icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

ziza55
24. sep 2010

@malemimi 🙂 🙂 🙂 jaaaaaaaaj ako som sa teraz dobre zasmiala dius...noooo tak to je teda dilema
@mysenac kurnik ja ten caj pijem uz vyse tyzdna 🙂

nivejka
24. sep 2010

@syssi ..a kde na záhorí máš zvieratká?

malemimi
24. sep 2010

@ziza55 haha nepite vidíte ja nič nerobím a som na 6 cm 😀 😀 😀

haha no ale fakt on je taký príjemný ... 🙂

ziza55
24. sep 2010

@malemimi moja ja si myslim ze mas ten krcek este 6cm..bude sa ti postupne skracovat..a skracovat...a ked zanikne....az vtedy sa zacnes otvarat...na 6cm ked si otvorena..tak do hodiny rodis 🙂

malemimi
24. sep 2010

Sofinke som do kolísky vyrobila brmbolec-..chcela som kúpiť vlnu ale nemali v textilke 😒 takže musím inde kúpiť

malemimi
24. sep 2010

@ziza55 no ja viem že musí byť krŕok skrátený len to neni ale keď je ten cervix na 6 cm tak to pôjde tiež rýchlo

či ako si to myslela... teda tak že keď sa mi skráti krčok tak ak by sa mi v priebehu par dní skrátil tak do hodky porodím tak???
ako zistím na koľko ho mám skrátený? ja si to nenahmatám 😀

nivejka
24. sep 2010

@malemimi ...ziza má pravdu--keby si bola na 6cm otvorená,tak moja doktor nezostane pokojný a nepošle ťa domov,ale rovno na stôl 😉

malemimi
24. sep 2010

@nivejka ja viem 😀

ziza55
24. sep 2010

@malemimi 🙂 🙂 ---lekar si ho nahmata...na to studoval 🙂 krcok je vlastne po latinsky cervix...preto chodis teraz kazdy tyzden do poradne...lebo sa musi ten cervix kontrolovat kazdy tyzden a podla toho by ti mal povedat vzdy ako to vyzera...ak nepovie..pyyytaj sa 😉

nivejka
24. sep 2010

@malemimi ..ja ked som bola otvorená na 5cm, tak doktori a sestričky už lietali,že rodím..

ziza55
24. sep 2010

@nivejka no jasnacka...ved ked si na 4..uz ti pichaju epidural...

nivejka
24. sep 2010

popíjam tonic a nič to so mnou nerobí,len sa mi strašne lepia oči a som moooc unavená 😉
ešte mám aj tie grepy v chladničke tak po obede spapám aspoň jeden--viac ani nevládzem--bleee

mysenac
24. sep 2010

@ziza55 @nivejka @malemimi a to vam zistuje ten cervix vaginalnym vysetrenim, ci na ultrazvuku, ci ako? mna moja doktorka vysetrovala zdola asi od 24 tyzdna, v kazdej poradni - ze ci nehrozi predcasny porod, ale ziadne cislo nespominala a teraz utorok (37tt+5) mi povedala, ze uz ma vysetrovat nebude... 😒 co to ja mam za doktorku??? 😲

nivejka
24. sep 2010

baby včera som si robila klystír a mala som také nervy,lebo cez brucho som si to tam ani nevedela pichnúť 😖
aj mi to teda trvalo---a nikto ti s tým nemôže ani pomôcť 😀

ziza55
24. sep 2010

@nivejka len si daj..ja popijam burcaaacik 🙂 drahy doniesol domaci od kolegu z prace 3l--tak mam co robit 🙂 ..len nevim nevim...lebo zaha ma pali jak fras...kurnik ale co mam robit ked je to take mnam...supnem si jeden gastrotus a pokracujem 🙂

nivejka
24. sep 2010

@mysenac ..vaginálnym vyšetrením to robí....teraz mi ani nepovedala a ked som sa opýtala povedala len toľko,že na pôrod to nevyzerá 😖 .....neviem aké má tvoja doktorka postupy,ale ja som sa doteraz stretla len s tým,že pri každej prehliadke ma pozerajú aj zdola a kontrolujú

ziza55
24. sep 2010

@mysenac cervic zistuje lekar len vaginalnym vysetrenim...nijak inak...zvykne byt formovany do konca...netreba to udavat v cislach...samozrejme su pripady ked sa zene skrati krcok aj skor...ale to by ti povedala....ale ten posledny mesiac by som uz mala pravidelne kontrolovat raz tyzdenne..mozno si ju zle pochopila 😉

nivejka
24. sep 2010

@ziza55 ...ja burčiak nemôžem piť--mne býva vždy blbo po ňom--nieže sa ožerem,ale stačí mi jeden pohár a strašne ma bolí žalúdok a to sladké mi tiež neurobí najlepšie--sa mi ešte viac zlepia črevá 😖

ziza55
24. sep 2010

🙂 ..mas pravdu..nebudem to prehanat...lebo aj ja len to srkam ...a az potom mi naraz dojde zle ..dopijem to co mam v pohari a pojdem v ramci prechadzky pozriet maminku moju 🙂 --lebo uz tu pri pc sedim 3hodiny...je to ako drogaaa

malemimi
24. sep 2010

a toto je čo potom CS 6??? prosím teda vysvetliť lebo som s toho už debil...

nivejka
24. sep 2010

@malemimi ...presne nad tým CS som si včera lámala hlavu a nič som nezistila čo to je..
mne dokina napísala do správy, že CS 1b --a nemám potuchy čo to môže byť 😠 😠 😠

mysenac
24. sep 2010

@ziza55 no prave, ze som ju pochopila dobre, pretoze ma nevysetrila uz ani ten utorok 😒

ziza55
24. sep 2010

@mysenac ahaaa...no to je divne...a ani ta neposlala do inej poradne?do nemocnice kde budes rodit? 🙂 ..ved sa jej nato kludne opytaj...je pravda ze vala lekarov je na hlavu...ja som bola u svojho v 32tyzdni..teraz idem az 37om..takze 5tyzdnov nic....dilino ...takze od 38zacinam chodit k svojmu porodnikovi

malemimi
24. sep 2010

@nivejka .presne nad tým CS som si včera lámala hlavu a nič som nezistila čo to je..
mne dokina napísala do správy, že CS 1b --a nemám potuchy čo to môže byť
ach jaaj tak nič sa nedozvieme asi 😀

nivejka
24. sep 2010

@malemimi ...ako to robíš s tou správou,?--jediná to tak robíš,že mi prepošleš tú,čo som napísala ja hm??

mysenac
24. sep 2010

@nivejka @malemimi to CS je cervikalne skore...su o tom rozne diskusie, tusim aj tu na konikovi - hodte si to do google...ja som z toho moc mudra nebola...ale v principe, je to cislo, ktore udava priprevenost krcka na porod, alebo take cosi...no ved skuste pohladat 🙂 pozerala som aj moj tehu preukaz ale o nejako CS ani chyru ani slychu 😠

mysenac
24. sep 2010

@ziza55 no, to u nas tak nefunguje ☹ do poslednej chvile sa chodi do ambulancie na poliklinku...pretoze tito nasi doktori z poliklinky mavaju aj sluzby v porodnici, takze je realna sanca, ze moja doktorka bude aj moja porodnicka.... jooj, ale mam pocit, ze v tejto nasej Dubnici nie je ani poriadny doktor... 😒 a o nejakom CTG mozem len snivat....to sa tu robi az ked prides rodit....skoda sa nad tym rozculovat...ved idem zas utorok, tak som zvedava co nove sa (ne)dozviem

nivejka
24. sep 2010

@mysenac ...jééj dakujem.....to tam dr.ručne napíše po vyšetrení..

malemimi
24. sep 2010

@nivejka len to obkopirujem Ctrl+alt+c alevo v aby človek vedel k čomu odpovedám preto niekedy zle odpíšem alebo sa pýtam o čom to bolo lebo si nepamätám 😉

malemimi
24. sep 2010

@mysenac haha no fasa tak sme sa moc nedozvedeli ja viem že je to tiež že otvorený krčok ale nie skráteny tak preto ešte nerodím lebo musí byť krčok aj skráteny...