Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ahojte prva poradna: 55cm a 4420g 😉
holky dajte nejaký tip čo spraviť na obed večeru a tak ...ja vôbec neviem čo jesť napr. mm kúpil kyslú kapustu že spraví ani neviem čo teraz a to nemôžem tak sa duril že nič nemôžem jesť a tak...poraďte
@malemimi inak pre inspiraciu co papat, skus si len tak na panvici urobit kuracie prsia. Nakrajaj ich na tenke platky a daj trosicku oleja a z jednej a druhej strany osmaz a k tomu uvarene zemiaciky omastene maslom ( ja pouzivam iba ramu, kravske maslo malej nerobi dobre) a k tomu napriklad broskynovy kompot 😉 alebo si upec zemiaciky v supke a k tomu rybu udusenu na masielku 🙂 aj kuracie rizoto iba ryza, masko uvarene vo vode a hrasok a mrkva 🙂
@horalka777 ano, ano, stretli. A boli sme vsetky v Ruzinove.
Dnes by mali aj Zuzku uz pustit a Marta snad uz vytuzene rodi 😉
@nivejka
Veslo som ani nepouzila. 🙂 🙂 🙂, nebolo nakoniec treba.
Zo Zuzkou sme si volali a stetli sa potom na chodbe.
Slavusku mi normalne doviezli na izbu 😀 a kukame na seba, ona ma spoznala skor, ze ci nie som jana toky, ked som sa predstavila... 😀
A Martu priviedla Zuzka, lebo boli v kontakte... 😀
Haluz ako to vyslo, ale fajneeeee 🙂
@malemimi ahojky, no celkom fajne.
Aj ked ti poviem, ze normalne som si v nemocke este aj poplakala. Mali sa vobec nechcel prisat, nepapal len sem-tam pocuckal. A dostal potom aj teplotu ☹ . Ale urobilo sa to a teraz je to celkom fajne.
Len ma vsetko boli ked sedim, lebo ma hodinu zosivali, ako som sa potrhala. Nastrih a este aj roztrhanie na dvoch miestach na susu :(
no rodil ma zazmluvneny lekar, hrozne som bola spokojna. Ale on nemoze za to, ze sa urobili na susu trhliny. Tak sa aspon snazil ich poriadne a pekne zasit. Celkom pekna praca, som sa odvazila pzriet 😀 😀 😀
Ale tiez to beriem, ze je inak vsetko ok a malicky je v poriadku.
Stichy sa asi stahuju, lebo ma docela intenzivne na hradzy bolia ☹ , sedenie a vstavanie je hroza
a z hemoroidmi som dopadla rovnako. Dnes som dala kupit mm aspon masticku... a dalej uvidime.
A vy inak ako bojujete, vsetko ok? 🙂
Baby, strasne ste toho stihli vela popisat a stracam prehlad, ze kto je este na rade 🙂 , mam pocit, ze uz to mame vsetky za sebou 🙂 😉
Tak len v kratkosti napisem, ako to prebehlo.
Do nemocnice sme isli o druhej v stredu s tym, ze kontrakcie boli kazdych 5 minut. Neboli silne, dali sa vydrzat, este som si tak hovorila, ze mozno pojdem aj bez EPI.
Zapis na prijem bol tesne pred tretou, otvorenie na 3, mali toho sprasne vela, neviem, ci to bolo tym datumom.
Dostala som cipky, ale uz od rana som mala prehanky, tak ani neboli velmi potrebne 😀 .
A potom tam nastal na porodnici strasny chaos, ja som len cakala na chodbe, ze co pride a lekar behal z jednej saly do druhej, same maminy, oteckovia, baba.
Moj zazmluvneny lekar nedvihal telefon resp. bol vypnuty, tak som si povedala, ze dostane sms a potom uz je to jedno, ci pride, alebo nie.
Nikto si ma nevsimal, len dva krat ma dali na monitor, ci srdiecko bije, bolo to ok.
No, lenze kontrakcie prichadzali kazde 3 minuty a zacali sa strasne zvysovat, uz som chcela EPI. Baby poviem vam, ze klobuk dolu pred kazdou, ktora to zvladla bez. Moj lekar stale nikde, aj ked vraj volal, ze je na ceste. A stale ma tam nechali cakat na neho, ze on si ma skontroluje. Lenze mne uz bolo tak zle-na odpadnutie a mala som hrozne bolesti, ze som musela ziadat, aby ma pozrel hociaky iny lekar. Pozreli, uz som bola na 6 a rychlo volali anesteziologa kvoli EPI a mojho lekara, lebo to islo velmi rychlo.
EPI nastastie stihla po chvilke zabrat. Lekar prisiel, popozeral sondou, odpustili mi plodovu vodu a pockali sme este par minut. Po 10 minutach a styroch kontrakciach bol potom malinky na svete. Aj ked museli ho na zaciatku predychat, lebo sa riadne naglgal plodovej vody ☹ . Placenta isla asi minutu po nom. No a potom prislo to najhorsie pre mna, zasivanie po nastrihnutej hradzy a na dalsich dvoch miestach na susu sa urobila prasklina. Isli mi dopichnut davku EPI, ale na moju smolu sa nieco udialo a uz mi ju nevedeli dopichnut. Takze sitie bolo len na lokalne umrtvenie. Veru vsetko som citila, sili ma hodinu a poslednych 15 minut som uz preplakala.
Ale teraz som najstastnejsia na svete a uzivame si spolocne chvilky od vcera doma s Adamkom. 😉 😉 😉
@jana_toky aha ach jaj moja tak ma to aj tak mrzi.... 😒 😒 😒 😒
no to sme dopadi haha 😀 😝
myslíš Faktu? je dobra ja už tam skoro nič nemám...a inak ani na wc som nevedela dobre sedieť tiež tak na boku...
my sa máme dobre klop klop... 😉
ďakujem za opýtanie
inalk dávala si ešte dačo doktorovi za pôrod či nie?

@mona777
@horalka777 ja kojim stale s klobucikmi. V nemocnici som zacala a ked pediatricka videla v porodnici,ze ich pouzivam, nebola nadsena, tak sa mi pokusala stipanim bradavky naspulit a aj vtlacit malej do pusinky, ale nedalo sa jej to. A teraz ked skusam bez, nie velmi to ide. Hoci si mala vytiahne bradavku do klobucika, tak po par sekundach sa bradavka splasne. Viem,ze si nevytiahne tolko co potrebuje, preto si po kazdom kojeni odsajem a dokrmujeme mojim mlieckom z flase, co ohrejeme. Zatial je to jedina moznost ako kojit. Mozno ked bude trosku vacsia, a aj kojenim alebo odsavanim sa mi bradavky povytiahnu a budem moct kojit normalne, co by bolo super.