Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
A este som rozmyslala , nam v na Kramaroch hovorili ,ze sa uz nebali do postoliek, tak nebalim teda....a vy ako? balite, treba to?
@jana_toky 🙂 🙂 🙂 ja zas davam vigantol od pondelka minuleho a kanavit začnem teraz,aspon tak mi vravela dr, a do poštoliek ze sa uz nebali, vraj keby bol zly kontrolny ultrazvuk po 4tyzdnoch, tak az potom poštolky, ale to uz ortoped povie...
..ja idem dneska dohodnut nejaky termin na krst 🙂 🙂 tak som zvedava co povie farar 😀
@tanija133 inak aj mna dnes zacalo boliet nieco pod pazuchou...ale nie ako vyrazka...ale ako udrete..hm...dufam ze to prejde...lebo zas sa budem sledovat prehnane ako sisnutaaaaaa 😀
baby a zdrave ste inak?mna zacalo bolet hrdlo...tak sa bojim ci mozem kojit a co si vobec mozem dat...ci tak ako v tehotenstve pri chorobe?paralen a dost 😒
a neviete nahodou kde sa daju kupit take cervene naramky upletene pre babenko...proti urieknutiu?take nieco ako sa robia tie naramky priatelstva....skoda ze to neviem upliest...xi...bola som v galanterke kupila som sice taku snurku...ale cele sa to para...tak neviiiim co dat malemu na rucicku
@slavuska30
Mas pravdu, postolky sa uz nedavaju, az ked povie ortoped. Nejako sa od toho upustilo, aj ked asi by to nemohlo ublizit. Ja som si povedala, ked som sa vratila z nemocky, za budem balit, ale po prvom raze sa to Adamkovi tak nepacilo, ze som sa na to vykaslala. Dufam, ze to bude po mesacnej kontrole ok a nebudeme sa musiet s tym trapit. 🙂
Hm, ja tiez chcem poriesit krst, ale asi az tak o mesiac, do Vianoc. Snad bude dost volnych terminov.
Ozaj Slavka, ked vyzistis, co budem vsetko potrebovat k tomu, das mi pls info. velka vdaka 😉
my krstime zajtra...oslava bude v restike takze bez starosti...len si to zacvakame
inak som myslela ze dnes bude krasne ale prd...fukalo vonku nenormalne a ktovie ako bude zajtra vraj horsie no a malym netusim co obliect ale asi dost ich musim kedze v klostole je dost kosa a vilka asi okrem perinky aj do fusaku dam a bielej deky
@vejinka tak drzim palce ech zajtra vyjde pocasie...kolko budete mat ludi?my chceme robit krstiny januar.alebo februar a tiez som rozmyslala ze v restike...ako to budete mat?otvoreny ucet?alebo spolocny rovnaky obed??a pitivo?a co treba k tym krstinam vybavit?su tam nejake podmienky?ze musia mat rodicia alebo krstni rodicia prijmanie?birmovku?dikes
Ahojte októbrovky, tiež už to máme za sebou. Nelinka sa nám narodila 17.10. o 3:00 hod. Mala 3570 g a 51 cm.
@ziza55 no dufam ze nebude prsat...ludi dokopy bude 12 a tri deti ...s majitelkou som sa dohodla ze spodny limit bude 200ecok pod tuto cifru nemozeme ist viac ano ale menej nie...vybrali sme menu pripitok predjedlo polievku hlavne jedlo salat kavicka mineralka pivo nie lebo vsetci su na autach...a idu: ja muz deti svokra svokor svagor sestra jej muz dve deti a moj brat moji rodicia a bratova priatelka
ahojte, tak konecne mam chvilku napisat. Ja neviem co sa stalo, ale mame doma ( ani neviem,ze mame 🙂 ) anjelika. Sonicka od stredy hlavne v noci, krasne sa zobudi, ziaden plac, iba mrnkanie, prebalime plienocku, napapkame sa, krasne si nahlas odgrgne a zase prebalime plienocku a zabalenu v zavinovacke ju nechame v postielke a ona do 10 minut krasne sama, bez toho aby sme sa k nej prihovarali, kolisali, uspavali zaspinka 🙂 No nemozem uverit,ze bez nasej pomoci, takto krasne vie zabuvkat. A dokonca posledne 2 noci sa budime v tu istu hodinu. Kedysi uspavanie trvalo aj hodiny, skor sme zaspali my s mm ako ona.Teraz nic, krasne sama v postielke zahajuska a my mozme s nou. Je to pokladik. Kazdu noc sa vyspime 7 hodin (samozrejme s prebudenim na kojenie). A dokonca aj pocas dna je to tak, ze ju nakojim a ona si pozera a potom zabuvka. Hlavne vcera boli sme na navsteve rodiny a hlavne prababicky cca 200km od nas a cestu autom prespinkala aj tam aj spat a tak krasne hajuskala a babka ju kocikovala 2 hodiny 🙂 Neskutocne sa tesime 😉
Inak mam otazocku, aj vase deticky ked uz lezkaju, tak si odgrgnu mliecko? Lebo Sonicka doteraz iba hlasno grgala a aj grga po papkani, krasne si vie odgrcnut ale potom ked uz zaspinkava, tak jej z pusky teraz uz po kazdom kojeni vyjde mliecko. Je to v poriadku? Nikdy predtym to nerobila.
My sme dnes cely den same. MM isiel do prace a pride az vecer cca o 22:00. Idem urobit zemlovku a trosku upratat, dala som oprat malej veci, tak to potom vyvesim a uvidim co vymyslime, ci nepojdeme s malinkou na prechadzku. Zatial je celkom fajn, hoci zima ale neprsi a ani moc nefuci. Co mate v plane vy?
Tak jsme od včerejšího večera po 16 dnech doma z porodnice (6 dnů hospitalizace před porodem a 10 dnů po něm), bohužel na reverz, ale co den to nová anamnéza,...Opravdu mazec- 25.10. první pokus o fyziologický porod - celý den v porodních bolestech, ale bohužel jsem se neotvírala. Porom den pauza a 27.10. v 5:30 ráno nový pokus - do 11:00 jsem se otevřela na 1 cm a pustili mi plodovou vodu, do 15:30 hod posun max. na 3 cm. Primář rozhodl, že zavedeme epidurálku a přidá se větš dávka oxytocinu, cca v 18:00 žádný posun a velký povyk, že se primáři nelíbí monitor - tak mi zaváděli na hlavičku miminka sondu, jestli dostává dost kyslíku, všichni doktoři okolo kroutili hlavami, takže už od pohledu všechno jasné ☹ tzn., že okamžitá sekce s plnou anestezí (vzhledem k tomu, že jsem měla zavedený epidurál to muselo opravdu hodně hořet ☹
Po svých zkušenostech opravdu obdivuji každou ženskou, která jde sekcí rodit dobrovolně, protože v mém případě se s pooperačními komplikacemi roztrhl doslova pytel,...(nenastartovala se motorika střev, 42 horečky, teplota okolo 39 cca týden, absces pod řezem, totání promoření organismu E. Coli, 5-ti denní zácpa – v důsledku toho potom zlatá žíla, fatálně nízký hemoglobin...)
Matýska jsem u sebe víc neměla než měla, kojit jsem ho nesměla, a když už to vypadalo přes den líp, tak se mi stav navečer zhoršil a zase mi ho vzali,...Ale už jsme doma, sice ještě na kapačkách s 3 různými ATB, nemůžeme kvůli tomu zatím kojit, ale snad už bude jenom líp,...
Všem novým maminkám, které jsem nestihla moc gratuluju 🙂
@slavuska30 velký dík za ohromnou psychickou podporu opravdu si toho hodně vážím 😉

@miroslavazh no a ked ma tie zachvaty hodinove, tak sa chce len nosit, a to som hovorila ze take nebudem robit , nech si nezvyka....Jasne ze to prezijeme , ved co nespravime pre nasel asocky.... 🙂