icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

hirunka
13. jan 2011

@jana_toky ono je to asi ovplyvnene aj tym ze nie je kojena ze je na umelej strave...........kamoska ma dcerku ta ma uz rok aj tri mesiace a este stale ju koji 6 krat v noci

tanija133
13. jan 2011

@malemimi To ti zavidim s tym zelezom, ja som mala z neho zapchu a hrooozne tvrdu stolicu... 😉 Chvalabohu ze ho uz neberiem... 😉 Ale ta zlata zila sa da zatial prezit bez nicoho..... 😉
Ano , je to kraaasne , vidiet rehotat sa svoje dietatko....Ach, jaj..... 😅

tanija133
13. jan 2011

@jana_toky Ja som to mala najsilnejsie po porode, vtedy som kojila len po sediacky, inac som nevedela, a to som nemohla obsediet, to naozaj bolelo....A teraz to neboli , len sem tam pri stolici krvacam....Nic si na to nedavam, cakam ze to prejde... 😉 Hadam to prejde, aj u teba...a ked nie, mozno by si naozaj mala ist k lekarovi s tym.... ☹

tanija133
13. jan 2011

@jana_toky To nevadi ze Adamko neprespinka celu noc...U takychto malickych kojenych deti sa moze menit rezim kazdu chvilku, co platilo dnes, nemusi zajtra....My tiez niekedy sa zobudime 2 krat za noc, ako dnes o pol 4,a o 6, a este potom potiahol do pol 9, tak to som sa super vyspala,ale mava aj take noci, ze kazdu 1-2 hodiny sa budi a to byva tiez casto....Stale sa to meni, nechapem tiez,ale nam neostava nic ine, len sa prisposobit nasim laskam.... 😉

mircova
13. jan 2011

@jana_toky zabudla si kočíkujeme 🙂 😉

mircova
13. jan 2011

@emily327 Ako ste so Soničkou prežili noc? Všetko v poriadku?

malemimi
13. jan 2011

@tanija133 kúp si linex to je aby nezapekalo

malemimi
13. jan 2011

holky dnes je zlý tlak asi, malá mi vonku hodinu spala a teraz mi spí na balkone už 48 minút... keby viem tak sa prechádzame vonku ešte... ale je na balkone tak je na vdzucu, a ešte musím podotknúť že fakt je zlý tlak lebo malá sa mi hneď zobudí keď sa nehýbe kočík a teraz sa nehýbe a spinká 😀 😀

vejinka
13. jan 2011

ahojte koceny no boli sme na ockovani a vravela som dokine ci nenmozem kojit ked ona bude pichat a kukala na mna ako puk ze to som kde videla a ja ze v mama a ja pisali tak sa zo setrickov na mne dost bavili takze nedovolila potom som povedala ze idem na chodbu nech ho nepocujem ked ho budu pichat a pichli prvu tak zamrncal pichli druhu stiplavu a asi minutu revkal ale vobec nie tak ako som cakala sak to horsie reve ked uspavam 😅 za minutu uz ani nevedel ze ho pichali ale brutalne reval ked mu davala do pusinky pneumokoky je to sladucke ako med a on reval ako paviam ale spapal vsetko nevyvratil tak som spokojna cestou domov zaspal doma spal dalsie dve hodiny co je u neho nezvyk ale prezili sme v pohode...ztial horucku nema nozicky ma prelepene a vecer dam octanovu masticku po kupani

malemimi
13. jan 2011

@vejinka tak super
tak ste to skvele zvládli... mne sa už konecnce zobudila tak ideme papkat a prebalit tk paaa

zuzana_m
13. jan 2011

ahojte baby....my sme po tom očkovaní tiež mali dobrú noc (klop klop klop ) malá síce večer plakala a bola nervozna kus,asi hodku,ale potom spinkala od siedmej večera do 00:45, napapala sa a spala do 5:45, zase sa napapala a potom až ráno o deviatej tušim,potom o jednej a ináč vkuse spí....bola možno dve hodky hore dokopy od rána 😎 ale zase syn mi nedá pokoja 😅 a asi bude fakt zlý ten tlak lebo ajja by som len spala dnes a ma boli hlava
joj a včera večer mala maličká červené očko,stále ho súchala a ked mrnčala tak jej z neho stále tiekli slzičky, už som sa bála že má prievan, ale dnes to vyzerá byť ok,hm tak neviem

zuzana_m
13. jan 2011

@tanija133 no hej je buchta a aj tvoj krásny buchtulko 😀 aj ty kojíš že? a máš pravdu s tým režimom....naša malá už týždeň spávala celú noc , no a teraz posledný týždeň sa opäť budí na dojčenie....ale hlavne nech im chutí to mliečko naše 😉

zuzana_m
13. jan 2011

@malemimi jeej moja super že sa nahlas smejkala Sofi, aj ja už to cheeem zažiť 🙂 ,pamätám si synčeka svojho kď sa tak smial nahlas ako miminko, je to krásne 🙂

zuzana_m
13. jan 2011

@vejinka super že Vilko to zvládol na jednotku, ved je to chlap 😉 ,no ale že sa na tebe bavili, hm, no tí lekári sú ešte stará škola, veľa lekárov je takých že neakceptujú takéto nové veci, ale mali by, ved doba pokročila ,aj veda....ja som tiež o tom čítala....ale hlavne že ste ok, moja malá revala ked ju pichli ako pavián 😀 ,a bolo mi jej hrozne ľúto

zuzana_m
13. jan 2011

@hirunka
@jana_toky aj naša malinká slintá ako bernardín no a ako žužle rúčky, dakedy ju až napína z toho 😅 ...ale včera na poradni nám doki povedala že jej skoro pôjdú zúbky ked sa jej dívala do pusinky,tak možno aj vám ....a odkedy sa naučila smulať palček, tak sa tak upokojuje a prespí viac,hm ale dudu ani bohovi,len ten palček

hirunka
13. jan 2011

@zuzana_m no to aj moja s tymi ruckami niekedy si aj obidve naraz napcha do pusy

hirunka
13. jan 2011

@zuzana_m no to aj moja s tymi ruckami niekedy si aj obidve naraz napcha do pusy

emily327
13. jan 2011

@vejinka zlatinko na lyzicke mu davala proti rotavirusom 😉 Pneumokoky sa ockuju ihlou do nozicky. ale super to zvladol cmuk

zuzana_m
13. jan 2011

@hirunka no supodarene tie deti, oni keby mali viac rúk takpchajú asi všetky 😀 a si myslím že fakt ich už môžu svrbieť ďasienka

hirunka
13. jan 2011

@zuzana_m aj ja si myslim

cukruska1920
13. jan 2011

Dievcata dali ste babatka zockovat aj proti rotavirusom?? my ideme v pondelok a doktorka mi hovorila nech si premyslim ci aj rotavirusy alebo nie..ale ja neviem 😒

emily327
13. jan 2011

@mircova ahoj moja tak takto sa mame:

Sonicka vecer mala dost soplikov, odsavala som, pocas noci iba 2 krat lebo trosicku chrapcala ale inak dobre. V noci som jej merala teplotu a mala celu noc okolo 37,3 co sa da. Aj rano este mala a poobede uz nie. Teraz hajuska. Na jednej z noziciek ma malinko ten vpich zapaleny, tak este prikladam obkladiky. Ale soplikov mame dost, odsavam a malinka kasle asi jej to steka do hrdielka. Najhorsie je na tom to,ze hnackuje ( viac zelene ako normalne hovienko) a nechce papkat. Malinko sa prisaje a to je vsetko, ale prikladam ju casto, aby aspon co to doplnila, aby nebola dehydrovana ked tolko kaka. Neviete preco kaka zelene hovienko? Kazdy tvrdi nieco ine, jedny,ze je to ze je hladna, druhy,ze ma prechladene brusko atd. Nedavala som jej nic, ziaden nurofen, nic. Uvidime ako bude ked sa zobudi. Dufam,ze jej toto vsetko sa spustilo len vdaka ockovaniu. Ale ak by to nepreslo do zajtra tak zavolam dr. Ci myslite,ze je to ok? Hnacka, nechutenstvo, teplotka, cervena nozicka..... Jemi nanic som psychicky fakt na dne. Minuly tyzden mliecko, potom moja choroba a strach z ockovania a teraz toto vsetko ☹ Dnes rano som musela odsat a toto je vysledok a to iba z jedneho prsia ☹

hirunka
13. jan 2011

@emily327 moja teplota do 37,5 je normalna u babatiek pytala som sa pediatra. to ze nepapa nie je ,moc dobre skus davat aj cajik pomoze jej vykaslat hlieny a bude mat tekutiny

hirunka
13. jan 2011

@emily327 a s tym odsatym mliekom to mas este celkom dobre ja som tolko odsala za pol dna z obidvoch prsnikov

me
13. jan 2011

@emily327 - tak sa rýchlo uzdravte, tá zelená stolica, buď si niečo zjedla čo jej vadí, a ak nie tak môže byť aj z toho, že zakaždým sa z prsa len trochu napije predné mlieko/ a potom má takú stolicu /

emily327
13. jan 2011

@hirunka no ja viem, preto nepanikarim lebo pokial nie je teplota 38 ani netreba nic davat. Skusali sme vcera vodu, ale nechcela skor sa nou dusila ☹ No aj ja som bola prekvapena,ze tolko som odsala po tej mojej laktacnej krize, som zostala v soku, sak som pri tom odsavani skoro zaspala. ale tolko som fakt necakala, som myslela,ze tak maximalne 50ml odsajem aby ma to nebolelo a hlavne ked mala netaha, tak aby sa to nezapalilo a naraz,ze plna flasa 😀 No necham ho pocas dna,vyskusam jej ohriat a uvidim, ci vypije a ak nie tak ho zamrazim. Ved to sa vzdy zide. Ale nechcem jej davat velmi flasu, lebo sa bojim,ze prestane chciet cecik, hoci moja skusenost je taka,ze neprestane ale jeden nikdy nevie. Tak ako sme prve 3 mesiace nic, neplackali, nebolo nam nic ani soplik ani hrdielko tak sa to nejako po tom 3.mesiaci cele pototo ☹ fnuk

emily327
13. jan 2011

@me dakujeme pekne 🙂 No aj ja som si myslela,ze to bude z toho predneho mliecka,ze je to od hladu, ta zelena kakanicka. No dufam,ze sa to do zajtra zlepsi. dnes ju budem este sledovat ci je ok. Ach jaj moj strach bol opodstatneny pred ockovanim fnuk ale zase si hovorim,ze to mohlo byt ovela horsie...

Nezda sa vam,ze je to vela ockovat deti na jeden krat 3 vakcinami??? Ved kedysi to tak vobec nebolo. Mne sa to vidi na tu imunitu a celkovo na to male telicko prilis vela.

hirunka
13. jan 2011

@emily327 nemusis sa bat jej davat z flasky ja som tiez malej davala a nemala problemy sa prisat k prsniku este skor sa lepsie prisala ako predtym........alebo sa da v lekarni kupit taka cievka tu das do flasky a k prstu a das jej prst do pusinky a ona taha ako z prsnika............ale mne sa to velmi nepacilo len som sa s tym trapila aj mala tak som jej davala z flasky ked som mala odsate........skus cajik uvarit a po troskach davat.............aj ja som teraz hodne malej davala ked je chora minimalne flasku caju mi vypila ako nic za den........popripade castejsie ju prikladaj k prsniku.......uz ked papa malo tak nech je castejsie

me
13. jan 2011

môjho malého až strase keď mu chcem dať čaj, úplne sa hnusí, a vôbec nevie chytiť flašu, nechápem to

emily327
13. jan 2011

@hirunka no to ano to mam vyskusane, ked som kojila s klobucikom tak som vzdy davala z flase potom a pohoda prisala sa krasne na prsko. Budem ju castejsie prikladat. Aspon nech co to sa napije. Ja tie caje akosi nemusim. Pride mi to este skoro do nej davat cajiky. Ale ak to dietatko ma rado tak preco nie 😉 Dakujem pekne za pismenka, dufam,ze zajtra uz bude lepsie.

hirunka
13. jan 2011

@emily327 neboj bude lepsie........aj nam to sice nie a nie prejst ale uz je lepsie a je vidiet mala je aktivnejsia ako pred par dnami