icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

vejinka
24. sep 2010

@horalka777
@ziza55 ak nestihneme tak je pruser 😅

horalka777
24. sep 2010
malemimi
24. sep 2010

no čítam čítam a dočítala som sa že si väčšina urobí potrebu doma aby mala tam pokoj 😀 haha
No rozmýšlam či aj ja to tak spravím lebo by som fakt nechcela aby to schytal doktorko... 😀 😀 😀

lenkaoravcova
24. sep 2010

@ziza55 Mne to tiey este neprislo a od 6. septembra som na materskej, ale tak verim, ze coskoro to pride. Pokial viem, vzska rodicovskeho este nie je schvalena, ye bude jednotna ci?

lenkaoravcova
24. sep 2010

Ja som dostala v Ruzinove tiez iab cipok, ale uplne stacil, no a co sa bude diat uz ked budes v tych najvacsich kontrakciach a bolestiach ti bude urcite uplne jedno, nad tym sa uz podla mna nikto nezamysla. Ja som rada, ze klistir v Ruzinove nepouzivaju 🙂 mam z neho panicky strach.

vejinka
24. sep 2010

@malemimi heh ma teraz napadlo..predstav si ze tlacis tlacis..a doktor ze " vidim hlavicku...ooo pardon to je hovno" 😀 😀 😀 😀 😀

vejinka
24. sep 2010

a ako vlastne taky klistir prebieha? to napchaju do zadku nejaku hadicku naplnenu vodou?? alebo ako?

vejinka
24. sep 2010

no teoreticky si mozem cez hadicku napchat do zadku tiez ..ale doma...a nie celkom cez hadicku ale cez slamku 😀 ale asi nebudem experimentovat ...a dam si cipok ten je istejsi ze zabere 😉

malemimi
24. sep 2010

@vejinka heh ma teraz napadlo..predstav si ze tlacis tlacis..a doktor ze " vidim hlavicku...ooo pardon to je hovno"

haha no ty si teda... 😀 😀 😀 😀

horalka777
25. sep 2010

@lenkaoravcova a ake cipky davaju? Tie klasicke glycerinove, ci su aj nejake ine druhy? Ja som este v zivote nijaky cipok neskusala a zacinam nad tym rozmyslat 😅 Chystam sa rodit v BN a tam viem, ze cipky davaju az po porode, predtym len klystir, alebo pripadne nejaky ten "mierumilovnejsi" klystir z lekarne, ak niektora chce... Asi dam doma tesne pred odchodom aj cipok a bude 😝 😀
@vejinka to je taka gumena hadicka, do nej daju este lievik a do neho naleju skoro liter teplej vody.. 😝 😅

mircova
25. sep 2010

@zucha ...ešte, že si rozpísala ako to prebieha 😉
Ja to skúsim stihnúť doma a ak nebudem stíhať mám jednu zabalenú v taške, že to spravím tam 😉 Tak si ma aj upokojila, že je tam na to priestor 😉
Takže žiadne z kože dranie.

ziza55
25. sep 2010

@malemimi tomu drabovi sa musi dobre stikutat 😉 a keby vedel s akou problematikou je spajany 🙂 🙂 🙂

ziza55
25. sep 2010

@lenkaoravcova no ja som sa prave dozvedela ze to bolo v stredu uz schvalene...ved aj tu na koniku su nejake temy ktomu mrkni..je to hruuuza

mircova
25. sep 2010

Ja som počula a čítala, že je to schválené pozri toto
http://ekonomika.sme.sk/c/5561905/rodicovsky-pr...

malemimi
25. sep 2010

@ziza55 tomu drabovi sa musi dobre stikutat a keby vedel s akou problematikou je spajany

hihi no chudáčik .... ale ja v dobrom ...celkom sa pi páči 😀 😝 myslím tak ako doktor je fakt príjemný

bonninka
25. sep 2010

@mysenac tak já piju čaj z maliníku už od 36. týdne - zatím 1x denně, ale čím blíž termínu, tím se má pít toho čaje víc, takže postupně 2 a pak poslední týden 3 šálky denně. Probíraly jsme to s holkama na břišních tancích pro těhotné a ta co už porodila si myslí, že jí to pomohlo. V lékárně málokdy ví na co vůbec list maliníku je, takže bych si tím moc nelámala hlavu 🙂 však dřív nebo později zjistíme na vlastní kůži, jestli nám to zabere 😉

moniqe3
25. sep 2010

@bonninka náhodou som klikla vedľa a prečítala som si tvoj príspevok...
kamoška pila maliníkový čaj od 36tt a nakoniec prenášala až do 42tt. Takže nie vždy pomáha urýchliť a uľahčiť pôrod. Je to asi individuálne. 😉

bonninka
25. sep 2010

@moniqe3 to ale neznamená, že jí u porodu samotnýho přece nepomohl, nemá mít vliv na to, že by předčasně přivolal porod, ale má zlepšit činnost svalů děložní stěny. Každopádně názory jsou na to různé, tu je docela slušný článek o jeho účincích:
Pomoc při porodu?
Dnes je užívání čaje z listů maliníku populárním prostředkem k usnadnění porodu a zmírnění porodních bolestí. Extrakt z listů maliníku zřejmě obsahuje složku, která stimuluje stahy hladkých svalů děložní stěny.
Australští vědci analyzovali spolehlivost a účinnost užívání tablet s výtažky z listů z maliníku při porodu. Ve studii na těhotných ženách se jim nepodařilo přijít na žádné nežádoucí vedlejší účinky, to platilo jak pro matky, tak pro jejich děti. Zjistili, že ty ženy, které užívaly tablety s výtažky z listů maliníku měly nižší riziko císařského řezu a o 35% nižší pravděpodobnost užití kleští při porodu.
V další dvojitě slepé studii (kdy ani pacient, ani lékař neví, zda pacient užívá účinnou látku či placebo) bylo užívání tablet s výtažky z listů maliníku v posledním měsíci těhotenství spojeno s významným zkrácením druhé doby porodní (vlastní porod dítěte), nikoliv však se zkrácením první doby porodní (otevírání a příprava k porodu).
Nedávný výzkum na 500 certifikovaných porodních asistentkách měl za úkol určit, jaké bylinné přípravky užívají při stimulaci porodu. Mezi těmi porodními asistentkami, které užívaly bylinky, používalo 63% listy maliníku, 93% ricinový olej a 60% olej z večerní prvosenky.
Ty z nich, které doporučovaly bylinné přípravky jako prostředek k vyvolání porodu, tak činily, protože byly přesvědčeny, že se jedná o přirozený přírodní léčebný prostředek. Nejobvyklejším uváděným důvodem pro neužívání bylinných přípravků byl nedostatek poznatků či zkušeností s jejich spolehlivostí.
Praxe používání čaje z maliníku pro usnadnění porodu není dosud přijata odbornou veřejností. Je ještě třeba dalšího vědeckého výzkumu, který by zhodnotil spolehlivost a účinnost výtažků z listu maliníku. List maliníku by měl být užíván v těhotenství pouze pod lékařským dohledem.
List maliníku, společně s mátou či heřmánkem, je často doporučován i při ranní nevolnosti. Je však nedostatek informací ohledně bezpečnosti užívání těchto bylin v těhotenství, mělo by se tak tedy činit pouze s velkou opatrností.
List maliníku je běžně pokládán za bezpečný prostředek, je-li užíván v bezpečné dávce. Bezpečnou dávkou jsou asi čtyři až šest tabletek (0,5 gramu každá) obsahujících výtažky z listu maliníku denně.

moniqe3
25. sep 2010

@bonninka škoda, že som to nevedela pri dcérke..možno by to nemuselo skončiť cisárskym.. nuž teraz mi je to jedno keďže mám už 3 diagnózy na skorý cisársky rez.....ale určite verím,že to môže mať niečo do seba.. tá známa už rodila 5dieťa takže ona malá vynikajúci pôrod... 😀 išlo to ako po masle

ziza55
25. sep 2010

@moniqe3 no helou...ako sa citis?

moniqe3
25. sep 2010

@ziza55 no novinka v pondelok som bola na pohotovosti a odvtedy si pichám fraxiparín..mám trombózu žíl a zrazeniny sa mi urobili.. a včera mi hematologička zvýšila dávku na 2x denne..takže si úspešné pichám sama včeličky.. no aspoň to mám už podchytené.. 🙂

ziza55
25. sep 2010

@moniqe3 jeeejda moja...tak to ti nezavidim...ale jasne...hlavne ze sa to riesi...tak nech to mas cim skor za sebou to tehotenstvo a budes mat uz malicku z bruska von...ma ti kto pomoct aspon doma?

moniqe3
25. sep 2010

@ziza55 jasné muž mi dosť pomáha.. aj starý rodičia..ale viki je úžasné dievčatko. 😉
ale tiež to nemáš veselé.. som si prečítala, že ti našli toho streptokoka a si alergická na penicilín.. ☹ ako to budú riešiť?

moniqe3
25. sep 2010

@ziza55 u mňa je jasné, že budem rodiť určite v októbri..takže budem chodiť aj sem "šmírovať" 😀

ziza55
25. sep 2010

@moniqe3 no to neviiiim...snad nejaka nahrada za pnc....uvidime...nemam vaznejsi zdrav problem a citim sa totalne blbo...tak sa ani neviem vzit do tvojej koze...ale neboj..ubehne to ako voda a cobydup a budeme kocikovat 🙂

ziza55
25. sep 2010

@moniqe3 a uz si rozhodnuta v ktorej nemocke?neviem ci sme sa otom bavili...

moniqe3
25. sep 2010

@ziza55 hej na Antolskej už mám vybratého doktora... a ty v Ružinove, však? 😉 inač ja som na tom ešte super... lebo viem, že sú na tom iné baby horšie. ☹ . takže ja sa snažím myslieť pozitívne. 🙂

ziza55
25. sep 2010

babyyyyyyyy nestuduje tu nahodou niekto osetrovatelstvo na vs?do mesiaca mam doniest navrh projektu na 5stran vypracovany a v letnom semestri realizaciu projektu nieco zo zdravotnictva ..takze ci nahodou nema niekto nieco podobne doma 🙂

ziza55
25. sep 2010

@moniqe3 ja asi v tom ruzinove..dr.este nemam vybrateho...a este s a rozhodujem ci niekoho vyberiem uvidime...pocula som vselijake pripady ☹ ...tak tak dobre si to napisala...mysliet pozitivne

moniqe3
25. sep 2010

@ziza55 no ja by som si určite na Tvojom mieste vybrala.. inač Ružinov ma jednu nevýhodu, že ak by malo bábo po narodení problémy tak ho musia prevážať sanitkou na Kramáre..toto je podľa mňa dosť veľká nevýhoda.. ale zase každá nemocnica ma svoje negatíva..