýchlejšie
a ked minieš tú ambulanciu č.41(bez časeniek) je hned vpravo daľšia č.53 a tá má aj časenky na dverách,ale minule tam mali chaos,lebo strašne moc nás tam bolo a išlo to fakt pomaly.
ja som minule prišla 8,10 a zobrala ma až o pol12--myslela som,že ma klepne a to som išla po poradí časeniek 😖
takže odporúčam prísť ešte skoršie...ja tam chcem byť okolo tej siedmej,len dúfam,že sa zase nedostanem do zácpy

nivejka
22. sep 2010

@malemimi ..to máš super,ked si objednaná---u nás sa neobjednáva--ale ako prídeš a uchmatneš si skôr časenku 🙂 ,tak a zase sa neuvidíme,lebo ja chcem ísť doooosť skoro okolo 7.h--by som chcela aspoň byť pred nemocnicou 😅

mona777
22. sep 2010

@nivejka no bola som na poliklinike - samozrejme ten stroj na CTG je pokazený včera ho zobrali do opravy. A čakám tam už od 9 hod. do 10.30 s bolestami - až vtedy zistili že včera stroj odniesli. povedala som im že mam bolesti a doktor ma vyšetril - vraj ved vy rodíte -ihned volal do nemocnice že ma musia zobrať lebo rodím ALE nemocnica je preplnená - nemajú miesto - HOVORIM o RUZINOVE. Takže do 14 hod. musia k voli mne uvoliť miesto. Mna poslali domov po veci. Išla som peši - cestou mi asi praskla tá zátka - ale nevadí. Tie kontrakcie nebolia až tak strašne ako som si myslela.
Do 14 hod. musím byť na 53 inak ma poslú rodiť na Kramáre alebo do Petržky - takže utekám. DRRRRRRRRRRRZTE PALCE - bojííííííííííííííííííííííííííííííím. Ale cestu z Polikliniky domov na bajkalskú som prešla pešo 😎 😀

ika33
22. sep 2010

@hirunka - ahoj, tak vitaj doma 🙂 Sobota je dobrá. Inak nechcela som hovoriť ale teraz už asi môžeme. Počas splnu by sa nemali robiť žiadne zákroky, ak to teda nie je uplne potrebné, lebo v čase splnu sa najviac krváca, takže je aj lepšie, že ti to preložili na sobotu. JA keď som mala ísť na laparoskopie, tak mi moja šéfka vždy hovorila, že kedy mám ísť lebo v tedy sa mi to dobre zahojí, vtedy bude všetko v poriadku no a keď mal byť spln, tka povedala, že vtedy určite nie, lebo to nie je dobré obdobie a hlavne nie na ženeké veci. Tak neviem čo je na tom pravdy ale počula som to už od viacerých. Horšie sa potom hoja rany a tak.
Inak aj ja idem do nemocnice v sobotu na tie vyšetrenia všetky (prietoky, CTG ...) a som hovorila, že tam už aj zostatnem a odrodím si to 🙂 Neviem prečo si to myslím ale som tak nejako na ten deň nachystaná. To by bola iná pecka keby to tak vyšlo. No veď uvidíme, ak sa nebudem ozvývať, tak to vyšlo. Sídce môj brácho povedal, že budem rodiť v nedelu. 🙂

@bonninka - vitaj medzi nami, no tak ako vidím nie len ja bojujem s včelami, som fakt zvedavá ako to budú riešiť. Potom vám poviem 🙂

@chanella - no ja som si tú deku nekupovala, lebo my asi moc autom chodiť nebudeme, skôr sa budem presúvať všade pešo. Ale dá sa využiť nie len v aute ale aj normálne do kočíka, tak keď budem vidieť, že ju potrebujeme v aute častejšie ako len na príchod domov, tak si ju tiež kúpim. Tých 15 € nie je zas až tak moc.

@nivejka - ako sa máš? som čakala, že ty budeš už dávno maminou o takomto čase 🙂

Ja som ešte dnes oprala postelné, troška dala doporiadku byt ale už nevládzem je mi nejako blbo. Takto mi zvykne byť keď je zlé počko ale teraz u nás krásne svieti slniečko. Asi sa pôjdem prejsť troška a nadýchať sa čerstvého vzduchu, lebo doma mám zatvorené okná skrs robošou.

bonninka
22. sep 2010

@nivejka waw, tak to je mazec jako hrom ☹ to jsem nečekala, že až tak brutální fronta tam bude ☹ časenky - to myslíš že jsou jakože ty automaty na vydávání pořadových lístků co jsou třeba v bankách a tak,... nebo je prostě někde seznam, kam se zapíšeš do pořadí? Jinak teda jdeme vstávat v půl sedmé, tak snad do půl osmé taky dorazím. Naštěstí tudy jede manžel do práce, tak se nemusím štrachat aspoň tam MHD.

ika33
22. sep 2010

@mona777 - teda, ty si iná hrdinka, že pešo keď už rodíš. TAk ti držím veľmi veľmi palčeky nech všetko dobre dopadne. Potom nám napíš.

bonninka
22. sep 2010

@ika33 tak před týdnem jsem měla stejný pocit, že už jsem tak unavená a že vlastně už asi budu rodit 😎 jestli ten 36 tt není nějaký krizový 😎 ale přešlo mě to, tak snad vydržíme do termínu.

ika33
22. sep 2010

@bonninka - no ja do termínu určite nevydržím, teda aspoň tak mi to bolo povedané. A lekár mi povedal, že keby som aj teraz zrovna porodila, tak je to už v pohode. V pondelok som bola 35ttt+5, takže už som v podstate teraz začala 37tt. No ale mene bude blbo asi z toho, že som si dala reťkovku a mám doma pozatvárané okná a neni tu moc vzduchu. Už keď pôjdu roboši na obed, tak si pootváram nech viem dýchať. 🙂

bonninka
22. sep 2010

@ika33 tak roboši jsou nepříjemní. V tomto teple mít zavřený byt je protivný. My tu máme taky takovou "partičku". Opravují tu zámkovou dlažbu na chodníku, vždycky přijdou, opraví cca metr čtvereční chodníku a stráví tu nad tím celej den 5 chlapů 😠 Drzost maximální, opravdu by mě zajímalo, kdo je ochotnej jim za něco takovýho platit,...

mysenac
22. sep 2010

Baby a mate take bruska, podla toho co cakate? - ked chlapca, tak dopredu a dievca skor do bokov? Lebo mne to vsetci hovoria, ze mam brucho ako keby sme cakali chalana a pri synovi som mala take iste...ale na ultrazvuku mi dvakrat povedali, ze dievca - dve rozne doktorky...no ale aj tak to beriem este s rezervou.

@chanella ja fleesovu zavinovacku do sedacky mam - ale nekupovala som, dostala som od kamosky (len je ruzova, tak dufam, ze bude fakt dievca) inak auto nemame, ale ked pojdeme niekde autom s nasimi, tak myslim, ze ju isto vyuzijeme, alebo aj do kocika...a tych 15 eur si tiez myslim, ze je dobra cena 😉

syssi
22. sep 2010

@chanella
@nivejka jeeej tak to ste dobre kupili Babule - ja som kupila skoro za 50 E ☹ do vajicka - v babymarkete ☹ dokelu - ale padlo mi to do oka ked som bola pre kocik - no co uz so mnou - ale myslim si, ze je to dobra vec hlavne na rychle prenasanie babatka vo vajicku ako pises ty nivejka napr k lekarke, alebo do obchodu atd..... 🙂

malemimi
22. sep 2010

@nivejka aha no tak to je blbé nás ako objedná tak aj vie kto má prísť a zavolá ťa 🙂

@mysenac nie aj dnes ma suseda zastavila a myslela si že čakáme chlapca 😀

malemimi
22. sep 2010

no ja som bola s hafanom potom som vyriadila a som spokojná. a konečne aj papám obed
konečne nám dali lešenie preč takže tu môžme mať aj odostreté 😀 😀 juhuuuuu a už fakt môže mimi prísť na svet!!!!! Soooofiiiiinkáááááááá pooooď už k náááááááááám 😀 😀 😀 😀 Myyyyyyy saaaaa ťaaaaa uuuuž neeeeevieeeeeemeeeeee doooočkáááťťťťťťť 😀 😀 😀 😀

mircova
22. sep 2010

@chanella aj ja mám tú zavinovačku do autosedačky 😉 ... celkom sa mi to páči, lebo aj tak v zime v aute kúriš, takže tie fusakové sa mi zdajú moc teplé do auta, ale uvidíme aká bude tuhá zima 😉 ...a táto sa podľa mňa využije aj na jar 🙂

malemimi
22. sep 2010

@mircova nemáte foto tej zavinovačky ?

malemimi
22. sep 2010

holky čo by ste chceli aby aké bolo počko keď budete v nemocnici? 😀 asi blbá otázka ale prečo nie... 🙂

mircova
22. sep 2010

@malemimi pozri stranu 456 tam pridala stanka02 foto tej zavinovačky do autosedačky, ja mám tiež takú len bledučko žltú 😉

nivejka
22. sep 2010

@mona777 ....ja odpadnem!!!!!!----mala si im hned povedať,že máš bolesti,ale ved ani ja by som to k tomu neprikladala..
a šla si peši??--to si iná herečka a verím ti,že si mala aj dosť veľký stres....
a ani nehovor,že nemajú miesto v ružinove--mňa porazí!!!
jasne moja držím ti straaaaaašne moooc palce aj na nohách 😉... nebojkaj...cmuk
100% sa musíš ozvať,ked sa nám vrátiš 😉