Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@tanija133 tak to sa tesim,ze ste v poriadku a ze to nie je nic vazne cmuk
@ziza55 ani my moc hlavicku nedvihame, nam sa na brusku vobec nepaci. Ale myslim,ze ma krk pevny a vie na nom udrzat krasne hlavku 🙂 Tak to neriesim.
@usiko tak ako uz ti baby pisali, treba robit veci v rovnaku hodinu, napriklad davat dietatko spinkat v rovnaky cas vecer do postielky, chodit s nim v rovnaky cas na prechadzku, v rovnaky cas kupkat atd. Ale kazde dieta je individualne a hlavne kazdemu babatku trva nejaky cas, kym si na to zvykne. Tak drzim palce, ale netrap sa tym, ak to tak nebude. Je pravda,ze s rezimom je to ovela lepsie, pohodlnejsie 😉 A co sa tyka spinkania cez den v postielke, citala som,ze dietatko by malo spat cez den inde ako v noci. Napriklad Sonicka vie,ze ked ide do autosedacky,ze ideme autom papa, ked ju davam do kociarika,ze ideme na prechadzku,ked je v postielke,ze je noc a ide sa spinkat atd. To je vsetko o nauceni dietatka a trva to zopar tyzdnov 🙂
@mona777 zlatinko, tazko sa v takom niecom radi, ja by som nedala. Predsa len ak je tam len male percento,ze by mohlo malemu uskodit, tak to netreba riskovat. Viem,ze je to skoda vyliat ale zase ak mas dost v druhom prsku, tak sa tym netrap. cmuk drz sa.
@zuzana_m ahoj, ak sa ti da odsat, tak odsaj mliecko a dajte ho malej z flase. Neviem co je na tom zle, nemyslim si,ze niekolko nakrmeni, by si babatko zvyklo na cumel z flase. Ja som malinkej davala denne 10 krat flasu ( odporucam Avent s malym otvorom na cumliku velkost 1.) - kojila som s klobucikom a mala bola hladna, lebo si cez neho nevedela vytiahnut dost mliecka, tak som odsavala a dokrmovala z flase a potom ked som zacala bez klobucikov, tak som prestala aj s odsavanim a malinka v pohode sala a nebol problem. Je pravda,ze sme sa prvy tyzden trapili, lebo ona bola zvyknuta na klobucik a nevedela otvorit pusinku tak ako treba bez neho. Ale je to tiez individualne. Ak to nebude casto,ze bude mala papat z flase, tak to podla mna nemoze uskodit a je to urcite jednoduchsie ako s cievkou. Ta sa da pouzit pre novorodeniatko, ale ked je uz vacsie... No neviem, treba vyskusat. 😉 drzim palce, potom daj vediet ako si to poriesila cmuk
@nivejka jaj no to malinka je zvyknuta na kolisanie v kociariku 😀 to ju krasne asi uspava. Ja ked netlacim, tak pohoda spinka. Ale tiez sa jej dobre spinka ked je vonku. Teraz ked je taka kosa, tak spinka v kociariku pri otovorenom okne.
@hirunka pekne nausnicky 🙂 Aj my budeme davat prepichovat ale az po ockovani, takze az vo februari.
@zuzana_m aj my sme robili otlacky ale este pred mesiacom 🙂 Nozicka sa dala otlacit ale rucicku sme mali problem lebo malinka vzdy zatvarala rucicku, tak sme urobili 2 otlacky nozicky a dali vyvolat foto a este to treba nalepit do ramceka a bude to krasna pamiatka 🙂 Je to mile,ze?
@jana_toky no asi je to normalne, s tym zuzlanim a slintanim xixi
Po prekonzultovani s imunologmi, dali sme to zistit, sme sa rozhodli,ze nebudeme davat ockovat proti rotavirusom. Mame doma recept, ale nevybrali sme ho. Je to zbytocne zatazovanie organizmu, babatko ak je plne kojene, nepotrebuje toto ockovanie. 😉 Krasny overal 😉 Maly medvedik xixi
Zatial necitame rozpravky,ale asi zacneme uz 🙂
@zuzana_m krasne drzite hlavicku, nadhera. Ako casto je mala na brusku?
@emily327 joj moja ked ja sa bojim dať malej z fľašky mliečko, lebo nikdy nevieš, pri synčekovi som mala rozbehnutu krásne laktáciu,papkal tak ako malá, no a potom sa stalo niečo zlé v rodine,mala som veľký stres tak som stratila mlieko asi jedeň celý deň som mala malo a maly reval,tak ja hlúpa som mu dala umelé z fľaše a potom začal odmietať prsník ☹ sice som ho kojila až do šiesteho mesiaca,ale bol už prikrmovaný um mliekom...
@emily327 noo presne aj my sme sa natrapili kym sa ako tak podarila ručka,stále zatvorila ručku 🙂 ,ale dajak sa podarilo,sice to nieje dokonale ale neva 😉 je to krasna pamiatka, synčekove otlačky nemam,hm,ale urobim mu teraz,aj emu som kupila ramik 🙂
@emily327 jej dakujeme, vieš čo mali sme problem,mala nechcela dvihať hlavku,len ked sme ju držali na rukach krasne držlala,ale na brušku nie, tak ale manželov bratranec nam poradil ako ju to naučiť a ono to fakt pomohlo 🙂 každy deň nejakých 5 krát po pár minút zatiaľ,viac sa jej nechce,nepáči 🙂
@hirunka aha,našej malej prepichovali v nemocnici ked sme odchadzali domov....ale tak myslim že aj nastrelenie je v pohode
@emily327 krásne naušničky 🙂
@zuzana_m Jasne odsavat sa da, a nemam nic proti pitiu mliecka z flase, raz za cas, ale mne sa uz asi 3 krat stalo, ze som musela ist nieco vybavit ( na gyndu, na postu) a maly bol s priatelom, a plakal mu celu dobu, napriek tomu ze bol najedeny aj prebaleny,nosil ho a to je na neho zvyknuty..... A ked som sa vratila, hned prsnik, ukludnenie a velka spokojnost. Takze odvtedy nechcem maleho trapit a radsej ho vsade beriem so sebou, aj ja som kludnejsia, aj maly, a ani priatel sa netrapi....Tak preto aj tebe tak radim , ze malu nakojis hocikde a bohvie akoby to bolo doma, aj tak by si na nu stale myslela a nie na skolu a skusky.....Nejak to uz musite baby doklepat tie vysky.... 😉
@mona777 Ano , je ok, ma len zadne sopliky, ale nie je to nebezpecne, ze ich prehlta...No vidis, Davidkovi sa paci ako maminka spieva, len mu spievaj, aspon sa zasmejes sama na sebe ako krasne spievas..... 🙂 A ja si niekedy pustim hudbu co sa mi paci, mam rada Geroge Michaela, Santanu , funky, a tancujem s Miskom, je to sranda....Tak len spievaj a tancuj je to krasne odreagovanie, ale asi ked budes sama....xi, xi, xi.... 😉 A daj nejaku novu fotku Davidka, nech ho vidime chrustika... 🙂
@tanija133 - u nás je to podobné / ale to asi všetky kojené deti /, nemôžem sa vzdialiť od malého na viac ako hodinu, lebo potom je už nekludný a prsia sú prsia, nikto mi ho ani dlhšie nepostráži lebo keď začne plakať tak to stojí za to, preto ho všade nosím zo sebou, ale teraz v tejto zime je to otrasné, aj o týždeň ideme s malou na kontrolu na gastro, testy trvajú celé doobeda a ona tiež chce / aj ja / aby som tam šla s ňou, takže budeme musieť ísť všetci, ja len dúfam, že nebude akurát vtedy -20
ja som môjmu malému aj skúšala dať čajík, hlavne prvý mesiac keď bol riadne nafúknutý, ale tváril sa strašne kyslo keď som mu dala pár kvapiek do úst - on totiž ani za ten svet nevie chytiť dudel na flaši do úst, vobec nevie z nej papať, skúšala som mu tam dať aj mliečko, ale to isté, takže mi z flaše piť nevieme.
@ziza55 - pokiaľ má riadne napišané plienky, a nekričí od hladu, tak by to malo byť v pohode, aj môj malý niekedy cucká 15 min, a niekedy je najedený už za 5 min., kedy ako / akou silou / ťahajú, na začiatku vydržal max. dve hodiny bez jedla - hneď kričal od hladu, niekedy sa stane že mu dám už po hodinke a prisaje sa, a niekedy vydrží aj 3 hodiny,keď sa mu dobre spí tak aj 4-5h, ako majú kedy chuť, pri materskom mlieku je to jedno môžu papať kedy ako chcú, môj malý na začiatku pribral za 1 mesiac 1,20 kg, ale doktorka nič nepovedala lebo je čisto kojený, ale keby bol na umelom tak ma zabije - na to sú prísne, ale teraz už priberá menej
@tanija133 inak vidis moja...zabudla som ti napisat ohladom toho cajika...skusala som mu davat po lyzickach medzi kojeniami..sice prehltol asi 4lyzicky potom vypluval ale tvaril sa kyslo..podla mna mu moc nechutil ale nejake extra zlepsenie som nebadala...vzdy snim pocvicim radsej pred kazdym kojenim..on si poprdi a je v pohode..takze caj sa nam neosvedcil 😒 ..
@tanija133 mlieko som vyliala ale mam telefonne číslo na hlavnú šéfku MANILI -tuším tak sa to vola - orgaizácia slovenska - laktačných poradkýn, dostala som ju od jednej lekárky, ktorá mi povedala že ak sa nebudem vedieť rozhodnúť či mlieko dávať dávidkovi alebo nie tak mam zavolať jej. lebo ona vie že jední radia dávať a druhí nedávať. Takže som využila toto číslo a zavolala som jej - predstav si vie o mne-dokonca o mojich abscesoch písali aj dokorovi do kanady - ktorý chodí po svete a robí prednášky o kojacich matách lekrátom . Príde aj na slovensko a bude poučať najma ružinovských lekárov. No a dozvedeela som sa toto: je dokázané, že materské mlieko i kdeby náhodou obsahovalo najakú baktériu z abscesu tak je vždy dobré ho dávať babtku. Podľa stúdií je ovela viac matiek, ktoré majú v mlieku streptokoka alebo stafilokoka ale o tých sa nepíše lebo sú nemajú problémy s abscesom . Absces vytvorí telo ak je takých streptokovov viac - spraví hrču a tá sa nikde nedostane - skôr zahnisá a ma s tým žena problém - organizmus toto nepustí do mlieka malému - chráni bábo pred týmto ložiskom, ktoré sa obalí tvrou vrstou a neprenikne nikam. MAME DOKONALE spracovanie mlieka v prsníkoch - pan Boh to dobre vymyslel 🙂 🙂 takže mlieko dávam Dávdidovi
holky ako to budete riešiť keď bude pol noc a bude to rachotať? ja asi zoberiem malú do kupelky alebo no ja neviem sa bojím aby sa nejak nezľakla keď bude spinkať...

my sme boli na očkovaní 14.12. na rotavírus a nebolo nám nič
@jana_toky - krásny overal, a teplučký