Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
Babenky, mne sa tak nalialo prave prso,ze mi ide prasknut fnuk asi som to s tymi pomahacmi na tvorbu mlieka prehnala, 2x gravimilk, 2krat homeopatika, tanier polievky, vela vody, caj na podporu tvorby mlieka... No a mam take hrce v prse,ze az. Ked mi to mala v noci nevysaje, tak budem musiet odsat. Ale aj tak odsajem zvysok, aby sa mi to nezapalilo.
Homeopatika beriem od stredy, myslite,ze ich musim brat nejaku dobu, ked som ich zacala, ci mozem prestat, ked uz mam pocit,ze netreba? Dakujem.
A este mam otazocku, poradi mi niektora z vas typ na lahky, kvalitny sportovy kociarik, ktory sa da polohovat do uplneho lahu? Potrebujem nieco pozriet Sonicke na jar. Dakujem
@tanija133 Ahojky moja, no my to mám tak že cez den spi maličká po pol hodine poobede si schrupne hodinu a pol. potom len kecáme až zadriememe o 18.00na pol hodku, ked sa zobudí tak sa hráme a potom kupeme hned do vankuša a okolo 20.00 papáme -z flašky- potom ideme k tv dám k nej deku aby nevidela tv a ona pekne sama zaspinká. do takej 23.30 a potom ju s flaškou zobudím- nachovám už v spálni, podržím či negrgne/ pravda negrgne/ a položím ju do postieľky a spinká do 5,30 až 6,00hod. a to sa už zobudí v dobrej nálade a híka a ééka. ked nakuknem tak len chce kopcovať a ked ju zo zavinovačky rozviažem tak sa na 4x preťahuje a potom smiech! najeme sa a do hodiny znova spinká na 3 hod.už so mnou v manž.posteli- presne po 3 hod znova papať-postielať, riadiť atd
postielku používame len na nočné spanie inak spinká iba na manž. posteli maximalne ked varím tak na kuchynskom stole pri rádiu. 🙂 🙂
@mircova Aj ja uz mam nachystanu vacsiu vanicku, tato je nam uz tiez mala, ale je super, lebo bola aj so stojanom, vzdy sme kupali v kupelni na stojane, nemuseli sme ju nikde prenasat, a aani byt zohnuti. Teraz mam epozicanu taku vacsie a je bez stojanu, tak musime vymysliet novy system kupania..
my teda zatial žiadny režim spánia vytvorený nemáme, bohužial, všetko závisí od toho ako cez deň spí, niekedy ťahá aj 3h vkuse, niekedy len hodinku, ak sa zobudí pred 17.00h tak mi je jasné že ešte okolo 18.00 - 18.30h si podriemká, a to potom ide spať až cca21.30.-22.00, ale keď spí napr. do 18.00 tak ideme spať o 20.00-20.30, takže máme v tom zatiaľ hokej, ale čo už, no a v noci to tiež neviem od čoho závisí, tento týždeň spal dobre, zobudil sa len raz alebo dvakrát na papanie, ale napr, dnes papal asi 5x
ja nekúpem každý deň, nám tak hovorili aj v pôrodnci aj detská, že sa má kúpať 2-3x do týždňa aby si pokožka vytvárala vlastnú obranyschopnosť a nezmýval sa zbytočne jej ochranný film, bla bla......ak si to mamičky vyžadujú každodenné kúpanie napr. ako rituál pred spaním tak sa má kúpať len v čistej vode, krémovať by sa tiež nemalo ak nemá suchú pokožku, a vraj natieranie olejom nie je dobré lebo to upcháva póry, takže ja mám takéto info
ja dávam trochu peny johnsons do kúpela, keď sa velmi šúpal po pôrode tak som ho nakrémovala excipialom z lekárne, teraz sme dostali batole nový asi ho vyskúšam, mám aj johnsons mlieko ale aj dcérku strašne vysušovalo - je parfémované tak to nepoužívam, ale začnem asi kúpať len v čistej vode, mám pocit, že tá kozmetika asi fakt nie je dobrá pre tú pokožku dieťaťa
dnes ráno malý toľko rozprával a rozpráva,l až sa mu podarilo až tak zvysknuť "ma-máá ", no zlatý chlapček
Baby ja som zabudla zobrať 2 antikoncepčné tak som dostala tetku, do prdele!! ale hádam aj dobre lebo som sa rozhodla že nebudem brať pirule, zato že mi keksujeme 3x do mesiaca/náročná mm robota/ tak to mi stačí guma a ešte moje problémy s tetkou tak to radšej budem chodiť na vyvolávačku ako sa dopovať pirulami. celé roky . Mliečko mám len pár kvapiek-stácam aj to málo čo som mala, tak to už nechám, nebudem ich mačkať lebo ešte nejakého zrádcu chytím po tom silovom mačkaní. dobre som vydržala lebo pri synovi som mala len 2 týždne mliečko. no čo už!! je mi to ľuto ale nič s tým nespravím, príroda sa postarala! ak bude maličká sa chcieť na dudke ukľudniť tak neni problem ale už nič nevytečie.
@me tak teba uz maly aj oslovil, krasa 😵
@tanija133 teda fakt, dobry darcek 😝 ja som sa este na Vianoce tesila, ze som nedostala tak skoro ako minule a bum ho.. 😒 ono je normalne, ze to pocas plneho kojenia kolise a je nepravidelne, ja len dufam, ze to budem mat tentokrat v ramci normy a nskoncim kyretom a liekmi, ako minule 😔
inak super pisete, vidno, ze to tu zije, obcas stiham aj vase fotky popozerat , ale nestiham ani komenty pisat, tak aspon takto hromadne - krasne deticky vsetky 😵 😵 😵 aj maminky, samozrejme 😎 citat stiham tak cca kazdu piatu stranu, ak pisete pomalsie, obcas aj docitam 😅
@yvett14 netrap sa, ked to nejde, tak to nejde, hlavne, ze robime maximum, co sa da 😔 😉
@jana_toky aj moja ma vo vlaskoch chrasticky, mazeme tym salicylovym kremom, tiez pomaha a tiez sa to vzdy za par dni vrati, ale mam dobru spravu - casom z toho deticky v drvivej vacsine vyrastu 🙂
@vejinka zlate videjko, prave sme pri nom s Blankou ranajkovali a ona ze - tooooooolko dacekov Jezisko piniesou, kjaaaasa! 😅 a ake medzinarodne zlozenie, kto je ta pani?
@me Jasne, aj u nas sa to kolise este s tym spanim, ale plus minus to je asi takto... Nam tiez v porodnici hovorili , ze staci kupat kazdy druhy den, aj som tak robila, ale to mi zapaval aj o 10, 00 vecer. Tak mi kamaratka poradila kupanie kazdy den ako vecerny ritual a po nom prsnik a spanok. A naozaj to funguje, uz sme si zvykli....Dokonca kazdy den pred pol 8 zacne mrncat,a neprestane az kym nejde do kupelne a kym ho nezacnme vyzlkiekat, potom je uz samy usmev....... 🙂 Krpec maly, on naozaj vie kedy je pol 8....Takze kupanie miluje a uz ho aj MUSIME kazdy den kupat... 😉 Ja mu do vodicky davam Bubchen penu do kupela,a lebo sprchac Bubchen, a iba ho v nej trosku ponamacam, pooblievam, rozpravame sa a je stastny.... Aj aj ho vzdy natieram olejcekom Avirilom, sa mi paci ked tak vonia, a pokozka neprotestuje, ma ju peknu a hebku.... 😉 Jasne , kazda mame ine zvyky, a kazda maminka vie co je pre jej babatko najlepsie... 😉
A sikovnik,, uz aj rozprava...))))
dobre ranko 🙂 Alebo poobedie 😉 Ako sa mate? Mne mliecko uz ok, len ma od rana strasne boli hrdlo fnuk. Dufam,ze to mala nechyti, v stredu ideme na ockovanie, tak nech je zdravucka. Viete nejaky rychly recept na skore uzdravenie hrdla? Sedim tu so salom omotanym okolo krku, pijem teply caj, kloktam hrdlo teplou vodou so solou, to je asi maximum co mozem urobit,kedze kojim 😢 Ach jaj a tak som si davala pozor fnuk
@slavuska30 ...bilologiu mám --ja si nerobím VS--ja nie som-taká dobrá ani nebudem 😉
Sedim, kukam super film o Johnym Cashovi a relaxujem 🙂 Robila som svieckovu, tak si pojdem dat, mm vysava auto a upratal cely byt a svokra je na prechadzke s malou 😉 No komu je dnes lepsie ako mne? Ale mam divny pocit,ze mala je s niekym inym ako so mnou alebo mm.
@emily327 ....ani sa ti nečudujem,že máš divný pocit,ked ti svokra kočíkuje---ja ani nechcem,aby mi svokra nadrapovala malú,ked ja tam niesom--ja som na malú strašne háklivá--asi preto,že som na ňu tak strašne dlho čakala 🙂
ale inak super,ked ti niekto zavaruje a klobúk dolu,ked ti mm upratal celý dom---nepožičiaš??--ha,ha,ha
@nivejka no vies kocikovanie je take,ze s nou svokra nic nerobi 😀 ale doma sa neboj som pri nej ked ma malu 😀 A ak sa mi nieco nepaci, tak jej to poviem alebo nenapadne poslem mm aby ju upozornil na to,ze takto NIE 😀
Nie nepoziciam 😀 moj mm je fakt uzasny, som s nim velmi stastna 🙂 A aj ja som na malu hakliva a to velmi. Co mi svokra vycita ale mne je jedno co si mysli.
@emily327 ---u mňa je problém ,že zo svokrou nekomunikujem absolútne asi 4roky...a mm tam už bol z malou,čo sa mi vôbec nepáči.. a nebol celý čas pri malej-no mňa skoro rozhodilo,ked mi to povedal 😠 😠
ked sa nepáčim ako nevesta a nenávidí ma,tak nechcem,aby tam chodilo moje dieťa....ja jej neodpustím nikdy,čo mi urobila 😨
mne ide moja na nervy vo viacerých veciach, ale umieram z toho, že mu neustále bozkáva ruky a neuvedomuje si, že malý ich má vkuse v ústach a cmúla si ich , jááj na to som alergická

@vejinka boze ja z tych tvojich hlasok som sa skoro pred chvilkou zadusila jogurtom 😀 😀 ze tyzden vypluvat chlpy 😀