icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

bonninka
16. okt 2010

@ziza55 no, já bych se ani moc nedivila tomu, kdybys mě v pohodě předběhla 😎

tanija133
16. okt 2010

@zuzana_m Super, znie to, ze sa to naozaj dalo prezit.....zo zaciatku trosku pomale neskor sa to k dobremu rozbehlo...Uzivajte si babiku teraz a hlavne nech ste zdrvaucki... 🙂

tanija133
16. okt 2010

@ziza55 No vcera nic, a dnes urcite nie, je sobota, tak najskor v pondelok, pisali mi ze aj do 20 teho je to mozne...tak do stredy je to snad ok....Ja len tak, aby sa nezabudlo 😉

emily327
16. okt 2010

@ziza55 jej fakt? boze to som rada, ze uz to ma nivejka za sebou, super. Je skvele, ze su s malemimi na izbe. Aspon sa tam neciti opustena 😉 poslem ti priebeh porodu do IP.
@bonninka super dakujem za info nemala som cas citat vas. prepacte. Ale malinka je nejaka mrnkava od vcera. Ale uz pocas noci sa to upravilo. Tak dufam,ze dnes to uz bude ok. Opatrujte sa a drzim palce. Inak ako sa citis? Si ok? Ziadny poslickovia?

bonninka
16. okt 2010

Tak hlásím, že je mi od rána dost zle od žaludku, prvně jsem si myslela, že to bude asi hladem, tak jsme byli v Tescu a dlouho jsem tam koumala co bych si vybrala, nakonec jsem snědla nějakej sendvič, ale je mi pořád zle, což je na mou žravost dost divný a pobolívá mě v podbřišku tak snad už se to blíží,...

franziska
16. okt 2010

no tak ja som si to pekne druhykrat uzila bez epi aj ked som si ju vybavila, ale nemohli mi ju dat. A viete co mi na to po porode povedal doktor "ma to svoju pozitivnu stranku usetrili ste 106€ 😀 " No fajn poznamka ale mne to vtedy fakt vtipne nepripadalo 😖

vejinka
16. okt 2010

@bonninka kiez by ..drzim moooc palce aby to bolo cim skor 😉

pozeram ze vsetkym uz svieti 40tt 😉

franziska
16. okt 2010

pridala som nejake foto 😉

tanija133
16. okt 2010

@franziska Malinky, krasny, aky je strateny v tej autosedacke..... 🙂

bonninka
16. okt 2010

@franziska to je andílek,... 🙂

jana_toky
16. okt 2010

ahojte, ja sa len hlasim, ze som este stale 2v1 😀 a vyzera to tak, ze este cez vikend urcite budem 😒

jana_toky
16. okt 2010

@bonninka ako, uz ta bolest presla, alebo? Myslis, ze idete na to cez vikendik?

bonninka
16. okt 2010

@jana_toky já ti nevím, asi nikam nejdeme, je to takový nijaký, jakoby slabá menstruace, takže si myslím, že spíš to budou jen poslíčci,... ☹ ale už bych chtěla jet, nechci přenášet, když měl před 10 dny na ultrazvuku 3600 g, tak to pak budu rodit sloníka ☹ no nějak bude, ale snad už brzo 😎

jana_toky
16. okt 2010

@bonninka Hm, ved uvidis ako to bude vyzerat do vecera, pripadne zajtra. Snad sa to pohne 😉.

Dnes je taky divny den, aspon u mna. 😒

Ja mam taky pocit, ze mi postupne ochadza hlienova zatka, ale fakt postupne, uz asi treti den... . Neviem, ci to moze tak dlho trvat, skor som sa stretla s tym, ze odide naraz. Mierne bolesti v podbrusku som mala nad ranom, ale teraz uz nic. Vobec sa necitim na to, ze by mal prist porod ☹

malemimi
16. okt 2010

ahojte tak konečne domaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀 😀 😝 😝
takže bolo super lebo došla za nami kuk NIVEJKA 😝 😝 haha tak sme mali o čom kecať a rehotať sa..no a boninka sa na nás nejako vykašlala 😀 😀 ale mám ti odkázať že ťa čaká na izbe 😀 😀 ...

ziza počula som že v stredu ideš rodiť tak ti držím palčeky moooc lebo neviem či sa sem dostanem 😉 🙂

tak neviem čo ste sa všetko dozvedeli ale malunká sa narodila 12.10. o 13:16, 49cm a 3580g
rodila som od 11hod alebo presnejšie bolestivé kontrakcie , malú som vytlačila na 3 potlačenia lebo mi doktor povedal že do pol hodky porodím no keď som videla nahodinách že ešte pol hodinu som povedala to nie to nevydržím už tak na tri krát šla von..poviem vám že neviem prečo ale všeeeetko som cítila ako ma nastrihol ako malej prišla hlavička a aj ramienka a ešte aj pupočnú šnúru ako sa mi tam medzi nohami trepala 😀 😀 😀 som si to užila a aj zašívanie ma bolelo... 😝 😀 čo už asi mi to bolo súdené haha
a asi s toho rozprávanie to bolo vidno že som šla bez epi...bleeeee haha 😀 😀

tu je pár foto

malemimi
16. okt 2010
bonninka
16. okt 2010

@malemimi jaj, gratuluju moooooc 🙂 takže jsi jasným důkazem, že to i bez epi jde, takže si myslím zasloužíš o to větší gratulace,...už tu více holek psalo, že rodily bez epidurálu, tak seš další hrdinka 🙂 jenom doufám, že i mě nakonec nepřejde ta odvaha.
Maličká je nádherná, tak se s ní už hezky vytěšuj 😎

bonninka
16. okt 2010

@malemimi jo a ještě si změňv profilu, že už nečekáte, ale že už máte doma miminko 😵

jana_toky
16. okt 2010

@malemimi jeeeej, ahojky. Gratulujem maminka. Teraz sa hlavne drzte, co sa tyka zdravicka a kojenia 🙂 .

A vobec si nechcela EPI? 😒 Zvladla si to skvele.

Ozaj a to si si stihla kupit aj tie papucky, alebo uz nebolo casu? hi-hi-hi 😀 😀 😀

majka1981
16. okt 2010

Ahojte dievky, pridavam sa k Vam, mam tiez termin teraz v oktobri. Chcem sa Vas spytat - tie co ste este tehulky 😵 😵 - aj Vas niekedy popichava ako keby v posve/na krcku? Mna to uz par dni, viacej vecerom picha. Nie je to v podbrusku, je to presne tam kde je hlavka 😅 😅 . Este o nas: Cakame chlapceka, zijem v Rakusku a rodim vo Viedni; Ako pripravu na porod pijem cajik s malinovym listom, chodim 1x do tyzdna na akupunkturu, tento tyzden som si urobila aj kupel nad parou (hrniec s bylinkami vo WC-mise a sedela som nad parou 20 min, ma to uvolnit porodny kanal - resp. krcok, tak co nezaskodi, skusame 😎 😎, ma sa to opakovat po tyzdni a po termine sa to moze robit podla potreby kolko sa chce, takze aj kazdy den ). Porod by som chcela skusit bez EPI, uvidim ako to bude. Do 37 tt nam babo bolo otocene KP, no na stastie sa umudrilo a otocilo sa 😅 😅 , takze mozeme startovat 😀 😀 . Presny termin porodu vie len par ludi (rodicia, surodenci), vsetkym inym sme povedali - ze koncom oktobra, tak teoreticky by som mala mat este klud a ziadne vyvolavanie 😀 😀 .

bonninka
16. okt 2010

@majka1981 ahojky, vítej v klubu, akorát myslím, že porod ve Vídni bude trošku o něčem jiném než v Blavě, rodila mi tam kamarádka a byla spokojená 😎
Mě na krčku taky píchá, ale dost málo a nijak dramaticky. List maliníku piju taky - respektive ten čaj z toho 🙂 ještě jím lněné semínko a masírujeme s manželem poctivě hráz 🙂
O koupeli v bylinkách jsem ještě neslyšela o akupunktuře před porodem teda taky ne. Ale zase nelze asi dělat všechno, to bysme se z toho porodu musely zbláznit už v přípravné fázi 😵

udada
16. okt 2010

@malemimi gratulujem, malá je krásna, tak si to užívaj

udada
16. okt 2010

tak kto nám ešte zostal? jana_toky, bonninka, tanija133 a teraz aj majka1981, zabudla som na niekoho? 😀 😀 😀

majka1981
16. okt 2010

@bonninka ahoj, dakujem za privitanie 😵 . To pichanie na krcku nie je dramaticke, tak ako pises. Chcem len vediet, ci to aj Vy mate 😀 😀 . Ten kupel a akupunkturu som si zvolila , v nemocnici mi este dali letak ze mam brat homopaticke kvapky, tak to som uz vynechala a povedala si - nie ze porodim vo vytahu, lebo to pojde tak rychlo 😀 😀 .

anetaa
16. okt 2010

@majka1981 ahoj, ja mám tiež termín ako ty 🙂, možno to však bude už skôr - uvidí sa, čo povie doktor v pondelok v poradni. Čo sa týka prípravy na pôrod, aj ja pijem čaj z ostružiny malinovej (akurát teraz chlípem šálku 🙂 ) ako ty a bonninka, a taktiež alchemilkový čajík, ľanové semiačko,...
@malemimi @zuzana_m gratulujem ku vašim dcérenkám aj k tomu ako ste to super zvládli 🙂!

majka1981
16. okt 2010

@anetaa ahoj, no supis mame rovnaky termin. uvidime kedy sa deticky vypytaju von. Som zabudla, ze aj lanove semiacko papam (ale nerada 🤐 , nie je to bohvie co...). Na Teba to pride asi trosicku skor, lebo cakas dievcatko. Dievcence su zvedavejsie a chcu prist skor, nie ako lenosi chlapci 😀

anetaa
16. okt 2010

@majka1981 mne to semiačko celkom chutí, zamiešavam si takú polievkovú lyžičku pomletého semiačka do musli+jogurt alebo mlieko (som v poslednom čase závislá od chrumkavého musli s orechmi) . Potom ešte pre istotu zapijem pohárom vody - musím povedať, že minimálne čo sa týka trávenia, tak to funguje parádne 🙂.
Ja by som tiež prijala, aby to prišlo trochu skôr, lebo už som tiež na prasknutie... Ale tento víkend by to ešte nemuselo byť. Môj mužík má dnes narodeniny, tak sme sa smiali, že by bola sranda, keby sa narodila dnes - ale myslím že maličká ešte chvíľku vydrží 😉 .

yvett14
16. okt 2010

@udada ja ale mna tu moc ani nevidno , ja si len čítam ako krásne ste sa zohrali a ste uplne ako sestri!! je to super!!!

yvett14
16. okt 2010

@majka1981 mna skor pobolieva pahorok, doki vravel že som už uplne mäkka ale som len na 1 prst otvorená. to asi s toho ma bolí aj ten pahorok, stačí mi zodvihnuť nohuna stoličku a mám dosť.

majka1981
16. okt 2010

@anetaa ja si davam to semiacko do ovsenej kase co ranajkujem, pijem tiez dost a tiez mozem potvrdit, ze travenie funguje 🙂 . Moj manzel na porod este dako nemysli, viac mu to musim hovorit, ze uz to je tesne pred dverami. On mi hovori - ze dnes este nie, a zajtra tiez este nie a podobne. No vyzera to tak, ze vasa dcera to na dneskajsie narodeniny moznoze uz nestihne 😀 iba ak by sa veeeelmi poponahlala.