Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
došiel mi zo socialky list ale že by som mu rozumela tak to nie a ani presnú sumu tam nedali koľko mám dostať takže si to musímvyrátať... 😉
@malemimi - a nedošlo ti zo sociálky niečo také, že máš nárok na materskú vo výške xyz € za deň? Lebo ja si myslím, že mi príde niečo také ako počas PN teda to rozhodnutie, že mám nárok na nemocenské vo výške xyz €
Teda napr. 19,81€ na deň x počet dní v mesiaci, t.j. za mesiac september 19,81 x 30 = 594,30 € a to by ti malo potom prísť. Inak najvyššia možná materská je cca 622 €. Som to tu dnes niekde čítala, že ste sa na to pýtali niektorá.
Inak mne ešte stále neprišiel žiadny papier zo soc. ale je pravda, že aj rozhodnutie o PN mi prišlo niekedy okolo 10teho a korunky 15teho. Tak ešte majú čas. 🙂
Ahojte...mam spravu od vejinky :
Maly ma zapal pluc ☹ vejinka ma zapalene bradavky a boli ju sitia...inak vas mam vsetky pozdravit 😉
@cukruska1920 jeziis to ma mrzi velmi, ako je to mozne,chudacik maly a aj vejinka ☹ ...že ju velmi pozdravujeme a drzime palce nech je to cim skor v poriadku....
@cukruska1920 fúha, pozdravuj ju od nás, že držíme palce, aby boli čím skôr o.k
@bonninka nastastie mi aj nieco donesie, aj svokra mysli na mna, je suprova dolu klobuk pred nou. Niekedy ale fakt dostanem chut prave na to co pri sebe nemam hm... co uz
@malemimi snazim sa vydrzatlen nie som zvyknuta cely den lezat a nudit sa, a vyzera to po vecernej vizite, ze ma uz ani nepustia fnukajz
Holky prosim vas, dnes mi polovicka oznamila, ze teda ak lekari rozhodli, ze budem rodit prirodzenou cestou tak chce byt pri tom, neviete mi poradit ako to tu na Antolskej chodi? Kolko sa plati, kedy je to skolenie pre oteckov a tak? Bola by som vdacna za pomoc. ☹
@sylvia78 ahoj, zatiaľ som našla len toto:
NADŠTANDARDNÉ SLUŽBY
Vo FNsP Bratislava na pracovisku Petržalka ponúkame v súvislosti so starostlivosťou o ženu a v súvislosti s pôrodom nadštandardné služby:
1. pôrod v nadštandardnom pôrodnom boxe – 82,98 €/pobyt (2 500 SKK)
2. strávenie popôrodného obdobia na nadštandardnej 2-posteľovej izbe – 33,19 €/noc/osoba (1 000 SKK), resp. 66,39 €/noc – celá izba (2 000 SKK)
3. prítomnosť otca pri pôrode – 16,60 € (500 SKK)
4. podanie epidurálnej anestézie počas pôrodu – 106 € (3 193 SKK)
5. výber pôrodníka – 232,36 € (7 000 SKK)
6. výber operatéra – 165,97 € (5 000 SKK)
@sylvia78
podmienky prítomnosti osoby pri pôrode: samozrejmosťou by malo byť, aby sprevádzajúca osoba bola zdravá, rešpektovala všetky rady a odporúčania personálu a nesťažovala zdravotníkom ich prácu. Je vhodné, aby sa sprevádzajúca osoba zúčastnila spolu s tehotnou ženou ešte pred pôrodom kurzu alebo aspoň návštevy pôrodnice.
Našla som univerz. tel.č. na nemocnicu antolskú: 02/59 541 111
@lenkaoravcova jeeek maly je krasnucky...nato ze mal menej ako 3kg...vyzera aj tsak taky bucko juuuj 🙂 ...aky je to pocit?uz sa nanho tesiiiim
a kde ste vsetky holkyyyyyyyy??co uz sa rodi v plnom prude?
Ahojte,ďakujem všetkým za gratulácie 😲 .....malinká papá každých 5 hodín a inak stále spinká 🙂 . v TT pôrodnici bolo opäť fantasticky a keby som si mala vybrať do tretice 😀 ...bude to zasa Trnava....už nie Piešťany 😉 .
Ahoj kočky,ako sa dnes máte,riadne ste sa rozpísali 😀 .
@kika9449 ,sissy - srdečná gratulácia všetkým , nech ste zdravý 🙂 .
@lenkaoravcova
@cukruska1920 -to ma mrzí ,pozdravuj a nech sa čím skôr vyliečia 😒 .
Už chodíme s maličkým von a veľmi sa nám to páči 🙂 aspoň niekde nereveme - klop,klop.
Mamičky čakateľky pevné nervi,tiež som prvého syna prenášala všetci ma obiehali a mňa išlo poraziť 😀 .Ale nakoniec aj tak pôjdu štupli von-musia aj ked sa im nechce 😀 .
caute baby..........no dnes mame konecne pekne pocasie...........vcera som malu prvy krat otuzovala pri otvorenom okne a tusim jej to prospelo spala ako zabita v noci zobudila sa len raz aj to o druhej v noci a spala az doteraz 😀
@dasa2804..kde budes rodit? ahoj pozeram ze mame podobne terminy
Ahojte,
no u nás je tiež pekne slnečno, takto by mohlo byť ešte pekne dlho. Som dnes hovorila svojej malinkej, že dnes je už krásne počko, tak môže prísť 🙂 Ale asi sa jej ešte nechce.
Včera som sa pekne prešla a dnes mám v pláne poupratať, snáť sa to už pustí. Zajtra idem do nemocky na kotrolu, ale až po štvrtej tam mám prísť, tak som strašne moc zvedavá čo mi povie lekár. Už by si ma tam mohol nechať a rovno aj odrodiť, čo tam budeme chodiť toľko 😀
ahojte, tak ja tu tiez este strasim aj ked mam termin az v nedelu aj tak uz som nedockava. Zajtra idem do poradne tak som zvedava co mi doktor povie, ci si ma zavola po vikende na kontrolu alebo ci budeme cakat dalej 😖
@jana_toky ak nemrzne a nefuka velmi vietor, tak hned po prepusteni z porodky sa da kocikovat 😵 ja som minule vymakla take krasne babie leto, ze sme hned 5.den po porode isli do parku a bolo naaaadherne, malej nebolo vobec nic.. aj celu zimu som s nou chodila, tak bola zvyknuta, ze ak sme niekedy nesli, bola mrzuta..

@bonninka ved to, ze uz mi puchnutie stabilizovali aj tlak a uz som len na pozorovanie, fnuk a uz ma boli cely clovek z tejto postele a vraj este chvilu pockame aby malinky trochu podrastol no z tejto stravy neviem ci podrastie hm