Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
holky bolelo ma prso a ledva som si ho chytila a už som tam mala aj hrcku...a zase som si vysala len trosku ale par sekund a mne to strieka a mám 60 ml teda viac nez 60 mla tak to sa mala dobre ale nacucá potom a ja si myslám ze len tak sa napije ... ☹ a ja ju obvinujem 😢
caute baby aj my sme taky vseliaky...............vcera na vecer v jednom kuse plakala, spat spala len manzelovi na hrudi ked sme ju vecer dali do postielky tak sa zobudila tak som ju poriadne nacpala 😀 a potom chvalabohu spala 4 hodky zobudila sa o druhej zase sa napapkala a potom spala a mrncala na striedacku no a od siestej sme hore a zaspala az teraz ......iba na rukach by stale spala asi jej to uz ide na nervy spat tolko na chrbatiku ked bola zvyknuta na brusko
@malemimi
To mas dobre, ked ti v perinke chce spavat. Ten moj uz tyzden eeee 😀 😀 😀 , takze spinka zamotany v deke. V nicom inom nechce byt.
Inak nestiham vas citat ani pisat ☹ . Vcera bol strasne rusny den, do obeda skoro 3 hodky plackal ako ho brusko bolelo a poviem vam, ze vcerajsom ma dorazil unavou. Ale tuto noc to uz bolo nastastie trosku lepsie, lebo sme dali prvy krat Espumisan. 🙂
Inak trosicku sa vyhadzal ten moj anjelik na tvaricke, ako keby bol v puberte. Myslite, ze by to mohlo byt tym Espumisanom. Lebo ja som nic nove nejedla ☹ .
Vo stvrtok ideme konecne lekarke, normalne sa nemozem dockat. Lebo sa jej chcem na vsetko postazovat. Uz som jej dva krat volala, ale osobne je osobne.
Len si trochu neviem predstavit ako tam pojdeme, sme objednani na osmu a zrovna to je jeho cas papania 😒 , tak snad to nejako zvladneme. 😉
Baby, inak ten moj poklad si v poslednej dobe nechce odgrgavat opat a potom grcka 😒 . Ked ho dam odgrgnut na plecko, tak sa strasne prudi, natahuje chrbatik a snazi sa drzat hlavicku a musim ho mat vo vzduchu. Idu mi ruky uz odpadnut a aj tak si vacsinou negrgne ☹
@malemimi takto presne som aj ja nadavala....
A najlepsie su tlaciva na prispevok od uradu prace a soc. veci - oni nemohli vymysliet jedno tlacivo kde budu vsetky potvrdenia - kazde potvrdenie na zvlast tlacive - islo ma porazit!!!
Takze vsetkym maminkam a tatikom "pevne nervy" na vybavovacky!
@malemimi skús tieto: http://www.tlaciva-na-stiahnutie.sk/formulare-s... , http://www.formstudio.sk/formulare/registracny-... , http://www.socpoist.sk/491/1226s (to oznámenie sporiteľa...a registračný list FO si stiahni), http://www.formstudio.sk/formulare/cestne-vyhla... + treba zobrať kópiu rodného listu malej
inak co sa tyka tych tlaciv ja som isla na socialku, tam mi dali vsetko vypisat este mi s tym aj pomohli.......za 5 min som bola vybavena..............len este musim ist tento tyzden vybavit ten prispevok pri narodeni na urad prace
@hirunka k príspevku pri narodení to ich tlačivo + kópiu rodného listu (a aj tvoj občiansky), k príplatku k príspevku tiež vyplnené ich tlačivo, to treba dať potvrdiť detskej, že sa dieťa dožilo 28 dní a aj dať potvrdiť gynekologičke, že si pravidelne chodila na poradne + ďalšiu kópiu rodného listu malej
@udada diiik, pomohla si aj mne 😉
do sociálnje poisťovne treba odniesť vyplnené:
- Registračný list FO,
- Čestné vyhlásenie, o riadnej starostlivosti o dieťa do 6 rokov,
- ak je matka prihlásená v II.pilieri tak Oznámenie sporiteľa o účasti na starobnom dôchodkovom sporení
- samozrejme, že kópiu rodného listu dieťaťa
@hirunka ešte som zabudla na tlačivo na úrad p.s.v.a rodiny - Žiadosť o prídavok na dieťa - to je tých tuším 20,-eur mesačne
baby neni zač, potom po materskej treba ešte žiadosť o rodičovský príspevok, ale nechcem vás pomýliť
@hirunka ...aj mne dali všetky tlačivá na sociálke a tak isto mi pomohli to vyplniť,lebo ja som blb na takéto papierovačky 😅 .....inak ja som si všetko vybavila v jeden deň a to myslím ešte 3dni po prepustení z nemocky....tak isto mi treba ešte na úrad odniesť potvrdenie od gyndy a malá tých dožitých 28dní....
baby ako kakáte--myslím detičky 😀 😉
my to máme úplne vodové a žlté a ked jej už musím pomôcť,tak vždy ma s tým ostrieka ako to z nej vyletí--tá prdka--takže sa prezliekam dosť často aj ja 😅
ja neviem,ale fakt máme problém s tým bruškom 😖
inak ,ked ju kojím,tak chúdatko nevie,či má tlačiť do plienky,alebo papať---už aj hovorím,že mám tuším namiesto mlieka gutalax ☹
ako je to normálne,že takto kakáme??--ja myslím že nie
@nivejka no my teraz tiez kakame tak vseliako........mala mava dost hustu stolicu chudatko tlaci o dusu ale potom na druhykrat ma uz taku redsiu.........pediater nam predpisal bio gaia to su probiotika........lebo tym ze ju dokrmujem nutrilonom tak ju to troska zapeka a tie probiotika maju pomoct crievkam..........a iny typ nutrilonu jej dat nemozem lebo grcka takze jej davam taky nutrilon proti grckaniu
absolútne si nepamätám,že by som mala takéto problémy z mojou 1.dcérou..dokonca nebola ani takto nervozna a nemusela som ju ani nonstop vláčik na rukách....teraz sme zaspali o 12hod--konečne po hodinách nosenia na rukách a opica už je hore ,takže spala 15min ☹ ☹ ☹ a už reveeeeeee--no ja sa z nej zblázdnim 😒
@nivejka hlasim sa do klubu gutalax-milk 😎
ta redsia stolica typu redsia prazenica je oki... neviem, ci aj uplne vodova...
@jana_toky haha no ani by som nepovedala ja ju balím ale knučí pri tom alebo keď je v tom a spí a prídem už na krmenie tak je uplne inak mala aj otočená a vysunutá doslovne aj dnes škoda že som ju neodfotila som nechápala... 😀
@jana_toky daj ho na bruško si ľahni na chrbát a tak alebo ho polož na bruško na postel...
@syssi no fakt je to na pič..
@udada ďakujem ti... 😉 😀
@nivejka
@hirunkami tiež pri papaní niekedy kakáme alebo tak strašne chúďa tlačí že až je fialova ale má to riedke ale strašne tlačí... ☹
........mala mi cele doobedia bola hore a teraz vyspava jedna radost 🙂
@hirunka no super...som zvedavá dokedy =)
inak dnes sa stala haluz idem von aj s hafošom a malou ( boli sme dohodnutý s kamarátkou čo má hafana a aj bábo že pôjdeme von) a volám si výťah veľký a nič kukám toto je snáď sranda... skúšala som to asi 5 min a nič len malí došiel a skúsila som len tak či sa zmestíme a nezmestili by sme sa tak jej volám že sa nemám ako dostať dole ,že sa nezmestím do výťahu malého a veľký nejde...tak došla hore aj so svojim psom ja som sa natrepala do malého výťahu a psov zobrala potom ona sama a došla dole... 😀 😀 no haluz...a potom keď sme šli domov tak mi išla teda pomôcť ale našťastie už išiel aj veľký výťah tak sa nemusela trepať aj ona... 🙂 bývame na 10 posch...

@malemimi ved jej ten sirup veru nedám..