icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

jana_toky
11. jan 2011

@vejinka vdaka 😀

jana_toky
11. jan 2011

@adrika202
Ja odsavam takmer kazdy den, ale samozrejme, ze najskor streknem mineralne kvapky, aby nemal podrazdenu sliznicu, to pekne sopliky uvolni a jednym prilozenim odsavacky to je vonku 😀

nivejka
11. jan 2011

@jana_toky ....tak to ti verím,že si nevieš zvyknúť--mne to trvalo veru pár dní 😀 ....ale teraz je to už v pohode a len ju hladkám po koberčeku--strašne rýchlo jej to rastie--a viditeľne sú hustejšie. 🙂

jana_toky
11. jan 2011

@nivejka
my mame digitalny teplomer, ktory ma ohybnu spicku, aby sa babatku neublizilo, ked mu ho strkame do ritky.
Kupila som ho v lekarni, zn. OMRON a stal 7,60EUR. Nastastie som ho zatial nemusela vela pouzivat, klop, klop. 🙂

jana_toky
11. jan 2011

Baby, mne malinky cez den takmer nespinka, Ked je skoro hore, tak este do obeda hodku da, inak nie. (preto tu nestiham citat a pisat) 😝 . Po obede jedine vonku zaspi a potom az podveder okolo 16,17, ale zasa len hodku.
Ale na druhej strane, zasa noc je dobra, aj ked vstavame 3xvzdy. Ale nemusim ho uspavat, pekne zaspinka bud pri odgrgnuti na mne a uz ho len polozim, alebo 10 min. v postielke, drzi sa mojej ruky a buva.

Inak, davate babatka zakazdym odgrgnut? Do kedy to je vlastne nutne? Niekedy si ani negrgne a casto tak zaspinka. Ale drzim ho este stale zvyslo cca. 15 min., kvoli tomu refluxu, ale uz sa to zlepsuje. 😉

jana_toky
11. jan 2011

Potrebujem radu kocky ☹
Mate niektora problem s hemoroidmy? Mne sa to od porodu este zhorsilo a to pouzivam Faktu masticku. Normalne uz pravidelne krvacam, ked idem na velku... ☹
Nemate nejaku dobru radu prosim? Ale lekara ee 😝

me
11. jan 2011

@jana_toky tak to si ma celkom utešila, ja už som sa bála že čo mu je keď nechce spať

hemoroidy sú sviňa,raz je dobre, raz zle, ale žiaľ je to na celý život, jedine ošetrovať - oplachy + mastička, a aby si mala pravidelnú stolicu nie moc tvrdú, ono sa to zahojí, ale aj znova objaví 😢

emily327
11. jan 2011

@ziza55 drzim palce 😉 Ano my sme tiez dostali recept a sla som si do lekarne pre vakciny, mam vsetky 3 davky doma 🙂

emily327
11. jan 2011

@lenkaoravcova aha no co lekar to iny nazor, tak fakt neviem. Dnes som malej hned rano odsala sopliky ( asi som cakala,ze jej vyjde viac ako ked som cistila vatovymi tycinkami a myslim,ze malinko viac vyslo ale tvori sa jej teraz viac, zase ma malinko v nosteku) Budem jej to cistit tak ako doteraz a ked bude chrapcat alebo bude chorucka, tak jej odsajem. Ale odsavacku pouzivam pre seba 😀 Ja viem,ze je pre deti no ja mam zapalenu dutinu a tou odsavackou ju len nastartujem a potom mi z nej vsetko pekne vylezie, ked smrknem. Tak sa realizujem na sebe xixi

emily327
11. jan 2011

@vejinka aha no tak pokial mozes tak je dobre. Ja som uz takto tvrde prsia nemala ani nepamatam fnuk zase som nejaka vypita ☹ Krmim z oboch aby sa dosyta najedla ☹ Ja neviem co sa deje. fnuk

@adrika202 ja som tiez nazoru,ze pokial dietatko netlacia sopliky a nechrapci a ma ciste dychanie netreba zbytocne drazdit sliznicu. 😉

emily327
11. jan 2011

@mircova velmi velmi drzim palce 🙂 Nas budu ockovat zajtra fnuk

emily327
11. jan 2011

@me aj vam drzim palce 😉 cmuk

emily327
11. jan 2011

inak k tym digitalnym teplomerom. Oni nemeraju zle ale je problem v baterke. Ja som kupila pre malu 2 a oba merali ako sa im chcelo. A tak som ich vratila a to stali cez 30 euro. Teraz mam dalsi a ten meria fajn ale bolo mi vysvetlene,ze tie digitalny teplomer v nom treba casto menit baterku. Hlavne ak nie je pouzivany, tak baterku z neho vybrat. Tak mam doma uz 2 nahradne baterky a je to fakt pravda. Ako nahle je baterka trosku slabsia, ukazuje podchladenie 😀 Ale ked sa da nova baterka tak je to ok. Takze k digi teplomeru aj nejaku tu baterku do zasoby. Ja som dala kupit mm 2 kedze ideme na ockovanie, nech vieme naozaj aku ma teplotu,ak by ju chytila.

hirunka
11. jan 2011

caute baby...........tak sme boli v poradni.........uz ma z toho nasho lekara asi porazi na nervy..........objedna nas na 10. hod do poradne a ma tam plnu cakaren chorych deti........ale votrela som sa hned do vnutra ja tam s malou predsa cakat nebudem este k tomu ked je nachladena aby mi viac ochorela...........očkovať ju neočkoval že až keď bude zdrava......ale vazime rovnych 5 kil ( takze pribrala 550 g) takze fajn.............dlzku mi zmerat nechcel ze naco .......vsak hadam vidim ako rastie.......otrasny ten doktor

hirunka
11. jan 2011

@emily327 mne dnes pediater povedal ze digitalne teplomery su o nicom ze mam zahodit do kosa......ale mozem ho kaslat cim je to mam merat........ortutovym 10 min

me
11. jan 2011

tak my sa ideme chystať na poradňu + očkovanie, ozvem sa potom

nivejka
11. jan 2011

@jana_toky ...hemoroidy auu---tak s týmto som mala problém po prvom tehotenstve,ale teraz normálne mám pokoj a ani neviem,že som to niekedy aj mala...ja som tiež nebola s tým u lekára a dokonca som si to ani nenatierala....mala som aj chronickú zácpu celých 11rokov a musela som to riešiť prehánadlami a čajmi,kedže som sa nemohla na wcku ani nadrapovať,lebo hnusoba bola hned vonku....keby som vedela,že mi druhý pôrod pomôže z vylízania týchto problémov,tak by som veru už dávno rodila....skús malemimi ona mala s týmto problém už v pôrodnici a sa mi zdá,že má pokoj 😉

emily327
11. jan 2011

@hirunka ahoj, no tak to ten tvoj pediater je ako moj. My zajtra ideme na ockovanie ale beriem iba autosedacku a sestricke poviem, nech nas hned vezme,ze mm sa ponahla do prace. Naposledy nas nechala 40 minut cakat a to 30 minut vonku, snezilo, kosa no otras. Ideme autom aj preto,ze nechcem malu naobliekat moc, lebo chuda ako bude plakat, tak bude cela spotena. Tak jej dam len 2 vrstvy a sup do autosedacky.

Prave na jojke davaju, ako homeopatika zabili dieta ☹ a o liecbe rodicov,ze je to zle aj chodit do lekarne a nechat si predpisat lieky pre dieta od pracovnikov v lekarni,ze oni nie su kvalifikovani a tym viac uskodia ako pomozu. ☹

hirunka
11. jan 2011

@emily327 no tak to hej............ja som sa rozhodla ze budem odteraz malu obejdnavat na cas ( ma to ako platenu sluzbu nas pediater a stoji to 7 eur) jedine vtedy zoberie presne na cas........nechapem preco ked ma poradnu su tam aj chore deti..........radsej budem za to platit ako sa tam zakazde jedovat........tiez som bola autom s malou...nechcela som ist kocikom ked je nachladena a druha vec nas uzasny pediater tam ani nema pristup kocikom je tam asi desat schodov takze jedine vytrepat kocik hore..........iba lekar pre dospelych tam ma taku plosinu pre kociky a voziky........teoreticky sa da prejst takou chodbou od dospeleho k detskemu lekarovi ale nie vzdy to byva otvorene a druha vec aby som sa trepala cez tri cakarne chorych ludi no kde sme

nivejka
11. jan 2011

práve som si objednala ergonomický nosič,lebo tá moja malá je kľudná len na rukách --len škoda,že niesom ako pavúk,lebo ruky mi chýbajú 😅 ....ked sa jej nebude v tom páčiť,tak si bude musieť zvyknúť a hotovo! 😀

hirunka
11. jan 2011

@nivejka schvalujem........vyborna vec ten nosic 😀

nivejka
11. jan 2011

@emily327 ...ma aj napadlo,že od novoty či tam nie je problém v baterke...také baterky sa ale nedajú kúpiť hocikde--jedine v elektre...

jana_toky
11. jan 2011

@nivejka
no, viem ze Diana mala problem a pouzivala tu masticku ako ja a uplne jej to pomohla. A mne nic ☹ ,no co uz, snad sa to casom upokoji.... 😝

jana_toky
11. jan 2011

@hirunka
ty brdo, tak z takeho lekara, aby ta trafil slak 😠 . Ale aspon, ze vas odvazil, ked nic ine.
Inak mne maleho vobec tiez nemeraju, ale naposledy som uz sa na to opytala, ze ci mozeme aj zmerat a bez breptania... . Preto ani neviem, ze kolko kazdy mesiac meral ☹ .

Niektori lekari katastrofa, nie su dobre zaplateni, ale sami si zvolili toto povolanie, tak by ho aj mali poriadne robit.

nivejka
11. jan 2011

@hirunka ...ja som to dlho zvažovala a študovala aj názory iných a teraz som sa teda rozhodla,ked vidím ako sa malá rozčuluje,ked nie je pri mne--achh jaj....chcela som také niečo--na dlhšie a na viac kg 😉
jasne,že ma cena odhovarala,ale našla som prijateľnú a novú 🙂

jana_toky
11. jan 2011

@nivejka
my sme na vianoce kupili nositko, ale iba raz som zatial skusala ho tam dat a hrozne plackal, tak si asi budem musiet pockat, nez bude drzat hlavicku... . Sama som ho tam ani nenarvala, tym ze musim hlavku fixovat ☹ .
Ale snad ho vyuzijem este 😀

hirunka
11. jan 2011

@jana_toky no ved uvazujem ze pojdem k inemu, tu v kralovej sice nie je iny ale v senci su a je to len kusok

hirunka
11. jan 2011

@nivejka no nam ked mala nemohla do kocika tak sme len v nositku chodili a vsade aj k lekarovi a tak a super velmi sa jej v tom paci aj si pospinka

nivejka
11. jan 2011

@hirunka ..ja by som na tvojom mieste chodila do sc ja tam chodím až z mostu--je to dobrá doktorka a nechcela som to meniť,kedže mi tam chodila staršia,tak som tam dala aj Lili a som rada--aspoň mám dôvod vypadnúť z dediny na chvíľu a pobehať po meste 😉