icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

jarka0
19. okt 2010

ahojte aj ja sa pridávam ja som mala termím teraz v nedelu 17.10.2010 🙂 a zatial nič ☹ dnes som bola u svojho doktora v Hlohovci aj zajtrá idem budú pozerat ozvy atd. a neviem či zajtrá alebo vo štvrtok pôjdem do Trnavy a tam mi vyvolajú pôrod už sa nevieme dočkat nášho malého drobčeka len nech je zdravučký

pusinqa
19. okt 2010

@jarka0 tak to sa tam asi stretneme my ideme do Trnavy dnes alebo zajtra 😀

udada
19. okt 2010

maminy, chcem sa vás spýtať, balíte svojich krpcov do perinky alebo zavinovačky, či ich nebalíte do ničoho? Ja tú svoju do klasickej perinky, len uvažujem, že dokedy ju mám takto baliť. Bojím sa toho, že sa bude bez perinky všelijako v postieľke vrtieť, aby sa mi nejako nepretočila, lebo keď ju už aj prebaľujem, tak sa dosť vrtí, dáva sa nabok. 😵 😵

vejinka
19. okt 2010

ahojte baby nviete co je s cukruskou? dnes mala ist na sekciu

evitkamalicka
19. okt 2010

@vejinka uz porodila, Simonko sa narodil o 9:35, pisala som to na predoslej strane 😉

yvett14
19. okt 2010

@udada neviem ako je to teraz ale ja som prvého syna balila do klasickej štvorcovej zavinovačky a pekne mi spával aj 4 hodiny, mala som ho aj vtedy ked mu už trčali nohy , že mal len ručičky zaviazané. spával kludnejšie a nerušili ho ruky. neviem ako je to teraz ale aj pri dcerke budem tak robit. mám to vyskušané tak uvidim, možno to nebude znášať, uvidime
mala som aj tu podlovastu zavinovačku ale v nej sa mi budel. normálne bol v tej štvorcovej narvatý ale kludnejšie spal. toto mi poradili v porodnici a mamku mám tiež zdr.sestru a ona to pri každom dieteti takto robila, ale záleží aj na babike či to chce. pa

vejinka
19. okt 2010

taaakze mam sms: ahoj po 9. mesiacoch skryvania som konecne tu : volam sa simonko narodil som sa dnes 19.10 o 9:35 a moje miery su 3690g a 50 cm.

cukruuuuuuuuuuuuuus gratulujem z celeho srdieckaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😵 😵 😵 😵 😵 😵

vejinka
19. okt 2010

jaaaaaaaaaj som troska po funuse kedze mobil mam vypnute zvonenie cele dni 😔

vejinka
19. okt 2010

no a ja prcham velky je hore a maly sa budiiiiiiii

bonninka
19. okt 2010

@evitkamalicka jaj, tak že moc gratuluju 😎

jana_toky
19. okt 2010

@adrika202 ahoj, ja som nastupila 13.09. a prisla minuly tyzden. Urcite sa dockas 😀

jana_toky
19. okt 2010

@jarka0 ahoj, vytaj medzi nami 🙂 . Opat jeden lenivy chlapcek 😀 😀 😀

jana_toky
19. okt 2010

@evitkamalicka gratulujemeeee moc cukruske, ze uz to ma za sebou a maju sa skvele. 🙂

jana_toky
19. okt 2010

@majka1981 Tak ja som spat uz z mesta. Normalne som kupila zopar drobnosti ako vianocne darceky. Ved potom nebude vela casu a asi ani chut chodit velmi po obchodoch 😀 😀 😀.
Sem-tam tvrdlo brusko, ale inak nic, som sa snazila unavit chodenim... 😉

jana_toky
19. okt 2010

@bonninka No, tiez uz mam za sebou 3 zvedave osoby 😉 , mobil nechcem vypinat kvoli mm, ale uz fakt inym nedviham. Ked tak poslem sms, ze nic a ze sa ozvem..., snad ich to trkne. Ale bavit ma to nebavi.
Idem si tusim zobrat z teba priklad a zamakat na podlahach 😀 😀 😀

majka1981
19. okt 2010

Ja som si teraz poobede dobre pospala, hadam aj viac ako hodinu a potom mi prisiel mm 😵 😵. Mna zatial nevyvolava nikto, ja som vela ludi nepovedala termin - iba ze "koncom oktobra", takze mam este pokoj. No neviem, ako to uz bude buduci tyzden, ak dovtedy neporodim. Kamoske sa vcera v noci narodila dcerka - jej odtiekla voda v posteli o 2 rano. Ako to Vy mate - mate daco v posteli, ze ak by odtiekla voda aby matrac nebol mokry?? Ja zatial nemam, ale uvazujem, ze by som daco mohla dat pod plachtu. Len uvazujem, co.

@janatoky tak sme mali rovnake myslienky, co sa tyka vianocnych darov 😀 😀 .Len ja som este nebola na nakupoch... Tvrdnutie mavam aj ja, hlavne ked chodim vela, doma ani tak nie.

jana_toky
19. okt 2010

@majka1981 No to si urobila dobre Majka, ze si ten termin nespecifikovala 🙂 .
Inak ja som tiez rozmyslala nad tym, ci nejak riesit matrac, ale na druhej strane si hovorim, ze kaslat nanho, ved tej plodovej vody nebude nejako vela a ked sa to ma stat v noci, tak sa to stane 😀 😀 😀 .
Ale ked chces, daj si tam taku tu podlozku, co je pre deticky do postielky, napr. v IKEA ju kupis za par eurasov 😉

nivejka
19. okt 2010

ahojte kočky 🙂 🙂 🙂
ja fakt nestíham ani poodpisovať.....tak vám to stručne opíšem......v stredu večer som sa vybrala akože na vyšetrenie do ružinova,alebo pohotovosť--ako to nazvať.....chcela som len nech ma poriadne pozrú,lebo ako viete nebola som z poradňami spokojná ako väčšina z vás....išla som tam zo zámienkou,že niečo zo mňa vyteká ale pomaličky ako výtok,alebo trošku moču.....nevedeli to identifikovať-a tak ma poslali hore na pôrodnicu,že nech ma komplet prezrú...veru sa aj tak stalo a bola som rada,že sa tam motalo plno doktorov,ktorých som zaujímala a poriadne ma povyšetrovali.....nevedeli tiež pár hodín určiť-či sa jedná o plodovú vodu,ale nakoniec sa im to potvrdilo 😕
nechali si ma tam na celú noc na pozorovaní a ráno sa rozhodlo,že sa nebude riskovať a vyvolajú mi pôrod....inak celú noc mi to pripadalo,že čakám na popravu,lebo som nevedela,že čo bude 😅
ok..tak ma 6.55hod napojili na infuzku-vyvolávačku a veru to išlo nenormálne pomaly--problém bol aj ten,že krčok bol stále polotuhý a ešte vysoký.....najhoršie bolo do tých 4cm--čo mi potom mali dať epi---ked tú pichli,tak to nabralo rýchlejší spád a za chvíľu som bola zo štyroch cm na osem cm otvorená-----epi mi pichli iba raz a potom už lekárka nechcela dovoliť--aj ked mi to riadne vrážalo do krížov---ale nebyť epi---tak prisahám zomrem od bolesti!!!.......6.55h-15.25--to je čas od pichnutia vyvolávačky až po narodenie Lilien---takže dooosť dlhá doba---a bolo to ako večnosť pre mňa---musela som len ležať a len ma pustili na wc......nemala som nikoho zazmluvneného,ale klobúk dolu ako sa všetky sestri a doktori o mňa starali...rodila ma super doktorka aj s super sestričky,že sme ešte aj zasrandovali pri samotnom pôrode 😀 😀 ...............všetkým vám moc dakujem za gratulácie 🙂 🙂 🙂 ----mám vás rada babule 🙂 .
ja sa tu ešte ukážem,len sa musím nejako dostať do normálu 😀 ......pozdravujem vás====cmuuuk

mysenac
19. okt 2010

ahojte kocky, tak sa ozyvam po dlhsej dobe 😅 vobec vas nestiham citat, len tak zbezne som si vsimla, ze pribudli dalsie maminy, tak vsetkym blahozelam a prajem vela zdravicka 😉
Aj ked som mala sekciu (ktoru som znasala horsie ako prvu...ten spinal mi moc nesadol 😒 😒 ), nastastie kojenie v pohode, Kristinka bola dva dni po porode na novorodeneckom, kde ju krmili nutrilonom z coho im vraj dost vracala, takze za tie dva dni schudla 300g. Ked som ju zacala kojit, vsetko v pohode a po 4 dnoch doma to zacalo zas - neviem ci je to tym, ze zacala pit dost hltavo ale niekedy vsetko co vypije hned z nej aj vyleti...stava sa to tak 1-2krat za den ☹ dokonca raz lezala v postielke a zacala vracat a asi sa toho aj nadychla, chudiatko, tak plackal, to som ju velmi dlho utisovala...teraz sa normalne bojim nechat ju samu co i len na minutu, kym nezaspi...neviete mi niektora poradit co s tym? alebo je to normalne u malych deti?

zuzana_m
19. okt 2010

ahojte babulky 🙂 ja sa chcem spytat maminiek: balite babatka aj do postoliek? nam v porodnici vraveli ze netreba,ani ich tam nebalili, vraj az po vysetreni ortopedom ,ze on povie ci treba ci nie.....tak ale syna som balievala,tak teraz neviem....
a pridavam fotku nasej krasnej dcerky:

majka1981
19. okt 2010

@jana_toky tu podlozku z Ikei uz mame, je pre dietatko, tak moznoze si ju najprv ja dam do posteli 😀 😀

@nivejka gratulujem este raz. porod nemusel byt taky bolestny, ked si stihla aj zasrandovat 😀 😀 .

@mysenac bohuzial s tymto nemam ziadne skusenosti 😒

majka1981
19. okt 2010

@zuzana_m jeeej aka pekna princezna 😵 😵

slavuska30
19. okt 2010

@jana_toky ahoj, tak ja som zase doma, 2v1, všetko je v poriadku, ale som stale otvorena na 2,5cm a branka na 1prst, takže stale ešte nič...ale rozdiel je v tom, že maličky ma už teraz podla sona 4800g, tak neviem ako ho vytlačím 😀 😀 😀 😀 dohodli sme sa s doktorom na sobotu o 7,00hod ma dojsť na prijem na vyvolavačku, tak sa tam možme stretnuť 😀 😀 😀 😀 😀

slavuska30
19. okt 2010

@zuzana_m blahoželám obom, krásne babatko 🙂 🙂

malemimi
19. okt 2010

@evitkamalicka jeeeeeeee tak to moc gratulujeme!!!! 🙂

malemimi
19. okt 2010

@zuzana_m jee princeznička no krásna!!
mne včera povedala obvodná nech ju balím ale dávam len plienju

malemimi
19. okt 2010

@nivejka inak ako sme došli domov tak som už nemala opuchnuté ruky...

a holky neviete po koľkých dňoch majú vypadať štichy?

majka1981
19. okt 2010

@slavuska30 4800g je dooost, ale neboj, zvladnes aj to, lebo tieto hodnotenia podla sona velaktrat nevychadzaju a kalkuluju aj blbost 😉

slavuska30
19. okt 2010

@majka1981 😀 😀 no ved ano nejako to len pojde, maly mal 4,37kg tak pojde aj toto...xixix

udada
19. okt 2010

@mysenac bábätka mávajú reflux (sval uzatvárajúci žalúdok sa nie vždy dobre uzavrie a preto po dojčení často grckajú malé množstvá mliečka). Moja malinká to mala zo začiatku tiež, teda pokiaľ som ju kŕmila z fľašky - hltavo a rýchlo papala, tak to bolo aj tým, ale poviem ti, že ešte aj teraz si dosť odgrckáva a to už iba kojím, povedala som to aj doktorke v poradni a tá mi poradila, aby som dávala malú do zvýšenej polohy, myslím, že sa aj predávajú takéto podložky pod bábo, tak skús to.
- na internete je kopu stránok, týkajúcich sa refluxu: http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=592701